Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Centura municipiului Târgoviște, o problemă căreia i se pune capăt anul acesta!

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a efectuat, în această dimineață, împreună cu membrii echipei sale – viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu și city managerul Gabriel Boriga, o vizită pe șantierul de la podul Teiș, care este parte integrantă a proiectului de reabilitare și modernizare a drumului de centură. Edilul s-a arătat mulțumit de stadiul lucrărilor, având în vedere că s-au montat cele 32 de grinzi din beton pentru cel de-al doilea sens de circulație. Practic, vorbim despre un pod nou, atașat celui vechi.

„Intervențiile pe centura municipiului Târgoviște nu presupun numai aceste lucrări de la podul de la Teiș. S-a asfaltat strada Laminorului, săptămâna viitoare încep lucrările de asfaltare pe strada Petru Cercel. De asemenea, la strada Petru Cercel se lucrează și la sensul giratoriu care asigură ieșirea dinspre zona mall-lui.

Dacă tot discutăm de centura municipiului, menționez și faptul că va fi finalizată și montarea grinzilor la pasajul rutier de la Petru Cercel, iar săptâmâna viitoare vor începe acolo lucrările de suprabetonare. Este vorba de placa de beton, apoi hidroizolația, după aceea asfaltarea. Undeva în prima decadă a lunii septembrie, sensul nou de la Petru Cercel va fi redat circulației și toată strada Petru Cercel va fi asfaltată”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

A mai precizat edilul că, până la finalul anului, 90-95% din ceea ce înseamnă centura municipiului Târgoviște va fi gata, cu excepția unor lucrări care vizează construirea podului nou de la Teiș și, de asemenea, drumul nou care face legătura între strada Gimnaziului și șoseaua Mihai Bravu.

„Iată că administrația locală târgovișteană reușește în acest an să pună capăt unei probleme majore pe care municipiul Târgoviște a avut-o. Ce să facem, mai diminuăm puțin arsenalul electoral pe care-l au adversarii noștri! Am văzut că în momentul de față există o efervescență deosebită a unora care fie habar nu au de administrație, fie au fost pe la Primăria Târgoviște, n-au știut ce înseamnă administrație, nu au aflat nici până acum și au început să ne de-a lecții de a conduce un oraș, din punct de vedere administrativ. Însă, ei cu vorbele, noi cu faptele”, spune primarul municipiului Târgoviște.

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a propus spre finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny” 47 de km de drumuri județene

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a depus la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 6 proiecte ce vizează reabilitarea și modernizarea a 47 km de drumuri județene – se precizează într-un comunicat remis către mass-media. Valoarea totală a finanțării solicitate Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de aproximativ 211.000.000 lei.

Traseele vor tranzita comunele Moroeni, Șelaru, Malu cu Flori, Pucheni, Brănești, Glodeni și Runcu, iar lucrările propuse la finanțare sunt următoarele:

– Modernizarea DJ 714, Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, pe un sector de drum de 4,5 km;

– Modernizarea DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș, etapa a doua a acestui proiect (7,6 km de drum);

– Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera. Lucrările prevăzute sunt complexe, din cauza porțiunii mari de drum, de 21,6 km, dar și a faptului că investiția presupune și construirea unui pod nou, cu o lungime de 70 metri, și a unui drum nou, care să ocolească satul Glod, în lungime de aproximativ 3,5 km;

– Reabilitarea și modernizarea a 6,7 km din DJ 724, Malu cu Flori – Pucheni;

– Reabilitarea și modernizarea a 4 km din DJ 716, Priboiu – Glodeni;

– Reabilitarea a 2,1 km din DJ 712A, Runcu – Râu Alb.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgovișteanul Iulian Mareș a fost numit administrator public al orașului Fierbinți-Târg, județul Ialomița

Publicat

pe

Iulian Mareș, președintele Asociației Balkan Development Support, a fost numit, astăzi – 15 octombrie 2021, city-manager al orașului Fierbinți-Târg, județul Ialomița, cunoscut mai degrabă ca localitatea unde se filmează serialul „Las Fierbinți”.

„Este o provocare pe care am acceptat-o având convingerea că voi putea contribui mai mult decât am putut până acum la dezvoltarea unei comunități în care am venit în urmă cu șase ani, orașul Fierbinți-Târg, din județul Ialomița.

În situația mea profesională și cea personală, voi fi în continuare conectat în mod natural de alte două orașe, București și Târgoviște, mult mai mari și mai dezvoltate. Le voi lua ca reper.

Adresez mulțumiri sincere domnului primar Iusein Iuksel pentru mandatul de încredere acordat. Consider că putem construi împreună o echipă performantă, care să includă suporteri ai proiectelor noastre viitoare, de aici și din multe alte părți ale țării și nu numai.

Fierbinți-Târg trebuie să devină oraș în adevăratul sens al cuvântului, iar pentru asta trebuie să fie deschis la parteneriate interne si externe”, spune proaspătul administrator public al orașului Fierbinți-Târg.

Iulian Mareș are 42 de ani și este de fel din Târgoviște. A învățat la Colegiul Constantin Carabella Târgoviște, apoi și-a continuat studiile la Universitatea din București, promoția 2003. Este jurnalist și absolvent de științe politice.

În ultimii 2 ani, a fost implicat în numeroase proiecte de dezvoltare în orașul Fierbinți-Târg. De asemenea, a păstrat legătura și cu factorii de decizie din județul natal. Spre exemplu, în luna iunie 2021, Iulian Mareș a organizat o întâlnire cu președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan, cu care a dezbătut perspectiva ca un fond internațional de investiții, specializat în agricultură și industrie alimentară, să realizeze un astfel de proiect în județul Dâmbovița, cu aport de expertiză din partea unor companii olandeze.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT