Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Idei năstrușnice de candidat la Primăria Moreni

Publicat

pe

Campanie electorală înverşunată la Moreni. Actualul primar, Constantin Dinu, reprezentant al PSD, are de înfruntat în această competiţie o droaie de tineri entuziaşti care confundă totuşi bătălia electorală cu confruntările pe arenele sportive.

Sunt aşa de încântaţi de propria lor valoare, de ceea ce fac, de faptul că au apărut pe un afiş alături de un slogan scris cu litere de-o şchioapă, încât nici nu mai sunt atenţi la ceea ce spun în spaţiul public, amestecând administraţia, treburile obştei, cu munca de plăcere în propria grădină cu flori sau cu antrenamentul la sală.

Despre actualul edil Constantin Dinu, poţi spune orice, doar trăim în democraţie, dar că nu ştie administraţie, cum trebuie condus şi diriguit un municipiu, care sunt resorturile care trebuie ţinute în permanenţă în funcţiune, nu este cazul. Şi mai este ceva, primarul Dinu are decenţă şi ştie să facă campanie electorală politicos, fără să-şi lovească sub centură competitorii. Nici măcar pe reţelele de socializare, unde este foarte uşor să-ți arăţi muşchii, să-ţi dai în petic, nu prea se înfige actualul primar. Îi lasă pe alţii să se desfăşoare, chiar dacă, nu de puţine ori, se fac de râs prin enunţuri, sintagme şi cunoştinţe, prin ideile năstruşnice pe care le avansează.

Constantin Dinu vede, râde, le mai dă un sfat şi, de cele mai multe ori, tace. Nu poţi să te pui cu viforul tinereţii care consideră că se poate orice, uitând că în ţara asta mai exisă legi, obligaţii, norme.

Un tânăr candidat, nu îi dăm numele şi nici partidul pe care îl reprezintă, se înfoaie şi lansează tot soiul de soluţii, de formule de lucru năstruşnice, dacă va ajunge primar. Parcă sunt desprinse din cărţile cu glume bune sau, cum zicea un confrate, din schiţele lui Caragiale.

Să râzi, să plângi, să le faci pe amândouă! Oricum te cruceşti când citeşti! Spune candidul candidat că el va construi o rampă de gunoi publică care poate fi folosită gratuit de cetăţenii care aruncă moloz şi că are de gând să crească valoarea amenzilor, ba chiar să le transforme rapid în ore de lucru în folosul comunităţii! Zice că umblă la legislaţie! Mă laşi! De unde le-o fi scos? Bănuiesc că pe la partidul care îl susţine nu i s-a spus să iasă în faţă cu asemenea modele de incapacitate administrativă. Le urmărim în continuare evoluţia. Mai avem trei săptămâni de festival!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Penitenciarul Găești angajează asistenți medicali

Publicat

pe

de

Penitenciarul Găești a scos la concurs, din sursă externă, în vederea încadrării ca polițist de penitenciare, 2 posturi de agent în cadrul sectorului medical, după cum urmează:

– 1 post de asistent medical (generalist)
– 1 post de asistent medical (farmacie)

Condițiile necesar a fi îndeplinite de către candidați, probele de concurs, tematica și bibliografia aferente, pot fi consultate accesând link-ul http://anp.gov.ro/penitenciarul-gaesti/despre-noi/cariera/

Dosarele complete, se depun la sediul Penitenciarului Găești, până la data de 19.10.2020, inclusiv.

Informații suplimentare se pot obține, de asemenea, de la structura de resurse umane: tel. 0245.710.254, int. 110

Precizăm că activităţile specifice concursului se vor derula cu respectarea normelor impuse de actualul context epidemiologic.

Citește în continuare

ACTUALITATE

PERPLEX. L-au votat masiv pe primarul… mort de două săptămâni!

Publicat

pe

Suntem o țară unde campaniile electorale, alegerea celor care să ne reprezinte, care să ne decidă viitorul sunt încă tratate în bășcălie, sunt considerate de marea majoritate a fi competiții și atât. Concursuri de tipul care este mai tare în scos la vot poporul. Totul se desfășoară nu după conștiință, cultură politică, interes democratic, aplecare asupra treburilor țării. Se merge la calcul exact sau la exaltare supremă. Vezi cazurile candidaților care au ajuns primari din dorința oarbă, iologică și neproductivă a unor categorii de mase de a pune cu orice preț la conducere pe cineva chiar dacă este o mătăluță sau care abia ieri-alaltăieri s-a dat jos din avionul de Paris, unde a trăit liniștit bine mersi.

Dar ceea ce a întrecut orice măsură, dovedind încă o dată că alegerile sunt tratate de o bună parte a electoratului ca pe un joc, ca pe o rutină banală, nu ca pe un act al conștiinței și interesului comun suprem, cum am mai spus-o, s-a întâmplat într-o localitate din județul Olt. La Deveselu. Comună cunoscută și prin celebrul scut antirachetă. Unul dintre candidații pentru funcția de primar în această localitate a murit un timpul campaniei electorale. A făcut omul infarct. Destinul. Cetățenii comunei, probabil impresionați de această tragedie, mai ales că era edilul în funcție și principalul lor favorit, în ziua alegerilor l-au votat pe decedat! Și nu așa, oricum. A fost un vot masiv! Concluzia: atât înțelege uneori electoratul din aceste jocuri politice, din necesitatea de a fi responsabil. Acum, conform legii, fiindcă au fost sentimentali, la Deveselu vor trebui organizate din nou alegeri. Așa se întâmplă când nu îți pasă și vrei să te conducă și un mort…

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!