Connect with us

ACTUALITATE

21 din cei 32 de dâmbovițeni confirmați cu COVID-19, în ultimele 24 de ore, au refuzat internarea

Publicat

pe

Foto arhivă

În ultimele 24 de ore, în județul Dâmbovița au fost confirmate 32 de cazuri COVID-19. Dintre persoanele infectate, 21 au refuzat internarea – informează Direcția de Sănătate Publică. În total, 1.169 de dâmbovițeni au contactat noul coronavirus, de la începutul pandemiei până acum, 442 s-au vindecat și 40 au decedat.

„Recomandăm cetățenilor să manifeste seriozitate și responsabilitate în ceea ce privește respectarea măsurilor de distanțare fizică și a celor de igienă sanitară, pentru a nu pune în pericol atât propria viață cât și întreaga comunitate.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritățile tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate”, precizează Centrul Județean de Comunicare și Informare Publică al Județului Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Comunicat important cu privire la autorizațiile integrate de mediu

Publicat

pe

de

Având în vedere că, în data de 08.06.2022, a expirat termenul de 90 de zile de la data încetării stării de alertă (08.03.2022), conform art. 4. alin 5 din Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Agenția pentru Protecția Mediului Dâmbovița reamintește titularilor / deținătorilor de autorizații de mediu / autorizații integrate de mediu, despre reglementările Ordinului 1150 din 27 mai 2020 privind aprobarea Procedurii de aplicare a vizei anuale a autorizației de mediu și autorizației integrate de mediu:

Art. 5, alin (4)
Termenul în care titularul activității solicită aplicarea vizei anuale este de maximum 90 de zile și de minimum 60 de zile înainte de ziua și luna corespunzătoare zilei și lunii în care a fost emisă autorizația pe care acesta o deține. În cazul în care autorizația pe care acesta o deține a fost revizuită, termenul de 60 de zile se va calcula în funcție de ziua și luna în care a fost emisă autorizația inițială.

Precizăm că pentru solicitarea de aplicare a vizei anuale se percepe un tarif în cuantum de 100 lei pentru autorizațiile de mediu și 300 lei pentru autorizațiile integrate de mediu.

Pe site-ul oficial al instituției, http://apmdb.anpm.ro/, se regăsesc următoarele documente de interes pentru operatorii economici din județ:

– Ordin 1150/27.05.2020 privind aprobarea Procedurii de aplicare a vizei anuale a autorizației de mediu și autorizației integrate de mediu;

– Procedură din 27 mai 2020 de aplicare a vizei anuale a autorizației de mediu și autorizației integrate de mediu;

– Cerere viza anuala conform OM 1150/2020;

– Declarație pe proprie răspundere conform OM 1150/2020.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

„Gala Excelenței în Educație”, un regal dedicat elevilor merituoși din Târgoviște

Publicat

pe

În sala de spectacole a Cinematografului Independența din Târgoviște s-a consumat, astăzi – 1 iulie 2022, cea de-a VI-a ediție a „Galei Excelenței în Educație”, manifestare organizată de Primăria municipiului și Consiliul Local.
Alături de edilul Cristian Daniel Stan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu și administratorul public Gabriel Boriga s-au aflat: Carmen Holban- deputat, prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia, subprefectul Corneliu Sălișteanu, secretarul general al Consiliului Județean – Dănuț Popa, inspectorul școlar general – Ileana Nicolaescu, cadre didactice, consilieri locali, consilieri județeni și, bineînțeles, copiii, elevii merituoși ai Târgoviștei, cei pentru care s-a născut această „Gală a Excelenței”.

„Celebrăm excelența în educație, prin care oferim aprecierea noastră celor care fac cinste municipiului Târgoviște, educației târgoviștene. Copii, profesori, părinți. Pentru că, deși formal părinții nu primesc premii, aprecierea și recunoștința noastră se îndrepta și către părinți. Vă mulțumim pentru ceea ce ați făcut, pentru ceea ce faceți. Ne oferiți un sentiment foarte stabil de încredere în viitor”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan.

A mai spus edilul Târgoviștei că unul dintre cele mai importante ingrediente care se află în această compoziție a succesului este munca.

Prefectul Claudia Gilia a adresat elevilor un mesaj de suflet, insistând pe aceiași idee a muncii, a eforturilor depuse pentru depășirea unor bariere, pentru atingerea unor performanțe la diferite discipline educaționale sau în sport, la care a mai adăugat pasiunea.

„Îi felicit pe profesorii care vă îndrumă. Pentru că sigur au pus acolo foarte multă muncă. Au pus foarte multă dăruire, foarte multă răbdare, pentru a putea ajunge la asemenea rezultate. Am spus întotdeauna că educația pentru societate este foarte importantă. Cu cât gradul de performanță, gradul crescut al educației fiecărui om din societate este mai ridicat, cu atât societatea este mai dezvoltată”, a adăugat prefectul Claudia Gilia.

Deputata PSD Carmen Holban a comparat copilul, destul de stilat, dintr-un unghi filozofic, cu o oglindă.

„Oglinda familiei, oglinda școlii din care face parte, oglinda profesorilor și, de ce nu, oglinda acestui oraș. Mi-am dat seama că două lucruri sunt extrem de importante în viața unui copil. Rădăcina și aripile. Iar astăzi voi, toți, copiii, ați demonstrat că aveți aripi cu care puteți zbura către viitor. Mulțumesc profesorilor pentru efortul depus pentru ca astăzi voi să ajungeți aici”, a fost mesajul parlamentarei Carmen Holban.

După consumarea momentului de alocuțiuni, a urmat un scurt program muzical susținut de Orchestra Simfonică de Tineret „Andante”. Muzicienii au interpretat admirabil, echilibrat, cu ritm și profunzime, trei piese excepționale, liniile melodice ale unor filme de succes.

A sosit și premierea. Această sarcină plăcută a fost dusă la capăt cu succes de primarul Cristian Daniel Stan, sprijinit de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu și de administratorul public Gabriel Boriga.

S-a început ușor cu stângul, dar s-a recuperat rapid și a fost ștearsă secvența de penibilitate datorată lipsei chiar a primului premiant, a unui cadru didactic de reprezentare sau a părintelui. Este vorba despre singurul absolvent de liceu din Târgoviște care a obținut nota 10 la examenul de bacalaureat: Andra Alexia Mihai de la Colegiul Național Ienachiță Văcărescu. Motivația absenței nu s-a comunicat.

Aproape 200 de elevi și profesorii îndrumători au fost premiați la „Gala Excelenței în Educație”, ediția a VI-a 2022. Copii care au obținut rezultate redutabile la olimpiadele naționale, sportivi care au câștigat titluri de glorie la diferitele competiții.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT