Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Trebuie să stabilim foarte clar și urgent strategia de dezvoltare a stațiunii Peștera-Padina

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmboviţa a organizat, astăzi – 20 noiembrie 2020, la inițiativa președintelui Corneliu Ștefan o întâlnire informală având că temă strategia de dezvoltare și amenajare a stațiunii turistice montane Peștera-Padina. Cu acest prilej, au fost stabilite etapele ce trebuie parcurse pentru ca planurile administrației județene să se concretizeze în echilibru cu interesul colectiv și sl mediului privat, respectând specificul zonei.

„Trebuie să ne unim forțele cu toții, indiferent de instituția pe care o reprezentăm sau de locul pe care îl avem în zona montană, pentru a avea într-adevăr, în județul Dâmbovița, o stațiune turistică de interes național, și nu așa cum este astăzi, doar pe hârtie. Să lăsăm toate discuțiile care au fost în urmă, și toate interesele, să ne unim forțele cu toții pentru a demara cel mai important proiect de turism din România și nu doar din Dâmbovița. Trebuie cât mai repede să ajungem la acel PUZ, să știm unde sunt zonele de dezvoltare, pe unde vin rețelele, utilitățile, drumurile, până la ultimul detaliu.


Trebuie să stabilim foarte clar și urgent, din punctul meu de vedere, strategia de dezvoltare a zonei montane. Noi astăzi nu avem o strategie de dezvoltare. Așa cum știți foarte bine, și consiliul județean, și orice primărie, și oricine din România își face un plan de strategie. Noi trebuie să avem pentru zona montană un plan de strategie al zonei. Foarte important este să stabilim proprietatea terenurilor. Nu cred că știe astăzi nimeni în CJ proprietatea terenurilor. Nici publice nici private. Trebuie să știm concret cât e teren public și cât privat. De aceea, am spus la început că poate astăzi este un moment T-zero, în care putem să plecăm pe un drum corect. Trebuie să lămurim foarte clar unde vom construi hoteluri de 3, 4, 5 stele, unde vom putea construi pensiuni, unde vom avea camping pentru zona montană, unde vom amplasa pârtiile de schi”, a precizat președintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.


La discuții au participat: vicepreședintele CJD – Luciana Cristea, prorectorul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București – Tiberiu Florescu, arhitectul șef al județului – Teodor Bâte, președintele Asociației Peștera-Padina – Valentin Calcan, reprezentanți ai: Arhiepiscopiei Târgoviște, Primăriei Moroeni, ai Instituției Prefectului și ai Direcțiilor Urbanism și Infrastructură Locală din cadrul CJD, consilierii județeni Ionuț Săvoiu și Corneliu Vișoianu, investitori și proprietari de terenuri din zona montană a județului.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Rețele de utilități pentru noile zone de locuit din comuna Dragomirești

Publicat

pe

Dragomirești este una dintre localitățile dâmbovițene care se dezvoltă frumos. Numărul de case moderne, construite cu gust, în stil european, a crescut simțitor. Sunt tot mai mulți tineri care solicită terenuri pentru a-și ridica locuințe. Primăria este preocupată, în acest moment, să extindă rețelele de utilități către zonele comunei unde s-au edificat construcții, iar oamenii au nevoie de condiții civilizate de trai. În acest sens, se lucrează la rețelele de gaze naturale și iluminat public, în perimetrul DN 72, Târgoviște-Câmpulung.

„Este o zonă deosebită, în care cetățenii comunei noastre au început să construiască. Trebuie să fim alături de ei și să grăbim procesele de execuție a rețelelor de utilități. Nu avem acolo nici alimentare cu apă potabilă, nici curent electric. Vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a realiza cât mai repede aceste obiective absolut necesare pentru cetățenii care își ridică case, care pun bazele unor noi familii”, ne-a declarat primarul Dragoș Vlădulescu.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Rezolvări concrete în Bucegi, în numai 24 de ore de la dezlănțuirea naturii

Publicat

pe

În mai puțin de 24 de ore de la viiturile de ieri-noapte, Consiliul Județean Dâmbovița a redat circulației rutiere podul peste Ialomița spre Cabana Horoabele și a fost redeschisă Peștera Ialomiței.

„Așa cum am promis, am adus în munte proiectanții care vor înainta soluția tehnică pentru refacerea drumului distrus de debitul mare al Ialomiței din zona Cheile Tătarului.

În cel mai scurt timp, vreau să începem lucrările la drumul și podurile afectate de apele rîului Ialomița care, din spusele specialiștilor, niciodată nu au fost atât de mari în zona Cheile Tătarului.

Citește și: Guvernul Cîțu a sărit județul Dâmbovița și la repartizarea fondurilor pentru calamități

În primă fază, trebuie reparate apărările de mal și racordurile pod-rampă care au fost avariate de aluvinile și materialul lemnos aduse de ape, iar zidurile de rambleu din piatră, trebuie consolidate prin refacerea fundațiilor.

În urma acestor lucrări, se poate trece la reconstruirea terasamentului drumului și a întregului sistem rutier”, precizează președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT