Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Apel la solidaritate către medicii de familie din Dâmbovița

Publicat

pe

Pe fondul exploziei numărului de cazuri de coronavirus în România, astăzi s-a trecut de bariera critică de 10.000 de infectării depistate în 24 de ore, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte a convocat o conferinţă de presă online, în cadrul căreia a primat apelul la solidaritate şi responsabilitate către medicii de familie şi către cetăţenii judeţului Dâmboviţa.

Dr. Claudiu Dumitrescu a precizat că situaţia este una dificilă la nivelul unităţii medicale pe care o conduce, ţinând cont de faptul că numărul de pacienţii infectaţi cu coronavirus este într-o continuă creştere, iar personalul sanitar și capacitatea spitalului de a face faţă afluxului de persoane infectate cu COVID-19 încep să fie depăşite. Cu toate aceste piedici, medicii, asistenţii, întreg personalul spitalului sunt pe baricade, chiar dacă epuizarea fizică şi psihică încearcă să îi doboare. Lupta pentru salvarea de vieţi este intensă şi nu cunoaşte limite. A ţinut să menţioneze managerul Dumitrescu, pentru a îndrepta greşelile care se propagă în spaţiul public, că nu unitatea medicală este vinovată de sporirea cazurilor de coronavirus, aşa cum ar vrea unii să insinueze. Infectarea ţine de societate, de relaţiile interumane, de responsabilitatea tuturora, de modul în care sunt respectate măsurile de prevenţie.

Situaţia nu este scăpată de sub control, a mai spus Claudiu Dumitrescu, dar se face faţă cu mare greutate valului mereu în creștere de cetăţeni care ajung la Unitatea Primiri Urgenţe și în secţiile de Terapie Intensivă. Asta în condiţiile în care numărul de medici de specialitate este extrem de limitat și, pe deasupra, în ciuda măsurilor riguroase de protecţie, au apărut și îmbolnăviri de COVID-19 în rândul cadrelor medicale.

Managerul Claudiu Dumitrescu s-a adresat cetăţenilor care vin la spital cu probleme de sănătate, iar timpii de aşteptate la Unitatea Primiri Urgenţe sunt mari.

„Această situaţie ne preocupă în fiecare zi. Am realizat numeroase modificări în ceea ce priveşte prezentarea pacientului la UPU. Am reuşit, printr-o strânsă coloaborare cu medicii de la acest departament, să micşorăm timpii de aşteptate, dar, din păcate, sunt încă la un nivel ridicat”, a spus dr. Claudiu Dumitrescu.

Pentru a degreva unitatea de prea multe sarcini, pentru ca medicii să se poată ocupa de cazurile grave, care necesită intervenţie de urgenţă, la limita dintre viaţă şi moarte, conducerea spitalului târgoviştean a luat decizia de a nu mai efectua analize şi radiografii pacienţilor care prezintă forme uşoare de boală. Oamenii vor fi sfătuiţi să meargă acasă, unde vor urma tratamentele prescrise şi vor fi monitorizaţi în continuare de medicii de familie.

„Tocmai în acest sens, noi, reprezentanţii spitalului, facem un apel disperat către corpul medicilor de familie. Îi rugăm să ne fie aproape. Ştim că şi ei sunt în pericolul de a contacta virusul dar, fără ajutorul dumnealor, nu putem să reuşim. Facem un apel şi către populaţie, să respecte măsurile de protecţie şi de distanţare fizică. Fără colaborare, fără unitate între corpul medical şi pacienţi, nu vom reuşi să învingem acest coronavirus. Aceasta ar fi, de fapt, cheia succesului”, a declarat Claudiu Dumitrescu.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte înţelege stresul provocat dâmboviţenilor de orele în şir pe care sunt nevoiţi să le petreacă la spital, aşteptând să fie investigaţi, durerea cauzată de pierderea unor membri ai familiei răpuşi de cumplitul coronavirus. Nu îi acuză de nimic pe cetăţenii care se dezlănţuie pe reţelele de socializare, înjurând şi blestemând cadrele medicale. Uman, înţelegător cu revolta oamenilor, Claudiu Dumitrescu a spus că, „dacă asta reprezintă o uşurare pentru pacient, pentru familie, pot continua să o facă, dar trebuie să înţeleagă că suntem cu toţii epuizaţi, cadrele din fiecare departament în parte”.

Managerul Spitalului din Târgovişte a mărturisit că a fost de mai multe ori printre bolnavii de COVID-19 care se luptă pentru viaţa lor în secţia de Terapie Intensivă. A stat de vorbă cu ei, i-a încurajat, le-a spus să fie încrezători, că se depun toate eforturile pentru a le salva viața, le-a dat speranţă.

Claudiu Dumitrescu i-a invitat pe jurnalişti, bineînţeles respectându-se măsurile de protecţie adecvate, să meargă într-o scurtă vizită prin Terapie Intensivă, pentru a vedea în ce condiţii dure se duce războiul cu acest virus ucigaş, cum suferă pacienţii şi cadrele medicale alături de ei. A mai declarat Claudiu Dumitrescu că poartă zilnic dialoguri de lucru cu reprezentanţii Centrului Naţional de Coordonare despre situaţia din judeţ. Soluţii din alte părţii nu or să vină. Totul trebuie gestionat, cu calm, cu tact, cu profesionalism, pe plan local. Deciziile care să nu îi afecteze pe pacienţi trebuie luate aici.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. smr

    noiembrie 6, 2020 at 10:20 pm

    Nu mai ieși la pupat de moaște, jigodie?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PERPLEX. Hai, iute, la vaccinare, dar stați la rând și aveți răbdare!

Publicat

pe

Sursa foto: Libertatea

Procesul de vaccinare anticoronavirus nu decurge chiar așa cum și-ar dori autoritățile, nici atât noi, cetățenii! Sunt sincope majore. Cade destul de des platforma de înscriere, la telefon nu ți se răspunde sau dacă intră pe fir operatorul te anunță că deocamdată nu te poți programa. E blocaj.

Dacă lucrurile merg în acest ritm, ar trebui lăsată mai moale propagandă cu vaccinarea pe televiziuni și în mediul online. Mai mult se creează rumoare și nervi. Ne invitați la vaccinare, ne spuneți cât este de necesar să ne imunizăm și credem treaba asta, dar, când vrem să răspundem apelurilor media bine plătite, ni se spune să mai așteptăm o săptămână, două…

PS 1 – Am văzut că s-au vaccinat miniștrii. Momentele au fost imortalizate și diseminate în spațiul public. Am putut să le vedem unora brandul, altora ingeniozitatea vestimentară adaptată la nevoile vaccinării. Vezi cazul ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, care la mâneca de la cămașă avea o ușuliță specială pentru vaccinare. O fi fost cămașă realizată pe comandă sau este un lot special pentru simandicoșii care se vaccinează?

PS 2 – Am vrut să ascultăm îndemnurile conducătorilor iubiți și să ne programăm telefonic pentru vaccinare. Am așteptat 20 de minute în telefon pentru a primi de la un operator de pe la Satu Mare mesajul că îi pare rău, dar dacă nu suntem bolnavi cronici și nici nu avem peste 65 de ani nu ne putem programa pentru injecția miraculoasă, chiar dacă facem parte din categoriile enumerate pentru etapa a doua. Să mai așteptăm, că astea sunt ordinele. Sunt doze puține…

Citește în continuare

ACTUALITATE

Andra Fermuș, de la Pucioasa, în cărți pentru funcția de prefect al județului Dâmbovița

Publicat

pe

Am aflat că Aurelian Popa nu va mai rămâne mult timp în postura de prefect al județului Dâmbovița. Funcția, conform împărțelii ciolanului puterii, va reveni reprezentanților USR-Plus care, fie vorba între noi, nu dispun de suficiente cadre bine pregătite pentru administraţie, dar încropesc ei ceva.

Se aude că noul reprezentant al Guvernului de coaliție de dreapta va fi Andra Fermuș, de la Pucioasa. Tânăra, deocamdată, este consilier local în orașul de sub poalele Patranei. A candidat și pentru funcția de primar, dar nu a avut nicio șansă în fața social-democratului Constantin Ana. De asemenea, la alegerile parlamentare din 6 Decembrie 2020, a fost locul doi pe lista de candidați pentru Camera Deputaților.

Cât privește funcția de prefect al județului, unii spun că pălăria este prea mare pentru respectiva doamnă. Noi nu ne pronunțăm încă. Așteptăm să vedem noile mișcări de pe piața politică.

Nici Aurelian Popa nu va rămâne fără funcție. S-a speriat omul o dată, când nu a fost angajat la niciun cabinet parlamentar PNL, dar a fost salvat de primarul Marius Caravețeanu de la Răcari, care i-a oferit un post de consilier personal. Acum, Popa se pare că va capătă un post de secretar de stat sau ceva de genul acesta.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!