Connect with us

Dâmboviţa

Liderii PNL ar trebui să ne spună ce se întâmplă cu proiectul DN 71, Târgovişte-Sinaia

Publicat

pe

Niciun proiect nu poate fi scos dintr-un sertar și contractat imediat – spune Ionuț Săvoiu, fost deputat și fost administrator public al județului Dâmbovița, cu referire la comunicatul remis de PNL Dâmboviţa cu privire la DN 71, tronsonul Bâldana-Târgoviște.

„A ajunge la contractare cu proiectul lărgirii DN 71, tronson Bâldana-Târgoviște, la patru benzi este un efort de ani de zile de pregătire a proiectului, este un efort continuu de obținere a parametrilor tehnici, de obținere a avizelor, a finanțării. A spune că, după 10 ani, a fost scos un proiect din sertare este un mare neadevăr, prin care se încearcă să se minimizeze eforturile echipei PSD din ultimii ani pentru promovarea acestui proiect. Cred că liderii PNL ar trebui să ne spună ce se întâmplă cu proiectul Târgovişte-Sinaia. Procedura a fost suspendată și nu știm în acest moment în ce fază suntem. Iar dacă este vorba de scos proiecte din sertare, cred că echipa PSD Dâmbovița, în 2013-2014, a scos din sertare două idei de proiecte, care sunt astăzi în contractare: Baldana-Titu și Bâldana-Târgoviște-Sinaia”, a precizat Ionuț Săvoiu.

A mai luat în discuție fostul administrator public al județului Dâmbovița, candidat pentru un mandat de senator, și proiectul inelului 2 de centură ocolitoare a municipiului Târgoviște. Ionuț Săvoiu a apreciat inițiativa noului președinte al Consiliului Județean Dâmboviţa, Corneliu Ștefan, de a se întâlni, săptămâna aceasta, cu primarii unităților administrativ-teritoriale de pe traseul acestui drum, pentru a stabili cea mai bună strategie de urmat, astfel încât proiectul să poată fi materializat cât mai repede cu putință.

„Ideea acestui proiect a existat prima dată undeva în 2010, la Ministerul Transporturilor, la Compania Națională de Drumuri. Chiar a fost finanțat un proiect pentru definirea unei variante ocolitoare pentru Târgovişte, Titu și Videle. Era un proiect cu finanțare ISPA, care a rămas însă în stadiul de proiect.

Apoi, tema a fost reluată în 2014. Se discuta atunci foarte mult despre master-planul de transport al României, care asigura finanţare europeană pentru toate proiectele care erau prinse pe acest program. Din păcate, municipiul Târgoviște nu a fost introdus în master-planul de transport cu variantă ocolitoare, ci doar cu segmentul de drum expres Ploiești-Găești, adică segmentul sudic de ocolire a municipiului Târgoviște. În acest fel, am rămas în afara unei gândiri strategice în domeniul ăsta și eu cred că autoritățile locale de pe traseu trebuie să se gândească foarte serios la promovarea acestui proiect și identificarea surselor de finanțare care să asigure dezvoltarea variantei de ocolire.

Ținând cont de ciclul de dezvoltare al drumului expres Ploiești-Găești, care este în fază de proiectare, Consiliul Județean a făcut foarte bine că a adunat toți primarii de pe traseu pentru a lua problema în serios și a identifica, în perioada care urmează, un traseu care să satisfacă nevoia de centură ocolitoare. O să fim foarte atenți să corelăm ideea de proiect lansată cu proiectele în curs de dezvoltare, respectiv drumul expres Ploiești-Găești (Valahia), și cu dorințele autorităților locale și ale cetățenilor din zonă.

Tema este veche de 10 ani. În schimb, Guvernul PNL nu a lansat nicio discuție legată de acest subiect. Cred că este rolul Consiliului Județean să dezvolte această idee și să lucreze concret în etapa următoare, astfel încât, în cel mai scurt timp, să avem un proiect pregătit pentru implementare”, a explicat Ionuț Săvoiu – fost deputat de Dâmboviţa și fost administrator public al județului.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PSD Dâmboviţa. Cod Mandatar Financiar: 11200020

Cititi mai mult
Reclamă
1 Comment

1 Comment

  1. Razvan George

    21 noiembrie 2020 at 15:12

    Nici acum si nici in urmatorii 6-7 ani cel putin, acest drum national n o sa fie modernizat /reabilitat! !!!!Daca se dorea acest lucru, se facea,dar nu reprezinta interes din partea politicienilor indiferent de culoarea politica! !!!Sunt doar simple declaratii politice, pt.atragerea votantilor. …nimic mai mult! !!! Trebuie sa fii complet idiot sa mai crezi asa ceva! !!!Oricum drumurile/soselele din Dambovita sunt total distruse,acest judet avand cea mai slaba infrastructura din Romania! !!!!Un judet super sarac si distrus. ……

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Chindia – Metaloglobus 0-0. Meci palid, așa ca un cal ieșit din iarnă…

Publicat

pe

Meci astăzi pe stadionul „Eugen Popescu” din Târgoviște. Prima partidă disputată de Chindia sub președenția lui Gabriel Boriga. Chiar de Dragobete. Nu a fost să fie o victorie pentru acasă. Chiar dacă tribunele au fost curios de încărcate cu suporteri, asta fiindcă echipa nu prea a excelat, nici astăzi nu s-a obținut o victorie. Nici măcar un meci bun. Ceva să provoace emoții, aplauze, speranțe.

Dispută slabă spre banală. Fără tehnică, pase adevărate, nici un dram de spectacol. Jucătorii de la Chindia, palizi, anemici, parcă ușor debusolați. Emoționați? Presați? Încercau, dar nu le ieșea. Poate pe viitor…

S-a jucat ceva asemănător ca pe maidan. Fără anvergură, forță și calcul. Multe fault-uri. Timp berechet petrecut cu jucatorii pe jos. Cartonașe galbene cu nemiluita. Parcă nu asistai la o partidă de fotbal cu atracție, ci la un mini-măcel. Au există pentru jucătorii Chindiei și câteva faze la poartă. Șuturile în schimb au fost disperate, fără forță, fără țintă. Așa, să fie, în orb.

Suporterii au simțit rapid că se joacă aiurea, instabil, fără o abordare tehnică. De aici, rumoare, nervi și înjurături șuierate printre dinți.

Nici jucătorii de la Metaloglobus nu au performat, dar au apărat cu strășnicie careul lor. Au fost puține ocaziile când fotbaliștii de la Chindia s-au apropiat de poarta bucureștenilor. Despre atacuri, au fost un pic mai precise. Ușor periculoase, dar nu ieșite din comun. Bucureșteni au tras și de timp. Le-a fost convenabil.

Una peste alta, meciul parcă a fost unul experimental, așa, un amical fără valoare.

Apropo de conferința de presă de după meci. Nu mi-a plăcut altitudinea antrenorului de la Chindia, Diego Longo. Ostilă, ironică, respingătoare la adresa reprezentanților media, de parcă jurnaliștii au fost de vină că s-a jucat așa cum s-a jucat. A cam ocolit întrebările, iar răspunsurile, unde existau, erau hazlii, de fapt, reproșuri către media și alți factori de presiune nenominalizați de antrenorul italian. Poate că ar trebui un pic revizuit acest comportament. Oricât ai fi de nemulțumit, de nervos, deontologia trebuie respectată…

Toți trăim cu speranța că Gabriel Boriga, noul președinte al Clubului, va îndrepta lucrurile. În toate cele și, mai ales, în joc și rezultate. De aici pleacă, probabil, tot veninul…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Corbii Mari: Investițiile socio-edilitare au apropiat localitatea de standardele de viață europene

Publicat

pe

Primarul comunei Corbii Mari, social-democratul Ionuț Bănică, este unul dintre edilii din județul Dâmbovița cu rezultate notabile pe tărâmul investițiilor socio-edilitare. După cum a consemnat și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, într-o postare pe rețelele de socializare, Ionuț Bănică este un primar tânăr, harnic, cu multă putere de muncă și care a arătat tuturor ce înseamnă să lucrezi pentru oamenii din localitatea ta.

„Pentru echipa PSD de la conducerea Primăriei Corbii Mari vorbesc, în cel mai concret mod, zecile de proiecte de care comuna avea nevoie și pe care Ionuț Bănică le-a implementat sau le are în lucru în momentul de față”, a spus Corneliu Ștefan.

Lista investițiilor derulate la Corbii Mari este lungă și cuprinde obiective care au făcut ca în localitatea din sudul județului Dâmbovița să existe confort și civilizație aproape de etaloanele europene. Iată o parte din proiectele materializate sau aflate în diferite stadii de implementare la Corbii Mari.
– Înființare distribuție gaze naturale în Corbii Mari, Vadu Stanchii, Moara din Groapă, Bărăceni, Petrești, Grozăvești, Ungureni și Satu Nou – 60.000.000 de lei;
– Construire Școala cu clasele 0-VIII în satul Corbii Mari – 7.039.335,10 lei;
– Construire Școala cu clasele 0-VIII în satul Ungureni – 9.233.497,76 lei;
– Siguranța sănătății copiilor în școlile din comuna Corbii Mari – 3.497.369,30 lei;
– Construire Grădiniță cu 4 grupe, program scurt, în satul Ungureni – 2.149.929,28 lei;
– Construire Grădiniță cu 3 grupe, program scurt, în satul Grozăvești – 2.068.930,04 lei;
– Construire Grădiniță 3 grupe P+1E, parțial program scurt, în satul Corbii Mari – 2.051.091.12 lei;
– Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale Corbii Mari – 354.160,80 lei;
– Finanțare aprobată, prin PNRR, pentru construirea a două școli noi în satele Petrești și Grozăvești – 24.818.334 lei;
– Reabilitare și modernizare Cămin Cultural în satul Ungureni – 5.393.997,41 lei;
– Construire Centru Medical în comuna Corbii Mari – 3.224.639,68 lei;
– Asfaltare și modernizare drumuri de interes local – 9.505.653,51 lei;
– Asfaltare străzi în comună Corbii Mari, Etapa a II-a – 5.363.722,12 lei;
– Modernizarea de către Consiliul Județean Dâmbovița a podului peste râul Neajlov de pe DC 83 – 2.377.407,70 lei;
– Extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Corbii Mari – 33.702.891 lei;
– Extinderea cu 20,1 km a rețelei de canalizare; 5,5 km conducte de refulare;
– Extinderea unei stații de epurare;11 stații noi de pompare apă uzată; 686 racorduri noi de canalizare;
– Înființare rețea de canalizare în satele Petrești, Bărăceni, Moara din Groapă și Vadu Stanchii – 28.437.789 lei;
– Sistem de alimentare cu apă în comuna Corbii Mari – 8.910.259,48 lei;
– Extindere rețea de canalizare în satele Grozăvești și Corbii Mari – 20.000.000 lei;
– Creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public în comuna Corbii Mari – 1.959.020,94 lei;
– Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – Sistem inteligent de management local în comună Corbii Mari – 984.540 lei;
– Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – Digitalizarea serviciilor comunei Corbii Mari – 860.340,23 lei;
– Centru de colectare prin aport voluntar în comuna Corbii Mari – 4.554.166,99 lei;
– Construire și dotare centru administrativ în comuna Corbii Mari – 8.829.424,21 lei;
– Realizare piste de biciclete în comuna Corbii Mari – 1.000.000 lei;
– Achiziție utilaje pentru comuna Corbii Mari – 144.630 lei;
– Construire și dotare piață agroalimentară în satul Corbii Mari;
– Eficientizare energetică în comuna Corbii Mari.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite