Connect with us

Dâmboviţa

Pe 27 septembrie, lupta se va da între cei care deţin structuri de partid puternice

Publicat

pe

Deputatul liberal Cezar Preda este unul dintre cei mai fini analişti politici şi sociali ai momentului. Realist, clar, concis şi crud. Demnitarul, hârşit ani de zile pe culoarele politicii româneşti, martor, ba chiar personaj în multe evenimente importante, dibuie cu atenţie firul problemei şi merge pe el până la capăt, expertizând şi dând enunţuri şi aprecieri care s-au dovedit, în procent de 90%, valabile, realiste. Poate că unora nu le-a convenit stilul şi opiniile exprimate de politician, dar sunt adevărate şi demne de reţinut de cei care prestează în domeniu şi care vor cu adevărat să se bazeze în exerciţiul politic pe date pertinente.

Cezar Preda considertă că alegerile locale vor crea multe surprize, dar şi lucruri previzibile. De pildă, a spus demnitarul că USR PLUS încă păstrează simpatia unui eşantion important din electoratul urban în special, care votează cu oricine numai cu partidele tradiţional nu. USR PLUS va obţine în oraşe voturi fără să aibă oameni, candidaţi valabili, vizibili şi de substanţă. A spus deputatul liberal că este un mare câştig pentru PNL faptul că USR PLUS nu a desemnat candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa, astfel sporesc şansele reprezentantului liberal Ion Sorin.

Cezar Preda este de părere că Adrian Ţuţuianu este pe un trend descendent. Porneşte analiza de la premisa că senatorul Ţuţuianu nu a reuşit să atragă de partea sa niciun primar social-democrat, aşa cum probabil se aştepta. Garnitura pe care o are în spatele său nu este una tocmai solidă. Mai mult, susţine deputatul, Adrian Ţuţuianu nu ar avea nicio şansă să câştige funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Bătălia se va da între candidatul PSD – Corneliu Ştefan şi reprezentantul PNL – Ion Sorin.

Cât priveşte participarea la scrutinul din 27 septembrie, Cezar Preda este convins că vom avea parte de o prezenţă scăzută la vot. Lupta se va da între cei care deţin structuri de partid, între cei care sunt bine organizaţi. Va fi câştigător cel care are de partea lui primarii.

Demnitarul liberal anticipează declanşarea unui mare scandal politico-electoral pe 27 septembrie, care va avea declicul între orele 18-21, când există posibilitatea ca secţiile de vot, în special cele din marile oraşe, să fie luate cu asalt de alegători. Se va crea îmbulzeală, degringoladă, preşedinţii vor fi nevoiţi să închidă secţiile de vot, momente în care vor începe să ţipe cu gură de şarpe, în special reprezentaţii USR PLUS, că nu sunt lăsaţi să voteze.

Cezar Preda crede că autorităţile, cei care sunt responsabili cu organizarea scrutinului electoral, trebuie să comunice cu populaţia, să îi determine pe oameni să vină la vot în cursul zilei pentru a se evita aglomerarea secţiilor de vot în ultimele două ore, mai ales în starea de pandemie pe care o traversăm.

Dâmboviţa

COMUNICAT: Parlamentarii PNL-USR-PLUS-UDMR admit cu cinism că guvernarea lor minte

Publicat

pe

de

În această seară, PNL, USR-PLUS și UDMR au dat un vot pentru mușamalizarea adevărului: parlamentarii celor trei partide au votat împotriva constituirii comisiei de anchetă privind datele din pandemie.

USR-PLUS, partid care clamează transparența și al cărui ministru al Sănătății a devoalat date controversate, precum că numărul morților de COVID ar fi mai mare decât cel raportat oficial, și-a dovedit fățărnicia, mai mult decât oricine.

Este aproape de necrezut cum PNL, USR-PLUS și UDMR nu vor ca românii să afle de ce nu au fost raportați peste 5.300 de morți. Este vorba de 18,2% din totalul celor 29.034 de morți COVID-19 raportați oficial în România.
Din acest moment, cuvinte precum adevăr, transparență, onestitate sunt adevărate blasfemii în gura oricărui reprezentant al puterii. Rușine PNL! Rușine USR-PLUS! Rușine UDMR! Orice golan de alba-neagra are mai mult caracter decât aveți voi!

Parlamentarii PNL-USR-PLUS-UDMR admit cu cinism că guvernarea lor minte și, cu premeditare, ascunde adevărul. Ce vor să nu se afle? De ce parlamentarii puterii refuză o cercetare transparentă a datelor despre pandemie, așa cum PSD a cerut în nenumărate rânduri? Ce ilegalități protejează? Se tem cumva că românii i-ar alunga cu pietre dacă ar ieși la iveală grozăviile pe care le ascund?

Votul de astăzi adâncește catastrofal lipsa de încredere în instituțiile statului și va avea efecte devastatoare, inclusiv în privința vaccinării și combaterii pandemiei.
Fiecare parlamentar care a votat împotriva constituirii comisiei de anchetă este un complice ticălos al celor care vor să țină românii în minciună și teroare.

PSD Dâmbovița

Citește în continuare

Dâmboviţa

Mascarada Guvernului în privința deceselor cauzate de COVID trebuie să înceteze!

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmbovița Carmen Holban susține înființarea unei comisii parlamentare de anchetă care să pună capăt mascaradei Guvernului în privința persoanelor decedate din cauza COVID-19. Românii trebuie să știe adevărul – este mesajul transmis de Carmen Holban.

„Este inadmisibil să tratezi cu atât de puțină compasiune mii de familii. Modul ireal în care guvernanții tratează o astfel de problemă este strigător la cer.

De zile întregi, o țară întreagă vrea să știe dacă există mii de decedați în plus față de cei oficial recunoscuți – 2.300 neraportați și încă 3.000 cu diagnostic secundar COVID!

Acest lucru se poate face doar prin înființarea unei comisii parlamentare de anchetă. Coaliția de Dreapta trebuie să aprobe înființarea unei astfel de comisii. Asta doar dacă nu au ceva de ascuns!”, a punctat Carmen Holban – deputat PSD de Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT