Connect with us

Ialomiţa

Copil de 10 ani s-a înecat în brațul Borcea al Dunării, la Fetești

Publicat

pe

Foto arhivă

Pompierii din Ialomița și o echipă de scafandrii din cadrul ISU Constanța au demarat în această dimineață operațiuni de căutare a unui copil de 10 ani, despre care au primit informații, azi-noapte, că s-ar fi înecat în apele brațului Borcea al Dunării. Dispariția minorului a fost sesizată de familia acestuia, aseară, în jurul orei 21.00. Inițial, copilul a fost căutat pedestru, însă după patru ore au fost găsiți martori care au declarat că l-au văzut inecându-se.

În scopul preîntâmpinării unor evenimente ce se pot solda cu pierderi de vieţi omeneşti, ISU Ialomița adresează cetăţenilor recomandarea de a respecta măsurile de prevenire a situaţiilor de urgență pe timpul desfăşurării unor activităţi recreative, specifice acestei perioade, astfel:

– nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi sau în locuri unde există posibilitatea căderii lor în apă;
– nu vă aventuraţi la scăldat dacă nu înotaţi bine;
– scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului;
– respectaţi întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement referitoare la măsurile de prevenire a înecului şi, în cazul în care nu ştiţi să înotaţi, folosiţi întotdeauna echipament de protecţie;
– evitaţi scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
– nu vă aventuraţi în apă când sunteţi sub influenţa alcoolului, seara târziu sau pe timp de noapte;
– evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, s-au produs incidente;
– nu intraţi în apa rece după ce aţi stat mult la soare;
– nu săriţi de pe platforme, poduri sau alte construcţii – aceste acte de teribilism pot avea consecinţe foarte grave.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ialomiţa

Percheziții la persoane care vindeau țigări pe internet

Publicat

pe

Polițiștii din Ialomița au efectuat, ieri – 22 septembrie 2022, cinci percheziții domiciliare, în județul Călărași, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal și comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a un kilogram de tutun de fumat. Cinci suspecți au fost duși la audieri.

„În fapt, în perioada iulie – septembrie 2022, persoanele bănuite ar fi desfășurat activități de prelucrare și comercializare, prin intermediul anunțurilor postate pe rețele de socializare și site-uri destinate comerțului online, către diverși clienți din țară, a aproximativ 4 tone de tutun de fumat. Prejudiciul total estimat la acest moment este de aproximativ 430.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, 680 de kilograme de tutun mărunțit și tocat, preparat pentru fumat, 23.000 de tuburi de țigarete, care urmau a fi confecționate artizanal, un aparat pentru tocarea tutunului, etichete autocolante inscripționate, telefoane mobile, precum și înscrisuri utile cauzei”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, iar la percheziții au participat și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Ialomița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Ialomiţa

Adolescentă reținută pentru tâlhărie! A agresat un bătrân de 81 de ani

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

O adolescentă în vârstă de 17 ani, din comuna Bordușani, județul Ialomița, a fost reținută, săptămâna aceasta, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.

Tânăra a agresat un bătrân de 81 de ani, din aceeași localitate, căruia i-a furat un ceas și 250 de lei. Fapta s-a petrecut în data de 9 septembrie, dar a fost sesizată la Poliție abia în data de 19 septembrie.

Cercetările sunt continuate de către Secțiai nr. 3 Poliție Rurală Stelnica, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fetești.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT