Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primăria Poiana a inaugurat al doilea centru de zi pentru copii, tip after school

Publicat

pe

Un centru de îngrijire de zi pentru copiii aflaţi în situaţii de risc, pornit cu mulţi ani în urmă, a fost inaugurat astăzi în satul Poieniţa, comuna Poiana. Edificiul, care va asigura servicii multiple pentru 20 de copii, a fost finanţat de Ministerul Muncii. Investiţia are o valoare de 350.000 de lei. Fondurile au fost folosite pentru lucrările de construcţie şi dotare. Pentru execuţia amenajărilor exterioare şi racordarea la reţelele de utilităţi, Primăria Poiana a mai alocat 150.000 de lei.

La evenimentul de astăzi alături de primarul Marian Şerban, s-au aflat, la tăierea panglicii inaugurale: deputatul Corneliu Ştefan – liderul PSD Dâmboviţa şi candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, deputata Claudia Gilia, senatorul Titus Corlăţean, Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi vicepreşedintele Alin Manole. Au mai fost prezenţi consilieri locali, părinţii şi copiii care vor beneficia de serviciile acestui centru educaţional.

„După ce își vor termina cursurile la școală, copiii vor fi aduși la centru cu microbuzul școlar. Instituţia oferă copiilor care provin din familii numeroase, monoparentale, dezorganizate, servicii sociale care constau în îngrijire pe timpul zilei, acordarea unei mese pe zi, activități de tip after-school, educație, recreere, socializare şi alte activități privind dezvoltarea deprinderilor de viață și orientare școlară”, a spus primarul comunei Poiana – Marian Şerban.

Deputatul Corneliu Ştefan a avut un discurs scurt despre implicarea PSD în viaţa comunităţilor locale, despre interesul pe care social-democraţii îl acordă educaţiei, sprijinirii familiilor aflate în impas.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Poiana reprezintă un act de normalitate. Consider că astfel de inițiative trebuie să se regăsească în toate localitățile dâmbovițene unde este nevoie de astfel de centre. Felicitări echipei de la Primăria Poiana condusă de Șerban Marian. S-a demonstrat, încă o dată, că nevoile oamenilor primează acolo unde sunt primari ai PSD. În calitate de viitor președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, voi susține astfel de inițiative, menite să aducă un plus în viața dâmbovițenilor”, a precizat Corneliu Ştefan – candidat PSD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Fişă de primar. Marian Şerban de la Poiana are har şi aplecare pentru administraţie

Publicat

pe

Poiana, o localitate situată în zona de sud a judeţului Dâmboviţa, la circa 20 km de oraşul Titu. O aşezare în care trăiesc oameni muncitori, gospodari, legumicultori din tată-n fiu. Cu ani în urmă, am mers la Poiana pentru a vedea cum funcţionează administraţia publică locală, care sunt nevoile comunităţii, cum reacţionează edili comunei când este vorba de nou, de implementarea unor proiecte care să schimbe înfăţişarea localităţii. Nu am fost deloc mulţumit de ceea ce am găsit. Parcă totul stătea pe loc, în umbra trecutului. Apatie şi resemnare. Un sediu de primărie insalubru, dezgustător, neprimitor şi încărcat de chipuri reci. În tot acest timp, comunitatea clocotea, dornică de primenire, de schimbare.

Şi, uite aşa, pe un val al speranţei, al încrederii în bine a venit la primărie Marian Şerban. Trebuie să recunosc, la început, pe fondul neîncrederii în administraţia pe care tocmai o detronase prin vot liber, nu prea mi-a inspirtat încredere. Am crezut că este vorba de o mutare din inerţie, obişnuită, simplă, politică. M-am înşelat! Şi a fost bine.

Încet-încet, la Poiana au început schimbările. Pornind de la comunicarea cu cetăţeanul, la interacţiunea dintre funcţionarii Primăriei, modul de lucru, alt nivel de abordare. A fost un început. Şi a fost bine. Marian Şerban, simplu, fără a cerceta supremele mecanismne ale administraţiei, mai mult cu har şi aplecare, a dezgheţat comuna. Şi, de la lună la lună, de la an la an, s-au tot pus pietre la temelia creării unei comunităţi total reînnoite.

Nu facem acum inventarul tuturor obiectivelor pe care le-a conturat şi materializat, nu de puţine ori, cu eforturi extreme, în perioade când banii alocaţi nu îi ajungeau unei primării nici măcar pentru funcţionare. Ne referim doar la ultimul său mandat, când totul miroase încă a proaspăt, când obiective pe care mulţi nu le mai vedeau finalizate au fost definitivate şi puse la dispoziţia comunităţii.

La Poiana, au fost modernizate cele două şcoli, s-a construit o bază sportivă, terenuri de sport cu gazon sintetic şi nocturnă, a fost modernizat iluminatul public… Drumurile din localitate, plus cele de exploatare agricolă, au fost asfaltate. Alte obiective importante le-au reprezentat extinderea reţelelor de apă şi de canalizare. De asemenea, comuna a fost prinsă într-un program de cadastrare gratuită. Şi este vorba de circa 1.500 de hectare!

De curând, a fost edificat Centrul de zi pentru copiii aflaţi în situaţii de risc. S-au conturat locuri de joacă. Toate aceste investiţi au fost derulate prin fonduri de la bugetul de stat, prin PNDL, sau de la bugetul local.

Marian Şerban, nu se opreşte aici. Mai sunt multe de pus pe tapet. Localitata legumicultorilor are nevoie de cât mai multe repere şi embleme ale dezvoltării. Se construieşte, avându-se în vedere viitorul.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: Stadiul lucrărilor de la Cinematograful Independența. FOTO

Publicat

pe

La Cinematograful Independența din Târgoviște sunt în plină desfășurare lucrările de amenajare a sălii. S-a montat în mare parte mocheta, a început montarea scaunelor și se lucrează la fațadă și la holuri.

„Suntem foarte aproape de finalul unui proiect foarte important prin care o pată pe obrazul municipiului Târgoviște va fi ștearsă. Discutăm de o investiție în valoare de aproximativ 8 milioane de lei. Este o investiție finanțată prin CNI, pe un proiect realizat de Primăria Târgovişte. Suntem la peste 80% pe ceea ce înseamnă progresul fizic al lucrărilor și sunt convins că aceasta clădire-simbol a municipiului Târgoviște va arăta foarte bine și va întregi investițiile pe care Primăria Târgoviște le realizează în zona centrală a municipiului.

Aș mai adăuga aici investiția finalizată de la Piața Tricolorului, investițiile în curs de desfășurare de la Parcul Mitropoliei, de la Piața Revoluției, iar în perioada următoare, cel târziu în primăvară, vor începe investiții semnificative pe ceea ce înseamnă reabiltarea tramei stradale. Aș aminti, spre exemplu, lucrările de reabilitare a bulevardului Mircea cel Bătrân, lucrări care vor fi finanțate pe fonduri europene pe proiectul privind modernizarea transporturilor public în comun. De asemenea, strada Gării și bulevardul Carol I, care reprezintă, de asemenea, străzi importante din municipiu care urmează să fie reabilitate pe fonduri europene.

Menționez și faptul că, începând din luna noiembrie până în martie, vor veni la Târgoviște, etapizat, cele 28 de autobuze în baza contractului pe care Primăria Târgoviște l-a încheiat cu Mercedes Benz. Este vorba de autobuzul numărul 1 în lume anul trecut, pe ceea ce înseamnă transportul public. Investițiile însă nu se opresc aici.

În perioada imediat următoare, vor fi finalizate câteva proiecte importante, atât pe infrastructura educațională – creșele 14, 13, școala 8. De asemenea, discutăm de finalizarea unor investiții cum ar fi Skate Park-ul sau parcul de la UM Gară, investiții care sunt finanțate din fonduri nerambursabile. Investițiile, în perioada următoare, vor avea un ritm și mai susținut, în comparație cu ceea ce avem până acum”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!