Connect with us

Dâmboviţa

Pe 27 septembrie, lupta se va da între cei care deţin structuri de partid puternice

Publicat

pe

Deputatul liberal Cezar Preda este unul dintre cei mai fini analişti politici şi sociali ai momentului. Realist, clar, concis şi crud. Demnitarul, hârşit ani de zile pe culoarele politicii româneşti, martor, ba chiar personaj în multe evenimente importante, dibuie cu atenţie firul problemei şi merge pe el până la capăt, expertizând şi dând enunţuri şi aprecieri care s-au dovedit, în procent de 90%, valabile, realiste. Poate că unora nu le-a convenit stilul şi opiniile exprimate de politician, dar sunt adevărate şi demne de reţinut de cei care prestează în domeniu şi care vor cu adevărat să se bazeze în exerciţiul politic pe date pertinente.

Cezar Preda considertă că alegerile locale vor crea multe surprize, dar şi lucruri previzibile. De pildă, a spus demnitarul că USR PLUS încă păstrează simpatia unui eşantion important din electoratul urban în special, care votează cu oricine numai cu partidele tradiţional nu. USR PLUS va obţine în oraşe voturi fără să aibă oameni, candidaţi valabili, vizibili şi de substanţă. A spus deputatul liberal că este un mare câştig pentru PNL faptul că USR PLUS nu a desemnat candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa, astfel sporesc şansele reprezentantului liberal Ion Sorin.

Cezar Preda este de părere că Adrian Ţuţuianu este pe un trend descendent. Porneşte analiza de la premisa că senatorul Ţuţuianu nu a reuşit să atragă de partea sa niciun primar social-democrat, aşa cum probabil se aştepta. Garnitura pe care o are în spatele său nu este una tocmai solidă. Mai mult, susţine deputatul, Adrian Ţuţuianu nu ar avea nicio şansă să câştige funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Bătălia se va da între candidatul PSD – Corneliu Ştefan şi reprezentantul PNL – Ion Sorin.

Cât priveşte participarea la scrutinul din 27 septembrie, Cezar Preda este convins că vom avea parte de o prezenţă scăzută la vot. Lupta se va da între cei care deţin structuri de partid, între cei care sunt bine organizaţi. Va fi câştigător cel care are de partea lui primarii.

Demnitarul liberal anticipează declanşarea unui mare scandal politico-electoral pe 27 septembrie, care va avea declicul între orele 18-21, când există posibilitatea ca secţiile de vot, în special cele din marile oraşe, să fie luate cu asalt de alegători. Se va crea îmbulzeală, degringoladă, preşedinţii vor fi nevoiţi să închidă secţiile de vot, momente în care vor începe să ţipe cu gură de şarpe, în special reprezentaţii USR PLUS, că nu sunt lăsaţi să voteze.

Cezar Preda crede că autorităţile, cei care sunt responsabili cu organizarea scrutinului electoral, trebuie să comunice cu populaţia, să îi determine pe oameni să vină la vot în cursul zilei pentru a se evita aglomerarea secţiilor de vot în ultimele două ore, mai ales în starea de pandemie pe care o traversăm.

ACTUALITATE

„Gala Excelenței în Educație”, un regal dedicat elevilor merituoși din Târgoviște

Publicat

pe

În sala de spectacole a Cinematografului Independența din Târgoviște s-a consumat, astăzi – 1 iulie 2022, cea de-a VI-a ediție a „Galei Excelenței în Educație”, manifestare organizată de Primăria municipiului și Consiliul Local.
Alături de edilul Cristian Daniel Stan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu și administratorul public Gabriel Boriga s-au aflat: Carmen Holban- deputat, prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia, subprefectul Corneliu Sălișteanu, secretarul general al Consiliului Județean – Dănuț Popa, inspectorul școlar general – Ileana Nicolaescu, cadre didactice, consilieri locali, consilieri județeni și, bineînțeles, copiii, elevii merituoși ai Târgoviștei, cei pentru care s-a născut această „Gală a Excelenței”.

„Celebrăm excelența în educație, prin care oferim aprecierea noastră celor care fac cinste municipiului Târgoviște, educației târgoviștene. Copii, profesori, părinți. Pentru că, deși formal părinții nu primesc premii, aprecierea și recunoștința noastră se îndrepta și către părinți. Vă mulțumim pentru ceea ce ați făcut, pentru ceea ce faceți. Ne oferiți un sentiment foarte stabil de încredere în viitor”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan.

A mai spus edilul Târgoviștei că unul dintre cele mai importante ingrediente care se află în această compoziție a succesului este munca.

Prefectul Claudia Gilia a adresat elevilor un mesaj de suflet, insistând pe aceiași idee a muncii, a eforturilor depuse pentru depășirea unor bariere, pentru atingerea unor performanțe la diferite discipline educaționale sau în sport, la care a mai adăugat pasiunea.

„Îi felicit pe profesorii care vă îndrumă. Pentru că sigur au pus acolo foarte multă muncă. Au pus foarte multă dăruire, foarte multă răbdare, pentru a putea ajunge la asemenea rezultate. Am spus întotdeauna că educația pentru societate este foarte importantă. Cu cât gradul de performanță, gradul crescut al educației fiecărui om din societate este mai ridicat, cu atât societatea este mai dezvoltată”, a adăugat prefectul Claudia Gilia.

Deputata PSD Carmen Holban a comparat copilul, destul de stilat, dintr-un unghi filozofic, cu o oglindă.

„Oglinda familiei, oglinda școlii din care face parte, oglinda profesorilor și, de ce nu, oglinda acestui oraș. Mi-am dat seama că două lucruri sunt extrem de importante în viața unui copil. Rădăcina și aripile. Iar astăzi voi, toți, copiii, ați demonstrat că aveți aripi cu care puteți zbura către viitor. Mulțumesc profesorilor pentru efortul depus pentru ca astăzi voi să ajungeți aici”, a fost mesajul parlamentarei Carmen Holban.

După consumarea momentului de alocuțiuni, a urmat un scurt program muzical susținut de Orchestra Simfonică de Tineret „Andante”. Muzicienii au interpretat admirabil, echilibrat, cu ritm și profunzime, trei piese excepționale, liniile melodice ale unor filme de succes.

A sosit și premierea. Această sarcină plăcută a fost dusă la capăt cu succes de primarul Cristian Daniel Stan, sprijinit de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu și de administratorul public Gabriel Boriga.

S-a început ușor cu stângul, dar s-a recuperat rapid și a fost ștearsă secvența de penibilitate datorată lipsei chiar a primului premiant, a unui cadru didactic de reprezentare sau a părintelui. Este vorba despre singurul absolvent de liceu din Târgoviște care a obținut nota 10 la examenul de bacalaureat: Andra Alexia Mihai de la Colegiul Național Ienachiță Văcărescu. Motivația absenței nu s-a comunicat.

Aproape 200 de elevi și profesorii îndrumători au fost premiați la „Gala Excelenței în Educație”, ediția a VI-a 2022. Copii care au obținut rezultate redutabile la olimpiadele naționale, sportivi care au câștigat titluri de glorie la diferitele competiții.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Ionuț Vulpescu, deputat: Democrația nu poate exista în afara statului

Publicat

pe

Am spus-o de mai multe ori. Ionuț Vulpescu este un politician care iese din obișnuit. Nu îi place să rămână strâns între șabloane. Rezistă și acolo, far simte nevoia să respire liber. Să tragă în piept aer curat și asta nu o poți face sub vraful sufocant de regulamente. Și așa îl vedem moderând podcastul de cultură „Avangarda”, poate cel mai important format de acest tip la ora actuală din România, apărând în spațiul public sau la înalta tribună a Parlamentului cu declarații și interpelări colosal de valide și curajoase încât uneori te întrebi dacă nu va fi mustrat politicianist pentru ieșirile sale raționale și bine decorate cu adevărul crud, nepregătit în laboratoarele partinice de imagine.

Ionuț Vulpescu, în ultima sa declarație politică, a atras atenția asupra pericolului care îl reprezintă discursul populist în care diferite soiuri de politicieni cer reducerea intervenției statului la minimum în existența noastră de zi cu zi, în relațiile socio-economice. Într-un microeseu politic publicat pe pagina sa de Facebook, fostul ministru al Culturii vorbește despre puseul de neo-liberalism promovat de unii taman acum, când suntem loviți de o criză economică acerbă care nu se știe când se va stinge, iar intervenția și rolul statului trebuie să fie unele de excepție. Democrația adevărată, lasă să se înțeleagă Ionuț Vulpescu, are ca piloni de rezistență statul. În lipsa lui, rămâne haosul.

„Evenimentele din România, în climatul determinat de crizele care trebuie gestionate, politic în primul rând, pentru că suntem o democrație, au scos la iveală o profundă necunoaștere a ceea ce înseamnă stat, funcțiunile lui, instituțiile sale, raporturile care se stabilesc între ele. Pe acest teren înflorește un populism agresiv, care reduce totul la ”legile pieței libere” și transformă statul într-o uriașă corporație, centru de profit, dar care nu mai dă beneficii cetățenilor, celor care au investit și investesc, prin taxe și impozite, în stat. Pentru că statul nu poate exista fără ei și fără contribuția lor. Cum democrația nu poate exista în afara statului, oricât ar crede unii unii contrariul. A văzut cineva democrație în statele eșuate?

Se promovează o ”autonomie locală” anarhică, anumite autorități locale își asumă, cu binecuvântarea politicului, sarcini și misiuni care exced legea, funcționarea lor este tot mai opacă, și, în cele din urmă, împotriva binelui public. Așa am ajuns să aflăm că se finanțează, cu banii cetățenilor, companii aeriene de tot râsul, că monumente de arhitectură, parte a patrimoniului, sunt lăsate la voia ”forțelor pieței”, a se citi ”rechini imobiliari”, pentru că statul și autoritățile locale nu-și exercită dreptul de preemțiune, și tot așa.

Toată lumea se plânge că ”statul nu o ajută”. Pentru că dă prea mulți bani protecției sociale, săracilor și unor domenii inutile, cum ar fi cultura, educația, sănătatea, serviciile publice de transport. Ce înseamnă să subvenționezi anumite servicii? Cine are bani, se descurcă, cine nu, să stea acasă. Ce, trebuie să circulăm toți cu transportul în comun? Statul nu câștigă nimic! Atunci privatizare și fără subvenții.

Acest puseu de neo-liberalism agresiv, de anti-etatism violent, vine în cel mai nepotrivit moment, când este nevoie de mai mult stat, de intervenția lui pe piețe, de măsuri care să păstreze pacea socială. Da, pacea socială are un cost. Dar refuzul de a plăti acest preț duce la creșterea atractivității regimurilor autoritare, cu democrații de fațadă, dar care nu se sfiesc să intervină în favoarea cetățenilor lor, trecând peste ”legile pieței libere”. Alegerea politică ne aparține”, a scris Ionuț Vulpescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT