Connect with us

OPINII

Politică de două parale!

Publicat

pe

PSD suportă acum consecinţele calculelor politice făcute la lumânare. Au dat mână liberă PNL în câteva rânduri. Au făcut pe plac preşedintelui Iohannis şi i-au instalat Guvernul, deşi ar fi trebuit să se bată până la capăt şi să conducă ei ţara, fiindcă reprezentau forţa în Parlament. Românii i-au ales să conducă! Asta înseamnă politica adevărată. Să îţi asumi orice risc!

Sunt ciucure social-democraţii în Parlament, în ambele Camere, şi se lasă vânaţi, ponegriţi, insultaţi, măscăriţi în toate felurile de un guvern minoritar şi, pe deasupra, format din indivizi care nu prea au treabă cu arta şi cu harul conduceri. Sunt acolo că sunt şi fiindcă alţii nu şi-au asumat responsabiitatea şi curajul de gestiona această ţară, mergând, cum am mai spus, pe calcule sintetice, pe previziuni şi scenarii viitoare.

Lipsa de consecvenţă a preşedintelui Marcel Ciolacu, poziţiile sale fluctuante, prea multe discuţii cu secretarul de stat Raed Arafat înainte de a lua o decizie, nu votăm starea de alertă, dar o trecem, uite moţiunea nu e moţiunea, nu ne este drag Orban, dar îl instalăm de trei ori premier… Şi lista un pic ruşinoasă, care ar putea continua, a dus la pierderea unui procent important din credibilitatea marelui partid, la inocularea în conştiinţa publică a ideii că ar fi la mijloc un ţâr de înţelegere între PSD şi PNL. Pentru a demonstra că nu este aşa, în ultimul timp, simţind pericolul decredibilizării, Marcel Ciolacu a tot ieşit în faţă pentru a-i înfiera cu mânie pe liberali.

Din păcate, poporul, vaccinat fără voie de indiferenţă, tocmai din cauza lipsei de verticalitate şi eroism politic a social-democraţilor, percutează mai greu acum la mesajele lor, nu prea mai cred oamenii că vine lupul… Este nevoie de ceva concret. De un bummm!, pentru a demonstra că intrăm în normalitate, că PSD-ul termină cu concesiile şi cu blajinităţile astea de doi lei care nu prea au treabă cu politica adevărată.

Uite că azi, Klaus Iohannis şi-a pus masca de protecţie, să nu îi vedem rictusul şi i-a pocnit din nou pe social-democraţi. Lovituri nedrepte, dar meritate, fiindcă au dovedit că sunt slabi, mârşave, ipocrite, false, dar se poartă mai alesc când adversarul, respectiv PSD, un uriaş, greoi, cam amorţit în ultima vreme, arată că ţine la tăvăleală.

Cum să ieşi şi să spui ţării că PSD este de vină pentru răspândirea coronavirusului, pentru înmulţirea cazurilor, pentru creşterea numărului de bolnavi din secţiile ATI? Este una dintre cele mai mari gogomănii politice pe care le-am, auzit din 90 încoace. Ceva asemănător am mai întâlnit prin anii 90, când unii lideri de stânga spuneau poporului că Raţiu şi Câmpeanu vor să ne vândă ţara, că vor să readucă moşierii!

Şeful statului, preşedintele tuturor românilor, l-a depăşit pe Traian Băsescu la capitolul mesaje partizane şi false. La Palatul Cotroceni nu este, cum ar fi normal, Preşedinţia României, ci sediul unui fief PNL.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Stare de alertă cu general premier?

Publicat

pe

Constat, cu stupoare, amestecată în cote egale cu indignare, că președintele României, Klaus Iohannis, se joacă cu țara taman în momente în care trebuie să dai dovadă de cea mai atentă percepție a realității și să acționezi în consecință.

Nominalizarea PNL, via Klaus Iohannis, pentru funcția de premier a generalului Nicolae Ciucă seamănă a glumă bună. Dacă cineva dintre cei aflați pe scena politică o înghite înseamnă că sunt părtași la o mișcare perfidă și că au fost de acord cu toată această făcătură pe care unii ar putea să o numească mișcare politică mișto.

Este știut, generalul Ciucă este o simpatie a președintelui țării. Numele său a mai fost invocat de câteva ori în împrejurări de numire a unui premier. Dar nu a ținut. Când a văzut Iohannis că s-a aprins arena, a tăcut. Acum, a considerat că este un moment propice să-și ducă planul la capăt. Situația se potrivește de minune. Pandemie. Stare de alertă. Restricții. Un spirit militar este tocmai bun. Plus că îi rupe gura lui Orban.

Un militar premier miroase a dictatură. Democrația va strănuta serios. Și nu din cauza COVID! Este de urmărit cum va reacționa PSD. Pare că pe unii nu i-a surprins nominalizarea, dar sunt destui care zic că așa ceva nu se poate. Nu trebuie ca social-democrații să cadă în capcana lui Iohannis.

Mai poate apărea și o surpriză. Ciucă să le facă pe plac celor din PSD și să vină în fața Parlamentului cu nume de specialiști. Este o situație extrem de delicată. Țara are nevoie de Guvern. Rapid. Dar nu unul întâmplător sau creat cine știe pe unde…

Citește în continuare

OPINII

Nu lăsați țara să se transforme în India Europei!

Publicat

pe

Nu știu ce au de gând să facă mai marii acestei țări, de ce suntem lăsați să zburdăm în așa hal, dezorientați, manipulați, fără să le pese multora dintre noi de măsurile de protecție, în condițiile în care se moare pe capete.

Din câte s-a văzut, coronavirusul, varianta la modă – Delta, nu mai are treabă cu vârsta. Alege și copii, și tineri, și bătrâni. Și vaccinați, și nevaccinați. Cu alte boli sau fără. E dramatic ceea ce se întâmplă acum în România!

Astăzi, vestitorii oficiali ai morții au anunțat că, în ultimele 24 de ore, peste 500 de români au decedat, au pierdut lupta cu coronavirusul. Alți 18.000 de oameni au fost infectați. O situație de coșmar! România este în doliu, iar clasa conducătoare tace. Mută. Sunt preocupați de împărțit funcții, de făcut guverne după chipul interesului. Ageamii. Demagogi cu tichie la vedere. Dar pare că nu le pasă.

Alo, domnilor aleși, au pierit într-o zi 500 de semeni de ai noștri, ce faceți? De unde atâta ignoranță? De ce este tratată acestă tragedie națională ca un fapt divers, ca un fenomen obișnuit? Nu îmi vine să cred că trăim în resemnare. Că acceptăm acestă situație terifiantă ca pe o banalitate. Ce face statul? Ce fac reprezentanți săi? Suntem într-un adevărat război cu moartea!

Ni s-a luat să auzim și să vedem cum se organizează ședințe, comitete, video-conferințe, unde se discută mult și degeaba. Se știe, teoreticienii chibritului au pierdut contactul cu realitatea. Trăiesc într-o bulă și crează povești. Când apare unul care încercă să îi scoată de acolo și să îi pună cu picioarele pe pământ, se supără. Ăștia suntem!

Acum, este mai mult ca niciodată nevoie de măsuri, de acțiune dură. Democrația nu înseamnă să fim lăsați să umblăm teleleu pe străzi în orice condiții. Lăsați la o parte calculele politice, ideile alea că electoratul nu trebuie deranjat că altfel nu ne mai votează. Omul responsabil, vertical, dur, când este vorba de nație, de vieți, de valori, de sănătate, niciodată nu a fost simpatizat. Rostul politicianul adevărat nu este acela de a fi simpatic. Trebuie să facă treabă. Serios. Dârz. Să extirpe răul. Să fie într-o continuă căutare a binelui comun.

Ce vedem acum? O făcătură de guvern. Saltimbanci confuzi, care nu știu să creeze măcar o frază inteligentă, cu substanță, cu măsură. Un președinte al țării depășit de situație, uitat într-o lume paralelă, cu un discurs aiuristic. Interesat doar de primit medalii și premii. Un lider care nu mai rezonează cu poporul. Consumat total în al doilea mandat! Opoziția care șade răscrăcărată. Nu știe pe care mal să se adune. Anticipate sau să se mulțumească cu critica înfundată?

În tot acest timp al frustrărilor și diletantismului politic, România este îndoliată de COVID-19. Ajunge! Nu lăsați țara să se transforme în India Europei!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT