Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Dragoș Popescu, candidatul nr. 1 al USR PLUS Dâmboviţa pentru Senat, mesaj către alegători

Publicat

pe

Dragoș Popescu, 44 de ani, de profesie inginer geolog, deschide lista de candidați a Alianței USR PLUS Dâmboviţa pentru Senat. Este dâmbovițean, îndeplinește funcția de secretar general al Organizației PLUS Dâmboviţa și a intrat în politică în 2019.

„Am fost împins în această direcție de constatarea faptului că destinul fiecăruia dintre noi este controlat de aceiași oameni politici care ne conduc, prin alternanță, de 30 de ani. Candidatura la funcția de senator a rezultat din convingerea că, doar printr-o implicare totală a fiecărui dintre noi, putem realiza o schimbare adevărată a clasei politice”.

Dragoș Popescu explică pentru alegători cum vede o Românie fără hoție și îi îndeamnă să nu mai stea de-o parte, ci să se implice. În caz contrar, nimic nu se va schimba în țară.

„Ce înseamnă pentru mine o Românie fără hoție? Nu este, evident, doar un slogan. Este un deziderat al majorității cetățenilor din această țară, doar că pentru unii dintre ei pare foarte greu de atins. Fiecare dintre noi, cred, ne-am întâlnit cu o formă de hoție. Fie că este vorba despre scoala copiilor noștri, fie că este vorba despre sistemul medical la care trebuie să apelăm sau este vorba despre simplul contact cu administrația publică. Sunt suficienți oameni bine pregătiți în toate domeniile, dar care sunt dați la o parte de sistem, de influența politică sau, pur și simplu, renunță ei.

CITEȘTE ȘI: Oamenii competenți și fără interese ascunse pot face lucruri bune pentru România

În școli, spre exemplu, politizarea a ajuns la un nivel foarte ridicat, prin extinderea controlului și numirea directorilor pe baze aproape exclusiv politice. Inspectoratele Școlare sunt principala sursă de influență politică în sistemul de educație. Noi, USR PLUS, vom depolitiza învățământul preuniversitar prin aducerea deciziilor la nivelul consiliilor de administrație de la nivelul fiecărei școli.

În sistemul medical, vom încuraja competiția între spitale, prin profesionalizarea corpului managerial și punerea siguranței pacientului pe primul plan. Aceste obiecte, ca și celelalte din programul de guvernare al USR PLUS, se pot realiza printr-o bună cheltuire a banului public, prin eliminarea sinecurilor și a nepotismelor din administrație.

Remarc că am reușit să devenim suficient de vizibili și, în Dâmbovița, ceilalți competitori electorali au încercat, prin diverse metode, să ne împiedice să facem o campanie așa cum ne-am dorit, o campanie în siguranță, fără contact fizic cu alegătorii. Am încercat să ne prezentăm prin acele pancarte angajamentele noastre pentru guvernare, dar am fost opriți. Remarc, de asemenea, și că am început să fim copiați în acțiunile de campanie. Au început să folosească și ei o parte din sloganul nostru, au început să folosească pancarte, ne propun semnarea unor înțelegeri privind măsuri pe care noi le susținem prin programul de guvernare. Noi rămânem inventivi și aproape de cetățeni, în siguranță”, este mesajul candidatului USR PLUS Dâmboviţa pentru Senat Dragoș Popescu.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PLUS Dâmbovița – parte a Alianței USR PLUS. Cod Mandatar Financiar: 11200033

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

ALEGERI

Adrian Țuțuianu, concluzii după alegerile parlamentare din 6 decembrie

Publicat

pe

Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmboviţa, a postat, pe pagina sa de Facebook, primele concluzii după ce Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Iată care sunt comentariile lui Țuțuianu cu privire la județul Dâmbovița:

📌 Au participat la vot 136.120 cetățeni din 433.391 alegători înscriși în listele electorale ale circumscripției Dâmbovița. Este CEA MAI SCĂZUTĂ PREZENȚĂ LA UN SCRUTIN ELECTORAL DIN 1990, deși se conturează, deja, cea mai gravă criză economică, socială, bugetară și politică.

📌 La Camera Deputaților, mandatele au fost distribuite astfel: PSD – 4, PNL – 2, USR – 1. La Senat: PSD – 1, PNL – 1, USR – 1. Prin comparație cu alegerile din 2016: PSD pierde 2 parlamentari, PNL și USR câștigă câte 1 mandat.

Ceva intereant: dintre cei 10 parlamentari de Dâmbovița, 5 (!!!) NU au domiciliul în acest județ: 3 PSD cu domiciliul în București și 2 PNL (Câmpina și Sălaj). Cum să interpretăm asta? Că cele două mari partide tratează cu un anume dispreț județul, punând pe liste oameni care nu au nicio legătură cu Dâmbovița, oameni care nu au mai avut loc în județele lor și cărora șefii de la București le-au promis mandate de parlamentari? Vor face ei ceva pentru acest județ? Eu cred că NU.

📌 PRO ROMÂNIA a obținut în Dâmbovița un scor de 6%, peste pragul electoral și peste media națională a partidului, dar cu mult, mult sub ceea ce ne-am propus în raport cu munca pe care eu (de-a lungul anilor) și colegii mei am depus-o pentru acest județ. Majoritatea alegătorilor, însă, au pus sigla de partid deasupra oamenilor. E o realitate pe care suntem nevoiți să o acceptăm. Se spune că poporul are întotdeauna dreptate, dar la fel de bine se spune că și clasa politică e oglinda poporului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!