Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Nu a fost acțiune de imagine. Locuitorii din Titu și Târgovişte se pot pensiona cu 2 ani mai devreme

Publicat

pe

În Monitorul Oficial din data de 7 decembrie 2020, a fost publicată Legea nr. 279/2020, pentru modificarea alin. 5, art. 65 din Legea nr. 263/2010, privind sistemul unitar de pensii. Conform acestui act normativ, persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele nominalizate ca puternic poluate au dreptul să iasă la pensie cu doi ani mai devreme. În lege, prin intervenţia parlamentarilor dâmboviţeni ai PSD, au fost adăugate municipiul Târgovişte cu localităţile învecinate şi oraşul Titu, de asemenea, cu aşezările limitrofe.

„Este un mare câştig pentru locuitorii din Târgovişte, Titu şi comunele limitrofe celor două oraşe. Cetăţenii din aceste zone, afectate de poluarea cauzată de-a lungul timpului de marile unităţi industriale, vor putea să iasă la pensie cu doi ani mai devreme faţă de termenul prevăzut de lege.

Au fost destule persoane care ne-au reproşat, în campania electorală, că sunt acţiuni populiste, că aşa ceva nu se va întâmpla, că minţim oamenii. Uite că acest lucru s-a întâmplat.

Nu a fost vorba de o acţiune de imagine, de atragerea simpatiei cetăţenilor, cum au invocat unii, pur şi simplu ne-am făcut datoria bazându-ne pe nişte argumente solide, valide. Până la urmă, şi cei care contestau demersul nostru sau nu credeau în finalizarea lui au văzut că am avut dreptate”, ne-a precizat fostul deputat Marian Ţachianu – în prezent primar al comunei Braniştea, dar cu mari şanse să revină în Parlamentul României unde a activat în perioada 25 iunie 2019 – 27 octombrie 2020.

Legea intră în vigoare începând cu data de 10 decembrie 2020.

Citește mai departe
Reclamă
3 Comentarii

3 Comments

 1. Florin Badulescu

  decembrie 14, 2020 at 2:25 pm

  Unde se poate afla care sunt localitatile aflate in raza de 8 km? Multumesc!

  • Raceanu Adriana

   decembrie 14, 2020 at 4:46 pm

   Cel mai bine ar fi să întrebați la Casa de Pensii

 2. Petre

  ianuarie 4, 2021 at 8:20 pm

  Buna ziua
  Beneficiaza doar locuitorii care nu au avut grupe de munca.
  Nu se cumuleaza reducerile.
  Chiar daca au locuit in aceleasi localitati in afara celor 8 ore de munca (parca au respirat alt aer).
  A cam o pacaleala. Este o pensie anticipata nepenalizata pe ultimii 2 ani.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PERPLEX. Hai, iute, la vaccinare, dar stați la rând și aveți răbdare!

Publicat

pe

Sursa foto: Libertatea

Procesul de vaccinare anticoronavirus nu decurge chiar așa cum și-ar dori autoritățile, nici atât noi, cetățenii! Sunt sincope majore. Cade destul de des platforma de înscriere, la telefon nu ți se răspunde sau dacă intră pe fir operatorul te anunță că deocamdată nu te poți programa. E blocaj.

Dacă lucrurile merg în acest ritm, ar trebui lăsată mai moale propagandă cu vaccinarea pe televiziuni și în mediul online. Mai mult se creează rumoare și nervi. Ne invitați la vaccinare, ne spuneți cât este de necesar să ne imunizăm și credem treaba asta, dar, când vrem să răspundem apelurilor media bine plătite, ni se spune să mai așteptăm o săptămână, două…

PS 1 – Am văzut că s-au vaccinat miniștrii. Momentele au fost imortalizate și diseminate în spațiul public. Am putut să le vedem unora brandul, altora ingeniozitatea vestimentară adaptată la nevoile vaccinării. Vezi cazul ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, care la mâneca de la cămașă avea o ușuliță specială pentru vaccinare. O fi fost cămașă realizată pe comandă sau este un lot special pentru simandicoșii care se vaccinează?

PS 2 – Am vrut să ascultăm îndemnurile conducătorilor iubiți și să ne programăm telefonic pentru vaccinare. Am așteptat 20 de minute în telefon pentru a primi de la un operator de pe la Satu Mare mesajul că îi pare rău, dar dacă nu suntem bolnavi cronici și nici nu avem peste 65 de ani nu ne putem programa pentru injecția miraculoasă, chiar dacă facem parte din categoriile enumerate pentru etapa a doua. Să mai așteptăm, că astea sunt ordinele. Sunt doze puține…

Citește în continuare

ACTUALITATE

Andra Fermuș, de la Pucioasa, în cărți pentru funcția de prefect al județului Dâmbovița

Publicat

pe

Am aflat că Aurelian Popa nu va mai rămâne mult timp în postura de prefect al județului Dâmbovița. Funcția, conform împărțelii ciolanului puterii, va reveni reprezentanților USR-Plus care, fie vorba între noi, nu dispun de suficiente cadre bine pregătite pentru administraţie, dar încropesc ei ceva.

Se aude că noul reprezentant al Guvernului de coaliție de dreapta va fi Andra Fermuș, de la Pucioasa. Tânăra, deocamdată, este consilier local în orașul de sub poalele Patranei. A candidat și pentru funcția de primar, dar nu a avut nicio șansă în fața social-democratului Constantin Ana. De asemenea, la alegerile parlamentare din 6 Decembrie 2020, a fost locul doi pe lista de candidați pentru Camera Deputaților.

Cât privește funcția de prefect al județului, unii spun că pălăria este prea mare pentru respectiva doamnă. Noi nu ne pronunțăm încă. Așteptăm să vedem noile mișcări de pe piața politică.

Nici Aurelian Popa nu va rămâne fără funcție. S-a speriat omul o dată, când nu a fost angajat la niciun cabinet parlamentar PNL, dar a fost salvat de primarul Marius Caravețeanu de la Răcari, care i-a oferit un post de consilier personal. Acum, Popa se pare că va capătă un post de secretar de stat sau ceva de genul acesta.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!