Connect with us

OPINII

Rezistenţa prin demnitate!

Publicat

pe

De luni bune, urmăresc cu mare atenţie activitatea PSD Dâmboviţa. Cu tot ce se întâmplă bun sau rău pe acolo. În afară de ceea ce se vede și se comunică, am supus analizei şi informaţiile obţinute din culise, din bucătăria partidului, cum se zice. Mulţi erau convinşi că actualul lider al organizaţiei PSD Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan, nu rezistă mai mult de trei luni în funcţie. Că partidul, după perioada Rovana Plumb, una tulbure, când organizaţia era împărţită în mai multe grupări, în fracţii bazate pe interes, nu se mai poate reface, că echipa nu are cum să se mai omogenizeze, să bată pasul în acelaşi ritm. Uite că aceşti prevestitori ai negativismului în politică s-au înşelat! Tânărul demnitar, avându-i alături pe senatorul Titus Corlăţean şi pe primarul Cristian Daniel Stan, a ştiut cum să readucă filiala pe linia de plutire, cum să refacă încrederea în structurile de conducere, să înţepe finuţ balonul ultraumflat al relaţiilor interne tensionate şi să înlăture presiunea care ar fi putut duce la explozie.

S-a intrat în normalitate. Dificil, şi în situaţie de pandemie, când comunicarea și relaţiile interumane absolut indispensabile în viaţa unui partid s-au realizat mai mult la rece, online sau cu masca pe faţă. Nu mai vorbim de faptul că preşedintele Corneliu Ştefan a trebuit şi trebuie să facă faţă și unor atacuri venite din trei direcţii, unele văzute, pe faţă, altele neprevăzute, tacite, oculte, pornite fie dinspre PNL, fie din direcţia celor care i-au fost loiali Rovanei Plumb care, chiar dacă a fost detronată democratic, nu se împacă cu acest gând şi, cu siguranţă, mai caută să îl blocheze pe Corneliu Ştefan, să demonstreze că nu poate duce organizaţia în spate. Şi mai este şi PRO România, partidul care se adapă din acelaşi electorat de stânga!

Nu este uşor să ţii piept unor asemenea tiruri şi loviturilor unor lunetişti politici. Corneliu Ştefan, în ciuda tuturor pronosticurilor, a dovedit că este un politician abil, calculat, precis, reuşind să întărească organizaţia. A ţinut-o unită. Nu au fost înregistrate, în toată această perioadă, trădări, afluiri masive spre alte formaţiuni politice, cum dădeau unii ca sigur fenomenul. Social-democraţii dâmboviţeni s-au aliniat în spatele liderului, au achiesat rapid la planurile şi proiectele sale şi iată că am ajuns în punctul în care în organizaţie este linişte. Toată lumea este concentrată asupra campaniei electorale, asupra a ceea ce trebuie făcut bun pentru judeţ.

Tonul dat de Corneliu Ştefan, de a se duce o campanie curată, fără atacuri la persoană, fără lucruri murdare vărsate în spaţiul public, se simte, se vede şi dă rezultate. Fie vorba între noi, cetăţenii, care oricum trăiesc într-o tensiune neîntreruptă de luni de zile din cauza coronavirusului, numai de scandalurile din politică nu ar avea timp! Tehnica prin care îţi umileşti adversarul şi îl execuţi, folosindu-te de abjecţiuni, nu mai este tolerată. Omul este acum adeptul seriozităţii, al mesajului clar, limpede, bazat pe lucruri şi fapte reale, pe programe care se pot realiza, pe critică constructivă, nu pe bârfe, şuşanele şi intrigi vulgare.

Preşedintele PSD Dâmboviţa a ştiut să gestioneze aproape impecabil organizaţia. Mesajul său simplu, sincer, nelucrat în cine ştie ce cabinete ale comunicării, direcţia abordată au dat rezultate, spre surprinderea adversarilor. Din câte ştim, doar un primar dâmboviţean a părăsit barca social-democrată, dar nu este o pierdere mare, edilul, nu avea cine ştie ce viziblitate, iar inconsecvenţa sa politică este arhicunoscută. Cum am mai spus, mulţi se aşteptau, cum este obiceiul, la o migrare a primarilor şi viceprimarilor PSD către PNL, partidul aflat la putere sau către PRO România, formaţiunea condusă în Dâmboviţa de senatorul Adrian Ţuţuianu, fostul şef al social-democraţilor dâmboviţeni. Uite că nu s-a întâmplat.

Suntem în prima fază a campaniei electorale. Este abia începutul. Corneliu Ştefan va mai fi supus la provocări, la lovituri sub centură. Dar pare că nu va răspunde unor astfel de atacuri. Le va face faţă. Unii, cunoscându-i caracterul, personalitatea, stilul de lucru neantrenat pentru un astfel de joc murdar, vor încerca să-l atragă în ringul scandalului şi să-l bage în corzi, pentru a-l bumbăci în lovituri, într-o luptă fără nicio regulă. Sunt convins că liderul social-democrat nu va răspunde unor astfel de provocări şi va păstra linia pe care a urmat-o până acum, aceea de a face o politică curată, onestă, bazată pe oameni, pe programe şi demnitate. Organizaţia PSD Dâmboviţa este o construcţie solidă, puternică. Forţa şi-o menţine prin unitate, verticalitate şi seriozitate. Şi aşa trebuie să rămână!

OPINII

Stare de alertă cu general premier?

Publicat

pe

Constat, cu stupoare, amestecată în cote egale cu indignare, că președintele României, Klaus Iohannis, se joacă cu țara taman în momente în care trebuie să dai dovadă de cea mai atentă percepție a realității și să acționezi în consecință.

Nominalizarea PNL, via Klaus Iohannis, pentru funcția de premier a generalului Nicolae Ciucă seamănă a glumă bună. Dacă cineva dintre cei aflați pe scena politică o înghite înseamnă că sunt părtași la o mișcare perfidă și că au fost de acord cu toată această făcătură pe care unii ar putea să o numească mișcare politică mișto.

Este știut, generalul Ciucă este o simpatie a președintelui țării. Numele său a mai fost invocat de câteva ori în împrejurări de numire a unui premier. Dar nu a ținut. Când a văzut Iohannis că s-a aprins arena, a tăcut. Acum, a considerat că este un moment propice să-și ducă planul la capăt. Situația se potrivește de minune. Pandemie. Stare de alertă. Restricții. Un spirit militar este tocmai bun. Plus că îi rupe gura lui Orban.

Un militar premier miroase a dictatură. Democrația va strănuta serios. Și nu din cauza COVID! Este de urmărit cum va reacționa PSD. Pare că pe unii nu i-a surprins nominalizarea, dar sunt destui care zic că așa ceva nu se poate. Nu trebuie ca social-democrații să cadă în capcana lui Iohannis.

Mai poate apărea și o surpriză. Ciucă să le facă pe plac celor din PSD și să vină în fața Parlamentului cu nume de specialiști. Este o situație extrem de delicată. Țara are nevoie de Guvern. Rapid. Dar nu unul întâmplător sau creat cine știe pe unde…

Citește în continuare

OPINII

Nu lăsați țara să se transforme în India Europei!

Publicat

pe

Nu știu ce au de gând să facă mai marii acestei țări, de ce suntem lăsați să zburdăm în așa hal, dezorientați, manipulați, fără să le pese multora dintre noi de măsurile de protecție, în condițiile în care se moare pe capete.

Din câte s-a văzut, coronavirusul, varianta la modă – Delta, nu mai are treabă cu vârsta. Alege și copii, și tineri, și bătrâni. Și vaccinați, și nevaccinați. Cu alte boli sau fără. E dramatic ceea ce se întâmplă acum în România!

Astăzi, vestitorii oficiali ai morții au anunțat că, în ultimele 24 de ore, peste 500 de români au decedat, au pierdut lupta cu coronavirusul. Alți 18.000 de oameni au fost infectați. O situație de coșmar! România este în doliu, iar clasa conducătoare tace. Mută. Sunt preocupați de împărțit funcții, de făcut guverne după chipul interesului. Ageamii. Demagogi cu tichie la vedere. Dar pare că nu le pasă.

Alo, domnilor aleși, au pierit într-o zi 500 de semeni de ai noștri, ce faceți? De unde atâta ignoranță? De ce este tratată acestă tragedie națională ca un fapt divers, ca un fenomen obișnuit? Nu îmi vine să cred că trăim în resemnare. Că acceptăm acestă situație terifiantă ca pe o banalitate. Ce face statul? Ce fac reprezentanți săi? Suntem într-un adevărat război cu moartea!

Ni s-a luat să auzim și să vedem cum se organizează ședințe, comitete, video-conferințe, unde se discută mult și degeaba. Se știe, teoreticienii chibritului au pierdut contactul cu realitatea. Trăiesc într-o bulă și crează povești. Când apare unul care încercă să îi scoată de acolo și să îi pună cu picioarele pe pământ, se supără. Ăștia suntem!

Acum, este mai mult ca niciodată nevoie de măsuri, de acțiune dură. Democrația nu înseamnă să fim lăsați să umblăm teleleu pe străzi în orice condiții. Lăsați la o parte calculele politice, ideile alea că electoratul nu trebuie deranjat că altfel nu ne mai votează. Omul responsabil, vertical, dur, când este vorba de nație, de vieți, de valori, de sănătate, niciodată nu a fost simpatizat. Rostul politicianul adevărat nu este acela de a fi simpatic. Trebuie să facă treabă. Serios. Dârz. Să extirpe răul. Să fie într-o continuă căutare a binelui comun.

Ce vedem acum? O făcătură de guvern. Saltimbanci confuzi, care nu știu să creeze măcar o frază inteligentă, cu substanță, cu măsură. Un președinte al țării depășit de situație, uitat într-o lume paralelă, cu un discurs aiuristic. Interesat doar de primit medalii și premii. Un lider care nu mai rezonează cu poporul. Consumat total în al doilea mandat! Opoziția care șade răscrăcărată. Nu știe pe care mal să se adune. Anticipate sau să se mulțumească cu critica înfundată?

În tot acest timp al frustrărilor și diletantismului politic, România este îndoliată de COVID-19. Ajunge! Nu lăsați țara să se transforme în India Europei!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT