Connect with us

Dâmboviţa

PSD Dâmboviţa, pregătit să demaşte grupul de interese transpartic dornic să facă jocuri politice şi financiare

Publicat

pe

Radu Popa, vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, a făcut astăzi o mărturisire cutremurătoare, ceva despre care noi, ca jurnalişti, auzisem, ba chiar începusem să adunăm date, ştiind că se conturează în judeţul Dâmboviţa apariţia unui grup transpartinic alcătuit din oameni de pe mai multe paliere ale societăţii, politicieni, foşi şi actuali, oameni de afaceri, ba chiar şi şefi ai unor instituţii.

Faptul că un politician, vicepreşedinte la PSD Dâmboviţa, iese în faţă şi susţine cu tărie ideea că acest grup cu interese politice şi financiare operează în Dâmboviţa, ocrotit de unele mărinimii ale zilei, ar trebui să ne pună în gardă şi să ne determine să fim temători în ceea ce priveşte demersurile politice pe care le fac unii, invocând fals interesul cetăţeanului, al acestui judeţ.

„Este o gașcă compusă din personaje de tristă amintire pentru Dâmboviţa, parlamentari în funcție, foști ofițeri de informații cu pretenții de lideri, foști parlamentari, indivizi cu condamnări penale pentru corupție și alți indivizi cu un profil public incert, dar cu ținte economice concrete.

Pentru voi toți, am un singur mesaj: Vă vom învinge! Aici este PSD şi mergem doar la victorie! Nu ne temem de voi! Avem de partea noastră adevărul, încrederea și votul oamenilor. Vă vom învinge și vom curăța grădina de neghină. Odată pentru totdeauna.

Spre deosebire de voi, candidatul nostru nu urmărește interese personale sau de grup, nu face politică pentru a scăpa de pușcărie și nici nu are afaceri întinse pe mai multe județe. Suntem onești și transparenți și știm că asta vă încurcă.

Vom continua să mergem spre oameni, să le vorbim despre proiectele noastre și despre ideile care ne susțin. Acesta este modul în care înțelegem noi, cei din PSD, să facem politică: spunând oamenilor adevărul despre adversari dar și despre proiectele noastre. Suntem puternici pentru că suntem onești și suntem onești tocmai pentru că suntem cei mai puternici”, a declarat Radu Popa.

Liderul PSD Dâmboviţa, care a spus clar că detestă şi nu este deloc de acord cu apariţia unor astfel de grupuri care pun în pericol democraţia, ideea de politică adevărată, care nu au treabă cu agenda cetăţeanului ci doar cu propriile interese, este hotărât să îi demaşte!

„Dacă, până la depunerea listelor, această gașcă nu se va distanța de jocul politic și nu va lăsa bugetul să respire, pe 19 august fac o conferință de presă și vă prezint datele și persoanele care au stat la baza acestei construcții”.

Subiectul este deosebit de interesant şi asupra acestui caz vom mai reveni.

Radu Popa este ferm convins că PNL este în spatele unui plan de atac asupra primarilor PSD şi asupra preşedintelui social-democraţilor dâmboviţeni, Corneliu Ştefan, candidatul partidului pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

„PNL știe exact cine sunt cei 4 indivizi care pregătesc atacul asupra primarilor PSD și a lui Cornel Ștefan. Vă dau un singur indiciu: unul dintre ei, parlamentarul membru al altui partid decât PNL și PSD, s-a întâlnit la berăria germană din Bucuresti, cu Guran și cu Grozavu și au discutat despre utilizarea competenţelor Prefectului contra primarilor, în bătălia electorală. Adică, consolidarea unor practici ilegale și mafiote împotriva primarilor PSD. Iar parlamentarul a schițat o listă de primari care să fie abordați de prefectul PNL, dincolo de limita legii și de competențele și de atribuțiile unui Prefect.

A racolat doar câțiva, cei care sunt trădătorii de serviciu ai politicii dâmbovițene. Ce măsuri pro-active pentru mediul economic a găsit și implementat Prefectul, în calitate de șef al structurii de urgență, în aceste luni de criză sanitară? Zero! În schimb, umblă să facă jocuri politice. Din 15 august cade guvernul și le transmit celor 4 că voi acorda multă atenție activității depuse de dumnealor, prin funcțiile prin care au trecut. Că toți sunt în perioada în care nu a intervenit prescrierea”.

Dâmboviţa

Ionuț Vulpescu, deputat: De la tentația populistă la tentația totalitară nu este decât un pas!

Publicat

pe

Consecvent unor principii clare de a spune lucrurilor pe nume, ieșind din șabloane rutinei de partid, deputatul Ionuț Vulpescu a atras atenția celor care militează pe partea stângă a eșichierului politic că, în Europa, pe fondul crizelor de tot felul, care se completează reciproc, riscurile populismului și ale politicilor economice și sociale lipsite de alternative sunt reale. Deja se manifestă. A vorbit fostul ministru al Culturii despre fenomenul politic consumat recent în Italia, unde alegerile au fost câștigate de formațiunile de dreapta. Totul s-a produs pe fondul unor nemulțumiri, al unor stări de lucruri induse de criza energetică, explozia prețurilor de după, dar și al politicii confuze duse la nivel european.

„Dacă trecem dincolo de aparențe, în Italia nu s-a produs nicio schimbare de fond și nici nu se va produce. Este doar o supapă de siguranță, deschisă după trei ani de criză, care au dus la acumularea de tensiuni importante în societatea italiană. Așa cum se spunea despre Tony Blair că a fost adevăratul urmaș al Doamnei de Fier, așa se va spune despre Giorgia Meloni, că este adevăratul urmaș al lui Draghi”, a precizat deputatul Ionuț Vulpescu.

Mai susține parlamentarul social-democrat că, și la noi, tentația populistă este mare, dar România nu este Italia și nu își permite acest lux politic, „indiferent de faptul că suntem la stânga sau la dreapta, ideologic vorbind, sau că suntem la putere sau în opoziție. Avem, în contextul crizei, un spațiu tot mai redus de manevră în plan politic. Nu mă refer la funcționarea democratică a societății românești. Eu cred sincer că avem nevoie de o mai activă contraputere, care să amintească politicului de obligațiile sale. Iar această contraputere este cetățeanul. Numai că retragerea lui din spațiul public este o veste proastă. Locul cetățenilor este luat de tot felul de ”profeți”, care predică false soluții, ce adâncesc criza, în loc să o calmeze”, a mai menționat Ionuț Vulpescu.

Europa, spune deputatul PSD, se află într-un adevărat festival al populismului și spectacolele de acest tip nu sunt deloc în regulă.

„Este semn că politicul nu mai are ce propune societăților respective. Asta trebuie să ne preocupe în cel mai înalt grad. Pentru că, place sau nu acest adevăr, ne aflăm, practic, într-un regim cu ”partid unic”, de vreme ce oricine ar câștiga alegerile, oriunde în Europa, politicile economice și sociale sunt aceleași, de extracție neoliberală: tăieri de taxe și de impozite, privatizări în serviciile publice de educație, sănătate, transporturi, demontarea brutală a Statului Bunăstării. Construcția de alternative nu mai funcționează. Iar când cresc periculos frustrările cetățenilor, lor li se administrează o porție de populism, pe post de calmant. Schema asta nu are cum funcționa la nesfârșit. Nimeni nu are resurse financiare pentru a plăti eșecurile piețelor din bani publici”, a mai arătat deputatul PSD.

Ionuț Vulpescu a mai constatat un lucru pe care, cu siguranță, îl vedem mulți. Partidele europene de stânga sunt slabe, tocmai acum când ar trebui să fie pe scena dezbaterii publice și să ofere alternative.

„Din prea mult reformism, stânga nu mai are o adecvare la realitate, care e de așteptat din partea ei. Iar dreapta europeană nu are niciun interes să producă așa ceva. Că va guverna la extreme, că va guverna mai aproape de centru, știe că va guverna, indiferent de performanțe. Iar asta și din lipsă de competitori serioși la stânga.

Trebuie să ne gândim serios, pentru că de la tentația populistă la tentația totalitară nu este decât un pas. Și prea mulți, din spațiul politic european, par gata să-l facă. Dar când a fost totalitarismul o soluție, și pentru cine? Dacă vrem reforma clasei politice, atunci să începem cu reforma gândirii, și acțiunii, politice. Dacă nu facem asta, ne limităm la o ipocrizie ce ne va rupe și mai mult de cetățeni și de agenda lor. Și tentația totalitară poate face pasul la totalitarism fără să mai putem reacționa. Depinde de noi încotro se duce politicul, nu doar în România”, a concluzionat deputatul Ionuț Vulpescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Stagiari la Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Contractele de internship au fost semnate

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat, în data de 29 septembrie 2022, contractele de internship cu cei șase tineri admiși în program, anul acesta, la finalul perioadei de selecție. În total, au fost 18 candidați, doi dintre ei depunând dosare pentru câte două direcții din cadrul administrației județene.

„Să știți că acest program de internship este unul important pentru instituția noastră. Din cei 7 tineri care, anul trecut, au lucrat alături de noi, în cadrul programului de intenship, 6 s-au angajat astfel: 4 în administrația publică și 2, în mediul privat. Acest lucru înseamnă că experiența celor 3 luni petrecute în direcțiile și serviciile Consiliului Județean Dâmbovița le-a fost de folos. Sunt sigur că la fel se va întâmpla cu cei 6 tineri care, din 3 octombrie, vor lucra cot la cot cu noi. Le va fi mult mai ușor să-și găsească un loc de muncă după cele trei luni de activitate în Consiliul Județean Dâmbovița. Ne vedem la serviciu!”, a spus președintele Corneliu Ștefan.

Cei șase stagiari admiși – Georgiana Alexandra Minciunescu, Carmen Vălu, Ioana Pastor, Alexandru Mihai Durlea, Ana Mihaela Radu și Elena Mădălina Stoica – își vor desfășura activitatea în structurile aparatului de lucru al Consiliului Județean Dâmbovița, astfel: Direcția Juridică, Contencios, Administrarea Patrimoniului – 2 posturi, Serviciul Tineret, Sport, Turism, Asociații, Fundații, Coordonare Societăți Comerciale – 1 post, Direcția Strategii, Programe și Investiții – 1 post și Direcția Economică – 2 posturi. Timpul de muncă va fi de 20 ore pe săptămână, 4 ore pe zi, pentru care vor beneficia de o indemnizație pentru internship, plătită de Consiliul Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT