Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Crizantema de Aur” 2020, ediție cu restricții impuse de măsurile anti-COVID

Publicat

pe

În perioada 23-24 octombrie 2020, se va desfăşura în municipiul Târgovişte, sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, cea de-a 53-a ediţie a Festivalului Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de aur”, cel mai longeviv festival muzical din România, care se desfășoară neîntrerupt din anul 1968 la Târgoviște, cu scopul promovării Romanței ca gen muzical de patrimoniu al culturii naţionale.

Precizăm că organizatorii sunt preocupați de înscrierea Romanței în Lista Reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii, procedură care a fost inițiată în anul 2016 și care se află și în prezent în atenția Ministerului Culturii.

Organizatorii acestei ediţii sunt: Primăria şi Consiliul Local Municipal Târgovişte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte, în colaborare cu Ministerul Culturii, cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România și cu Uniunea Muzicienilor din Moldova.

Evenimentul se desfăşoară la Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte.

Concertele vor începe în fiecare seară la ora 18.00 și vor fi transmise integral în direct de ETNO TV, precum și de Radio România Antena Satelor (seara de sâmbătă).

Gala Laureaților: duminică, 25 octombrie 2020, ora 20.00, ETNO TV va difuza o emisiune dedicată decernării premiilor pentru laureații celor două secțiuni de concurs.

NOUTĂŢILE EDIŢIEI A 53-A ȘI EVENIMENTE ASOCIATE FESTIVALULUI

Programul Naţional de Concerte „Izvoare ale Romanței” – sub patronajul CNR UNESCO, eveniment asociat Festivalului Naţional „Crizantema de aur” 2020. Concertele se desfăşoară în zone istorice din România, în perioada 24 octombrie – 15 decembrie 2020. Programul este destinat promovării Romanţei – gen muzical de patrimoniu al culturii naţionale – şi se desfăşoară în colaborare cu instituții muzicale, centre județene de cultură, cu alte instituții și organizații din România și cu participarea laureaţilor Festivalului „Crizantema de aur”, alături de alţi mari interpreţi de romanţe din România;

Patrimoniul poetic al romanţei – omagiu adus poetului național Mihai Eminescu – 170 de ani de la naștere;

Omagiu corifeilor romanţei – eveniment realizat cu sprijinul Fundaţiei „Henry Mălineanu” cu scopul celebrării împlinirii a 100 de ani de la naşterea marelui compozitor Henry Mălineanu, precum şi omagierea creaţiei altor mari compozitori ai generaţiei sale, în contextul aniversării centenarului Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR).

SINTEZA PROGRAMULUI FESTIVALULUI „CRIZANTEMA DE AUR”, 23-24 octombrie 2020

Festivalul Naţional de Romanţe „Crizantema de Aur”, ediţia a 53-a, va fi transmis integral în direct pe postul ETNO TV în perioada 23-24 octombrie 2020, în fiecare seară, începând cu ora 18.00., iar duminică, 25 octombrie a.c., ora 20.00, ETNO TV va difuza o emisiune dedicată decernării premiilor pentru laureații celor două secțiuni de concurs. Postul Radio România Antena Satelor va transmite în direct seara de sâmbătă, 24 octombrie 2020, începând cu ora 18.00.

Ediţia a 53-a a Festivalului „Crizantema de Aur” va fi structurată astfel:
a) Concursul de Creaţie – vineri, 23 oct. 2020;
b) Concursul de Interpretare – sâmbătă, 24 oct. 2020;
c) Evenimente asociate

Concursul de Creaţie va îmbogăţi patrimoniul muzical naţional cu 14 romanţe în primă audiţie selectate în urma preselecţiilor naţionale realizate la Bucureşti în colaborare cu UCMR şi la Chişinău în colaborare cu UMM;

Concursul de Interpretare: participă 13 concurenţi selecţionaţi în urma a 7 preselecţii regionale, realizate în perioada mai-iunie 2020, în România şi în Republica Moldova;

Acompaniază orchestrele „Dor românesc” – dirijor Ștefan Cigu şi „Romanţa” – dirijor Lucian Vlădescu;

Juriul Concursului de Interpretare va fi format din interpreţi de romanţă şi din personalităţi ale vieţii muzicale din România.

Juriul Concursului de Creaţie va fi format din compozitori din România, desemnaţi de UCMR.

Prezentatori: Alexandra Velniciuc şi Octavian Ursulescu.

Co-producător: ETNO TV.

Parteneri media: Radio România; Revista „Actualitatea Muzicală” a UCMR; UZPR.

Scenografia: Bogdan Dobre

Direcţia artistică: Alina Mavrodin Vasiliu, directorul Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanţei” Târgovişte.

Persoana de contact: Alina Mavrodin Vasiliu,
Director artistic al Festivalului „Crizantema de Aur” Târgovişte, 2020.
Tel.: 0722/335.013. E-mail: alina.mavrodin.vasiliu@gmail.com şi
centrul.cultural.unesco.tgv@gmail.com

ACTUALITATE

Anunț CNAIR solicitare aviz de mediu pentru modernizare DN 72A, de la KM 5+370 la KM 11+000

Publicat

pe

de

Subscrisa C.N.A.I.R. S.A. – DIRECȚIA REGIONALĂ DE DRUMURI ȘI PODURI BUCUREȘTI, cu sediul în BUCUREȘTI, sector 6, Bulevardul Iuliu Maniu, nr. 401A, titular al planului / PUZ – „MODERNIZARE DN 72A de la KM 5+370 la KM 11+000”, pentru imobilul situat in Cartier PRISEACA – TÂRGOVIȘTE și comuna DRAGOMIREȘTI, Județul DÂMBOVIȚA, anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de obţinere a avizului de mediu pentru planul / programul menţionat şi declanşarea etapei de încadrare.

Prima versiune a planului / programului poate fi consultată la sediul APM Dâmbovița, Calea Ialomitei, nr.1, Municipiul Targoviste, judeţul Dâmbovița, de luni până joi între orele 09:00 – 14:00, vineri între orele 09:00 – 12:00.

Observaţii / comentarii şi sugestii se primesc în scris la sediul APM Dâmbovița, în termen de 15 zile de la data publicării anunţului.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Anunț important pentru locuitorii comunei Comișani

Publicat

pe

de

Foto arhivă

Având în vedere faptul că se apropie finalul perioadei de verificare a corectitudinii cadastrului general (19 decembrie 2020), vă informăm că puteți efectua această operațiune și în zilele de sâmbătă – 28 noiembrie, luni – 30 noiembrie și marți – 1 decembrie, zile care în mod normal sunt libere. În acest sens, sunteți așteptați la Căminul Cultural Comișani, între orele 09:00-15:00, având asupra dumneavoastră, pentru confruntare, actele de proprietate.

Primar,

Ion Bătrânu

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!