Connect with us

Dâmboviţa

Educaţie, prevenţie şi pregătirea comunităţilor de romi din judeţul Dâmboviţa privind COVID-19

Publicat

pe

Partida Romilor Pro Europa Dâmboviţa a demarat acţiunea intitulată „Educaţie, prevenţie şi pregătirea comunităţilor de romi din judeţul Dâmboviţa privind COVID-19”.

Preşedintele filialei, Tudorică Răducanu, împreună cu membrii asociaţiei, au plecat prin judeţ, luând la rând toate comunităţile de romi pentru a împărţi cetăţenilor materiale dezinfectante, măşti de protecţie şi diferite broşuri şi pliante cu informaţii despre coronavirus.

„Este vorba de o acţiune declanşată la nivel naţional şi, evident, noi, toţi reprezentanţii Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa Dâmboviţa, ne-am mobilizat şi am pornit în judeţ, în toate localităţile unde există comunităţi de romi, pentru a discuta cu oamenii despre acest virus ucigaş şi despre măsurile care trebuie respectate în starea de alertă, cum trebuie să se comporte cetăţeanul în societate, în spaţiile aglomerate.

Faptul că activitatea noastră civică se derulează în perioada de precampanie electorală pentru alegerile locale nu are nicio treabă cu politica. Nu am promovat niciun partid, niciun candidat, nu am vorbit de programe şi platforme de partid. Voluntarii noștri sunt îmbrăcați cu tricouri albe pe care sunt inscripționate mesajele „Sănătate în comunitățile de romi” și „Combatere COVID-19″. Ne-am făcut datoria aşa cum asociaţia noastră şi-a făcut-o, cel puţin de când eu am preluat mandatul de preşedinte, cu dăruire, cu suflet şi responsabilitate faţă de romii noştri”, a precizat Tudorică Răducanu.

Caravana „Educaţie, prevenţie şi pregătirea comunităţilor de romi din judeţul Dâmboviţa privind COVID-19” a mers până astăzi în comunele Gura Ocniţei, IL Caragiale, Iedera şi în municipiul Moreni.

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a propus spre finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny” 47 de km de drumuri județene

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a depus la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 6 proiecte ce vizează reabilitarea și modernizarea a 47 km de drumuri județene – se precizează într-un comunicat remis către mass-media. Valoarea totală a finanțării solicitate Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de aproximativ 211.000.000 lei.

Traseele vor tranzita comunele Moroeni, Șelaru, Malu cu Flori, Pucheni, Brănești, Glodeni și Runcu, iar lucrările propuse la finanțare sunt următoarele:

– Modernizarea DJ 714, Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, pe un sector de drum de 4,5 km;

– Modernizarea DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș, etapa a doua a acestui proiect (7,6 km de drum);

– Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera. Lucrările prevăzute sunt complexe, din cauza porțiunii mari de drum, de 21,6 km, dar și a faptului că investiția presupune și construirea unui pod nou, cu o lungime de 70 metri, și a unui drum nou, care să ocolească satul Glod, în lungime de aproximativ 3,5 km;

– Reabilitarea și modernizarea a 6,7 km din DJ 724, Malu cu Flori – Pucheni;

– Reabilitarea și modernizarea a 4 km din DJ 716, Priboiu – Glodeni;

– Reabilitarea a 2,1 km din DJ 712A, Runcu – Râu Alb.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT