Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Investiţie istorică la Măneşti. Reţea de distribuţie gaze naturale pentru întreaga comună

Publicat

pe

La Măneşti, județul Dâmbovița, a demarat unul dintre cele mai importante proiecte din toată istoria localităţii: înfiinţare rețea de distribuție gaze naturale. Investiţia, după cum a precizat primarul comunei, Constantin Alexandru, a pornit ca urmare a atenţiei şi sprijinului acordat de Guvernul PSD, prin Fondul de Dezvoltare. Atunci s-au alocat toţi banii necesari pentru materializarea proiectului, dar au venit la putere liberalii care au tăiat finanţarea.

Obiectivul care va aduce confort şi civilizaţie în localitate are o valoare de 7,5 milioane de lei. Primarul nu s-a dat bătut și a reuşit să aloce 2,9 milioane de lei pentru demararea lucrărilor.

Astăzi, alături de edilul localităţii Constantin Alexandru, au fost prezenţi la deschiderea şantierului deputatul Corneliu Ştefan – liderul PSD Dâmboviţa şi candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, vicepreşedinta CJD Luciana Cristea, deputata Carmen Holban şi vicepreşedintele PSD Radu Popa, fost parlamentar social-democrat.

Corneliu Ştefan l-a felicitat pe primarul Măneştiului pentru faptul că s-a înhămat la o investiţie aşa de serioasă şi importantă pentru comunitate. A ţinut să menţioneze tânărul lider social-democrat că ceea ce se întâmplă acum la Măneşti reprezintă un moment istoric important pentru localitate, pentru judeţ, dar şi pentru ţară, fiind vorba de singura localitate din România unde porneşte o astfel de investiţie.

„Aici nu vorbim de o extindere, ci de demararea unei întregi reţele de gaze naturale care va cuprinde şi deservi aproape întreaga comună. Îl felicit pe domnul primar pentru implicare şi dăruire şi îl asigur pe el şi pe toţi locuitorii acestei comune de tot sprijinul meu. Vom fi mereu alături de această frumoasă localitate”, a spus Corneliu Ştefan.

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a propus spre finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny” 47 de km de drumuri județene

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a depus la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 6 proiecte ce vizează reabilitarea și modernizarea a 47 km de drumuri județene – se precizează într-un comunicat remis către mass-media. Valoarea totală a finanțării solicitate Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de aproximativ 211.000.000 lei.

Traseele vor tranzita comunele Moroeni, Șelaru, Malu cu Flori, Pucheni, Brănești, Glodeni și Runcu, iar lucrările propuse la finanțare sunt următoarele:

– Modernizarea DJ 714, Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, pe un sector de drum de 4,5 km;

– Modernizarea DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș, etapa a doua a acestui proiect (7,6 km de drum);

– Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera. Lucrările prevăzute sunt complexe, din cauza porțiunii mari de drum, de 21,6 km, dar și a faptului că investiția presupune și construirea unui pod nou, cu o lungime de 70 metri, și a unui drum nou, care să ocolească satul Glod, în lungime de aproximativ 3,5 km;

– Reabilitarea și modernizarea a 6,7 km din DJ 724, Malu cu Flori – Pucheni;

– Reabilitarea și modernizarea a 4 km din DJ 716, Priboiu – Glodeni;

– Reabilitarea a 2,1 km din DJ 712A, Runcu – Râu Alb.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Târgovișteanul Iulian Mareș a fost numit administrator public al orașului Fierbinți-Târg, județul Ialomița

Publicat

pe

Iulian Mareș, președintele Asociației Balkan Development Support, a fost numit, astăzi – 15 octombrie 2021, city-manager al orașului Fierbinți-Târg, județul Ialomița, cunoscut mai degrabă ca localitatea unde se filmează serialul „Las Fierbinți”.

„Este o provocare pe care am acceptat-o având convingerea că voi putea contribui mai mult decât am putut până acum la dezvoltarea unei comunități în care am venit în urmă cu șase ani, orașul Fierbinți-Târg, din județul Ialomița.

În situația mea profesională și cea personală, voi fi în continuare conectat în mod natural de alte două orașe, București și Târgoviște, mult mai mari și mai dezvoltate. Le voi lua ca reper.

Adresez mulțumiri sincere domnului primar Iusein Iuksel pentru mandatul de încredere acordat. Consider că putem construi împreună o echipă performantă, care să includă suporteri ai proiectelor noastre viitoare, de aici și din multe alte părți ale țării și nu numai.

Fierbinți-Târg trebuie să devină oraș în adevăratul sens al cuvântului, iar pentru asta trebuie să fie deschis la parteneriate interne si externe”, spune proaspătul administrator public al orașului Fierbinți-Târg.

Iulian Mareș are 42 de ani și este de fel din Târgoviște. A învățat la Colegiul Constantin Carabella Târgoviște, apoi și-a continuat studiile la Universitatea din București, promoția 2003. Este jurnalist și absolvent de științe politice.

În ultimii 2 ani, a fost implicat în numeroase proiecte de dezvoltare în orașul Fierbinți-Târg. De asemenea, a păstrat legătura și cu factorii de decizie din județul natal. Spre exemplu, în luna iunie 2021, Iulian Mareș a organizat o întâlnire cu președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan, cu care a dezbătut perspectiva ca un fond internațional de investiții, specializat în agricultură și industrie alimentară, să realizeze un astfel de proiect în județul Dâmbovița, cu aport de expertiză din partea unor companii olandeze.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT