Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primarul de la Pucioasa prezintă problemele cauzate de bulibășeala din învățământ

Publicat

pe

Ca întotdeauna, primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana, spune lucrurilor pe nume, cu subiect şi predicat, fără ocolişuri, tăios şi cu bătaie lungă. Începutul acestui an şcolar aflat sub semnul pandemiei este trist, bulversant, temător, cu zâmbete puţine, cu multe probleme nerezolvate sau lăsate în coadă de peşte, cu soluţii doar pe jumătate şi cu o mantie groasă de incertitudine.

„Pucioasa reprezintă centrul educațional al nordului județului, cu 3.000 de copii, cadre didactice și personal didactic auxiliar implicat în procesul educațional, cu două școli, două licee şi cinci grădinițe care sunt pe ultima sută de metri în pregătirea de a-și primi copiii la clasă.

Numai că lucrurile nu stau deloc bine și trebuie să o spunem foarte serios. Mai întâi de toate, Pucioasa a intrat în scenariul galben, surprinzător pentru mine, după o perioadă în care nu a fost nicio emoție legat de repartizarea în zona verde, dar ne-am trezit acum că suntem în scenariul galben, ceea ce ne creează oarecare probleme.

Am însă o întrebare la care nu mi-a răspuns nimeni pe grupul pe care suntem toți, cel al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Pucioasa este în scenariul galben, Moțăieni, lângă noi, în scenariul roșu și Fieni, care e în scenariul verde.

Copiii din Moțăieni sunt repartizați jumătate la şcolile din Pucioasa, jumătate în Fieni. Nimeni nu știe de ce noi am rămas în zona galbenă și nu ne-a dus și pe noi în roșu. Doamne ferește! Sau de ce Fieni este încă în zona verde. Este o abordare, așa, simplistă și care nu aduce nimic bun. Apoi, un alt aspect despre care nu vorbește nimeni. Noi organizăm transportul elevilor cu microbuze școlare, patru sunt proprietatea noastră, patru sunt închiriate. În condițiile în care abia ne descurcăm, la limită, cu cele 8 mijloace de transport, mergând la capacitate maximă, nu știu cum o s-o scoatem la capăt când vom funcționa doar cu jumătate din capacitatea microbuzului.

Tot încercăm să triem zone, să le explicăm părinților că trebuie să vină copiii și pe jos. Vremea este încă frumoasă și nu ar fi o problemă acum. Dar ne apropiem de sezonul rece și credeți-mă că o să fie o problemă”, a mărturisit Constantin Ana.

Şi cum este descurcăteţ, edilul Pucioasei a reuşit să rezolve problema măştilor de protecţie pentru cel puţin un an de zile. Dacă în alte unităţi administrative, prin alte şcoli, profesorii le spun părinţilor că trebuie să vină copiii zilnic la şcoală cu cel puţin două măşti, la Pucioasa nu mai există această problemă.

„Nu mi-a venit să cred ce mână de ajutor mi-a fost întinsă de către doi locuitori ai orașului Pucioasa, plecați către București și întorși acasă cu gânduri bune, doar la un apel. Ieri am descărcat un TIR cu 1.700.000 de măști. Orașul Pucioasa, un an de zile nu mai are nevoie de nicio mască pentru procesul educațional. Este un lucru extraordinar că măcar una dintre pietre mi-a fost luată de pe inimă”, a mai precizat primarul oraşului Pucioasa.

Constantin Ana recunoaşte că trăim vremuri dificile şi că suntem conduşi de oameni care nu sunt capabili să ofere soluţii, să găsească cele mai bune variante de depăşire a acestei crize care ne-a deturnat existenţa de la normalitate, dar îşi păstrează optimismul şi cere cetăţenilor, părinţilor în mod special, să fie alături de administraţie.

„Sunt și eu părinte, fetele mele sunt disperate să meargă la școală. Sunt părinți care abordează total diferit problema și nu vor să-și lase copiii să vină la școală. Trebuie să găsim un echilibru cât mai aproape de perfecțiune pentru ca acest proces didactic să nu mai piardă un an de zile. Din punctul meu de vedere, și o spun cu subiect și predicat, am pierdut semestrul doi al anului trecut. Am mimat educația și nu trebuie să continuăm așa.

Suntem într-o situație în care trebuie să ne adaptăm vremurilor și să așteptăm neapărat să treacă această perioadă pentru că, odată cu asta, trec și anii, trece și o parte din viața noastră.Trebuie să valorificăm fiecare secundă.

Trebuie să fim pregătiți pentru acest tip de învățământ. Noi o să facem tot ceea ce ne stă în putință ca școala de acasă să fie un termen corect, real. Cel care stă acasă, izolat, sau care face parte dintr-un anumit scenariu la un moment dat, să poată avea acces la informații reale, nu cu trei „mărgele” pe care le vede el pe tablă din webcam-ul pe care îl are la dispoziție. Trebuie să mergem un pic mai departe și cred că o să reușim să facem asta”, a precizat primarul Constantin Ana.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a obținut 42 de milioane de lei să modernizaze 17 străzi și trotuarele aferente

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a obținut o finanțare în valoare de 42 de milioane de lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a 17 străzi din municipiu, în lungime de peste 12 km. De asemenea, se va interveni și asupra trotuarelor aferente – spune edilul Daniel Cristian Stan. Administrația publică locală va lansa, în scurt timp, licitația de execuție. De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor nu depășește 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Sunt incluse în acest proiect: bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu.

Primarul Daniel Cristian Stan a remarcat distribuirea echilibrată, pe zone, a fondurilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și a făcut referire la cei doi ani de guvernare PNL-USR când municipiului Târgoviște nu i-au fost repartizate sume de la buget din cauza culorii politice a edilului ales (PSD) – situație valabilă și pentru alte localități din țară.

„Stau și mă gândesc cam ce sume ar fi primit județul Dâmbovița dacă, în momentul de față, PSD nu era la guvernare. Eu fac această paralelă permanent cu situația municipiului Târgoviște care timp de 2 ani a fost ignorat total de o guvernare de dreapta care nu a avut nimic în comun cu interesele comunităților locale”, a declarat Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

A mai spus edilul că municipalitatea, pe lângă cele 17 străzi sus-amintite, pentru care a primit finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafarului. De asemenea, Primăria Târgoviște are în lucru, în parteneriat cu CJ Dâmbovița, investiția care vizează modernizarea străzii Calea București. Totodată, este în lucru proiectul care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată de la Pavcom.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT