Connect with us

ALEGERI

Candidatul USR PLUS pentru CJ Dâmboviţa va rămâne pe buletinul de vot chiar dacă s-a retras?

Publicat

pe

Gestul celor de la PNL şi USR PLUS, de a crea o aşa zisă alianţă mai mult cu tentă emoţională decât una constructivă şi eficientă, a bulversat întreaga scenă politică dâmboviţeană. Reprezentanţii celorlalte partide aflate în cursa electorală pentru alegerile din 27 septembrie, comentând în fel şi chip această acţiune tardivă, naivă şi neexprimată în ton cu legislaţia în vigoare.

Primarul municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan, secretar general al PSD Dâmboviţa, a vrut să disece un pic acest eveniment şi să-l traducă din punct de vedere juridic, dar să îi facă şi o uşoară analiză politică. Edilul Târgoviştei, ca şi alţii, a fost uimit de pripirea reprezentanţilor celor două formaţiuni politice, să nu zicem trei, în ceea ce priveşte constituirea alianţei electorale pentru susţinerea candidatului PNL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, profesorul Sorin Ion. În rest, culmea, merg cu liste separate de consilieri judeţeni, iar în localităţile din Dâmboviţa fiecare e pe pielea lui.

A spus Cristian Daniel Stan, care mai este şi avocat pe deasupra, că renunţarea la candidatură a reprezentantului USR PLUS, Mihai Irimescu, a fost cam târzie şi că, în conformitate cu legea, nu va putea fi eliminat din buletinul de vot. Va rămâne acolo ca şi candidat, fiindcă nu a renunţat în intervalul prevăzut de norme.

„Dacă domnul Irimescu nu face dovada înregistrării unei cereri de renunţare la candidatură la biroul electoral de circumscripţie până la finalul zilei de 18 august, va apărea pe buletinul de vot în mod obligatoriu. Noi vom face toate demersurile astfel încât legea să fie respectată. Nu înţeleg care este temeiul acestei alianţe. De ce nu au făcut-o înainte, când lucrurile puteau fi rezolvate foarte uşor? Cred că este o dovadă cât se poate de clară de lipsă de profesionalism şi de ignorare a electoratului propriu de fiecare dintre partidele care sunt implicate în această competiţie”, a declarat Daniel Cristian Stan.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT