Connect with us

OPINII

PE SE DE este de vină!

Publicat

pe

Păi, da, cam aşa stau lucrurile. PSD este de vină fiindcă, de ani de zile, tot tolerează excesele, ieşirile anticonstituţionale, partizane, făţişe, injuste, nepoliticoase, nedemocratice, neprincipiale ale preşedintelui Iohannis. Parcă le-a plăcut pe undeva să fie biciuiţi, purtaţi în cuşcă prin piaţa publică. Degeaba au fost la putere, au controlat Parlamentul, că nu prea s-a văzut. Doar fişca lui Klaus când troznea la social-democraţi răzbate în prezent.

Declaraţiile de după potop ale lui Dragnea, Dăncilă, apoi Ciolacu au fost nişte mici vânturi pierdute rapid în imensitatea golului Iohannesian. Nu ştiu ce jocuri de culise au existat. Probabil social-democraţii, absorbiţi prea mult de construcţia cavoului în care să poată îngropa politic definitiv PNL-ul, l-au cam exclus din calcule pe Klaus Iohannis, i-au trecut cu vederea lamentările subiective, manipulatoare, atacurile directe la adresa PSD. Au mai ieşit ei apoi să dea cu bidineaua pe peretele pe care l-a pătat preşedintele, dar degeaba, tot a mai rămas o urmă, o pată neacoperită. Mulţi chiar au crezut şi mai cred că şeful statului are dreptate, din moment ce contra-atacurile dinspre PSD sunt străvezii, neconsistente, ca o piesă muzicală care nu ştii de fapt ce exprimă, cui îi este adresată.

A existat oportunitatea suspendării preşedintelui Klaus Iohannis. Au trecut peste ea. Au zis că nu este momentul, că ei sunt oameni serioşi. Că ţara este mai importantă. Din nou, un fel de calcul şi impresie greşite. Pe Băsescu l-au suspendat pentru mai puţin. Alte vremuri, altă echipă…

Acum, parcă pentru mine, ca cetăţean simplu al acestei ţări, urciorul s-a spart. Nu mai pot suporta demagogia şi forţa manipulatoare a unuia, inconsecvenţa și ameţeala bazată, cum am spus, pe un calcul politic neconsistent ale celorlalţi. Pe ceva care încă zboară, care nu are intenţia nici măcar de a se aşeza pe un gard.

Klaus Iohannis a greşit-o acum rău de tot. S-a folosit de tragedia de la spitalul de la Piatra Neamţ, de moartea unor oameni nevinovaţi, răpuşi până la urmă de incapacitatea sistemului de a-i sluji cu adevărat pe cetăţeni, pentru a lovi în PSD. Mizerabil gestul repetabil al lui Klaus Iohannis. Pe mine unul parcă nu mă mai reprezintă un asemenea om de la care, odată, aveam pretenţii cu iz occidental. Acum chiar ar merita să zboare din funcţie, şi domnia sa, şi cei pe care îi tot cocoleşte, neconstituţional, de un an de zile. Sunt convins că şi prin PNL sunt destui oameni verticali, politicieni adevăraţi cărora nu le place să fie trataţi de şeful lor suprem ca nişte copilaşi timizi de bătătură, cărora le caută şi le bagă mereu suzeta în gură după ce ei o pierd prin colbul din ogradă.

Reclama

Un partid adevărat se apără singur, luptă prin mijloace drepte, constituţionale, democratice, nu îl aşteaptă pe tataie să îi ia mereu de mână şi să îi ducă acasă, să îi treacă strada! Ieşirea preşedintelui Klaus Iohannis de după nenorocirea de la Piatra Neamţ a fost de neadmis. În loc să îşi asume responsabilitatea, să ceară scuze în numele statului român, să caute rapid soluţii, să mângâie măcar din vorbe acest popor răvăşit de pandemie, pândit de moarte ca un fapt divers, Iohannis iese în faţă cu PE SE DE este de vină!

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Atenție, PSD! Iohannis a ieșit din amorțire

Publicat

pe

S-a trezit președintele Iohannis! Se simte dinspre Cotroceni, acum, la final de mandat, un vânticel tăios, rece, care bate direct în ferestrele PSD. De ce tocmai acum? Simplu. Vin alegerile! Iohannis, încă șeful din umbră al PNL, al generalului Ciucă, nu poate lua la nesfârșit partea PSD-ului. Acum, este momentul să iasă la atac. Mai întâi, voalat, prin acțiuni politice gen vizita la Washington, unde, la Summitul NATO, în loc să meargă ministrul Apărării sau altcineva din Guvern, a mers generalul Ciucă, și apoi retrimiterea la Parlament a Legii 255/2024, una nepopulară, aceea cu obligarea prosumatorilor ca, până în 2027, să își procure acumulatori pentru stocarea energiei produse. A considerat Iohannis că li se face o mare nedreptate românilor impunându-li-se o asemenea sarcină. Culmea, amendamentul respectiv a fost introdus și susținut de parlamentarii PSD și aplaudat de ministrul PNL, tinerelul Burduja.

Acum, pe undeva, are dreptate. Este ciudat să vii cu o asemenea lege care, practic, golește buzunarele românilor, obligându-i, după ce i-ai vrăjit cu energia verde, cu panourile solare, să își cumpere dispozitive de stocare a energiei electrice în condițiile în care se știe că astfel de acumulatori sunt deosebit de scumpi și nu îi dă mâna oricui să îi achiziționeze. Dar legea este lege! Curioasă, după cum am mai spus, este ieșirea președintelui Iohannis. Parcă acum, înainte de scrutinul prezidențial și cel parlamentar, vrea să se pună rău cu social-democrații. Îi înghiontește, îi provoacă, obligându-i să reacționeze, ceea ce s-a și întâmplat. Vezi declarația lui Marcel Ciolacu despre cuplul Iohannis – Ciucă: „o închipuire a performanței”.

Este de urmărit ce se întâmplă pe la Guvern în această toamnă. Dacă urmează remanieri, conflicte, animozități. De privit cu atenție și spre Cotroceni. Iohannis a ieșit din amorțire. Și este știut din experiență, când o face, trebuie să fie ceva la mijloc.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

OPINII

George Simion a luat startul la prezidențiale, așa, în orb!

Publicat

pe

Liberalii și social democrații nu s-au dezmeticit bine din alegerile locale și cele… la impuse, adică europarlamentarele. Încă sunt sub vraja emoției generate de victorie. Fiecare în casa lui! Comun nu s-au manifestat. Mai trag de timp. PNL se află la câteva procente de PSD. Coaliția le-a adus câștig. Locomotiva PSD a adus formațiunea liberală pe o linie circulată. A reintrodus PNL pe ruta importantă a politicii, de unde cam deraiase. Trăind cu insistență câștigarea alegerilor locale, „comasații” au uitat de alegerile prezidențiale. Bine, încă nu s-a hotărât candidatul. Nu a fost dat OK-ul de la Înaltele Porți Occidentale…

Așa că, profitând de această degringoladă, George Simion, liderul AUR, a furat startul, așa, în orb, fiindcă nu se știe clar când se vor ține alegerile, anunțându-și candidatura pentru funcția supremă în stat. Sunt pline rețelele de socializare de fotografii cu liderul AUR, bannere peste bannere pe Google: „George Simion, președintele României”; „Facem istorie prin curaj” . Și lista cu citate este lungă și largă în exprimări care mai de care mai patriotarde, vânate din istorie și împănate cu emoții și exaltare.

Și toate astea se întâmplă în timp ce greii politicii tac. Încă nu le-au ieșit calculele. Candidează Ciolacu pentru președinte sau Ciucă? O să avem parte de o altă surpriză? Nici măcar Mircea Geoană nu și-a anunțat clar candidatura. Deocamdată, testează terenul. Aruncă petarde, fumigene. Este și asta o metodă de a vedea unde te situezi în acest joc. Până la urmă, în toate sondajele a reieșit că Geoană ar fi favorit.

Mulți au aruncat deja pe piață un posibil scenariu electoral în care George Simion și Mircea Geoană ar intra în turul doi al alegerilor prezidențiale. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă nu ar avea șanse. Asta ar fi varianta populară, dar nu știm ce dictează cancelariile lumii. Dacă este să ținem cont de directivele trasate de eminențele Europei și ale celor de dincolo de Ocean, funcția de președinte al României va fi câștigată de Nicolae Ciucă. Pare să corespundă total modelului invocat de marile cercuri politice. Marcel Ciolacu pare să se simtă bine în postura de premier. Rămâne să vedem cum vor decurge lucrurile.

Politicienii trebuie să priceapă, dacă nu au înțeles până acum, că alegerile parlamentare și cele prezidențiale diferă de cele locale. Se lucrează la alt nivel al percepției, simpatiei și emoției colective. Aici totul se poate da peste cap cu un simplu mesaj sau informație. Un impuls bine plasat poate dărâma coșmelia! Dacă sistemul se ține tare, nu se întâmplă nimic.

Reclama

Probabil liderii PSD și PNL vor să lucreze după aceeași schemă ca la locale. Facem totul în scurt. Pe 9 iunie le-a ieșit. Vedem ce-o fi la parlamentare și prezidențiale. Ce-o vrea cel de Sus. Nu chiar de Sus…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite