Connect with us

ACTUALITATE

Sănătatea cetățenilor trebuie pusă pe primul loc, nu alegerile!

Publicat

pe

Emanuel Spătaru, primarul comunei Răzvad, este ferm convins că, în situaţia pe care o traversează ţara, când contaminarea cu coronavirus este una comunitară, s-ar impune amânarea alegerilor locale, ca măsură de prevenire a infectării în masă a populaţiei. Tânărul edil insistă pentru această propunere după ce s-a infectat cu temutul virus de origine asiatică destul de simplu, fără să-şi dea seama.

Emanuel Spătaru, aflat acum internat în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean din Târgovişte, ne-a mărturisit că este unul dintre cei care a respectat cu stricteţe măsurile de protecţie şi, cu toate astea, s-a trezit infectat. Nedoritul incident s-a petrecut în timp ce îşi exercita atribuţiile de primar, pe teritoriul comunei.

Edilul de la Răzvad ne-a spus că nu ştie să fi intrat în contact cu vreo persoană care prezenta simptome, ceea ce denotă că a preluat virusul de la o persoană asimptomatică. În opinia lui Emanuel Spătaru, toţi primarii din ţară sunt expuşi pericolului, ţinându-se cont de atribuţiile pe care le au, de activitatea în flux continuu cu publicul, cu cetăţenii, cu reprezentanţii firmelor care desfăşoară diferite lucrări în unităţile admnistrativ-teritoriale pe care le coordonează. La fel se întâmplă şi cu personalul care lucrează în administraţie, pericolul contaminării, în aceste momente de răspândire comunitară, nu mai poate fi ținut sub control.

„Vă daţi seama ce ar însemna într-o atare situaţie organizarea alegerilor locale? 18.000 de secţii de vot, toate deservite, conform legii, de echipe complete ale birourilor electorale, ale circumscripţiilor, poliţişti, jandarmi, care să supravegheze procesul de vot, cetăţenii care vin la vot… Ar fi vorba de un risc deosebit, greu de cuantificat. În atare condiţii, ca un om care mă confrunt în momentul de faţă cu acest virus, reţineţi, fără să cunosc sursa contaminării, consider că s-ar impune amânarea scrutinului electoral din 27 septembrie 2020”, ne-a declarat primarul Emanuel Spătaru.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT