Connect with us

ACTUALITATE

Cetățean de onoare al comunei natale la doar 21 de ani. Felicitări, Claudiu Dumitrache!

Publicat

pe

Tânărul scriitor, muzician și actor dâmbovițean Claudiu Dumitrache a primit titlul de cetățean de onoare al comunei natale – Costeștii din Vale. În vârstă de 21 de ani, Claudiu a devenit cel mai tânăr cetățean de onoare din județul Dâmbovița.

Distincția i-a fost acordată pentru meritele sale artistice și pentru promovarea culturii la nivel înalt. În hotărârea adoptată de Consiliul Local Costeștii din Vale, se menționează de asemenea că tânărul a demonstrat calități diplomatice în contactul cu Statele Unite și Belgia, promovând comuna și aducând contribuții culturale și artistice comunității.

„Pentru abnegația mea, am privilegiul de a primi acest onor din partea comunei Costeștii din Vale, locul în care am început să sper. Mulțumesc Consiliului Local și domnului primar Matei Toma pentru inițiativă! Fortes fortuna adiuvat”, a spus Claudiu Dumitrache.

Claudiu Dumitrache activează în lumea artistică de 10 ani, având performanțe de Cartea Recordurilor și mai multe recunoașteri internaționale. A ajuns în atenția oamenilor de cultură, fiind recunoscut și de Președintele Academiei Române ca un “simbol pentru viitorul creației intelectuale”, după cum au relatat Jurnalul Național și Revista Hora în America.

În comuna Costeștii din Vale au mai existat de-a lungul timpului personalități ca pictorul Petru Verussi, scriitorii Iancu C. Vissarion sau Stefan Ion Ghilimescu.

ACTUALITATE

IMM-urile vor beneficia de compensarea energiei electrice și a gazelor naturale

Publicat

pe

Deputatul PSD de Dâmbovița Radu Popa îi anunță, într-o postare pe pagina sa de Facebook, pe reprezentanții Întreprinderilor Mici și Mijlocii că, începând de astăzi -28 noiembrie, pot depune cereri pentru compensarea consumului de energie electrică și gaze naturale.

Mai precizează parlamentarul, membru în Comisia pentru Industrii a Camerei Deputaților, că este absolut obligatoriu ca IMM-urile să adreseze solicitări în acest sens furnizorilor de energie electrică sau gaze naturale. În caz contrar, nu vor putea beneficia de măsurile compensatorii.

Pentru perioada noiembrie 2021 – martie 2022, se compensează următoarele cantități de energie electrică și gaze naturale: 300 kwh/lună – 1500 kWh energie electrică și echivalentul în kWh a 1000 mc de gaze naturale.

„Plafonarea prețurilor se va aplica la toți consumatorii casnici, spitale publice și private definite conform Legii nr. 95/2006, unităţi de învăţământ publice și private definite conform Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, creșe, organizaţii neguvernamentale, unitățile de cult astfel cum sunt reglementate de Legea nr. 489/2006 și furnizori publici şi privaţi de servicii sociale prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale.

Pe lângă prețul plafonat, aproximativ 70% dintre consumatorii casnici vor beneficia și de schema de compensare, pentru lunile noiembrie 2021 – martie 2022. Aici va fi luat un preţ de referinţă de 0,68 lei/kwh la energie electrică, respectiv un preţ de referinţă al gazului natural de 125 lei/Mwh. Mai trebuie reținut faptul că se acceptă o abatere în favoarea beneficiarului compensaţiei de maximum 10%”, a precizat deputatul PSD Radu Popa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ministrul de Interne l-a demis pe șeful Poliției Rutiere Giurgiu după scandalul „porcul de Crăciun”

Publicat

pe

Lucian Bode - ministrul de Interne (Foto: Inquam Photos / George Călin)

Șeful Poliției Rutiere Giurgiu a fost demis din funcție, iar un ofițer și cinci subofițeri din subordinea acestuia vor fi cercetați disciplinar după scandalul „porcul de Crăciun”, iscat ca urmare a unei glume pe care un polițist a luat-o de bună și a înaintat raport către comandant, să i se repartizeze un porc de Crăciun.

Decizia a fost luat de ministrul de Interne, Lucian Bode, care a declarat că „este nedrept pentru zecile de mii de polițiști care sunt zi de zi la datorie să fie subiect de glume pe seama unor nefericiți de la Serviciul Rutier Giurgiu”.

„Până o zbura porcul, am decis să-i zbor eu pe câțiva din funcție. Am decis încetarea împuternicirii șefului Serviciului rutier din cadrul IPJ Giurgiu, începând cu data de 26 noiembrie, și am decis declanșarea cercetării prealabile în conformitate cu statutul polițistului față de un ofițer și 5 agenți de poliție pentru a stabili existența sau inexistența unor abateri disciplinare”, a mai spus ministrul de Interne.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT