Connect with us

OPINII

Politică de două parale!

Publicat

pe

PSD suportă acum consecinţele calculelor politice făcute la lumânare. Au dat mână liberă PNL în câteva rânduri. Au făcut pe plac preşedintelui Iohannis şi i-au instalat Guvernul, deşi ar fi trebuit să se bată până la capăt şi să conducă ei ţara, fiindcă reprezentau forţa în Parlament. Românii i-au ales să conducă! Asta înseamnă politica adevărată. Să îţi asumi orice risc!

Sunt ciucure social-democraţii în Parlament, în ambele Camere, şi se lasă vânaţi, ponegriţi, insultaţi, măscăriţi în toate felurile de un guvern minoritar şi, pe deasupra, format din indivizi care nu prea au treabă cu arta şi cu harul conduceri. Sunt acolo că sunt şi fiindcă alţii nu şi-au asumat responsabiitatea şi curajul de gestiona această ţară, mergând, cum am mai spus, pe calcule sintetice, pe previziuni şi scenarii viitoare.

Lipsa de consecvenţă a preşedintelui Marcel Ciolacu, poziţiile sale fluctuante, prea multe discuţii cu secretarul de stat Raed Arafat înainte de a lua o decizie, nu votăm starea de alertă, dar o trecem, uite moţiunea nu e moţiunea, nu ne este drag Orban, dar îl instalăm de trei ori premier… Şi lista un pic ruşinoasă, care ar putea continua, a dus la pierderea unui procent important din credibilitatea marelui partid, la inocularea în conştiinţa publică a ideii că ar fi la mijloc un ţâr de înţelegere între PSD şi PNL. Pentru a demonstra că nu este aşa, în ultimul timp, simţind pericolul decredibilizării, Marcel Ciolacu a tot ieşit în faţă pentru a-i înfiera cu mânie pe liberali.

Din păcate, poporul, vaccinat fără voie de indiferenţă, tocmai din cauza lipsei de verticalitate şi eroism politic a social-democraţilor, percutează mai greu acum la mesajele lor, nu prea mai cred oamenii că vine lupul… Este nevoie de ceva concret. De un bummm!, pentru a demonstra că intrăm în normalitate, că PSD-ul termină cu concesiile şi cu blajinităţile astea de doi lei care nu prea au treabă cu politica adevărată.

Uite că azi, Klaus Iohannis şi-a pus masca de protecţie, să nu îi vedem rictusul şi i-a pocnit din nou pe social-democraţi. Lovituri nedrepte, dar meritate, fiindcă au dovedit că sunt slabi, mârşave, ipocrite, false, dar se poartă mai alesc când adversarul, respectiv PSD, un uriaş, greoi, cam amorţit în ultima vreme, arată că ţine la tăvăleală.

Cum să ieşi şi să spui ţării că PSD este de vină pentru răspândirea coronavirusului, pentru înmulţirea cazurilor, pentru creşterea numărului de bolnavi din secţiile ATI? Este una dintre cele mai mari gogomănii politice pe care le-am, auzit din 90 încoace. Ceva asemănător am mai întâlnit prin anii 90, când unii lideri de stânga spuneau poporului că Raţiu şi Câmpeanu vor să ne vândă ţara, că vor să readucă moşierii!

Şeful statului, preşedintele tuturor românilor, l-a depăşit pe Traian Băsescu la capitolul mesaje partizane şi false. La Palatul Cotroceni nu este, cum ar fi normal, Preşedinţia României, ci sediul unui fief PNL.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Moartea, ca un fapt divers…

Publicat

pe

Moartea a doi bătrâni, în vârstă de 89 de ani, din Capitală, a fost tratată de toată presa care abundă în virtual, antene și cablu, ca o știre de fapt divers. Cei doi soți hârșiți de viață, pierduți în jungla deznădejdii, au hotărât să-și pună capăt zilelor aruncându-se, amândoi, de la etajul șapte al unui bloc. Pentru noi toți, prinși în amețeala informațională, a fost doar o știre, o informație împinsă rapid din spate de alte calupuri de vești care mai de care mai dătătoare de depresii și incertitudine. Nu a mai interesat pe nimeni de ce au ales să se sinucidă doi oameni aflați la vârsta înțelepciunii supreme, când viața începe să se contopească cu absolutul, când privim mai mult spre cer, căutându-ne parcă un locșor acolo.

Nu se simte nimeni vinovat în treaba asta care sfidează dur acordurile lui Dumnezeu cu viața, cu noi, ca oameni? Ce a făcut societatea, comunitatea? Încotro ne îndreptăm? Când bătrânii noștri hotăresc să își curme viețile, în loc să se pregătească senini, calmi, înconjurați de cei dragi, pentru Marea Trecere, este clar că ceva nu mai merge. Un semnal că existența noastră a devenit indiferentă pentru cei care ar trebui să păstreze echilibrul social, pentru cei aflați la butoanele puterii.

Cei doi bătrâni au ajuns în situația respectivă sugrumați de disperare, de nesiguranța zilei de mâine, de neputință, de boală și de nepăsarea autorităților. Este un semnal grav. Oamenii încep să fie otrăviți de firesc, de normalitate. Ceea ce pentru ei, ieri, reprezenta banalul, elemente ale obișnuitului existențial, astăzi au devenit piese de lux, piese provocatoare de coșmar.

Cum să își mai păstreze echilibrul psihic un bătrân care aude ce valori au facturile la gaze și la curentul electric, primite de unii români? Când intră în magazine și văd că zahărul, de la doi lei, a ajuns șapte lei kilogramul, uleiul bate spre 15 de lei, iar prețul la pâine l-a depășit pe cel al cozonacului de acum un an de zile.

Moartea celor doi bucureșteni este clar un indicator al disperării. Plătește cineva pentru moartea lor? Se simt mai marii acestei țări vinovați? Nu. Fiindcă ei mușcă deocamdată doar din realitatea lor prosperă. Nu cunosc ceea ce se întâmplă mai jos de televizor…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

OPINII

Putin, un prevestitor al răului…

Publicat

pe

Omenirea se află la o periculoasă răscruce a istoriei. Mulți ne gândeam că acum, în secolul XXI, conflictul armat rămâne doar apanajul celor cu mințile sufocate de anumite credințe și doctrine regionale. Ne-am înșelat. Războiul modern ține de orgolii, de sfere de influență și, nu în ultimul rând, de calculele făcute de diriguitorii oculți ai acestei lumi.

Eram ferm convins că mesajul lui Vladimir Putin, președintele Rusiei, pe care toată lumea îl aștepta cu sufletul la gură, va fi unul dur, cu multe accente militărești, chiar despotic, că va flutura sabia răzbunării pe deasupra capului. Sunt convins că cei care credeau că își va cere scuze umanității, că va opri războiul din Ucraina și că va redeschide robinetele de la conductele cu gaze sunt puțini și, eventual, se regăsesc printre naivii de la conducerea Uniunii Europene, care au băgat întregul continent în semibeznă.

Putin a sunat mobilizare parțială! A dat de înțeles că Rusia continuă războiul, ba chiar vrea să îl extindă la nivel planetar. Este primul pas. Este secvența de pregătire a marii mobilizări generale. Când se va auzi în văzduh și această goarnă, va fi clar că viitorul nu mai este sigur…

Pe undeva, ai impresia că ni se face de pe acum încălzirea pentru marele necaz. Criza de energie, de alimente, disoluția politicii generale într-o găleată a unicului ton, verva subiectivă a unor canale media, sunt doar semne. Exerciții. Un soi de vaccinuri ale conștiinței și răbdării. Ne călim la foc domol pentru ceea ce urmează. Diplomația, după cum stau lucrurile acum, nu are decât valoare de literatură. Întâlnirile pe teme ale păcii, ale binelui general, sunt doar de complezență, festivaluri ale elocinței de care Vladimir Putin pare să nu țină seamă. Nu îl interesează.

I-am urmărit expresivitatea în timp ce anunța țara despre semnarea decretului privind mobilizarea parțială. Nici o cută pe fața lui. Nici o indiscreție gestuală care ar putea fi interpretată. Senin. Rece. Ușor aplecat în față. Discurs mașinal. Mitraliat. Doar ușoare ridicări de sprâncene și cutele fruntei trădau seriozitatea masajului transmis. Faptul că poate fi mai rău decât spune.

Evident, primii care s-au speriat sunt rușii sătui de război și care, intuind pericolul, încearcă să plece care încotro. Mobilizarea parțială este un gest de disperare. Putin nu vrea să cedeze. Discursul său seamănă cu o declarație de război la adresa Occidentului. Ziua internațională a păcii transformată fără nicio subtilitate de Putin într-o zi a prevestitirii unei nenorociri globale…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT