Connect with us

Dâmboviţa

Pe 27 septembrie, lupta se va da între cei care deţin structuri de partid puternice

Publicat

pe

Deputatul liberal Cezar Preda este unul dintre cei mai fini analişti politici şi sociali ai momentului. Realist, clar, concis şi crud. Demnitarul, hârşit ani de zile pe culoarele politicii româneşti, martor, ba chiar personaj în multe evenimente importante, dibuie cu atenţie firul problemei şi merge pe el până la capăt, expertizând şi dând enunţuri şi aprecieri care s-au dovedit, în procent de 90%, valabile, realiste. Poate că unora nu le-a convenit stilul şi opiniile exprimate de politician, dar sunt adevărate şi demne de reţinut de cei care prestează în domeniu şi care vor cu adevărat să se bazeze în exerciţiul politic pe date pertinente.

Cezar Preda considertă că alegerile locale vor crea multe surprize, dar şi lucruri previzibile. De pildă, a spus demnitarul că USR PLUS încă păstrează simpatia unui eşantion important din electoratul urban în special, care votează cu oricine numai cu partidele tradiţional nu. USR PLUS va obţine în oraşe voturi fără să aibă oameni, candidaţi valabili, vizibili şi de substanţă. A spus deputatul liberal că este un mare câştig pentru PNL faptul că USR PLUS nu a desemnat candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa, astfel sporesc şansele reprezentantului liberal Ion Sorin.

Cezar Preda este de părere că Adrian Ţuţuianu este pe un trend descendent. Porneşte analiza de la premisa că senatorul Ţuţuianu nu a reuşit să atragă de partea sa niciun primar social-democrat, aşa cum probabil se aştepta. Garnitura pe care o are în spatele său nu este una tocmai solidă. Mai mult, susţine deputatul, Adrian Ţuţuianu nu ar avea nicio şansă să câştige funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Bătălia se va da între candidatul PSD – Corneliu Ştefan şi reprezentantul PNL – Ion Sorin.

Cât priveşte participarea la scrutinul din 27 septembrie, Cezar Preda este convins că vom avea parte de o prezenţă scăzută la vot. Lupta se va da între cei care deţin structuri de partid, între cei care sunt bine organizaţi. Va fi câştigător cel care are de partea lui primarii.

Demnitarul liberal anticipează declanşarea unui mare scandal politico-electoral pe 27 septembrie, care va avea declicul între orele 18-21, când există posibilitatea ca secţiile de vot, în special cele din marile oraşe, să fie luate cu asalt de alegători. Se va crea îmbulzeală, degringoladă, preşedinţii vor fi nevoiţi să închidă secţiile de vot, momente în care vor începe să ţipe cu gură de şarpe, în special reprezentaţii USR PLUS, că nu sunt lăsaţi să voteze.

Cezar Preda crede că autorităţile, cei care sunt responsabili cu organizarea scrutinului electoral, trebuie să comunice cu populaţia, să îi determine pe oameni să vină la vot în cursul zilei pentru a se evita aglomerarea secţiilor de vot în ultimele două ore, mai ales în starea de pandemie pe care o traversăm.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ambasadoarea Greciei la București a participat la activitățile organizate la Potlogi, de „Zilele Județului Dâmbovița”

Publicat

pe

Palatul Brâncovenesc de la Potlogi a fost animat, astăzi – 3 iunie 2023, de o activitate inedită prin care organizatorii, Complexul Muzeal Curtea Domnească, Universitatea București – Facultatea de Limbi Străine, Consiliul Județean Dâmbovița și Ambasada Greciei la București, au dorit să le dezvăluie iubitorilor de istorie obiceiuri și tabieturi de pe vremea domnitorului Constantin Brâncoveanu, întâmplate la Curtea Palatului construit în localitatea de pe Valea Sabarului.

Expoziția de elemente de îmbrăcăminte, decorațiuni, podoabe, obiecte și ustensile folosite în odăile Palatului la pregătitul și servitul mesei și a băuturilor s-a desfășurat sub titulatura „Rânduiala oaspețelor domnești în vremea lui Constantin Brâncoveanu și a principiilor fanarioți”. Majoritatea pieselor care comun această expoziție tematică provin din colecții particulare. Și nu a fost numai atât! Oaspeții și ceilalți vizitatori aflați astăzi la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi au putut să guste din bucate preparate după rețete asemănătoare cu cele folosite în bucătăriile domnești cu câteva sute de ani în urmă.

Gazda acestui eveniment parte a manifestărilor socio-culturale și sportive desfășurate sub egida „Zilele Județului Dâmbovița – 511 ani de atestare documentară” a fost directorul Complexului Muzeal Curtea Domnească – Ovidiu Cârstina. Invitat special – ambasadorul Greciei la București, Excelența Sa doamna Sofia Grammata. Înaltul oaspete a fost primit și însoțit în această vizită de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan. De asemenea, au participat la acest eveniment vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul de stat Ionuț Săvoiu, deputații Carmen Holban, Marian Țachianu și Radu Popa, secretarul general al județului – Dănuț Popa, primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan, primarul interimar al comunei Potlogi, Viorel Draghici, alți reprezentanți ai vieții publice dâmbovițene și numeroși turiști veniți din toate colțurile țării.

Șeful administrației județene i-a adresat ambasadoarei Greciei un cuvânt de bun venit pe meleagurile dâmbovițene, în mod deosebit la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi. Corneliu Ștefan i-a spus Excelenței Sale Sofia Grammata că este oricând invitată în județul Dâmbovița pentru a vizita și a cunoaște și alte obiective de importanță turistică și istorică, tradițiile și ospitalitatea dâmbovițeană.

Ambasadorul Greciei a mulțumit gazdelor pentru primirea făcută. A vorbit despre prietenia româno-greacă, depre istoria comună și legăturile avute în timp, despre credința creștin-ortodoxă care ne unește, grecii și românii fiind singurele popoare neslave care își ghidează viața, conduita, crezul, după dogmele creștin ortodoxe.

Specialiștii în istorie au făcut o prezentare a expoziției, insistând asupra fiecărui element etalat, asupra provenienței sale și a utilității. Expoziția va putea fi vizitată pe tot parcursul lunii iunie.

Înainte de mult așteptata degustare de bucate gătite după rețete domnești, oaspeții au fost invitați la un miniconcert de muzică medievală susținut de formația „Trei Parale”, care are în componență cercetători de la Muzeul Țăranului Român.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Concurs internațional de rezistență hipică, organizat în comuna Sălcioara (județul Dâmbovița)

Publicat

pe

Comuna Sălcioara, din județul Dâmbovița, a găzduit, astăzi – 3 iunie 2023, cea mai mare competiție internațională de rezistenţă hipică organizată în România: Cupa Shagya Arab, ajunsă la cea de-a X-a ediție, care a cuprins Cupa României (Copii, Juniori, Tineret și Seniori) și Cupa Al Maghaweer (cu participare internațională). Evenimentul sportiv s-a desfășurat sub egida Federației Ecvestre Internaționale și a Federației Ecvestre Române, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului.

Este al treilea an când s-a ales ca loc de desfășurare Sălcioara. După cum ne-a precizat directorul de concurs Viorel Dabija – președintele Clubului Sportiv „Shagya” Buftea (clubul organizator), perimetrul din jurul localității Sălcioara este perfect pentru o competiție de anduranță ecvestră.

Cupa Shagya Arab a fost organizată anul acesta cu suportul financiar al Consiliului Județean Dâmbovița și al Primăriei Sălcioara. În semn de recunoștință pentru susținerea acordată, directorul Viorel Dabija le-a înmânat reprezentanților celor două instituții plachete omagiale. Împreună cu președintele CJD – Corneliu Ștefan, au venit la Sălcioara vicepreședinta Luciana Cristea, secretarul general al județului – Dan Nicolae Popa Stănescu, deputații Carmen Holban și Marian Țachianu și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionuț Săvoiu.

În zona start-finish amenajată pe islazul de la marginea satului Sălcioara, spectatorii au putut petrece clipe frumoase la iarbă verde, cu muzică și voie bună, în așteptarea concurenților, care au avut de parcurs între 40 și 160 de kilometri, în funcție de categoria de concurs la care s-au înscris.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats