Connect with us

ALEGERI

Primarul de la Tătărani este pregătit pentru încă o competiție electorală

Publicat

pe

Constantin Pătru, primarul comunei Tătărani, din județul Dâmbovița, poate fi considerat un social-democrat pur sânge. Spunem asta fiindcă, în ciuda unor atacuri venite, nu de puține ori, chiar din partea propriilor tovarăși, a rămas în partid. Pătru este cunoscut și drept edilul căruia i se potrivește de minune sintagma „ce mi-e în gușă și-n căpușă”. Asta fiindcă primarul de la Tătărani nu s-a sfiit niciodată, chiar și în cadrul întâlnirilor cu reprezentanții de seamă ai partidului, să le spună în faţă tot ceea ce îl nemulțumește și cum vede el lucrurile.

Activitatea în administrație și-a început-o în anul 2000, ca viceprimar al comunei. În 2004, a candidat din partea PSD pentru funcția de primar și, de atunci, conduce destinele localității, câștigând încrederea concetățenilor săi, care, de fiecare dată, l-au ales cu un scor care i-a îngenuncheat pe contracandidații săi. Pe 27 septembrie 2020, Constantin Pătru va veni din nou în fața cetățenilor din Tătărani, pentru a le solicita votul și încrederea.

La Tătărani, este știut, tot Pătru iese primar, chiar dacă, ne-a spus, unii dușmani politici au acum cuib chiar în Primărie și sunt, cel puțin teoretic, membri în același partid. Situația curioasă ne-a tradus-o astfel: fiul viceprimarului, care este membru PSD, candidează pentru funcția de primar din partea PRO România și spiritele nu sunt unele tocmai liniștite. Pătru este înfuriat pentru că a apărut o asemenea gâlmă în încredere și în ideea de echipă.

Primarul de la Tătărani, la ultima conferință de presă, s-a adresat deputatei Claudia Gilia solicitându-i că, în Parlament, să se încerce schimbarea legii aleșilor locali, astfel încât viceprimarii să fie și ei aleși uninominal, ca și primarii. Adică, a explicat Pătru, să nu se mai cocoațe tot soiul de indivizi pe astfel de funcții, nemeritate și nemuncite, doar prin simplul vot al consilierilor locali. Pe undeva are dreptate…

Constantin Pătru nu prea are obiceiul să se laude cu realizările sale şi ale echipei pe care o coordonează la Primărie, deşi are destule. Drumurile comunale au fost puse la punct – peste 15 km de drumuri asfaltate, şanţuri dalate, şcoli, grădiniţe, cămine culturale, dispensare medicale modernizate sau construite de la zero. Acum are în plan să racordeze comuna la reţeaua de gaze naturale, un proiect care nu va demara curând, dar care are şanse mari de reuşită.

De asemenea, pe POIM, comuna Tătărani va beneficia de reţea de canalizare şi staţie de epurare. Este vorba de un megaproiect în care sunt prinse şi comunele Dragomireşti şi Măneşti.

ACTUALITATE

Alegeri locale parțiale pentru funcția de primar în 30 de localități din România

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a propus Ministerului Afacerilor Interne organizarea, în data de 20 iunie 2021, a alegerilor locale parțiale pentru primari în 30 de localități din țară. Lista nu este definitivă, ea putând fi actualizată până la apariția Hotărârii de Guvern.

Conform propunerii AEP, candidaturile vor putea fi depuse în perioada 21 – 31 mai 2021, iar campania electorală va începe în data de 5 iunie 2021.

Lista localităților unde se vor organiza alegeri locale parțiale

Judeţul Alba
1. Comuna Ciuruleasa
2. Comuna Meteş

Judeţul Arad
3. Comuna Zăbrani

Județul Argeș
4. Comuna Aninoasa
5. Comuna Rociu

Judeţul Bacău
6. Comuna Tamaşi

Judeţul Braşov
7. Comuna Şinca Nouă

Judeţul Caraş-Severin
8. Oraşul Bocşa

Județul Călărași
9. Comuna Cuza Vodă
10. Comuna Frumuşani

Județul Covasna
11. Comuna Mereni

Judeţul Dâmboviţa
12. Comuna Braniştea

Judeţul Dolj
13. Comuna Catane
14. Comuna Sadova
15. Comuna Terpeziţa

Judeţul Galaţi
16. Oraşul Târgu Bujor

Județul Hunedoara
17. Comuna Burjuc
18. Comuna Romos
19. Comuna Sarmizegetusa

Județul Ialomița
20. Comuna Gura Ialomiţei
21. Comuna Ion Roată

Judeţul Ilfov
22. Oraşul Bragadiru
23. Comuna Găneasa

Județul Mehedinți
24. Comuna Obârşia de Câmp

Județul Olt
25. Comuna Deveselu

Judeţul Prahova
26. Comuna Șotrile

Judeţul Sălaj
27. Oraşul Şimleu Silvaniei

Judeţul Suceava
28. Oraşul Vicovul de Sus

Judeţul Timiş
29. Comuna Voiteg

Judeţul Vâlcea
30. Comuna Scundu

Citește în continuare

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT