Connect with us

ALEGERI

Primarul de la Tătărani este pregătit pentru încă o competiție electorală

Publicat

pe

Constantin Pătru, primarul comunei Tătărani, din județul Dâmbovița, poate fi considerat un social-democrat pur sânge. Spunem asta fiindcă, în ciuda unor atacuri venite, nu de puține ori, chiar din partea propriilor tovarăși, a rămas în partid. Pătru este cunoscut și drept edilul căruia i se potrivește de minune sintagma „ce mi-e în gușă și-n căpușă”. Asta fiindcă primarul de la Tătărani nu s-a sfiit niciodată, chiar și în cadrul întâlnirilor cu reprezentanții de seamă ai partidului, să le spună în faţă tot ceea ce îl nemulțumește și cum vede el lucrurile.

Activitatea în administrație și-a început-o în anul 2000, ca viceprimar al comunei. În 2004, a candidat din partea PSD pentru funcția de primar și, de atunci, conduce destinele localității, câștigând încrederea concetățenilor săi, care, de fiecare dată, l-au ales cu un scor care i-a îngenuncheat pe contracandidații săi. Pe 27 septembrie 2020, Constantin Pătru va veni din nou în fața cetățenilor din Tătărani, pentru a le solicita votul și încrederea.

La Tătărani, este știut, tot Pătru iese primar, chiar dacă, ne-a spus, unii dușmani politici au acum cuib chiar în Primărie și sunt, cel puțin teoretic, membri în același partid. Situația curioasă ne-a tradus-o astfel: fiul viceprimarului, care este membru PSD, candidează pentru funcția de primar din partea PRO România și spiritele nu sunt unele tocmai liniștite. Pătru este înfuriat pentru că a apărut o asemenea gâlmă în încredere și în ideea de echipă.

Primarul de la Tătărani, la ultima conferință de presă, s-a adresat deputatei Claudia Gilia solicitându-i că, în Parlament, să se încerce schimbarea legii aleșilor locali, astfel încât viceprimarii să fie și ei aleși uninominal, ca și primarii. Adică, a explicat Pătru, să nu se mai cocoațe tot soiul de indivizi pe astfel de funcții, nemeritate și nemuncite, doar prin simplul vot al consilierilor locali. Pe undeva are dreptate…

Constantin Pătru nu prea are obiceiul să se laude cu realizările sale şi ale echipei pe care o coordonează la Primărie, deşi are destule. Drumurile comunale au fost puse la punct – peste 15 km de drumuri asfaltate, şanţuri dalate, şcoli, grădiniţe, cămine culturale, dispensare medicale modernizate sau construite de la zero. Acum are în plan să racordeze comuna la reţeaua de gaze naturale, un proiect care nu va demara curând, dar care are şanse mari de reuşită.

De asemenea, pe POIM, comuna Tătărani va beneficia de reţea de canalizare şi staţie de epurare. Este vorba de un megaproiect în care sunt prinse şi comunele Dragomireşti şi Măneşti.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT