Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Poiana a inaugurat al doilea centru de zi pentru copii, tip after school

Publicat

pe

Un centru de îngrijire de zi pentru copiii aflaţi în situaţii de risc, pornit cu mulţi ani în urmă, a fost inaugurat astăzi în satul Poieniţa, comuna Poiana. Edificiul, care va asigura servicii multiple pentru 20 de copii, a fost finanţat de Ministerul Muncii. Investiţia are o valoare de 350.000 de lei. Fondurile au fost folosite pentru lucrările de construcţie şi dotare. Pentru execuţia amenajărilor exterioare şi racordarea la reţelele de utilităţi, Primăria Poiana a mai alocat 150.000 de lei.

La evenimentul de astăzi alături de primarul Marian Şerban, s-au aflat, la tăierea panglicii inaugurale: deputatul Corneliu Ştefan – liderul PSD Dâmboviţa şi candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, deputata Claudia Gilia, senatorul Titus Corlăţean, Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi vicepreşedintele Alin Manole. Au mai fost prezenţi consilieri locali, părinţii şi copiii care vor beneficia de serviciile acestui centru educaţional.

„După ce își vor termina cursurile la școală, copiii vor fi aduși la centru cu microbuzul școlar. Instituţia oferă copiilor care provin din familii numeroase, monoparentale, dezorganizate, servicii sociale care constau în îngrijire pe timpul zilei, acordarea unei mese pe zi, activități de tip after-school, educație, recreere, socializare şi alte activități privind dezvoltarea deprinderilor de viață și orientare școlară”, a spus primarul comunei Poiana – Marian Şerban.

Deputatul Corneliu Ştefan a avut un discurs scurt despre implicarea PSD în viaţa comunităţilor locale, despre interesul pe care social-democraţii îl acordă educaţiei, sprijinirii familiilor aflate în impas.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Poiana reprezintă un act de normalitate. Consider că astfel de inițiative trebuie să se regăsească în toate localitățile dâmbovițene unde este nevoie de astfel de centre. Felicitări echipei de la Primăria Poiana condusă de Șerban Marian. S-a demonstrat, încă o dată, că nevoile oamenilor primează acolo unde sunt primari ai PSD. În calitate de viitor președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, voi susține astfel de inițiative, menite să aducă un plus în viața dâmbovițenilor”, a precizat Corneliu Ştefan – candidat PSD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

ADMINISTRAŢIE

Exercițiu de mobilizare în județul Dâmbovița, dispus prin Hotărâre a CSAT

Publicat

pe

În perioada 11-14 mai 2021, se desfășoară în județul Dâmbovița un exercițiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii economiei și a teritoriului pentru apărare, condus de către Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, structură de specialitate a Guvernului României. Activitatea a fost aprobată prin Hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

„Pe timpul exercițiului va fi evaluat potențialul economic și uman al autorităților administrației publice locale, instituțiilor și operatorilor economici, la nivelul județului Dâmbovița, în vederea identificării resurselor materiale, financiare și a forței de muncă necesare susținerii efortului de apărare și asigurării continuității activităților economico-sociale pe timpul stării de asediu, la mobilizare și pe timpul stării de război, potrivit legii, urmând ca principalele concluzii, propuneri, eventualele dificultăți, constrângeri și limitări constatate să fie analizate la nivelul Consiliului Suprem de Apărare a Țării în vederea dispunerii măsurilor care se impun”, se precizează într-un comunicat remis de Instituția Prefectului Dâmboviţa.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Se montează instalația de nocturnă la Stadionul Eugen Popescu din Târgoviște

Publicat

pe

În aceste zile, se montează proiectoarele aferente instalației de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu”, din municipiul Târgoviște. Aceasta va cuprinde 260 de corpuri de iluminat, fiecare alcătuit din 30 de proiectoare LED – după cum ne-a precizat primarul Daniel Cristian Stan. De reținut faptul că principala arenă sportivă a județului Dâmbovița nu a avut niciodată în istorie instalație de nocturnă. În paralel cu această lucrare, continuă și montarea ultimilor stâlpi aferenți tribunei metalice, precum și turnarea gradenelor la tribuna veche și săpăturile pentru rețelele de utilități.

„Îi asigur pe toți iubitorii fotbalului că ne dorim, poate mai mult decât oricine, finalizarea proiectului. Eu sunt primul care-și dorește ca echipa să joace cât mai repede pe gazonul local. Primăria Târgoviște susține necondiționat Chindia. Vom rezolva și problema infrastructurii și vom intra pe un drum drept al performanței sportive.

Câteva lucruri trebuie însă spuse:
✅ In anul 2015, cand a fost instalată actuala conducere a Primăriei Târgovişte, echipa juca în Liga 3, iar în numai câteva sezoane Chindia a reușit două promovări;
✅ Finanțarea lucrărilor la stadion este asigurată în proporție de 100% de către Primărie;
✅ Este foarte dificil să susții financiar o echipă de fotbal de primă ligă (echipa este susținută exclusiv de către Primărie și Consiliul Județean Dâmbovița) și să îi construiești și stadion, în același timp, fiind orașe mult mai potente financiar care nu susțin echipe de Liga 1 (ex: Timișoara, Oradea, Ploiești, Buzău sau Galați) și nu vreau să mă gândesc la ipoteza unui blocaj financiar;
✅ Actualul Guvern pur și simplu a ignorat, mai bine de un an, târgoviștenii, nealocând vreun ban, prin rectificare bugetară acestui oraș, iar anul acesta ne confruntăm cu un deficit bugetar fără precedent;
✅ Bugetul echipei este asigurat, în proportie de 99%, de către Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița (exclusiv drepturile TV) și a crescut în fiecare an, fiind una dintre puținele echipe care se bucură de stabilitate financiară, la nivelul primelor 2 eșaloane;

Așa stau lucrurile în legătură cu modernizarea stadionului din Târgoviște și vă asigur că tot actuala echipă a Primăriei Târgoviște va asigura și Chindiei o arenă modernă până la finalul acestui an, sub rezerva existenței însă a unei resurse financiare consistente.

Dacă performanța istorică a promovării echipei noastre favorite în Liga 1, în anul 2019, reprezintă un moment unic în aproape un sfert de secol, reabilitarea stadionului reprezintă prima intervenție care vizează modernizarea acestei baze sportive, din ultimii aproape 50 de ani”, a precizat primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT