Connect with us

Dâmboviţa

Revoltător! Premierul Orban le-a răspuns profesorilor, comparând școala cu cârciuma!

Publicat

pe

Deputata PSD Claudia Gilia, preşedinta femeilor social-democrate din județul Dâmboviţa, cadru didactic universitar, dedicată învăţământului românesc şi atentă la nevolile sale, a luat imediat poziţie când a văzut că actualii guvernanţi tratează cu un larg dezinteres, aproape bolnav, problemele sistemului educaţional.

Mai sunt câteva zile până când anul şcolar ar trebui să debuteze iar situaţia este una incertă. Bieţii părinţi, copiii și cadrele didactice nu ştiu cum vor evolua lucrurile pe fondul pandemiei de coronavirus şi al incapacităţii actualei puteri de a gestiona această criză fără de precedent, de a găsi soluţii pertinente de rezolvare.

„Am discutat în nenumărate rânduri despre educație, dar, din păcate, nu s-a schimbat nimic în binele elevilor, profesorilor sau părinților! Voi continua demersurile de a critica, dar și de a propune soluții în acest domeniu care a devenit un subiect dureros pentru viitorul României – Educația!

Mai sunt doar câteva zile până la debutul anului școlar. Un debut în profundă incertitudine, fără reguli clare, fără predictibilitate, în care nici unul dintre factorii implicați nu știe ce are de făcut.

În acest context, reprezentanții elevilor le solicită guvernanților „să ia o decizie fermă cu privire la debutul anului școlar, bazată pe o consultare reală cu toți actorii implicați în actul educațional și racordată la nevoile de bază ale elevilor – educația și sănătatea”. Doar că nu are cine să le răspundă!

Sindicatele din învățământ îşi exprimă indignarea faţă de decizia Guvernului de a amâna creşterea salarială, în condiţiile în care nu s-a vorbit nicio clipă despre imposibilitatea de a fi acordată, deși este prevăzută în legea bugetului de stat. Le-a răspuns premierul Orban: “Când îți scad veniturile, e ca într-o familie. Dacă îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să îți bei banii la cârciumă”. O comparație a școlii cu cârciuma este răspunsul acestui Guvern pentru profesorii din România. Acesta este reperul Guvernului. Iar îngrijorărilor părinților, acest Guvern le răspunde cu plasarea răspunderii, în dreptul lor, printr-o declarație pe proprie răspundere care le transferă părinților atribuții nefirești de triaj epidemiologic.

Astăzi, PNL transmite tuturor că au doar obligații: copiii, părinții și cadrele didactice să poarte mască, să nu stea la mai mult de un metru unul de celălalt, să folosească dezinfectanți, iar directorii de școli trebuie să asigure triaj epidemiologic, mai multe săli de clasă, separatoare pentru bănci, program diferit de la o clasă la alta. Aceasta în condițiile în care PNL nu a fost în stare să ofere nici măcar măștile promise persoanelor defavorizate!

„România educată” a PNL este România în care copiii din familiile defavorizate nu contează, prin urmare sutele de mii de familii care nu au bani pentru măști de protecție nu au dreptul să își trimită copiii la școală.

„România educată” a PNL este România în care părinții care nu au posibilități financiare pentru a cumpăra o tabletă sau pentru a plăti un abonament de internet, se uită cum copiii lor sunt umiliți, deși dreptul la educație este garantat de Constituție.

„România educată” a PNL este România în care elevii din comunitățile locale unde nu există suficiente săli de clasă și nici bani pentru a aplica regulile dispuse din birourile Palatului Victoria nu au dreptul la educație.

„România educată” a PNL este România în care studenții nu există, prin urmare, pentru începerea anului universitar nu au fost încă stabilite norme de desfășurare a procesului educațional.

Educația românească trăiește vremuri incredibile în care elevii, profesorii și părinții sunt umiliți de un ministru incompetent, nepregătit și arogant. Pentru toate aceste motive, dar și pentru toată incompetența, cinismul și nepăsarea, Guvernul PNL trebuie demis prin moțiune de cenzură”, a declarat Claudia Gilia.

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a propus spre finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny” 47 de km de drumuri județene

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a depus la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 6 proiecte ce vizează reabilitarea și modernizarea a 47 km de drumuri județene – se precizează într-un comunicat remis către mass-media. Valoarea totală a finanțării solicitate Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de aproximativ 211.000.000 lei.

Traseele vor tranzita comunele Moroeni, Șelaru, Malu cu Flori, Pucheni, Brănești, Glodeni și Runcu, iar lucrările propuse la finanțare sunt următoarele:

– Modernizarea DJ 714, Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, pe un sector de drum de 4,5 km;

– Modernizarea DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș, etapa a doua a acestui proiect (7,6 km de drum);

– Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera. Lucrările prevăzute sunt complexe, din cauza porțiunii mari de drum, de 21,6 km, dar și a faptului că investiția presupune și construirea unui pod nou, cu o lungime de 70 metri, și a unui drum nou, care să ocolească satul Glod, în lungime de aproximativ 3,5 km;

– Reabilitarea și modernizarea a 6,7 km din DJ 724, Malu cu Flori – Pucheni;

– Reabilitarea și modernizarea a 4 km din DJ 716, Priboiu – Glodeni;

– Reabilitarea a 2,1 km din DJ 712A, Runcu – Râu Alb.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT