Connect with us

Dâmboviţa

Deputat: Doamna Anisie este întruchiparea incompetenței, nepăsării și cinismului liberal

Publicat

pe

Fiecare debut de an școlar este unul special, cu emoții, așteptări și provocări pentru toți cei implicați: profesori, elevi, părinți. Este primul an în care, însă, emoțiile s-au transformat într-un real stres.

Deputata PSD de Dâmboviţa Claudia Gilia critică dur actualul guvern liberal, pe ministra Educaţiei – Monica Anisie şi, nu în ultimul rând, pe preşedintele României Klaus Iohannis. Demnitara, care este dascal şi părinte, priveşte cu groază la măsurile anapoda luate de puterea liberală în vederea deschiderii anului şcolar. Totul se consumă sub semnul incertitudinii, al bulibăşelii, al fricii de cumplitul coronavirus, care, printr-o gestionare proastă a procesului educativ, poate scăpa de sub control şi poate duce la consecinţe dramatice în rândul populaţiei.

„Ce se întâmplă cu și la școală? Am atras atenția în nenumărate rânduri, încă de la debutul pandemiei, despre lipsa de capacitate a actualului ministru al Educației și a Guvernului Orban în a gestiona problemele din sistemul educațional și am propus soluții, pe care le-am transmit ministrului.

Am tot auzit termenul politruc, dar până astăzi nu am găsit pe nimeni căruia să i se potrivească mai bine, ca ministrului Educației. În timp ce sute de mii de oameni așteptau decizii ferme ale ministrului, doamna Anisie plimba afișele electorale ale PNL la miezul nopții. Votați-ne și apoi descurcați-vă! Acesta este mesajul ministrului către profesori, părinți, bunici. Iar când a vorbit despre educație ne-a spus că s-au publicat ghiduri orientative.

Cu două săptămâni înainte de începerea anului școlar, am aflat că setul de Ghiduri realizate și promovate de Ministerului Educației și Cercetării sunt orientative, sunt niște propuneri făcute de cadre didactice și nu sunt aprobate prin ordin de ministru. Este un aspect fără precedent, iar gravitatea lui derivă mai ales din lipsa de asumare a decidentului, care este ministerul educației, față de educație.

E dincolo de cinism să spui că ceea ce scrie în ghiduri este orientativ după ce o întreagă țară le-a așteptat cu sufletul la gură să afle cum și în ce condiții va începe școală. Neaplicabile și multe dintre ele aberante, acestea sunt recomandările ministerului.

Și ca bătaia de joc să fie completă, tot înainte de începerea anului școlar, Ministerul liberal al educației vrea descentralizare. Un cuvânt care, spus de Anisie, are nevoie de traducere. Și înseamnă: fugă de responsabilitate. Pentru că, din martie, ministerul a fost incapabil să pună la punct începerea anului școlar prin identificarea de soluții simple și aplicabile în mod general, prin identificare de spații fizice unde să învețe elevii, multe dintre ele foste școli aflate în conservare.

S-a gândit astăzi să descentralizeze, pe repede înainte, mai exact să transfere responsabilitatea părinților și administrațiilor locale. Este pentru prima data în educația românească când se iau decizii de pe o zi pe alta, decizii contrazise prin alte decizii! Acesta este o consecință directă a numirii unui politruc într-o funcție cheie pentru orice țară, aceea de ministru al educației!

Școlile încep fără banalele măști de protecție și dezinfectanți pentru toți elevii și profesorii. Iar aceasta este o problemă gravă de sănătate publică. Dacă facem un calcul, un copil are nevoie de cel puțin 2 măști pe zi. Este un minim minimorum, având în vedere că ar trebui să scoată masca cel puțin o dată pe zi pentru a mânca sau a bea apă. Alături de un dezinfectant de mâini mic, înseamnă o cheltuială de minimum 100 de lei pe lună, la o alocație de 140.

Dacă într-o familie sunt 2 copii și 2 adulți, cheltuiala se ridică la 400 de lei minimum. Sunt familii în România care nu au 400 de lei pentru măști și dezinfectanți! Ce fac acești copii? Vor purta o mască de unică folosință de nenumărate ori, devenită în timp un pericol pentru sănătatea lui și a celorlalți? Suntem în punctul în care atât profesorii, cât și părinții și elevii nu au siguranța că sănătatea nu le este pusă în pericol, în școală.

Școlile încep și fără mijloace electronice pentru toții elevii. Doar 80.000 de tablete din cele 250.000 promise de Orban vor ajunge în săptămânile următoare la copii. Acest lucru demonstrează încă o dată incompetența și nepriceprea unui Guvern căruia nu îi pasă de copiii României. La începutul mandatului Anisie a refuzat 6% din PIB pentru că dânsa ”nu avea ce face cu banii”.

Și parcă nu erau suficiente probleme, aflăm, cu stupoare, că elevii din clasa a VIII-a nu vor primi toate manualele nici editate, nici în format online. Cu aceeași aroganță, ministrul Anisie le transmite profesorilor: ”Nu contează ce conținuturi au manualele, care sunt alternative, acestea sunt niște instrumente, nu trebuie să ne ghidăm după conținuturile din manual”.

Cum este posibil ca în săptămâna premergătoare începerii noului an școlar să se solicite de către inspectoratele școlare situații pentru necesarul de tablete sau dezinfectanți?

Cum este posibil să lăsați exclusiv în sarcina autorităților locale (pe care le-ați împovărat cu toate cheltuielile din timpul pandemiei, de altfel) sau a unităților de învățământ aceste sarcini, fără măcar să le alocați resursele financiare necesare?

Ce ați făcut domnilor guvernanți în nouă luni de guvernare?

Simplu, nimic! Întâiul profesor al Nației, președintele Iohannis declară nonșalant că este mulțumit de activitatea Guvernului și într-o manieră cinică afirmă: ”Copiii se obişnuiesc repede, chiar şi cu lucruri mai puţin plăcute”.

Cum vor putea copilașii de 6 anișori să stea cu mască patru ore, domnule președinte? Ce soluții aveți pentru aceste situații, domnule președinte? Sau doar când este vorba de alegeri aveți răspunsuri?

Cum girați un Guvern care își bate joc de copiii acestei națiuni, de părinții și bunicii lor? Da, ghinion pentru noi cei care credem că trăim într-o țară europeană!

Pentru festivaluri gen Untold, Neversea, Electric Castle, Guvernul propune crearea unei scheme de ajutor de stat, însă pentru alocațiile copiilor, pentru tablete, pentru dezinfectanții, manuale, resursele sunt tot timpul tăiate.

La toate frământările părinților, cadrelor didactice, Guvernul este surd, neputincios, incompetent. Nu mă aștept la nimic bun în perioada următoare din partea ministrului Educației sau a Guvernului liberal. Doamna Anisie și-a dovedit incapacitatea în a gestiona un domeniu care este fundamental pentru orice națiune – educația. Doamna Anisie este întruchiparea incompetenței, nepăsării și cinismului liberal.

Viitorul copiilor noștri este pus în pericol de o guvernare iresponsabilă, care pune mai presus interesul politic, decât sănătatea și educația. Sacrificați o generație pentru interesele voastre politice meschine”.

Dâmboviţa

Românii vor da venitul pe 3-4 luni pentru plata facturilor la gaze și energie electrică!

Publicat

pe

Cu explozia prețurilor la energia electrică și gaze naturale nu este de glumit. Dacă prin țară, din loc în loc, au început să bușească facturile într-un dans bine coordonat, parcă pentru a testa gradul de suportabilitate al oamenilor, greul încă nu a venit pentru marea majoritate a populației. Urmează.

Reprezentanții Partidului Social Democrat au inițiat un proiect de lege care are în vedere plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale. Numai într-un asemenea mod, prin adoptarea acestui act normativ, românii pot fi puși cât de cât la adăpost de furia prețurilor în această iarnă. Frigul nici nu îl mai luăm în calcul!

„Iată unde ne-a dus politica găunoasă a domnului Cîțu și a partenerilor săi de coaliție. Uitați unde am ajuns. Fiecare român simte în buzunarul propriu costul ridicat la factura de gaze și de energie electrică. Dublarea facturilor la utilități, electricitate și gaze, înseamnă un cost suplimentar de aproximativ 5.766 de lei pentru fiecare român pe an, 1200 de euro pentru fiecare gospodărie din România”, a spus Corneliu Ștefan – președintele PSD Dâmbovița.

Liderul social-democrat a făcut o analiză și mai amară, care arată unde se vor scurge veniturile românilor, din cauza indiferenței manifestate de actualii guvernanți care nu au catadicsit să se mobilizeze, să pregătească măsuri viabile de contracarare a acestor explozii ale prețurilor.

A dezvăluit Corneliu Ștefan că un român cu salariu minim pe economie, de 1.386 de lei pe lună, va fi obligat să dea pentru plata utilităților venitul pe care îl obține din muncă pe cel puțin patru luni.

„Cei cu un salariu mediu, de 3.545 lei pe lună, vor plăti la utilități salariul pentru o lună și jumătate. În cazul pensionarilor, și le aduc aminte tuturor pensionarilor, că anul trecut, pe 1 septembrie, guvernanții liberali trebuiau să indexeze punctul de pensie. Iată, a trecut un an și punctul de pensie nu că nu s-a indexat, dar nici măcar nu mai deschid subiectul pe această temă cei din Guvernul României.

Stimați reprezentanții ai Guvernului, stimate domnule prim-ministru, stimată doamnă ministru al muncii, cu ce își vor mai procura medicamente sau alimente bătrânii, dacă trei luni de zile toată pensia o vor da pentru plata facturilor la gaze și energie electrică?

Sunt peste 2,9 milioane de pensionari care au o pensie mai mică de 1.600 de lei pe lună, iar 1, 5 milioane de pensionari au o pensie sub 1000 de lei pe lună. Aceștia vor trebui să cheltuie pensiile încasate pe patru luni de zile pentru utilități. Iar cei sub 1000 de lei pe lună vor da pensia pe 6 luni pentru plata utilităților”, a concluzionat președintele PSD Dâmbovița.

În opinia social-democraților, cele mai corecte măsuri pentru rezolvarea crizei care tocmai a pornit trebuie să plece de la compensarea facturilor simultan cu plafonarea prețurilor și creșterea capacității interne de producție de energie.

„Adoptarea de urgență a unei hotărâri de Guvern care să dea posibilitatea consiliilor de administrație de la Hidroelectrica și Nuclearelectrica să limiteze marja de profit a acestor companii, și nu în ultimul rând , prețul final la energia produsă de aceste companii să se plafoneze, să scadă conform propunerile noastre. De urgență trebuie accelerat procesul de absorbție al fondurilor europene prin fondul de modernizare unde România are 10 miliarde de euro și le poate investi de urgență în sistemul energetic, pentru creșterea capacității interne de producție”, a mai adăugat Corneliu Ștefan.

Puterea liberală tace când este vorba de soarta celor mulți, de fapt, nu a stat niciodată acest lucru în preocuparea lor. Acum sunt interesați de congresul de pe 25 septembrie. Resetarea PNL este mai importantă decât soarta națiunii.

„Am pierdut patru luni de zile și nu avem nici un răspuns din partea Guvernului României și, implicit, din partea fostului ministru al Fondurilor Europene, domnul Ghinea, celebrul Ghinea, un ministru care a lansat numai gogoși în spațiul public. Nici până astăzi nu avem un PNRR aprobat de Comisia Europeană. Nici până astăzi nu avem autoritățile de management aprobate. Nici până astăzi nu avem un proiect major în România aprobat de cei din conducerea acestui minister”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița Corneliu Ștefan.

Proiectul de lege privind plafonarea prețurilor la energia electrică și la gaze naturale promovat de PSD, spune Corneliu Ștefan, este o dovadă clară a faptului că social-democrațiilor nu le este indiferentă soarta românilor, existența de zi cu zi a cetățenilor acestei țări.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Program furnizare apă potabilă în comuna Bezdead, 20-23 septembrie 2021

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ

În vederea refacerii stocului din bazine, furnizarea apei în comuna Bezdead se face după următorul program:

– în zilele de 20, 22.09.2021- între orele 12:00-21:00, se furnizează apa pe tronsonul cuprins între sat Magura și Primărie;
– în zilele de 21, 23.09.2021 – între orele 12:00-21:00, se furnizează apa pe tronsonul cuprins între Primărie și sat Costisata.

„Se recomandă ca la reluarea furnizării apei în zona de aprovizionare afectată și emiterea rezultatelor monitorizării calității apei potabile, să nu se folosească apa pentru consumul uman, decât după limpezirea și fierberea apei timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afișate pe site-ul Companiei de Apă Targoviște Dâmbovița, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa”, se precizează într-un comunicat remis de Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT