Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Începutul de an şcolar, examen căzut de actualii guvernanţi!

Publicat

pe

Fostul deputat social-democrat Radu Popa, vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa, a lovit, cu forţa argumentului şi cu muniţie electorală adevărată, în reprezentanţii actualului partid de guvernământ – PNL. În opinia lui Popa, unii membri ai acestei formaţiuni politice şi-au uitat menirea şi s-au dedicat activităţilor electorale, aluzie la inspectorul şcolar general Ion Sorin – candidatul PNL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Susţine Radu Popa că actualii guvernanţi nu au avut şi nu au niciun proiect de relansare economică a ţării, nu au fost preocupaţi de combaterea pandemiei de coronavirus și nici atât de nivelul de trai al românilor. Nu le pasă nici măcar de sănătatea copiilor, ţinând cont de bulibăşeala care există acum, la început de an şcolar, de indecizii şi improvizaţiile de moment. Responsabilitatea organizării şcolii, procurării celor utile, este pasată, într-un mod laş, în curtea autorităţilor locale.

„Atrag atenția că administrațiile locale sunt la limita rezistenței și nu au fondurile necesare pentru începerea în siguranță a anului școlar. După aproape un an de zile în care Guvernul lui Sorin Ion a lăsat gestionarea pandemiei pe seama administrațiilor locale, bugetele sunt secătuite iar consecința acestui deficit sever de fonduri va însemna șanse mai mici în lupta cu virusul.

Copiii noștri nu merită să își asume acest risc. E timpul ca Inspectoratul Școlar Județean să se apuce de treabă. E vremea ca Sorin Ion, desemnat responsabilul numărul unu de soarta învățământului, să-și asume funcția și să abandoneze goana după voturi. Pentru el competiția electorală e pierdută, dar mai are o șansă în lupta cu virusul. De aceea, fac un apel la candidatul Sorin Ion să nu creadă că virusul se sperie de declarațiile ministrului Anisie și să fie conștient de responsabilitatea pe care o are. Mai are încă timp, nu prea mult, dar mai are, să facă întâlniri cu șefii administrațiilor locale din fiecare oraș, din fiecare comună și împreună cu aceștia să convină măsurile concrete pe care Inspectoratul Școlar Județean le-a pregătit pentru începerea anului școlar. Liniștea care acompaniază săptămâna premergătoare începerii școlii conține în ea o periculoasă nepăsare.

Este revoltător să spui, cu o săptămână înainte de începerea școlii, că este posibilă amânarea startului cu două săptămâni. Este o bătaie de joc la adresa tuturor: copii, părinți, profesori, autorități locale. Pentru un sistem de educație adecvat este nevoie de predictibilitate, nu de anunțuri făcute cu o noapte înainte, pe modelul Ordonanțelor de urgență făcute cu o seară înainte, când toți românii așteptau miezul nopții pentru a ști ce au voie și nu au voie să facă a doua zi.

Au avut la dispoziție toată vara și nu au făcut nimic. Este cu atât mai revoltător mai ales după ce, tu, Guvern, nu ţi-ai îndeplinit nici una dintre obligațiile avute. Nu ai achiziţionat tabletele promise copiilor și nici nu le-ai distribuit celor care aveau atâta nevoie de ele, așa cum ar fi trebuit. Nu asiguri măști nici pentru profesori și nici pentru elevi, nu ești capabil să emiți, în timp util, niște norme ferme, care să stabilească planul concret pentru redeschiderea în siguranță a școlilor. Asta mai ales în condițiile în care, în haosul creat de guvernul lui Sorin Ion, cu toții am făcut eforturi supraomenești pentru a suplini lipsa de implicare a guvernului, cetățeni, părinți, directori de școală, primari și șefi de instituții.

După cum bine știți, problema tabletelor este una foarte mare pentru că nu putem aștepta încă două luni până când unicul furnizor de tablete va livra dispozitive de lucru și internet, în situația adoptării scenariului hibrid cu care ne amenința ieri premierul PNL. Dar Sorin Ion e preocupat de campania electorală, doar că nimeni, niciodată, nu a câștigat CJ cu 22%. Câte măști a asigurat guvernul lui Sorin Ion copiilor dâmbovițeni? ZERO. Câte mănuși și câte măști a asigurat guvernul lui Sorin Ion profesorilor, colegilor lui, celor cărora le cere votul? ZERO! Câte covorașe dezinfectante au școlile din Dâmbovița? ZERO. Câte afișe informative au tipărit pentru școli? Tot ZERO. Câte termoscanere au instalat la intrarea în şcoli? Tot ZERO.

Aceasta cinică nepăsare e modul în care candidatul liberal răspunde de sănătatea copiilor? Dar cine va fi răspunzător dacă un copil se infectează, merge acasă și îmbolnăvește un bunic sau un părinte? Consecințele vor fi dramatice dacă nu chiar mai rău. Vă imaginați ce s-ar întâmpla dacă, Doamne ferește!, un cadru didactic care intră în contact cu 20 de copii s-ar infecta? Faceţi un calcul simplu și vedeți câte familii sunt puse în pericol de nepăsarea criminală a guvernaților lui Sorin Ion!

Până la 14 septembrie mai sunt câteva zile și părinții au dreptul să știe cum se vor întoarce copiii, în siguranță, de la școală. Lupta politică nu trebuie sa gripeze actul administrativ și PNL poarta întreaga răspundere a organizării, în condiții sigure, a anului școlar. Au guvern, au ministrul Educației, așa cum e el, și îl mai au și pe Sorin Ion. Ei poartă toată responsabilitatea.

Ar fi fost nevoie de un plan integrat de protecţie sanitară prin care să fie asigurați părinții că școala nu înseamnă boală, că guvernul livrează necesarul de măști pentru toți elevii, pentru toate cadrele didactice și personalul auxiliar, că sunt implementate toate măsurile igienico-sanitare, că există bănci individuale pentru toți elevii, că scolile au dezinfectant, măști, mănuși, covorașe dezinfectante, stickere pentru distanțare socială, afișe informative, termoscanere la intrarea în şcoli și echipamente de înaltă calitate pentru asigurarea curățeniei, cum sunt cele pe bază de aburi, care omoară 99% dintre bacterii.

Ar fi fost nevoie ca până azi acest Plan să fi fost conceput și livrat școlilor, iar acestea, la rândul lor, să le fi prezentat Comitetelor de părinți pentru ca ei, la rândul lor, să pregătească copiii. Acest 14 septembrie e unul special și, în condiții speciale, regula spune că trebuie să iei măsuri speciale. Suntem în cel mai greu moment al războiului sanitar și Sorin Ion și-a abandonat responsabilitățile iar guvernul lui a abandonat copiii. Apoi, pentru ca toată problema să devină imposibilă, a uitat să facă rectificările bugetare necesare.

Întrebați primarul de la Corbii Mari ce înseamnă să te abandoneze autoritățile în plină criză sanitară, întrebați primarul de la Pucioasa ce înseamnă să îți dea doar obligații Comitetul de Urgență, dar să te lase fără fonduri! Iar dacă, pentru unii, siguranța copiilor și a cadrelor didactice este mult mai puțin importantă decât organizarea alegerilor, pentru noi este prioritară. Din acest motiv spun că tăcerea lui Sorin Ion și a guvernului său este o cinică nepăsare. Iar aliații lui de la PRO România se prefac opozanți dar nu pierd nici un moment ba să voteze pentru consolidarea alianței PNL-USR în Biroul Electoral Județean, ba să voteze căderea guvernului PSD, ba să țopăie de bucurie că nu reușește moțiunea PSD contra guvernului PNL.

Democrația are nevoie de oameni liberi-demos cratos, puterea poporului. Iar libertatea este o premisă a democrației. România nu va putea să aibă un învăţământ de calitate, care să ofere societăţii oameni bine pregătiţi şi în care diferenţele dintre sat şi oraş să fie cât mai puţin relevante, dacă ne vom împotmoli de fiecare dată în astfel de probleme. Iar obiectivul nu e să găsim rezolvări superficiale şi temporare, ale căror efecte dispar, eventual, în câteva săptămani, ci să creăm mecanisme care să funcţioneze ca o regulă, an de an.

Nu mă va putea convinge nimeni că nu e posibil: PSD a gândit programe sustenabile și eficiente: cornul și laptele a devenit tradiţie (chiar dacă în ultimii ani s-au văzut destule denaturări ale ideii iniţiale), autobuzele pentru transportul copiilor de la sate sunt, de asemenea, un instrument funcţional. Acum, banii sunt mai mulţi, deci se pot face mai multe; totul e să-şi propună cineva acest lucru, amintindu-şi (sau descoperind în premieră) sensul bunei guvernări. Rând pe rând, de la cele elementare la cele subtile, toate problemele din învăţământ trebuie să-şi găsească răspunsuri urgente şi temeinice. Altfel, nu ne rămâne decât să contemplăm cu disperare şi prezentul, dar şi viitorul”, a rostit vicepreşedintele PSD Dâmboviţa Radu Popa.

ALEGERI

Dacian Cioloș, mesaj către dâmbovițeni înaintea alegerilor parlamentare din 6 decembrie

Publicat

pe

Dacian Cioloș este propunerea USR PLUS pentru funcția de premier al României după alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie 2020. În prezent, este deputat în Parlamentul European. În mesajul său către dâmbovițeni, Dacian Cioloș a punctat că România are nevoie, înainte de a vorbi de programe și proiecte, de o schimbare de mentalitate, iar punctul de plecare trebuie să fie eliminarea hoției.

„Mesajul nostru de campanie și care sintetizează fundația programului de guvernare al Alianței USR PLUS este „O Românie fără hoție”, oricât de mult s-ar simți afectați unii politicieni. Este o realitate de la care trebuie să pornim, dacă vrem să construim o Românie prosperă. Oamenii cinstiți și competenți nu au de ce să se simtă nici defăimați, nici afectați, nici lipsiți de drepturi, pentru că, trebuie să recunoaștem, România are nevoie de o schimbare și cred că cel mai bun semnal că România are nevoie de o schimbare este ceea ce s-a întâmplat în Dâmbovița, unde politicieni s-au plâns că se simt afectați de acest mesaj.

Hoția ca atitudine trebuie să o afirmăm și lipsa hoției trebuie să fie momentul de început al unei schimbări în România, pe care noi vrem să o aducem. Aceasta este singura modalitate de a începe să investim cu adevărat eficient în sănătate, în educație, în economie. Doar după ce eliminăm hoţia ca atitudine și risipă, abia atunci putem vorbi despre investiții eficiente din banii noștri, ai contribuabililor.

Cei 30 de ani de hoție și nepăsare se văd astăzi în sănătate, în educație, în administrația publică, în lipsa încrederii cetățenilor în stat și în capacitatea acestuia de a le rezolva problemele și, iată, se văd inclusiv în reacțiile unora, care se simt defăimaţi atunci când vorbim despre o Românie fără hoție. Eu am învățat de la bunicii mei că este de bun simț să nu furi, că atunci când trăiești într-o comunitate unde vrei să te dezvolți și să prosperi nu poți face asta furând de la altul. Dar, la noi se fură de la tezele de doctorat până la ultimul colț de stradă și unor oameni li se pare că este firesc așa pentru că cei care ne conduc asta fac.

O Românie fără hoție nu este doar un slogan USR PLUS de dragul de a atrage voturi, ci un angajament pe care-l facem, angajamentul de bază că vom începe să construim eliminând hoția, corupția, incompetența și impostura. Altfel, degeaba investim bani, pentru că îi băgăm în găuri negre. Dacă banii contribuabililor sunt gestionați de oameni cărora li se pare firesc să fure, nu ne putem dezvolta ca țară.

Avem nevoie, înainte de a vorbi de programe concrete, de o schimbare de mentalitate. Legi schimbate am tot avut și avem în multe domenii legi bune, dar care, aplicate de oameni care se simt afectați atunci când vrei o țară fără hoție, nu funcționează. Suntem în situația de astăzi – criza Covid nu a făcut decât să acutizeze probleme pe care avem în societate – din cauza mentalităților. Avem nevoie de o schimbare a modului de abordare. Asta vă propune USR PLUS în programul de guvernare și în felul în care vrem să guvernăm. Schimbarea aceasta a început la europarlamentare. Avem o echipă USR PLUS foarte activă în Parlamentul European și care a crescut gradul de recunoaștere a prezenței a României.

La alegerile locale, schimbarea a continuat. Vedem oameni noi la primăriile din București, din Timișoara, din Brașov, din Alba Iulia, din Bacău, din alte zone, inclusiv în Dâmbovița, la Brăneşti. Oamenii aceștia vin cu o schimbare de atitudine în felul în care înțeleg să-și asume responsabilitatea mandatului pe care l-au primit. Aceștia sunt oamenii pe care îi propunem și pentru Parlamentul României. Sunt oameni care pleacă de la fără hoție pentru că așa putem construi ceea ce ne propunem. Venim în fața alegătorilor cu 40 de angajamente cu care vrem să intrăm la guvernare. Dincolo de programul de guvernare pe 20 de capitole, unde explicăm ce intenționăm să facem în fiecare domeniu, am decis să ne asumăm și 40 de angajamente clare, concrete, precise”, este mesajul lui Dacian Cioloș către dâmbovițeni, înaintea alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PLUS Dâmbovița – parte a Alianței USR PLUS. Cod Mandatar Financiar: 11200033

Citește în continuare

ACTUALITATE

Cultura va deveni motor de dezvoltare a județului Dâmbovița

Publicat

pe

Cultura reprezintă un domeniu de care PNL a cam uitat în acest an de guvernare. Măsurile de protecție și combatere a coronavirusul, multe negândite, au afectat suflul spiritualității românești, al vieții artistice, al creatorilor de frumos. Pentru redeschiderea acestor uși închise, pentru a propune soluții de reanimare a culturii, s-au întâlnit astăzi la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi reprezentanții PSD Dâmbovița, președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan și senatorii Titus Corlățean și Ionuț Vulpescu, candidați pentru noi mandate în Parlamentul României, cu oameni dedicați culturii și vieții artistice românești. Dialogurile s-au purtat prin intermediul unei platforme online. S-a discutat despre soluții, viziuni și proiecte de relansare a culturii dâmbovițene.

„Cultura va deveni un motor de dezvoltare a județului Dâmbovița. Viitorul aparține digitalizării, iar despre acest lucru am discutat, astăzi, la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi. Este timpul tururilor virtuale, al configurării unor rețele de patrimoniu în care să fie incluse casele boierești și memoriale, precum și ansamblurile religioase dâmbovițene. Industria de carte trebuie dezvoltată, iar crearea unor evenimente culturale dâmbovițene vor asigura deschiderea județului nostru în fața întregii lumi. Acestea sunt propunerile senatorului Ioan Vulpescu, iar eu îi sunt alături cu o întreagă echipă de profesioniști. La întâlnirea de astăzi au participat senatorul Titus Corlățean, istoricul George Coandă, directorul Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” – Erich Agnes, directorul Complexului Muzeal „Curtea Domnească” – Ovidiu Cârstina și consilieri județeni care vor pune umărul la implementarea strategiei propuse de senatorul Ioan Vulpescu. De asemenea, prin intermediul unei platforme online, ne-au fost alături Ciprian Ştefan – manager general al Complexului Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu, Mihai Constantinescu – director executiv al Festivalului Internațional „George Enescu”, Remus Pricopie – fost ministru al Educației și academicianul Emil Răzvan Theodorescu”, a precizat președintele Consiliului Județean Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!