Connect with us

ACTUALITATE

Apel la solidaritate către medicii de familie din Dâmbovița

Publicat

pe

Pe fondul exploziei numărului de cazuri de coronavirus în România, astăzi s-a trecut de bariera critică de 10.000 de infectării depistate în 24 de ore, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte a convocat o conferinţă de presă online, în cadrul căreia a primat apelul la solidaritate şi responsabilitate către medicii de familie şi către cetăţenii judeţului Dâmboviţa.

Dr. Claudiu Dumitrescu a precizat că situaţia este una dificilă la nivelul unităţii medicale pe care o conduce, ţinând cont de faptul că numărul de pacienţii infectaţi cu coronavirus este într-o continuă creştere, iar personalul sanitar și capacitatea spitalului de a face faţă afluxului de persoane infectate cu COVID-19 încep să fie depăşite. Cu toate aceste piedici, medicii, asistenţii, întreg personalul spitalului sunt pe baricade, chiar dacă epuizarea fizică şi psihică încearcă să îi doboare. Lupta pentru salvarea de vieţi este intensă şi nu cunoaşte limite. A ţinut să menţioneze managerul Dumitrescu, pentru a îndrepta greşelile care se propagă în spaţiul public, că nu unitatea medicală este vinovată de sporirea cazurilor de coronavirus, aşa cum ar vrea unii să insinueze. Infectarea ţine de societate, de relaţiile interumane, de responsabilitatea tuturora, de modul în care sunt respectate măsurile de prevenţie.

Situaţia nu este scăpată de sub control, a mai spus Claudiu Dumitrescu, dar se face faţă cu mare greutate valului mereu în creștere de cetăţeni care ajung la Unitatea Primiri Urgenţe și în secţiile de Terapie Intensivă. Asta în condiţiile în care numărul de medici de specialitate este extrem de limitat și, pe deasupra, în ciuda măsurilor riguroase de protecţie, au apărut și îmbolnăviri de COVID-19 în rândul cadrelor medicale.

Managerul Claudiu Dumitrescu s-a adresat cetăţenilor care vin la spital cu probleme de sănătate, iar timpii de aşteptate la Unitatea Primiri Urgenţe sunt mari.

„Această situaţie ne preocupă în fiecare zi. Am realizat numeroase modificări în ceea ce priveşte prezentarea pacientului la UPU. Am reuşit, printr-o strânsă coloaborare cu medicii de la acest departament, să micşorăm timpii de aşteptate, dar, din păcate, sunt încă la un nivel ridicat”, a spus dr. Claudiu Dumitrescu.

Pentru a degreva unitatea de prea multe sarcini, pentru ca medicii să se poată ocupa de cazurile grave, care necesită intervenţie de urgenţă, la limita dintre viaţă şi moarte, conducerea spitalului târgoviştean a luat decizia de a nu mai efectua analize şi radiografii pacienţilor care prezintă forme uşoare de boală. Oamenii vor fi sfătuiţi să meargă acasă, unde vor urma tratamentele prescrise şi vor fi monitorizaţi în continuare de medicii de familie.

„Tocmai în acest sens, noi, reprezentanţii spitalului, facem un apel disperat către corpul medicilor de familie. Îi rugăm să ne fie aproape. Ştim că şi ei sunt în pericolul de a contacta virusul dar, fără ajutorul dumnealor, nu putem să reuşim. Facem un apel şi către populaţie, să respecte măsurile de protecţie şi de distanţare fizică. Fără colaborare, fără unitate între corpul medical şi pacienţi, nu vom reuşi să învingem acest coronavirus. Aceasta ar fi, de fapt, cheia succesului”, a declarat Claudiu Dumitrescu.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte înţelege stresul provocat dâmboviţenilor de orele în şir pe care sunt nevoiţi să le petreacă la spital, aşteptând să fie investigaţi, durerea cauzată de pierderea unor membri ai familiei răpuşi de cumplitul coronavirus. Nu îi acuză de nimic pe cetăţenii care se dezlănţuie pe reţelele de socializare, înjurând şi blestemând cadrele medicale. Uman, înţelegător cu revolta oamenilor, Claudiu Dumitrescu a spus că, „dacă asta reprezintă o uşurare pentru pacient, pentru familie, pot continua să o facă, dar trebuie să înţeleagă că suntem cu toţii epuizaţi, cadrele din fiecare departament în parte”.

Managerul Spitalului din Târgovişte a mărturisit că a fost de mai multe ori printre bolnavii de COVID-19 care se luptă pentru viaţa lor în secţia de Terapie Intensivă. A stat de vorbă cu ei, i-a încurajat, le-a spus să fie încrezători, că se depun toate eforturile pentru a le salva viața, le-a dat speranţă.

Claudiu Dumitrescu i-a invitat pe jurnalişti, bineînţeles respectându-se măsurile de protecţie adecvate, să meargă într-o scurtă vizită prin Terapie Intensivă, pentru a vedea în ce condiţii dure se duce războiul cu acest virus ucigaş, cum suferă pacienţii şi cadrele medicale alături de ei. A mai declarat Claudiu Dumitrescu că poartă zilnic dialoguri de lucru cu reprezentanţii Centrului Naţional de Coordonare despre situaţia din judeţ. Soluţii din alte părţii nu or să vină. Totul trebuie gestionat, cu calm, cu tact, cu profesionalism, pe plan local. Deciziile care să nu îi afecteze pe pacienţi trebuie luate aici.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. smr

    noiembrie 6, 2020 at 10:20 pm

    Nu mai ieși la pupat de moaște, jigodie?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Rezistența în vremuri de democrație, descoperită plăcut la o lansare de carte

Publicat

pe

Am participat la o lansare inedită a unei cărți inedite: „Cealaltă patrie, cealaltă femeie”. Practic, este vorba despre cel de-al treilea roman pe care târgovișteanul Sorin Diaconescu l-a redat luminii tiparului. Deocamdată, nu am citit cartea pentru a-mi da cu părerea mea umilă despre narațiune, structura textului, sensuri, curente literare, stil, limbaj filozofic, temă, personaje etc.

Scriu acum din ceea ce am prins de la cei care au făcut onorurile de a prezenta noul roman al lui Diaconescu, respectiv profesorii George Coandă, Honorius Moțoc și Mihai Stan – directorul Editurii Bibliotheca, primarul Marius Caravețeanu și medicul Carmen Marcu. Amfitrionul acestei lansări tip spectacol, desfășurată la Teatrul „Tony Bulandra”, a fost eruditul om de cultură George Coandă.

Exersat o viață pe acest târâm al lansării și promovării unor valori, George Coandă a știut să penduleze minunat în fața publicului invitat, destul de numeros pentru un astfel de eveniment. Profesorul Coandă, într-un mod curat, sincer, parcă prea sincer pentru lumea nesigură în care trăim, a prezentat cartea, profesionist, fără să dezvăluie publicului intriga și tainele textului. Dar, nu a putut să treacă cu vederea, ba chiar s-a arătat a fi a puțin zbuciumat, iar discursul său a fost unul protestatar, dar nu politic, înfierbântat, dar nu aservit, despre ceea ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani în societatea românească și despre ceea ce ar trebui să facă românii, dar nu fac. Decăderea unei economii, a unor sensuri ale națiunii române, a conștiințelor, lupta unora, aflați vremelnic sau ciclic la putere, pentru a acapara totul fără să se gândească că în urma lor, pentru generațiile viitoare, lasă pustiu. Este, de fapt, o temă a romanului manifest, protest, apel, care se îmbină cu o delicată poveste de dragoste, „Cealaltă patrie, cealaltă femeie”.

Vorbitorii au avut discursuri inspirate. La prima vedere, părea că au venit cu ele pregătite de acasă, probabil scheletul temei era gândit dinainte, după ce au lecturat cartea, dar, în fața publicului, s-a văzut că s-au exprimat din suflet, au improvizat pe moment, comentând romanul într-un mod traductubil pentru toată lumea.

Momentele de discurs literar au fost alternate cu puțină muzică folk interpretată de Piți, un prieten de-ai lui Sorin Diaconescu venit de la Pitești pentru a colora plăcut această lansare de carte.

Finalul manifestării i-a aparținut, bineînțeles, autorului – Sorin Diaconescu, al cărui talent oratoric, discurs, i le-am admirat încă de când era în politică. Diferența este că atunci putea vorbi mult, frumos, cu nerv, despre lucruri care nu se întâmplau. Ca în politică. Acum știe să sondeze dur realitatea, să prezinte adevărata lume în care trăim, cu bune, dar mai ales cu rele. Amestecă plăcut discursul literar cu cel filozofic. Pare un Paler al Dâmboviței, cu acea luciditate crudă și verdicte dure despre ce și cei care ne înconjoară, la care se adaugă harul literar, ușurința de a scrie cum nu prea mai găsești.

Mi s-a părut ciudată, de nerealizat, ideea că anumiți oameni din servicii ar putea salva țara de la distrugere, de la căderea în haos, de la pierderea identității. Până acum, nu am văzut că generalii de prin Servicii trăiesc chinuit, fac mătănii și sunt cu gândul la popor. Realitatea spune altceva. Poate nu știu eu. Mai trebuie să mă informez. Dacă este invers, mă plec în fața lor. Nu am citit nici cartea. După, am să mă pronunț.

Oricum, rămâne de excepție seara lansării. Un eveniment la care s-a scos în lume o carte ficționară, dar cu mulți sâmburi de adevăr și dorințe, iar cei prezenți, în special profesorul George Coandă, au transpus liber, prin viu grai, adevărate eseuri despre vremurile pe care le trăim și condiția românului prins în furtuna globalizării. Despre generalii prea mulți, după cum au remarcat și vorbitorii, pentru țărișoara noastră mică, care trebuie să ne salveze de la pieire, mai vedem…

Citește în continuare

ACTUALITATE

Endurocross revine la Moreni, după un an de pandemie. Detalii aici!

Publicat

pe

Sâmbătă – 19 iunie 2021, se va desfășura la Moreni, pe circuitul de la Sângeriș, de la ora 10:00, cea dea IV-a etapă din cadrul Campionatului Naţional Individual al României la Endurocross. Organizarea este realizată de Clubul Sportiv Municipal Flacăra Moreni şi Primăria municipiului Moreni, în parteneriat cu Federaţia Română de Motociclism şi Ministerul Tineretului şi Sportului.

,,Adrenalină la maxim, un circuit nou la care lucrăm în fiecare zi, chiar dacă plouă sau bate vântul! La Moreni vă aşteaptă un traseu mult mai bun ca în anii trecuţi, mult mai lung şi cu tronsoane dificile în anumite segmente, precum şi cu CP-uri în punctele strategice.

La începutul săptămânii viitoare, vor fi publicate atât programul competiţiei, cât şi regulamentul particular. Sper să fim gazde cât mai bune şi toţi participanţii să se bucure de o experienţă de neuitat pentru că Moreniul are tradiţie în motociclism încă de dinainte de 1989 şi morenarii sunt oameni foarte primitori, implicaţi şi pasionaţi de acest sport.

Mă bucur că am alături de mine o echipă de sportivi care se implică permanent şi sunt fericit că, în acest an, avem o echipă de organizare şi un staff aşa cum ar fi trebuit să fie întotdeauna. Îi aşteptăm la Moreni pe toţi sportivii din România de la Endurocross cu mare drag!”, a declarat Adrian Stângă – delegat oficial al Secţiei de Motociclism a CSM Flacăra Moreni.

În ultimii doi ani (de când Secţia de Motociclism de la Flacăra Moreni a fost consolidată şi dezvoltată), performanţele sportivilor legitimaţi nu au încetat să apară. Astfel, clubul morenar are campioni naţionali şi vice-campioni naţionali, dar şi clasări foarte bune în etapele naţionale şi în clasamentele federaţiei de la finalul fiecărui an – atât la ramura Endurocross, cât şi la ramura Motocros.

La Flacăra Moreni s-a creat o echipă adevărată, unită, determinată pentru performanţă, o echipă cu suflet şi de suflet. Cu sportivi buni, cu sportivi implicaţi, cu sportivi pentru care pasiunea pentru motociclism a depăşit cu mult orice alte preocupări personale.

Din cauza reglementărilor legislative în vigoare, vă informăm că accesul spectatorilor este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore. De asemenea, comercializarea mâncării este interzisă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT