Connect with us

ACTUALITATE

Nu a fost acțiune de imagine. Locuitorii din Titu și Târgovişte se pot pensiona cu 2 ani mai devreme

Publicat

pe

În Monitorul Oficial din data de 7 decembrie 2020, a fost publicată Legea nr. 279/2020, pentru modificarea alin. 5, art. 65 din Legea nr. 263/2010, privind sistemul unitar de pensii. Conform acestui act normativ, persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele nominalizate ca puternic poluate au dreptul să iasă la pensie cu doi ani mai devreme. În lege, prin intervenţia parlamentarilor dâmboviţeni ai PSD, au fost adăugate municipiul Târgovişte cu localităţile învecinate şi oraşul Titu, de asemenea, cu aşezările limitrofe.

„Este un mare câştig pentru locuitorii din Târgovişte, Titu şi comunele limitrofe celor două oraşe. Cetăţenii din aceste zone, afectate de poluarea cauzată de-a lungul timpului de marile unităţi industriale, vor putea să iasă la pensie cu doi ani mai devreme faţă de termenul prevăzut de lege.

Au fost destule persoane care ne-au reproşat, în campania electorală, că sunt acţiuni populiste, că aşa ceva nu se va întâmpla, că minţim oamenii. Uite că acest lucru s-a întâmplat.

Nu a fost vorba de o acţiune de imagine, de atragerea simpatiei cetăţenilor, cum au invocat unii, pur şi simplu ne-am făcut datoria bazându-ne pe nişte argumente solide, valide. Până la urmă, şi cei care contestau demersul nostru sau nu credeau în finalizarea lui au văzut că am avut dreptate”, ne-a precizat fostul deputat Marian Ţachianu – în prezent primar al comunei Braniştea, dar cu mari şanse să revină în Parlamentul României unde a activat în perioada 25 iunie 2019 – 27 octombrie 2020.

Legea intră în vigoare începând cu data de 10 decembrie 2020.

Citește mai departe
Reclamă
3 Comentarii

3 Comments

 1. Florin Badulescu

  decembrie 14, 2020 at 2:25 pm

  Unde se poate afla care sunt localitatile aflate in raza de 8 km? Multumesc!

  • Raceanu Adriana

   decembrie 14, 2020 at 4:46 pm

   Cel mai bine ar fi să întrebați la Casa de Pensii

 2. Petre

  ianuarie 4, 2021 at 8:20 pm

  Buna ziua
  Beneficiaza doar locuitorii care nu au avut grupe de munca.
  Nu se cumuleaza reducerile.
  Chiar daca au locuit in aceleasi localitati in afara celor 8 ore de munca (parca au respirat alt aer).
  A cam o pacaleala. Este o pensie anticipata nepenalizata pe ultimii 2 ani.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Testare COVID la farmacie. Rezultatul se raportează la DSP

Publicat

pe

Românii pot efectua în farmanii teste antigen rapide pentru depistarea infecției cu coronavirus – potrivit unui Ordin emis de Ministerul Sănătății.

„Seturile de teste vor fi puse la dispoziţie de Ministerul Sănătăţii gratuit, dar farmaciile pot percepe tarife pentru serviciul de testare. Numărul testelor distribuite farmaciilor va fi stabilit la nivel local, în funcţie de câte unităţi se înscriu în program. Aproximativ 1.000 de farmacii din întreaga țară s-au înscris până acum.

Farmaciile pot opta pentru desfășurarea activității doar după obținerea unui aviz temporar emis de Direcția de Sănătate Publică care este valabil șase luni, cu posibilitatea de prelungire succesive cu șase luni.

În urma efectuării testării, farmaciile emit un buletin de testare, semnat electronic, pe care îl comunică persoanei testate. De asemenea, au obligația de a raporta către direcțiile de sănătate publică județene, respectiv Direcția de Sănătate Publică Bucureşti, rezultatele tuturor testelor efectuate și situaţia stocurilor”, precizează deputata PSD de Dâmbovița Carmen Holban – membră în Comisia pentru Sănătate și Familie.

Instruirea personalului implicat în activitatea de testare va fi organizată gratuit de Colegiul Farmaciştilor din România, în colaborare cu Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Magazinul Leroy Merlin Târgovişte a fost inaugurat

Publicat

pe

Mâine – 14 mai 2021, la ora 07:00, magazinul de bricolaj Leroy Merlin își deschide porțile pentru publicul dâmbovițean. În această seară, a avut loc inaugurarea oficială a celui de-al 19-lea complex comercial pe care retailerul francez l-a deschis în România.

Alături Frédéric Lamy – directorul general Leroy Merlin din România, s-au aflat președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîe, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, alții reprezentanți ai unor instituții publice. Bineînțeles, nu au lipsit angajații magazinului de bricolaj care, de mâine, vor intra în plină activitate cu publicul dâmbovițean.


Înainte de tăierea panglicii inaugurale, s-a consumat, într-un cadru festiv, sesiunea de alocuțiuni. Primul la cuvânt a fost Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița, care a mulțumit reprezentanților puternicului retailer francez care a hotărât să deschidă la Târgoviște, în Dâmbovița, cel de-al 19-lea magazin din România.

Corneliu Ștefan a asigurat conducerea Leroy Merlin că îi va fi întotdeauna alături, așa cum este, de altfel, de toți investitorii privați care deschid filiale comerciale sau capacități de producție în județul nostru. Președintele CJD le-a spus cu convingere că magazinul Leroy Merlin din Târgoviște va fi, în scurt timp, primul din România, ca nivel al încasărilor.

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, a felicitat Leroy Merlin pentru că s-a gândit să deschidă aici un magazin care prezintă avantaje multiple, atât pentru investitori cât și pentru comunitate, pentru administrația publică locală, cu referire la absorbția forței de muncă și la taxele și impozitele care vor intra în buget.

Au mai vorbit directorul general Leroy Merlin, Frédéric Lamy, și Adrian Rădulescu – directorul magazinului deschis la Târgoviște.

După tăierea panglicii inaugurale, oaspeții au fost invitați să participe la un tur al magazinului. Mâine, la ora 07:00, Leroy Merlin Târgoviște (strada Laminorului, zona Romlux) își așteaptă cumpărătorii.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT