Connect with us

ACTUALITATE

Sistemul de sănătate din România, o rană deschisă în opinia președintelui APCR

Publicat

pe

Sursa foto: Monitorul de Cluj

Cezar Irimia, președintele Alianței Pacienților Cronici din România, într-o scrisoare trimisă lui Klaus Iohannis, își exprimă regretul pentru tragedia de la Piatra Neamț în care au murit arși într-un spital, acolo unde oamenii vin pentru a le fi salvate viețile, zece oameni. Liderul acestei alianțe consideră că vina pentru această nenorocire o poartă sistemul medical românesc și specialiștii politruci care apar frecvent pe la posturile de televiziune și care dau soluții imediate, dar, de fapt, nu se întâmplă nimic, totul este doar un joc de imagine.

„Sistemul de sănătate este o rană deschisă, asemeni unei arsuri profunde şi invadată de viermi. Rănile sistemului de sănătate din România sunt vechi, moştenite şi continuu scurmate, adâncite şi extinse de diverşi politruci, de-a lungul a peste 30 de ani. Sistemul de sănătate a fost şi se află sub o asiduă tortură prin incompetenţă, nepăsare şi mize politice. Noi, pacienţii suntem în centrul sistemului dintr-un singur punct de vedere: rănile lui se regăsesc pe trupul nostru, infecţiile lui sunt infecţiile noastre.

Cancerul din acest sistem metastazează tot în noi, pacienţii. Iar în timp ce noi murim, deşi am avea şanse la viaţă, acest sistem bolnav este resusciat cât să facă loc viermilor care îl devorează pentru binele comun al partidului, oricare ar fi acela. Niciodată nu s-a dorit restructurarea completă a sistemului şi transformarea sa într-un sistem de sănătate funcţional. Niciodată sănătatea nu a fost considerată o investiţie, ci un cost. Şi mai rău, sănătatea românilor a ajuns în mainile întinse ale unor obscuri membri de partid, mâini întinse nu să ajute, ci mâine întinse care să cerşească funcţii.

Ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ, reprezintă aceeaşi veche rană a sistemului, care s-a deschis sub presiunea infecţiei din interior. Până când autorităţile nu vor tăia în carne vie, până când nu vor înţelege că a bandaja superficial rănile nu reprezintă o soluţie, până când lipsurile nu vor fi asumate, noi, pacienţii, şi medicii, vom continua să resimţim rănile adânci ale acestui sistem şi viermii care l-au invadat: vom arde de vii în spitale, vom muri de cancer pulmonar înainte să fim diagnosticaţi şi vom fi ucişi lent de infecţii nosocomiale care au pus stăpânire pe spitale. Durerea e a noastră şi a celor dragi nouă, nu a sistemului, iar dacă nu o rostim nici acum, nu ne rămâne decât să număram zilnic decesele premature, exact aşa cum o facem acum din cauza pandemiei.

APCR cere de urgenţă Guvernului României, tuturor partidelor parlamentare să hotărască urgent soluţii imediate, reale şi care să nu fie doar declaraţii politice. Noi pacienţii, ne-am săturat de luptele politice date pe viaţa şi cadavrele noastre şi de aceea cerem măsuri imediate altfel, vom acţiona prin toate metodele şi procedurile legale pentru a ne apară vieţile puse în pericol de lupta politică! Spitalele trebuie să fie conduse de profesionişti, angajaţi în baza unui concurs, şi nu de politruci şi lipitori de afişe care-şi primesc răsplata implicării în viaţa unui partid sau altul! Vom avea la nesfârşit ,,accidente” şi nu vom beneficia de un sistem de sănătate cu strategii corecte şi coerente!

Opriţi genocidul, domnule preşedinte! Este strigătul disperat al pacienţilor din România, care-şi văd viaţa pusă în pericol de un sistem de sănătate condus de ani buni de amatori şi iresponsabili! Dumneavoastră sunteţi ultima redută de încredere a românilor care vă obligă să luaţi atitudine, imediat şi categoric! Nu mai permiteţi politrucilor, indiferent de culoarea politică, să vă omoare poporul, cel care v-a ales în această supremă demnitate publica! Treceţi peste importanţa câştigului politic dedicat campaniei şi întoarceţi-vă faţa către poporul care plânge. Deznădejdea şi minciunile politicienilor l-au copleşit şi tensiunea este maximă!

Nu avem acces la investigaţii şi tratamente, monitorizarea noastră de către specialişti este aproape de zero, iar goana noastră de la o farmacie la alta pentru a ne găsi ,,pilula” salvatoare, face posibila infectarea noastră şi a altora cu virusul Covid-19. Unde este responsabilitatea ministerială pe care aţi absolvit-o de pedepse, prin legi ,,strâmbe”? Dumnezeu să ne ajute!”, se precizează în scrisoarea semnată de Cezar Irimia – preşedintele Alianţei Pacienților Cronici din România.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT