Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Viceprimar Târgovişte: Guvernul PNL nu a avut niciodată bani pentru copii

Publicat

pe

Monica Ilie, viceprimar al municipiului Târgoviște, membră a Partidului Social Democrat Dâmboviţa, și-a arătat, astăzi – 21 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă, nemulțumirea fața de Guvernul PNL, față de reprezentanții puterii în teritoriu, care sunt total depășiți de situațiile generate de pandemie, care au dovedit că nu pot face față unor stări de criză. Nu mai vorbim de incapacitatea pe care liberalii o manifestă vizavi de punerea în practică a unor legi, a unor inițiative pe care, la un moment dat, le-au susținut. Vorbim aici de propunerea privind dublarea alocațiilor pentru copii, act normativ votat și apoi promulgat de președintele țării, de care acum nu mai vor să țină cont, încercând disperați să amâne cât mai mult aplicarea efectivă a legii.

„De ce promite Guvernul PNL dacă niciodată nu face ceea ce spune? De când sunt la guvernare, nu au găsit resurse să dubleze alocațiile, nu au alocat bani pentru proiectul de after school. Și acum, un alt proiect important, cel privind tichetele de 500 de lei pentru copiii din familii defavorizate se află în impas”, precizează, cu tristețe, Monica Ilie.

Aceste tichete valorice erau absolut necesare copiilor din familii cu probleme financiare pentru achiziționarea de rechizite necesare la începutul anului de învățământ sau pentru a-și achiziționa îmbrăcăminte.

„Ni s-a cerut să întocmim listele cu acești copii, să fie predate Prefecturii până la data de 15 septembrie, ceea ce am și făcut. Noi vom continua să trimitem lunar aceste liste actualizate. Vom continua să solicităm acești bani care sunt atât de necesari, de folositori acestor copii, familiilor cu probleme financiare. Se vorbește peste tot de abandon școlar și, iată că, atunci când trebuie să se intervină tocmai pentru a diminua acest abandon școlar, nu sunt bani. Niciodată Guvernul PNL nu a avut bani pentru copii”, a mai spus viceprimărița Târgoviștei.

Cu oarece ironie bine temperată și cu motivație logică, pertinentă, Monica Ilie concluzionează că prefectului județului Dâmbovița poate este prea ocupat, are prea multe lucruri de făcut în această perioadă și din această cauză nu mai are timp și pentru altceva.

„Nu îl știu, nu l-am văzut niciodată în nicio ieșire publică. Vreau să îi transmit reprezentantului Guvernului în teritoriu că are datoria de a se zbate pentru acest județ și pentru acest oraș. Celor de la PNL, prin reprezentanții lor la Guvern, să solicite bani pentru copiii târgoviștenilor. Nu am văzut să îi doară pe undeva că nu a primit Târgoviștea niciun leu de la Guvern pentru începutul anului școlar. Nu am văzut să iasă public și să ofere o soluție cum să se desfășoare cursurile. Nu i-am văzut să aprecieze cumva eforturile pe care le fac cadrele didactice, pe care le-au făcut directorii pentru ca acest început de an școlar să debuteze în siguranță pentru copii. Sunt eforturi supraomenești care se fac în școli. Probabil, dumnealor nu au de unde să știe, este foarte ușor să vezi lucrurile din sediul PNL, nu când nu mergi la firul ierbii să înțelegi ceea ce se întâmplă”, a declarat Monica Ilie.

Este chiar strigător la cer să auzi din gura unui edil faptul că, în toată această perioadă de pandemie, de situație excepțională în care problemele au curs gârlă, că nu a reușit să aibă un dialog cu prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa.

„Nu ne-am intersectat deloc. Nu a venit nici măcar la ședința festivă a Consiliului Local, unde, mărturisesc, că l-am sunat, dar nu mi-a răspuns la telefon. I-am trimis invitație ca tuturor celorlalți. Eu nu am știut că avem prefect. Poate simțeam nevoia unor comunicări publice din partea prefectului, mai ales în această perioadă de pandemie care a fost stresantă pentru toată lumea din cauza necunoașterii fenomenului. Eu așa zic, când un om nu iese să comunice anumite lucruri, ori nu le cunoaște, ori nu le stăpânește, ori nu are nimic de spus, ori nu face nimic”, a concluzionat Monica Ilie.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Satul Dobra iese din carantină. Vezi ce restricții se păstrează

Publicat

pe

CJSU Dâmbovița a propus, în această seară, Comitetului Național pentru Situații de Urgență ridicarea carantinei zonale instituită pentru satul Dobra din comuna Dobra, începând cu ziua de mâine – 24 octombrie, ora 00:00.

Pe teritoriul UAT Dobra, se vor respecta măsurile prevăzute de H.G. nr. 856/2020 aferente situațiilor în care rata de incidență cumulată a cazurilor pentru ultimele 14 zile este mai mare de 3/ 1000 locuitori, respectiv:

– este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise;

– sunt interzise organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte;

– este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor;

– este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc;

– sunt interzise organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primar Pucioasa: Lucrurile bune vor continua. Lucrurile rele le vom îndrepta

Publicat

pe

Astăzi – 23 octombrie 2020, Consiliul Local şi primarul ales al oraşului Pucioasa şi-au intrat în pâine. Ședința festivă de învestire a avut loc în sala Centrului cultural european din localitate. La eveniment, alături de aleşii locali validaţi și de funcţionari ai Primăriei, s-au aflat: Corneliu Ştefan – liderul PSD Dâmboviţa și preşedintele ales al Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi senatorii PSD Titus Corlăţean şi Ionuţ Vulpescu. Cei doi parlamentari vor candida în Dâmboviţa la alegerile din 6 decembrie pentru demnităţile de senator -Titus Corlăţean şi deputat – Ionuţ Vulpescu.

Depunerea jurământului s-a consumat în prezenţa subprefectului judeţului Dâmboviţa, jurist Cătălin Chira.

Emoţionat, edilul Constantin Ana a declarat că ziua de 23 octombrie reprezintă un reper important pentru istoria oraşului Pucioasa, dar şi pentru viaţa sa personală. Este o continuare a proiectelor pe care le-a gândit şi pornit acum patru ani, dar şi un nou început de drum.

„Este mandatul în care cu adevărat vom face lucruri memorabile. Sper ca acest lucru să fie înţeles şi de consiliul local. Să fim parteneri întru dezvoltarea oraşului. Să construim cera ce ne-am propus. Tot ceea ce se întâmplă în Pucioasa se desfăşoară în jurul omului, al cetăţeanului. El este personajul principal în administraţie, pentru el lucrăm şi aşa trebuie să se întâmple peste tot. Lucrurile bune vor continua. Lucrurile rele le vom îndrepta. O să creştem un pic stricteţea şi rigoarea pentru că la Pucioasa pe lângă străzi, parcuri, clădiri, trebuie să construim împreună şi respectul, prietenia. Trebuie să învăţăm să conservăm tot ceea ce am realizat. Este păcat să irosim timpul curăţând în urma unora care nu înţeleg că avem şi reguli care trebuie respectate.

Le mulţumesc tuturor celor care m-au votat, le mulţumesc şi celor care nu m-au votat. Îi rog pe toţi să aibă încredere în mine şi în echipa mea. Sunt aici să facem lucrurile bune pe care toţi le aşteaptă”, a declarat Constantin Ana – primarul oraşului Pucioasa.

Preşedintele PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, în discursul său, a mulţumit cetăţenilor din Pucioasa pentru că au votat PSD la alegerile locale, pentru că l-au reales primar pe Constantin Ana, edilul care a reuşit în primul mandat să dezvolte la Pucioasa cele mai multe proiecte europene din Regiunea Sud Muntenia.

„Am asistat la un moment cu dublă însemnătate. În primul rând, s-a încheiat mandatul vechiului consiliu local, care, în jurul fostului, actualului şi viitorului primar Constantin Ana, a schimbat viaţa şi traiul de zi cu zi al locuitorilor din Pucioasa. Vom fi alături de primarul Constantin Ana. Îl vom sprijini în tot cea ce întreprinde”, a spus Corneliu Ştefan – președintele ales al CJ Dâmboviţa.

Cuvinte de felicitare pentru primarul Pucioasei, la început de nou mandat, a avut şi senatorul Titus Corlăţean, vicepreşedinte al Senatului României, candidat pentru un nou mandat de parlamentar în Colegiul Dâmboviţa.

„Domnul primar a confirmat, inclusiv prin insistenţa şi energia pe care le-a depus în cei patru ani care s-au scurs, pentru promovarea unor proiecte esenţiale pentru viaţa cetăţenilor din Pucioasa. Veţi vedea că se va crea un parteneriat solid între Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi preşedintele ales, Corneliu Ştefan, pe de-o parte, şi primarul Constantin Ana şi Consiliul Local Pucioasa, spre binele locuitorilor acestui frumos oraş. Veţi vedea, ca şi până acum, un parteneriat care îi va include şi pe colegii parlamentari. Numai în echipă poţi face lucruri deosebite. Sunt foare optimist în ceea ce priveşte modul în care vor evolua lucrurile în Pucioasa”, a spus Titus Corlăţean.

Senatorul Ionuţ Vulpescu a mărturisit că a venit cu plăcere, astăzi, la Pucioasa, pentru a fi alături de primarul Constantin Ana, căruia, în urmă cu patru ani, mulţi nu îi dădeau multe şanse de câştig.

„Dar iată că acum scorul spune totul. Este unul dintre cele mai bune rezultate pe care le-am obţinut în judeţ la alegerile locale şi care arată durabilitatea proiectelor pe care le-a realizat şi eficienţa lor. PSD este partidul care oferă soluţii şi a demonstrat în permanenţă lucrul acesta. Constantin Ana este unul dintre primarii care au demonstrat că PSD are cele mai bune soluţii pentru locuitorii din judeţul Dâmboviţa. Vom susţine în continuare, în plan judeţean, în plan parlamentar, proiectele pe care Pucioasa le are”, a precizat Ionuţ Vulpescu – primul pe lista de deputaţi a PSD Dâmboviţa pentru alegerile din data de 6 dcembrie 2020.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!