Conectați-vă cu noi

OPINII

Rezistenţa prin demnitate!

Publicat

pe

De luni bune, urmăresc cu mare atenţie activitatea PSD Dâmboviţa. Cu tot ce se întâmplă bun sau rău pe acolo. În afară de ceea ce se vede și se comunică, am supus analizei şi informaţiile obţinute din culise, din bucătăria partidului, cum se zice. Mulţi erau convinşi că actualul lider al organizaţiei PSD Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan, nu rezistă mai mult de trei luni în funcţie. Că partidul, după perioada Rovana Plumb, una tulbure, când organizaţia era împărţită în mai multe grupări, în fracţii bazate pe interes, nu se mai poate reface, că echipa nu are cum să se mai omogenizeze, să bată pasul în acelaşi ritm. Uite că aceşti prevestitori ai negativismului în politică s-au înşelat! Tânărul demnitar, avându-i alături pe senatorul Titus Corlăţean şi pe primarul Cristian Daniel Stan, a ştiut cum să readucă filiala pe linia de plutire, cum să refacă încrederea în structurile de conducere, să înţepe finuţ balonul ultraumflat al relaţiilor interne tensionate şi să înlăture presiunea care ar fi putut duce la explozie.

S-a intrat în normalitate. Dificil, şi în situaţie de pandemie, când comunicarea și relaţiile interumane absolut indispensabile în viaţa unui partid s-au realizat mai mult la rece, online sau cu masca pe faţă. Nu mai vorbim de faptul că preşedintele Corneliu Ştefan a trebuit şi trebuie să facă faţă și unor atacuri venite din trei direcţii, unele văzute, pe faţă, altele neprevăzute, tacite, oculte, pornite fie dinspre PNL, fie din direcţia celor care i-au fost loiali Rovanei Plumb care, chiar dacă a fost detronată democratic, nu se împacă cu acest gând şi, cu siguranţă, mai caută să îl blocheze pe Corneliu Ştefan, să demonstreze că nu poate duce organizaţia în spate. Şi mai este şi PRO România, partidul care se adapă din acelaşi electorat de stânga!

Nu este uşor să ţii piept unor asemenea tiruri şi loviturilor unor lunetişti politici. Corneliu Ştefan, în ciuda tuturor pronosticurilor, a dovedit că este un politician abil, calculat, precis, reuşind să întărească organizaţia. A ţinut-o unită. Nu au fost înregistrate, în toată această perioadă, trădări, afluiri masive spre alte formaţiuni politice, cum dădeau unii ca sigur fenomenul. Social-democraţii dâmboviţeni s-au aliniat în spatele liderului, au achiesat rapid la planurile şi proiectele sale şi iată că am ajuns în punctul în care în organizaţie este linişte. Toată lumea este concentrată asupra campaniei electorale, asupra a ceea ce trebuie făcut bun pentru judeţ.

Tonul dat de Corneliu Ştefan, de a se duce o campanie curată, fără atacuri la persoană, fără lucruri murdare vărsate în spaţiul public, se simte, se vede şi dă rezultate. Fie vorba între noi, cetăţenii, care oricum trăiesc într-o tensiune neîntreruptă de luni de zile din cauza coronavirusului, numai de scandalurile din politică nu ar avea timp! Tehnica prin care îţi umileşti adversarul şi îl execuţi, folosindu-te de abjecţiuni, nu mai este tolerată. Omul este acum adeptul seriozităţii, al mesajului clar, limpede, bazat pe lucruri şi fapte reale, pe programe care se pot realiza, pe critică constructivă, nu pe bârfe, şuşanele şi intrigi vulgare.

Preşedintele PSD Dâmboviţa a ştiut să gestioneze aproape impecabil organizaţia. Mesajul său simplu, sincer, nelucrat în cine ştie ce cabinete ale comunicării, direcţia abordată au dat rezultate, spre surprinderea adversarilor. Din câte ştim, doar un primar dâmboviţean a părăsit barca social-democrată, dar nu este o pierdere mare, edilul, nu avea cine ştie ce viziblitate, iar inconsecvenţa sa politică este arhicunoscută. Cum am mai spus, mulţi se aşteptau, cum este obiceiul, la o migrare a primarilor şi viceprimarilor PSD către PNL, partidul aflat la putere sau către PRO România, formaţiunea condusă în Dâmboviţa de senatorul Adrian Ţuţuianu, fostul şef al social-democraţilor dâmboviţeni. Uite că nu s-a întâmplat.

Suntem în prima fază a campaniei electorale. Este abia începutul. Corneliu Ştefan va mai fi supus la provocări, la lovituri sub centură. Dar pare că nu va răspunde unor astfel de atacuri. Le va face faţă. Unii, cunoscându-i caracterul, personalitatea, stilul de lucru neantrenat pentru un astfel de joc murdar, vor încerca să-l atragă în ringul scandalului şi să-l bage în corzi, pentru a-l bumbăci în lovituri, într-o luptă fără nicio regulă. Sunt convins că liderul social-democrat nu va răspunde unor astfel de provocări şi va păstra linia pe care a urmat-o până acum, aceea de a face o politică curată, onestă, bazată pe oameni, pe programe şi demnitate. Organizaţia PSD Dâmboviţa este o construcţie solidă, puternică. Forţa şi-o menţine prin unitate, verticalitate şi seriozitate. Şi aşa trebuie să rămână!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Ce urmează?

Publicat

pe

Am trăit anul acesta la alegerile locale o experiență inedită. PSD, pentru prima dată în istoria politică de după 1989, a obținut cele mai tari rezultate electorale. Mulți nu se așteptau la această detașare enormă a PSD Dâmbovița față de coloana celorlalte partide politice. Acest lucru arată că electoratul nu a vrut resetarea vreunui candidat vechi și că partidul este puternic, bine structurat, bine condus și determinat. Cornel Ștefan i-a întrecut la rezultate pe predecesori. Politica de campanie pe care a dus-o, onestă, fără atacuri la persoană, fără exagerări propagandistice, a dat rezultate. A fost bine și că PSD, în ziua alegerilor, nu ne-a omorât, că în alți ani, în comunicate de presă despre cine știe ce întâmplări sau furăciuni electorale.

Sunt primari social-democrați în județ care nici când au candidat pentru primul sau al doilea mandat nu au luat scoruri ca la alegerile din 27 septembrie. Acest fapt denotă că nu s-au erodat, că cetățenii au încredere în ei și în partidul pe care îl reprezintă și că oamenii celorlalte partide nu au fost bine receptați.

Oricum, au fost și destule greșeli tactice ale PNL, care a mers pentru a nu știu câta oară cu perdanți de meserie în alegeri. Asta s-a întâmplat și la PSD. Vezi, Titu și Butimanu. Este timpul ca cei care au candidat și pierdut în serie să fie scoși pe tușă. Gata. Mai mult nu se poate.

Și, totuși, marele învins al acestor alegeri a fost Adrian Țuțuianu. O locomotivă puternică, în stare să facă înconjurul planetei, dar acum a fost destul de singură… Partidului pe care îl reprezintă i-a lipsit substanța. A câștigat două primării. Șelaru și Vârfuri, conduse până acum de doi primari cu performanțe zero. Țuțuianu voia peste 10-12. Un vis sau o sintagmă electorală.

Liberalii pot fi considerați la fel. Pierzători. Și la județ și la Primăria Târgoviște. Strategia de campanie pare că a fost greșită. S-a marșat prea mult pe atacuri la adresa lui Cristian Daniel Stan. Echipa nu a fost omogenă. S-a simțit lipsa unui sprijin central. A mers din inerție și din ambiția lui Aurelian Costinescu. Daca ar fi existat o alianță la nivel de municipiu cu USR Plus, poate că altul era sembalul. A fost o ciudățenie faptul că nu a existat o colaborare PNL-USR Plus.

Despre candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean, Sorin Ion, putem spune că nu era din acest film. Inspectorul școlar, cu toată dragostea, nu este făcut pentru o astfel de bătălie. Am înțeles că a fost votat la greu de cadrele didactice. De ce, oare? Ar fi pierdut un specialist în domeniu, un profesor care le-ar fi fost de ajutor acolo unde îi este locul. Și a mai fost ceva. Grav! În toată campania electorală, conducerea județeană a PNL, candidatul Sorin Ion, nu au organizat o conferință de presă. Comunicare zero.

Despre Robert Turcescu, mai nimic de spus. O boare de toamnă. Un bâzdâc politic.

Greul pică acum pe PSD și Corneliu Ștefan. Trebuie să gestioneze județul cât mai bine și să transparentizeze total actul administrativ. Sunt convins că o vor face. Ce-i drept, mai depinde mult și de sfătuitori. Dacă sunt buni și bine interesați. Aici, nu trebuie oameni cu orgolii, cu anumite simpatii și preocupări pentru un anumit grup. Corneliu Ștefan trebuie să fie just, dintr-o bucată. Și mai are un câștig mare. Are posibilitatea să îl pună alături la cârma județului, în calitate de vicepreședinte, pe Antonel Jîjîie, un mare specialist în administrație. Gata. Vremea vicepreședinților doar de decor s-a cam dus!

Dacă lucrurile merg bine, se face treabă, coroborând și rezultatele alegerilor, la parlamentarele din iarnă, PSD Dâmbovița poate obține 4 deputați și cel puțin un senator. Spectaculozitatea echipei Corneliu Ștefan trebuie să continue, nu să se oprească aici!

Citește în continuare

OPINII

Șobolanii…

Publicat

pe

Au trecut alegerile. În Dâmbovița, au câștigat cei care trebuie și despre care am spus mereu că vor fi învingători. Acum nu voi scrie despre politicienii care au învins. Este timp. Mă voi opri asupra speciilor care apar tot timpul și peste tot pe vasele victorioase. Șobolanii. Nu lipsesc de la festine și își fac loc pe afiș. Aceste viețuitoare, de obicei, fug de pe corabiile în flăcări și se aciuează în alte zone prospere pe unde să chițăie mulțumiți.

Chestia ciudată este că acești șoareci, pe care acum doar îi descriu generic și de care mă voi ocupa altadată, nu vor să te lase să trăiești normal, echilibrat, cum ești obișnuit. Mai mult, sunt băgați în seamă, hrăniți și periați. Devin șoareci de companie. Știu să parvină, să pozeze în salvatori, în eroi închipuiți, în tipi loiali, indispensabili.

Am văzut câțiva și aseară. Plesnea carnea pe ei de fericire! De unde. Știu să disimuleze, să se proțăpească în fața altora și să se bată cu pumnii în piept. Imaginea aceasta mizerabilă o tot văd de vreo 25 de ani încoace, după toate tipurile de alegeri, atunci când își dau în petec cel mai mult șobolanii. Când, la luna plină, vor să îi vadă lumea, să îi aprecieze.

Speciile astea se aciuează rapid pe lângă palate, pe lângă ogrăzile bogate. Omul cu bun simț, când vede în calea lui un asemenea vertebrat, se retrage. Își schimbă cărarea. Așa că, domnilor politicieni, și nu numai voi, aveți grijă să nu vă împresoare șobolanii!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!