Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Deputat: Doamna Anisie este întruchiparea incompetenței, nepăsării și cinismului liberal

Publicat

pe

Fiecare debut de an școlar este unul special, cu emoții, așteptări și provocări pentru toți cei implicați: profesori, elevi, părinți. Este primul an în care, însă, emoțiile s-au transformat într-un real stres.

Deputata PSD de Dâmboviţa Claudia Gilia critică dur actualul guvern liberal, pe ministra Educaţiei – Monica Anisie şi, nu în ultimul rând, pe preşedintele României Klaus Iohannis. Demnitara, care este dascal şi părinte, priveşte cu groază la măsurile anapoda luate de puterea liberală în vederea deschiderii anului şcolar. Totul se consumă sub semnul incertitudinii, al bulibăşelii, al fricii de cumplitul coronavirus, care, printr-o gestionare proastă a procesului educativ, poate scăpa de sub control şi poate duce la consecinţe dramatice în rândul populaţiei.

„Ce se întâmplă cu și la școală? Am atras atenția în nenumărate rânduri, încă de la debutul pandemiei, despre lipsa de capacitate a actualului ministru al Educației și a Guvernului Orban în a gestiona problemele din sistemul educațional și am propus soluții, pe care le-am transmit ministrului.

Am tot auzit termenul politruc, dar până astăzi nu am găsit pe nimeni căruia să i se potrivească mai bine, ca ministrului Educației. În timp ce sute de mii de oameni așteptau decizii ferme ale ministrului, doamna Anisie plimba afișele electorale ale PNL la miezul nopții. Votați-ne și apoi descurcați-vă! Acesta este mesajul ministrului către profesori, părinți, bunici. Iar când a vorbit despre educație ne-a spus că s-au publicat ghiduri orientative.

Cu două săptămâni înainte de începerea anului școlar, am aflat că setul de Ghiduri realizate și promovate de Ministerului Educației și Cercetării sunt orientative, sunt niște propuneri făcute de cadre didactice și nu sunt aprobate prin ordin de ministru. Este un aspect fără precedent, iar gravitatea lui derivă mai ales din lipsa de asumare a decidentului, care este ministerul educației, față de educație.

E dincolo de cinism să spui că ceea ce scrie în ghiduri este orientativ după ce o întreagă țară le-a așteptat cu sufletul la gură să afle cum și în ce condiții va începe școală. Neaplicabile și multe dintre ele aberante, acestea sunt recomandările ministerului.

Și ca bătaia de joc să fie completă, tot înainte de începerea anului școlar, Ministerul liberal al educației vrea descentralizare. Un cuvânt care, spus de Anisie, are nevoie de traducere. Și înseamnă: fugă de responsabilitate. Pentru că, din martie, ministerul a fost incapabil să pună la punct începerea anului școlar prin identificarea de soluții simple și aplicabile în mod general, prin identificare de spații fizice unde să învețe elevii, multe dintre ele foste școli aflate în conservare.

S-a gândit astăzi să descentralizeze, pe repede înainte, mai exact să transfere responsabilitatea părinților și administrațiilor locale. Este pentru prima data în educația românească când se iau decizii de pe o zi pe alta, decizii contrazise prin alte decizii! Acesta este o consecință directă a numirii unui politruc într-o funcție cheie pentru orice țară, aceea de ministru al educației!

Școlile încep fără banalele măști de protecție și dezinfectanți pentru toți elevii și profesorii. Iar aceasta este o problemă gravă de sănătate publică. Dacă facem un calcul, un copil are nevoie de cel puțin 2 măști pe zi. Este un minim minimorum, având în vedere că ar trebui să scoată masca cel puțin o dată pe zi pentru a mânca sau a bea apă. Alături de un dezinfectant de mâini mic, înseamnă o cheltuială de minimum 100 de lei pe lună, la o alocație de 140.

Dacă într-o familie sunt 2 copii și 2 adulți, cheltuiala se ridică la 400 de lei minimum. Sunt familii în România care nu au 400 de lei pentru măști și dezinfectanți! Ce fac acești copii? Vor purta o mască de unică folosință de nenumărate ori, devenită în timp un pericol pentru sănătatea lui și a celorlalți? Suntem în punctul în care atât profesorii, cât și părinții și elevii nu au siguranța că sănătatea nu le este pusă în pericol, în școală.

Școlile încep și fără mijloace electronice pentru toții elevii. Doar 80.000 de tablete din cele 250.000 promise de Orban vor ajunge în săptămânile următoare la copii. Acest lucru demonstrează încă o dată incompetența și nepriceprea unui Guvern căruia nu îi pasă de copiii României. La începutul mandatului Anisie a refuzat 6% din PIB pentru că dânsa ”nu avea ce face cu banii”.

Și parcă nu erau suficiente probleme, aflăm, cu stupoare, că elevii din clasa a VIII-a nu vor primi toate manualele nici editate, nici în format online. Cu aceeași aroganță, ministrul Anisie le transmite profesorilor: ”Nu contează ce conținuturi au manualele, care sunt alternative, acestea sunt niște instrumente, nu trebuie să ne ghidăm după conținuturile din manual”.

Cum este posibil ca în săptămâna premergătoare începerii noului an școlar să se solicite de către inspectoratele școlare situații pentru necesarul de tablete sau dezinfectanți?

Cum este posibil să lăsați exclusiv în sarcina autorităților locale (pe care le-ați împovărat cu toate cheltuielile din timpul pandemiei, de altfel) sau a unităților de învățământ aceste sarcini, fără măcar să le alocați resursele financiare necesare?

Ce ați făcut domnilor guvernanți în nouă luni de guvernare?

Simplu, nimic! Întâiul profesor al Nației, președintele Iohannis declară nonșalant că este mulțumit de activitatea Guvernului și într-o manieră cinică afirmă: ”Copiii se obişnuiesc repede, chiar şi cu lucruri mai puţin plăcute”.

Cum vor putea copilașii de 6 anișori să stea cu mască patru ore, domnule președinte? Ce soluții aveți pentru aceste situații, domnule președinte? Sau doar când este vorba de alegeri aveți răspunsuri?

Cum girați un Guvern care își bate joc de copiii acestei națiuni, de părinții și bunicii lor? Da, ghinion pentru noi cei care credem că trăim într-o țară europeană!

Pentru festivaluri gen Untold, Neversea, Electric Castle, Guvernul propune crearea unei scheme de ajutor de stat, însă pentru alocațiile copiilor, pentru tablete, pentru dezinfectanții, manuale, resursele sunt tot timpul tăiate.

La toate frământările părinților, cadrelor didactice, Guvernul este surd, neputincios, incompetent. Nu mă aștept la nimic bun în perioada următoare din partea ministrului Educației sau a Guvernului liberal. Doamna Anisie și-a dovedit incapacitatea în a gestiona un domeniu care este fundamental pentru orice națiune – educația. Doamna Anisie este întruchiparea incompetenței, nepăsării și cinismului liberal.

Viitorul copiilor noștri este pus în pericol de o guvernare iresponsabilă, care pune mai presus interesul politic, decât sănătatea și educația. Sacrificați o generație pentru interesele voastre politice meschine”.

Dâmboviţa

Crucea Roșie Dâmboviţa și Ariston continuă să monteze boilere în unitățile de învățământ

Publicat

pe

Crucea Roșie Dâmbovița a primit 45 de boilere pentru școli, grădinițe, dispensare și Centre Sociale din județ.

„Prin această campanie, împreună cu partenerul nostru Ariston Thermo România ne-am propus să acoperim cât mai mult din nevoia de apă caldă resimțită în prea multe unități de învățământ și centre locative din județul Dâmboviţa”, se arată într-un comunicat remis de Crucea Roșie Dâmboviţa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Penitenciarul Găești angajează asistenți medicali

Publicat

pe

de

Penitenciarul Găești a scos la concurs, din sursă externă, în vederea încadrării ca polițist de penitenciare, 2 posturi de agent în cadrul sectorului medical, după cum urmează:

– 1 post de asistent medical (generalist)
– 1 post de asistent medical (farmacie)

Condițiile necesar a fi îndeplinite de către candidați, probele de concurs, tematica și bibliografia aferente, pot fi consultate accesând link-ul http://anp.gov.ro/penitenciarul-gaesti/despre-noi/cariera/

Dosarele complete, se depun la sediul Penitenciarului Găești, până la data de 19.10.2020, inclusiv.

Informații suplimentare se pot obține, de asemenea, de la structura de resurse umane: tel. 0245.710.254, int. 110

Precizăm că activităţile specifice concursului se vor derula cu respectarea normelor impuse de actualul context epidemiologic.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!