Connect with us

Dâmboviţa

Viceprimar Târgovişte: Guvernul PNL nu a avut niciodată bani pentru copii

Publicat

pe

Monica Ilie, viceprimar al municipiului Târgoviște, membră a Partidului Social Democrat Dâmboviţa, și-a arătat, astăzi – 21 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă, nemulțumirea fața de Guvernul PNL, față de reprezentanții puterii în teritoriu, care sunt total depășiți de situațiile generate de pandemie, care au dovedit că nu pot face față unor stări de criză. Nu mai vorbim de incapacitatea pe care liberalii o manifestă vizavi de punerea în practică a unor legi, a unor inițiative pe care, la un moment dat, le-au susținut. Vorbim aici de propunerea privind dublarea alocațiilor pentru copii, act normativ votat și apoi promulgat de președintele țării, de care acum nu mai vor să țină cont, încercând disperați să amâne cât mai mult aplicarea efectivă a legii.

„De ce promite Guvernul PNL dacă niciodată nu face ceea ce spune? De când sunt la guvernare, nu au găsit resurse să dubleze alocațiile, nu au alocat bani pentru proiectul de after school. Și acum, un alt proiect important, cel privind tichetele de 500 de lei pentru copiii din familii defavorizate se află în impas”, precizează, cu tristețe, Monica Ilie.

Aceste tichete valorice erau absolut necesare copiilor din familii cu probleme financiare pentru achiziționarea de rechizite necesare la începutul anului de învățământ sau pentru a-și achiziționa îmbrăcăminte.

„Ni s-a cerut să întocmim listele cu acești copii, să fie predate Prefecturii până la data de 15 septembrie, ceea ce am și făcut. Noi vom continua să trimitem lunar aceste liste actualizate. Vom continua să solicităm acești bani care sunt atât de necesari, de folositori acestor copii, familiilor cu probleme financiare. Se vorbește peste tot de abandon școlar și, iată că, atunci când trebuie să se intervină tocmai pentru a diminua acest abandon școlar, nu sunt bani. Niciodată Guvernul PNL nu a avut bani pentru copii”, a mai spus viceprimărița Târgoviștei.

Cu oarece ironie bine temperată și cu motivație logică, pertinentă, Monica Ilie concluzionează că prefectului județului Dâmbovița poate este prea ocupat, are prea multe lucruri de făcut în această perioadă și din această cauză nu mai are timp și pentru altceva.

„Nu îl știu, nu l-am văzut niciodată în nicio ieșire publică. Vreau să îi transmit reprezentantului Guvernului în teritoriu că are datoria de a se zbate pentru acest județ și pentru acest oraș. Celor de la PNL, prin reprezentanții lor la Guvern, să solicite bani pentru copiii târgoviștenilor. Nu am văzut să îi doară pe undeva că nu a primit Târgoviștea niciun leu de la Guvern pentru începutul anului școlar. Nu am văzut să iasă public și să ofere o soluție cum să se desfășoare cursurile. Nu i-am văzut să aprecieze cumva eforturile pe care le fac cadrele didactice, pe care le-au făcut directorii pentru ca acest început de an școlar să debuteze în siguranță pentru copii. Sunt eforturi supraomenești care se fac în școli. Probabil, dumnealor nu au de unde să știe, este foarte ușor să vezi lucrurile din sediul PNL, nu când nu mergi la firul ierbii să înțelegi ceea ce se întâmplă”, a declarat Monica Ilie.

Este chiar strigător la cer să auzi din gura unui edil faptul că, în toată această perioadă de pandemie, de situație excepțională în care problemele au curs gârlă, că nu a reușit să aibă un dialog cu prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa.

„Nu ne-am intersectat deloc. Nu a venit nici măcar la ședința festivă a Consiliului Local, unde, mărturisesc, că l-am sunat, dar nu mi-a răspuns la telefon. I-am trimis invitație ca tuturor celorlalți. Eu nu am știut că avem prefect. Poate simțeam nevoia unor comunicări publice din partea prefectului, mai ales în această perioadă de pandemie care a fost stresantă pentru toată lumea din cauza necunoașterii fenomenului. Eu așa zic, când un om nu iese să comunice anumite lucruri, ori nu le cunoaște, ori nu le stăpânește, ori nu are nimic de spus, ori nu face nimic”, a concluzionat Monica Ilie.

Dâmboviţa

Marian Țachianu, deputat: Merităm să fim primiți în spațiul Schengen. Am îndeplinit tot ce ni s-a cerut!

Publicat

pe

În această perioadă întreaga, clasă politică românească este în fierbere. România se află, din nou, la o răscruce de vânturi, de interese ascunse, sau prinsă în menghina orgoliilor apusene.

Intrarea țării noastre în spațiul Schengen se află iarăși sub semnul incertitudinii și asta fiindcă acolo, undeva, în Europa, sunt unii care zic că nu suntem încă pregătiți, că mai avem multe lucruri de pus la punct.

Deputatul PSD de Dâmbovița, Marian Țachianu, considerat că, dacă pe 8 decembrie, nu pășim în Europa, liber, fără graniță și controale, suntem de fapt supuși nedreptății. Marginalizați.

„Ne-am achitat de toate obligațiile. Am pus la punct instituțiile. Justiția funcționează la parametrii normalității. Drepturile și libertățile cetățeanului sunt respectate. S-a investit enorm pentru securizarea granițelor. Am îndeplinit tot ceea ce ni s-a cerut pentru a intra acolo unde ne este locul, în marea familie europeană. Sper ca pe 8 decembrie să fim în spațiul Schengen, să beneficiem și noi de această imensă oportunitate în plan social și economic”, a declarat, pentru incomod-media.ro, deputatul Marian Țachianu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Pucioasa: Gata! Colegiul Național „Nicolae Titulescu” va fi redat comunității într-o ținută modernă

Publicat

pe

Primarul Pucioasei, Constantin Ana, nu se dezminte. Și-a propus, încă de la preluarea primului mandat de edil, să schimbe în totalitate fața orașului și asta se întâmplă. Obiectivele socio-edilitare, de învățământ, sănătate și cultură, spațiile destinate petrecerii timpul liber și pentru unele activități sportive sunt acum altfel. Asta dacă vorbim despre cele care existau, fără să luăm în calcul tot ceea ce a apărut nou sau pe cele care sunt acum în diferite faze de edificare.

Pe 9 decembrie 2022, la Pucioasa, va fi inaugurat Colegiul Național „Nicolae Titulescu”, o instituție de învățământ emblematică pentru orașul Pucioasa, pentru nordul județului Dâmbovița, aproape renăscută în totalitate. Puține unități educaționale din județ se pot lauda cu dotările acestui colegiu, cu ținută arhitectonică actuală, cu multe elemente ale modernității, gustului și confortului.

După cum a precizat Constantin Ana, vineri – 9 decembrie, la ora 12:00, va avea loc inaugurarea oficială, iar la ora 15:00, în cadrul programului „Ziua porților deschise”, foștii absolvenți și fostele cadre didactice ale colegiului sunt așteptați să viziteze, împreună cu autoritățile locale și cu elevii și profesorii de acum, „această spectaculoasă unitate de învățământ” – după cum s-a exprimat primarul orașului Pucioasa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats