Connect with us

Dâmboviţa

Guvernul PNL a împărțit țara în români buni și români răi

Publicat

pe

Claudia Gilia, deputat PSD de Dâmboviţa, a criticat dur actuala guvernare liberală, măsurile pe care cabinetul Orban le-a luat sau pe care, de cele mai multe ori, nu le-a luat în această perioadă deosebit de dificilă pentru toţi românii. Parlamentara social-democrată nu este de acord cu alocările bugetare realizate în funcţie de apartenenţa politică a primarilor de comune, oraşe şi municipii. Exemplu elocvent: Târgovişte şi primările din Dâmboviţa conduse de edili PSD. La ultima rectificare bugetară operată de Guvernul Ludovic Orban, acestea au primit sume infime, comparativ cu colegii liberali. Mai mult decât atât, oraşului reşedinţă de judeţ nu i-a fost alocat niciun leu!

„Mai sunt câteva zile până la alegerile locale, moment de referință pentru următorii patru ani în administrația județeană și locală. Profitând, poate, și de faptul că atenția tuturor este îndreptată spre alegeri, Guvernul Orban face ceea ce mi-aș permite să numesc o ”crimă financiară”. Este fără precedent ca un guvern să aloce bani din fondul de rezervă bugetară ținând cont doar de culoarea politică a primarilor, fără a lua în seamă nevoile comunității sau numărul locuitorilor dintr-o unitate administrativă.

Exemplul cel mai elocvent este cel al județului nostru, dar același lucru s-a întâmplat în toată România. În primul rând, Târgoviște – municipiul reședință de județ, pentru că este condus de un edil PSD, nu a primit nici măcar un leu. La polul opus, comune cu puțin peste 4000 de locuitori, dar cu primari PNL, au primit peste 1 milion de lei. Comunele conduse de primari PSD au primit, cu mici excepții, câte 250.000 lei, mult sub alocările pentru cele conduse de edili PNL.

Ce înțeleg eu din această alocare? Că liberalii din Guvern aleg să îi pedepsească pe oamenii care au alte opțiuni politice? Că nu contează decât membrii de partid și nu comunitatea, nu oamenii? Că sunt cetățeni buni și cetățeni răi, că sunt cetățenii de mâna întâi și de mâna a doua, iar încadrarea în aceste categorii este strict după opțiunea politică a fiecăruia? Și atunci unde mai este libertatea de conștiință, libertatea de a alege și de a fi ales? Unde este democrația?

Am mers în mai multe comune, în activități specifice de campanie. Am întâlnit multe persoane, inclusiv însoțitori ai persoanelor cu handicap, care nu și-au mai primit banii în ultimele luni. Primăriile nu au bani, iar Guvernul a refuzat să le aloce sumele necesare. Ce vină au acești oameni care deja suferă din cauza bolii? Cum să facă ei față problemelor personale, dacă nu li se pot asigura drepturile, doar pentru că PNL se răzbună pe alegătorii PSD?

Știți deja că primăriile au obligația de a asigura dezinfectanți, termoscannere și personal pentru secțiile de vot. Din ce bani? Din cei care nu s-au acordat? Îmi aduc aminte că, în luna august, premierul Orban declara că vor fi cumpărate măști pentru cetățenii care vin la vot și nu au, vor fi cumpărați dezinfectanți… Suntem în luna septembrie și din promisiunile că totul va fi bine, iar oamenii vor fi în siguranță prin grija guvernanților, aflăm că alegătorii trebuie să-și asigure singuri măști, iar primăriile trebuie să asigure dezinfectanți, măști și tot ce este necesar pentru ca procesul electoral să se desfășoară în condiții de siguranță sanitară. Iar în acest timp, Guvernul Orban îi împarte pe oameni în pesediști, peneliști, useriști, pemepiști și alții, românii pierzându-și, în fapt, calitatea de cetățeni cu drepturi egale.

Ce va face PSD? PSD se va ține de cuvânt! Vom vota o serie de amendamente la proiectul de lege de aprobare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.135/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, prin care vom îndrepta umilința și suferința la care sunt supuși românii de această guvernare liberală cinică. Vom suplimenta bugetele locale cu peste 1 miliard de lei. Vom majora salariile profesorilor, cum prevedea legea salarizării. Vom majora cu 40% punctul de pensie, cum prevede legea pensiilor. Vom suplimenta bugetul Start Up Nation pentru a se plăti facturile antreprenorilor ce și-au riscat economiile și joburile. Prin suplimentarea bugetelor autorităților locale și introducerea condiției ca suma alocată să țină cont de numărul locuitorilor, PSD va combate ticăloșia Guvernului Orban care a favorizat de o manieră revoltătoare proprii primari. Oamenii nu au nicio vină, nu trebuie să sufere pentru că au votat altfel decât au dorit Orban sau Iohannis.

Guvernul PNL nu a majorat, ci a tăiat din drepturile copiilor și pensionarilor. 1660 de lei! Acesta este suma pe care a pierdut-o, în acest an, fiecare copil cu vârsta între 2 și 18 ani, din cauza refuzului Guvernului Orban de a aplica legea care prevedea dublarea alocațiilor de la 1 ianuarie. 3324 de lei este suma luată de Guvernul PNL de la fiecare dintre copiii mai mici de 2 ani, din banii care li s-ar fi cuvenit pentru anul 2020. 1440 de lei! Atât au pierd pensionarii în medie, în acest an, prin refuzul Guvernului PNL de a respecta Legea pensiilor care prevedea creșterea punctului de pensie cu 40%.

Ne întrebăm cu toții: Unde s-au dus banii pentru alocații și pensii? Unde sunt banii din împrumuturile fără număr făcute de domnul Cîțu? Răspunsul îl știm cu toții. Risipiți în furăciunile de zeci sau sute de milioane de euro din banii de pandemie, prin achiziții pe șpagă, de măști de protecție de slabă calitate de 100 de ori mai scumpe, combinezoane pentru medici de 10 ori mai scumpe, izolete la preț de automobil modern nou, aparate de ventilat de 3-4 ori mai scumpe etc. La toate aceste cheltuieli se adaugă plăți de milioane pentru marfă sau servicii nelivrate. Pe salariile date degeaba pilelor și politrucilor puși în funcții publice, deși nu au nicio pregătire adecvată acelor funcții. Deși guvernul PNL are aproape jumătate din numărul de ministere al Guvernelor PSD, cheltuielile făcute de Guvernul Orban sunt cu 11 miliarde lei mai mari! Voi vota pentru această rectificare bugetară. Este singura șansă să corijăm nedreptățile făcute de Guvernul Orban oamenilor și comunităților locale”, a declarat deputata PSD Claudia Gilia.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Bărbat lovit în plin de o mașină, la intrare în comuna Ulmi, dinspre București. VIDEO

Publicat

pe

Ora 21:00. Coloană de mașini pe DN 71, la intrare în comuna Ulmi pe sensul de mers spre Sinaia. Un autoturism care circula dinspre București spre Târgoviște a lovit în plin un bărbat de circa 65-70 de ani. Bietul om a fost luat pe parbriz și aruncat cu forță pe asfalt. Din zona capului, începuse să se prelingă pe caldarâm un firicel de sânge. Bărbatul privea speriat. Parcă nu înțelegea ce i s-a întâmplat.

Imediat în jurul bătrânului îmbrăcat în pantaloni scurți rămas chircit pe șosea, s-a strâns o mulțime de oameni. Majoritatea participanți la trafic. Unii i-au ridicat ușor capul. L-au întrebat dacă are dureri. Au încercat să îi țină curajul. Nu l-au mișcat din loc. Alții se întrebau dacă a dat cineva telefon la ambulanță. Din cauza emoției, a panicii se pare că nu s-a apelat imediat 112. Acest lucru l-a făcut până la urmă o doamnă coborâtă dintr-un autoturism înmatriculat în Germania sau Belgia. I-a spus operatoarei că este un accident pe șosea. Nu știa sigur unde. Au venit completările de pe margine: Pe DN71, la intrare în Ulmi. De la celalalt capăt veneau întrebările enervante: E cu victime? Câte? Stare de nervi: Haideți, trimiteți ambulanța mai repede! Este un om căzut pe șosea.

S-a așteptat destul până a sosit echipajul de salvare. Circa 15 minute. Tot cam atât a durat până a sosit și Poliția. Oamenii se întrebau de ce durează așa de mult. Cei care l-au supravegheat atent pe bătrân, probabil lucrau în domeniul medical, le-au spus cadrelor de pe ambulanță, că este posibil să aibă, printre altele, și o fractură de bazin.

Impresionantă solidaritatea umană. Soția victimei era pierdută. Nu mai avea putere să plângă, să spună ceva. Se pare că fuseseră împreună într-o vizită. Chemaseră un taxi pentru a se întoarce la Târgoviște. Taximetristul era și el bulversat. Comunicase cu centrala. Le-a spus că fusese chemat la Ulmi de un client care, din păcate, a fost lovit de o mașină.

După ce bărbatul a fost urcat în ambulanță, au urmat procedurile de stabilizare a victimei, apoi salvarea a demarat spre spital. Se pare că bătrânul nu a fost atent. A traversat strada prin loc nepermis și fără să se asigure, moment în care a fost lovit de un autoturism. A rămas ca circumstanțele în care s-a produs nedoritul eveniment să fie elucidate de polițiști.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A fost sfințită a patra fântână istorică din comuna Voinești

Publicat

pe

Astăzi, de Sfânta Marie Mare, în satul Manga, comuna Voinești, a fost sfințită cea de-a patra fântână istorică, refăcută de primarul Gabriel Dănuț Sandu.

Celelalte trei izvoare dătătoare de viață, cu o vechime de peste 100 de ani, pe care autoritățile locale le-au pus la punct se găsesc în satele Voinești, Oncești și Suduleni.

De față la acest eveniment de suflet, alături de localnici, de primarul Gabriel Dănuț Sandu și vicele Claudiu Popescu, s-a aflat și deputatul PSD Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT