Connect with us

ALEGERI

Înființarea unui parc industrial, proiectul forte din programul PNL pentru Târgovişte

Publicat

pe

Municipiul Târgoviște trebuie să dezvolte o zonă industrială pe model occidental, altfel nu se va alinia niciodată orașelor prospere, iar locuitorii vor continua să se zbată în lipsuri. Pornind de la această idee, reprezentanţii PNL propun în programul lor electoral înființarea unui parc industrial. Candidatul Aurelian Cotinescu și echipa sa de consilieri locali cu care vine în fața târgoviștenilor la alegerile din 27 septembrie au identificat și trei locații unde ar putea fi pus în practică acest proiect, respectiv pe structura actualului Combinat de Oțeluri Speciale – dacă se va ajunge la un acord cu proprietarul; pe terenul pe care Primăria Târgoviște îl deține la ieșirea din oraș spre Găești sau în zona unității militare de la Priseaca.

„Trebuie să preluăm modelul de succes al orașelor din Transilvania, care s-au dezvoltat foarte mult plecând de la parcurile industriale. Trebuie să ajungem și noi la același nivel. Avem nevoie de locuri de muncă bine plătite, avem nevoie de taxe și impozite la nivelul Primăriei Târgovişte. Prin acest parc industrial vor fi atrași, atât investitori din afara județului și din străinătate, dar vom pune la dispoziție terenuri și pentru investitorii noștri locali, să-și dezvolte platformele de producție astfel încât întreg orașul să beneficieze de această dezvoltare”, a punctat Aurelian Cotinescu – candidatul PNL pentru funcția de primar al municipiului Târgoviște.

Aurelian Cotinescu

Viziunea PNL despre cum trebuie construit și ce trebuie să cuprindă parcul industrial în jurul căruia să se dezvolte municipiul Târgoviște a fost prezentată de ing. Adrian Economu – angajat al COS și candidat al PNL pentru un post de consilier local.

„În Târgovişte nu există proiecte de mari dimensiuni ale Primăriei, iar orașul nostru are dreptul să devină un oraș modern, dezvoltat economic, cu un mediu de afaceri local prosper, iar locuitorii Târgoviştei au dreptul la un trai decent. Acum, Târgovişte este un oraș marginalizat, iar situația economico-socială este una nefavorabilă. Locuitorii orașului au nevoie de un loc de muncă stabil. Pentru a opri exodul de populație, cea mai bună soluție este să construim un parc industrial care să genereze cel puțin 1.000 de locuri de muncă într-o primă fază de dezvoltare.

Un parc industrial este o gură de oxigen pentru mediul de afaceri local, regional și național. Un instrument de investiție cu un regim sporit de facilități pentru a genera locuri de muncă. Viitoarea echipă liberală de la Primăria Târgovişte va fonda parcul industrial care se va înființa în condițiile Legii 186/2013. Administrația publică locală va acorda companiilor chiriașe din parc importante facilități fiscale – scutire de la plata impozitului pe teren și clădiri, scutire de la plata taxelor percepute pentru modificarea destinației terenului aferent parcului industrial sau pentru scoaterea din circuitul agricol, scutire de la plata taxelor datorate bugetului local pentru eliberarea certificatelor de urbanism, autorizațiilor de construire sau de desființare”, a explicat Adrian Economu.

Adrian Economu

În acest moment, în România există 77 de parcuri industriale, care acoperă 3.104 hectare și unde lucrează 60.0000 de oameni, în cele 1.127 de companii care își desfășoară activitatea în aceste zone industriale.

„Dezvoltarea parcului industrial Târgovişte va contribui la dezvoltarea municipiului prin atragerea de firme în zonă. Venim în sprijinul mediului de afaceri local și vom depune eforturi în atrage și companii cu capital străin în viitorul parc industrial Târgovişte. Echipa liberală, odată ajunsă la Primărie, va oferi tot sprijinul acestor societăți, inclusiv pentru antreprenorii la început de drum care vor să își deschidă o firmă”, spune Adrian Economu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT