Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Înființarea unui parc industrial, proiectul forte din programul PNL pentru Târgovişte

Publicat

pe

Municipiul Târgoviște trebuie să dezvolte o zonă industrială pe model occidental, altfel nu se va alinia niciodată orașelor prospere, iar locuitorii vor continua să se zbată în lipsuri. Pornind de la această idee, reprezentanţii PNL propun în programul lor electoral înființarea unui parc industrial. Candidatul Aurelian Cotinescu și echipa sa de consilieri locali cu care vine în fața târgoviștenilor la alegerile din 27 septembrie au identificat și trei locații unde ar putea fi pus în practică acest proiect, respectiv pe structura actualului Combinat de Oțeluri Speciale – dacă se va ajunge la un acord cu proprietarul; pe terenul pe care Primăria Târgoviște îl deține la ieșirea din oraș spre Găești sau în zona unității militare de la Priseaca.

„Trebuie să preluăm modelul de succes al orașelor din Transilvania, care s-au dezvoltat foarte mult plecând de la parcurile industriale. Trebuie să ajungem și noi la același nivel. Avem nevoie de locuri de muncă bine plătite, avem nevoie de taxe și impozite la nivelul Primăriei Târgovişte. Prin acest parc industrial vor fi atrași, atât investitori din afara județului și din străinătate, dar vom pune la dispoziție terenuri și pentru investitorii noștri locali, să-și dezvolte platformele de producție astfel încât întreg orașul să beneficieze de această dezvoltare”, a punctat Aurelian Cotinescu – candidatul PNL pentru funcția de primar al municipiului Târgoviște.

Aurelian Cotinescu

Viziunea PNL despre cum trebuie construit și ce trebuie să cuprindă parcul industrial în jurul căruia să se dezvolte municipiul Târgoviște a fost prezentată de ing. Adrian Economu – angajat al COS și candidat al PNL pentru un post de consilier local.

„În Târgovişte nu există proiecte de mari dimensiuni ale Primăriei, iar orașul nostru are dreptul să devină un oraș modern, dezvoltat economic, cu un mediu de afaceri local prosper, iar locuitorii Târgoviştei au dreptul la un trai decent. Acum, Târgovişte este un oraș marginalizat, iar situația economico-socială este una nefavorabilă. Locuitorii orașului au nevoie de un loc de muncă stabil. Pentru a opri exodul de populație, cea mai bună soluție este să construim un parc industrial care să genereze cel puțin 1.000 de locuri de muncă într-o primă fază de dezvoltare.

Un parc industrial este o gură de oxigen pentru mediul de afaceri local, regional și național. Un instrument de investiție cu un regim sporit de facilități pentru a genera locuri de muncă. Viitoarea echipă liberală de la Primăria Târgovişte va fonda parcul industrial care se va înființa în condițiile Legii 186/2013. Administrația publică locală va acorda companiilor chiriașe din parc importante facilități fiscale – scutire de la plata impozitului pe teren și clădiri, scutire de la plata taxelor percepute pentru modificarea destinației terenului aferent parcului industrial sau pentru scoaterea din circuitul agricol, scutire de la plata taxelor datorate bugetului local pentru eliberarea certificatelor de urbanism, autorizațiilor de construire sau de desființare”, a explicat Adrian Economu.

Adrian Economu

În acest moment, în România există 77 de parcuri industriale, care acoperă 3.104 hectare și unde lucrează 60.0000 de oameni, în cele 1.127 de companii care își desfășoară activitatea în aceste zone industriale.

„Dezvoltarea parcului industrial Târgovişte va contribui la dezvoltarea municipiului prin atragerea de firme în zonă. Venim în sprijinul mediului de afaceri local și vom depune eforturi în atrage și companii cu capital străin în viitorul parc industrial Târgovişte. Echipa liberală, odată ajunsă la Primărie, va oferi tot sprijinul acestor societăți, inclusiv pentru antreprenorii la început de drum care vor să își deschidă o firmă”, spune Adrian Economu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

ALEGERI

Adrian Țuțuianu, concluzii după alegerile parlamentare din 6 decembrie

Publicat

pe

Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmboviţa, a postat, pe pagina sa de Facebook, primele concluzii după ce Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Iată care sunt comentariile lui Țuțuianu cu privire la județul Dâmbovița:

📌 Au participat la vot 136.120 cetățeni din 433.391 alegători înscriși în listele electorale ale circumscripției Dâmbovița. Este CEA MAI SCĂZUTĂ PREZENȚĂ LA UN SCRUTIN ELECTORAL DIN 1990, deși se conturează, deja, cea mai gravă criză economică, socială, bugetară și politică.

📌 La Camera Deputaților, mandatele au fost distribuite astfel: PSD – 4, PNL – 2, USR – 1. La Senat: PSD – 1, PNL – 1, USR – 1. Prin comparație cu alegerile din 2016: PSD pierde 2 parlamentari, PNL și USR câștigă câte 1 mandat.

Ceva intereant: dintre cei 10 parlamentari de Dâmbovița, 5 (!!!) NU au domiciliul în acest județ: 3 PSD cu domiciliul în București și 2 PNL (Câmpina și Sălaj). Cum să interpretăm asta? Că cele două mari partide tratează cu un anume dispreț județul, punând pe liste oameni care nu au nicio legătură cu Dâmbovița, oameni care nu au mai avut loc în județele lor și cărora șefii de la București le-au promis mandate de parlamentari? Vor face ei ceva pentru acest județ? Eu cred că NU.

📌 PRO ROMÂNIA a obținut în Dâmbovița un scor de 6%, peste pragul electoral și peste media națională a partidului, dar cu mult, mult sub ceea ce ne-am propus în raport cu munca pe care eu (de-a lungul anilor) și colegii mei am depus-o pentru acest județ. Majoritatea alegătorilor, însă, au pus sigla de partid deasupra oamenilor. E o realitate pe care suntem nevoiți să o acceptăm. Se spune că poporul are întotdeauna dreptate, dar la fel de bine se spune că și clasa politică e oglinda poporului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT