Connect with us

Dâmboviţa

Viceprimar Târgovişte: Guvernul PNL nu a avut niciodată bani pentru copii

Publicat

pe

Monica Ilie, viceprimar al municipiului Târgoviște, membră a Partidului Social Democrat Dâmboviţa, și-a arătat, astăzi – 21 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă, nemulțumirea fața de Guvernul PNL, față de reprezentanții puterii în teritoriu, care sunt total depășiți de situațiile generate de pandemie, care au dovedit că nu pot face față unor stări de criză. Nu mai vorbim de incapacitatea pe care liberalii o manifestă vizavi de punerea în practică a unor legi, a unor inițiative pe care, la un moment dat, le-au susținut. Vorbim aici de propunerea privind dublarea alocațiilor pentru copii, act normativ votat și apoi promulgat de președintele țării, de care acum nu mai vor să țină cont, încercând disperați să amâne cât mai mult aplicarea efectivă a legii.

„De ce promite Guvernul PNL dacă niciodată nu face ceea ce spune? De când sunt la guvernare, nu au găsit resurse să dubleze alocațiile, nu au alocat bani pentru proiectul de after school. Și acum, un alt proiect important, cel privind tichetele de 500 de lei pentru copiii din familii defavorizate se află în impas”, precizează, cu tristețe, Monica Ilie.

Aceste tichete valorice erau absolut necesare copiilor din familii cu probleme financiare pentru achiziționarea de rechizite necesare la începutul anului de învățământ sau pentru a-și achiziționa îmbrăcăminte.

„Ni s-a cerut să întocmim listele cu acești copii, să fie predate Prefecturii până la data de 15 septembrie, ceea ce am și făcut. Noi vom continua să trimitem lunar aceste liste actualizate. Vom continua să solicităm acești bani care sunt atât de necesari, de folositori acestor copii, familiilor cu probleme financiare. Se vorbește peste tot de abandon școlar și, iată că, atunci când trebuie să se intervină tocmai pentru a diminua acest abandon școlar, nu sunt bani. Niciodată Guvernul PNL nu a avut bani pentru copii”, a mai spus viceprimărița Târgoviștei.

Cu oarece ironie bine temperată și cu motivație logică, pertinentă, Monica Ilie concluzionează că prefectului județului Dâmbovița poate este prea ocupat, are prea multe lucruri de făcut în această perioadă și din această cauză nu mai are timp și pentru altceva.

„Nu îl știu, nu l-am văzut niciodată în nicio ieșire publică. Vreau să îi transmit reprezentantului Guvernului în teritoriu că are datoria de a se zbate pentru acest județ și pentru acest oraș. Celor de la PNL, prin reprezentanții lor la Guvern, să solicite bani pentru copiii târgoviștenilor. Nu am văzut să îi doară pe undeva că nu a primit Târgoviștea niciun leu de la Guvern pentru începutul anului școlar. Nu am văzut să iasă public și să ofere o soluție cum să se desfășoare cursurile. Nu i-am văzut să aprecieze cumva eforturile pe care le fac cadrele didactice, pe care le-au făcut directorii pentru ca acest început de an școlar să debuteze în siguranță pentru copii. Sunt eforturi supraomenești care se fac în școli. Probabil, dumnealor nu au de unde să știe, este foarte ușor să vezi lucrurile din sediul PNL, nu când nu mergi la firul ierbii să înțelegi ceea ce se întâmplă”, a declarat Monica Ilie.

Este chiar strigător la cer să auzi din gura unui edil faptul că, în toată această perioadă de pandemie, de situație excepțională în care problemele au curs gârlă, că nu a reușit să aibă un dialog cu prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa.

„Nu ne-am intersectat deloc. Nu a venit nici măcar la ședința festivă a Consiliului Local, unde, mărturisesc, că l-am sunat, dar nu mi-a răspuns la telefon. I-am trimis invitație ca tuturor celorlalți. Eu nu am știut că avem prefect. Poate simțeam nevoia unor comunicări publice din partea prefectului, mai ales în această perioadă de pandemie care a fost stresantă pentru toată lumea din cauza necunoașterii fenomenului. Eu așa zic, când un om nu iese să comunice anumite lucruri, ori nu le cunoaște, ori nu le stăpânește, ori nu are nimic de spus, ori nu face nimic”, a concluzionat Monica Ilie.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Holograf și Direcția 5, super-spectacol la Festivalul Peștera – Padina din Bucegi!

Publicat

pe

În inima Munților Bucegi, în perimetrul intitulat Piciorul Babelor, din stațiunea de interes național Peștera-Padina, s-a consumat încă o ediție de excepție a Festivalului Peștera-Padina. De la an la an, manifestarea cultural-artistică realizată de Consiliul Județean Dâmbovița și Centrul Județean de Cultură este tot mai amplă, mai impresionantă și, ce este important, adună din ce în ce mai mulți turiști, iubitori de munte și de muzică deopotrivă.

Ieri după-amiază, pe scena amenajată în imediata apropiere a stației de telecabină Peștera-Babele, în prezența a peste 2.000 de spectatori, au evoluat într-un spectacol de zile mari renumitele formații Direcția 5 și Holograf. Vremea a fost prielnică. Chiar dacă cerul a fost acoperit de nori și o ploaie incertă prevestea clar că vremea se schimbă concertul a mers mai departe. Muzica de calitate a îmbrățișat parcă liniștea grea a munților. Pe parcursul a aproximativ trei ore, toți cei prezenți au fost conectați la emoționantele și tulburătoarele versuri și ritmuri ale celor două grupuri care au făcut istorie muzicală în România și au încântat atât de multe generații.

Un om al muntelui, văzând valul de spectatori adunat în fața scenei, a spus, impresionat, că niciodată nu s-a strâns atâta suflare de oameni în această zonă, fapt ce dovedește că turismul montan dâmbovițean, sprijinit de astfel de evenimente artistice, a luat amploare.

De menționat faptul că desfășurarea evenimentului a fost supravegheat îndeaproape, urmărită pentru a nu apărea sincope organizaționale pe parcursul celor trei zile, de managerul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița – maestrul Florin Georgescu.

Pentru a da un impuls și a demonstra că sprijină necondiționat dezvoltarea turismului dâmbovițean, dezvoltarea stațiunii Peștera-Padina și, nu în ultimul rând, cultura și manifestările artistice a venit și președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan. Șeful administrației județene a fost însoțit de vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, de secretarul Dănuț Popa și de administratorul public Cristian Avanu. Au fost prezenți la concertul trupelor Direcția 5 și Holograf și deputații Carmen Holban, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Radu Popa, deputat: Ion Stan a ars și s-a consumat pentru România

Publicat

pe

Ion Stan a fost unul dintre cei mai valoroși politicieni români de după 1989. Un om dedicat țării, un patriot, un creștin ortodox autentic. Un ctitor de biserici, un frate al slujitorilor lui Dumnezeu. De mulți înțeles și prețuit, dar uitat și sfidat de alții. După cum a scris pe pagina sa de Facebook deputatul Radu Popa, viața lui Ion Stan a fost un jurământ de loialitate. Pentru România a ars și s-a consumat.

Dacă citești și recitești cartea pe care a scris-o , „Idealuri Social-Democrate versus Trădare Națională”, de fapt o culegere a declarațiilor sale politice, a interpelărilor sale juste și demne, plus un rezumat al coșmarului prin care a trecut, constați că fostul și regretatul președinte și secretar al Comisiei Parlamentare de Control SRI a avut un curaj ieșit din comun. S-a luat la trântă cu puterile acestei lumi, cu cei care te pot strivi fără milă prin „n” metode, dacă le-ai atins interesele.

Și așa s-a întâmplat. Când a fost vorba să fie pus la zid, nu s-a mai ținut cont de valoarea sa, de dragostea pentru țară și popor, de ceea ce făcuse bun pentru România, de ceea ce mai putea să ofere. A fost executat fără milă. Batjocorit în piața publică, în lumina reflectoarelor și a camerelor de luat vederi. Probabil, așa a sunat ordinul. Să fie ras cu totul. A fost dat ca exemplu. Când un om, un politician de talia sa, de forța sa, este pus la pământ, fără milă, de sistem, cine mai are curajul să miște în front?

A spus Radu Popa, în ziua de 13 august 2022, când marele dispărut ar fi împlinit 67 de ani dacă nu se întâmpla ciudatul eveniment de la mare, despre care nu se știe prea multe și unora chiar le este frică să mai vorbească acum, că Ion Stan a înfășurat patriotismul în suflet și așa a trăit, cu un crez sudat de speranță.

„A fost un patriot autentic și un suporter necondiționat al idealurilor naționale. A iubit democrația și a asumat valorile ei chiar și atunci când a înțeles că prețul libertății este libertatea însăși.

Luna asta se împlinesc patru ani de la moartea sa prematură. A trăit prea puțin pentru cât avea de oferit. Chiar și așa, ne-au rămas de la el exemplul unui patriotism care a excedat propria ființă și lupta pentru idealurile stângii în vremuri în care social-democrația trăia din gesturi simbolice.

Astăzi, când am fi putut râde împreună sub merii generoși din curtea lui, ne amintim de plecarea lui cu tristețe. Ar fi împlinit 67 de ani, însă unii au avut alte planuri cu el. La fel cum au avut cu Victor Sanda și cu Jean Marinescu. Pentru toți trei, aceiași figură de tablă, cu rânjet dictatorial și schimonosit, a lucrat cavernos și șobolănește. L-au ajutat și tovarășii lui de cauză anti-națională.

Trădarea își găsește mereu loc lângă disperare. Așa se construiește lagărul libertăților, cel care înghite patrioți, idei bune și, în final, șansele unei societăți. În astfel de momente, când ar fi nevoie să gândim un proiect pentru România, constatăm cât de mult ne lipsesc oamenii de respirație patriotică, iar cei pe care îi avem nu reușim să-i coagulăm și de pe umerii lor să vedem viitorul.

Până atunci, să nu uitați că Ion Stan, unul dintre ei, astăzi ar fi împlinit 67 de ani. Dumnezeu să-l ierte și pe el, dar și pe unii dintre noi”, este mesajul postat de Radu Popa.

Câteva gânduri de aducere aminte despre deputatul PSD Ion Stan, a pus pe pagina sa de Facebook și Luisa Bărboiu, primarul comunei Nucet. Se știe deputatul Ion Stan, fiu al acestei localități, este cel care a contribuit decisiv la transformarea din ruină a mănăstirii Nucet în bijuteria care este astăzi.

„13 August 1955! Venea pe lume fiul lui Marin și Margareta Stan, Ion Stan, copilul despre care nimeni nu ar fi intuit la acea vreme că va deveni omul politic, marele patriot Ion Stan! Cu multă muncă, dar și trudă din partea familiei, avea să-și perfecteze studiile economice dar și politice, devenind prefect al județului Dâmbovița, deputat în Parlamentul României, președintele Comisiei SRI pentru o perioadă mare de timp! Și-a lăsat amprenta în țară, în județ, în satul natal! Nu cred că a mai fost o manifestare de mai mare anvergură, decât cea când a organizat resfințirea Sfintei Mănăstiri Nucet în prezența Preafericitului Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și a tuturor mitropoliților Țării Românești! Pentru toate acestea și multe altele, azi, când ar fi împlinit 67 de ani, recunoștință și odihnă veșnică, domnule președinte”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT