Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Guvernul liberal trebuie să plece. Alegerile din 6 decembrie sunt decisive

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, secretar executiv al PSD Dâmbovița, a declarat că reacția cetățenilor este una favorabilă Partidului Social Democrat, pe fondul degringoladei impuse de actuala guvernare liberală. Edilul este convins că PSD Dâmbovița va înregistra o victorie importantă. Mai consideră Stan că scrutinul din 6 decembrie va fi cel mai important din ultimii 20 de ani. Cristian Daniel Stan a criticat Guvernul Orban pentru faptul că a trecut la coada priorităților municipiului Târgoviște și, pe considerente pur politice, nu a alocat niciun ban acestui oraș.

„Eu știu să vorbesc numai direct și foarte, foarte sincer. Așa m-ați cunoscut ca primar, așa sunt ca om. Crezul meu politic este unul asumat și autentic. Sunt un om de stânga care crede în toate valorile promovate: echilibru, dreptate socială, creșterea veniturilor populației, un trai mai bun și siguranța zilei de mâine. Dar, dincolo de doctrine, cred că alegerile pe care le facem țin și de gesturile care se întâmplă în jurul nostru și cum ne afectează pe fiecare dintre noi. Dacă un partid, dacă un guvern face fapte bune pentru oameni sau, dimpotrivă, dacă îi tratează cu dispreț, ură și egoism.

Cum ați cataloga ce face acum Guvernul PNL Orban? Cum a fost posibil ca acest guvern să aloce zero lei municipiului Târgoviște într-un an de zile? Cum a fost posibil ca acest guvern să-și bată joc de zeci de mii de locuitori ai orașului care aveau o singură „vină” – că primarul lor era Cristian Stan, membru PSD? Cum a fost posibil un gest atât de disprețuitor la adresa orașului nostru?

Am simțit multă revoltă atunci când s-a făcut rectificarea și puterea PNL ne-a șters cu totul de la finanțare. O revoltă împărtășită din om în om în tot orașul, o revoltă care a explodat la alegerile locale. Rezultatele au fost o lecție pentru puterea absurdă de la PNL. O lecție din care văd că nu au învățat nimic și se comportă la fel”, a spus primarul Târgoviștei.

Cristian Daniel Stan crede ca a sosit momentul ca PNL să părăsească guvernarea. Secretarul executiv al PSD a prezentat o suită de argumente care duc spre o asemenea finalitate.

„Eu cred cu putere că acest guvern PNL trebuie să plece. Pentru incompetență, pentru gestionarea dezastruoasă a crizei de sănătate, pentru abuzuri, pentru că ne-a omorât orice speranță că va fi mai bine în curând. Iar aici, la Târgoviște, pentru că și-au bătut joc de noi. Susțin cu toată puterea candidații PSD Dâmbovița pentru Senat și Camera Deputaților și, dacă aveți încredere în mine, vă chem alături!”, a declarat Cristian Daniel Stan, primarul municipiului Târgoviște.

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

ALEGERI

Adrian Țuțuianu, concluzii după alegerile parlamentare din 6 decembrie

Publicat

pe

Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmboviţa, a postat, pe pagina sa de Facebook, primele concluzii după ce Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Iată care sunt comentariile lui Țuțuianu cu privire la județul Dâmbovița:

📌 Au participat la vot 136.120 cetățeni din 433.391 alegători înscriși în listele electorale ale circumscripției Dâmbovița. Este CEA MAI SCĂZUTĂ PREZENȚĂ LA UN SCRUTIN ELECTORAL DIN 1990, deși se conturează, deja, cea mai gravă criză economică, socială, bugetară și politică.

📌 La Camera Deputaților, mandatele au fost distribuite astfel: PSD – 4, PNL – 2, USR – 1. La Senat: PSD – 1, PNL – 1, USR – 1. Prin comparație cu alegerile din 2016: PSD pierde 2 parlamentari, PNL și USR câștigă câte 1 mandat.

Ceva intereant: dintre cei 10 parlamentari de Dâmbovița, 5 (!!!) NU au domiciliul în acest județ: 3 PSD cu domiciliul în București și 2 PNL (Câmpina și Sălaj). Cum să interpretăm asta? Că cele două mari partide tratează cu un anume dispreț județul, punând pe liste oameni care nu au nicio legătură cu Dâmbovița, oameni care nu au mai avut loc în județele lor și cărora șefii de la București le-au promis mandate de parlamentari? Vor face ei ceva pentru acest județ? Eu cred că NU.

📌 PRO ROMÂNIA a obținut în Dâmbovița un scor de 6%, peste pragul electoral și peste media națională a partidului, dar cu mult, mult sub ceea ce ne-am propus în raport cu munca pe care eu (de-a lungul anilor) și colegii mei am depus-o pentru acest județ. Majoritatea alegătorilor, însă, au pus sigla de partid deasupra oamenilor. E o realitate pe care suntem nevoiți să o acceptăm. Se spune că poporul are întotdeauna dreptate, dar la fel de bine se spune că și clasa politică e oglinda poporului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!