Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Proiect european pentru achiziția de măști și dezinfectant pentru 74 de școli din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița a depus un nou proiect de accesare a fondurilor europene pentru sprijinul instituțiilor de învățământ din județ, în contextul crizei sanitare provocate de COVID.

Astfel, urmează să fie achiziționate peste 2,5 milioane de măști sanitare și 53.000 de litri de dezinfectanți pentru pardoseli, suprafețe și pentru mâini, precum și 800 de aparate care asigură igienizarea și dezinfecția sălilor de clasă (de tipul nebulizatoarelor). Toate acestea pentru uzul a 74 de instituții de învățământ din 60 de unități administrativ-teritoriale.

Valoarea proiectului depășește suma de 1 milion de euro, iar de produsele ce vor fi cumpărate urmează să beneficieze peste 26.000 de elevi, profesori și personal din școlile dâmbovițene.

„În luna noiembrie 2020, în baza prevederilor Ordonanței de urgență 144/2020, a fost depus și proiectul POC – E_educație și digitalizare în județul Dâmbovița, cu un buget solicitat de peste 3,7 milioane de Euro.

Obiectivul general al acestui proiect este facilitarea desfășurării activitățiilor didactice începând cu anul școlar 2020-2021 la nivelul județului Dâmbovița, în 39 de unități școlare partenere, prin dotarea cu infrastructura IT necesară pentru desfășurarea în bune condiţii a procesului educaţional atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice în contextul crizei create de coronavirusul SARS-CoV-2.

Cele două proiecte depuse prin Programul Operațional Competitivitate și Programul Operațional Infrastructură Mare, inedite pentru instituția noastră, completează lista proiectelor câștigate spre finanțare pe parcursul acestui an calendaristic prin Programul Operațional Capital Uman, bugetul total al acestora însumând peste 10 milioane de Euro.

Toate proiectele menționate au fost scrise și gestionate la nivelul ISJ Dâmbovița, fără a se apela la firme de consultanță sau sprijin extern”, se precizează într-un comunicat remis de ISJ Dâmboviţa.

ACTUALITATE

PERPLEX. Protestul de la Ulmi sau… anus împotriva puterii!

Publicat

pe

Se clatină coaliția? Este o petardă? O manipulare simplă? Ne cred liberalii chiar proști? Sau poate că liderul PNL Târgoviște, Aurelian Cotinescu, chiar este un rebel și nu mai răspunde la indicațiile partidului! I-o fi dat voie Guran să scoată în stradă zeci de liberali pentru a protesta împotriva propriului Guvern? Este un nonsens ceea ce s-a întâmplat. Și asta în contextul în care parlamentarii puterii nici măcar nu au catadicsit să vină la întâlnirea cu președintele Consiliului Județean Dâmbovița, unde se puneau pe tapet problemele vitale ale județului, inclusiv soarta DN 71 și a COS. Ba sunt de acord și cu bugetul produs de Cîțu!

Au fost prezenți la protestul de la Ulmi și sindicaliștii. S-au amestecat cu liberalii. Ceva de vis! Au mai fost odată în Piața Tricolorului, parcă era în campania electorală, și i-au aplaudat pe Orban și pe Guran când le-au promis salvarea Combinatului. Apoi, s-a văzut.. le-a dat cu flit.

Unde au fost astăzi USR-iștii și cei de la PLUS, tăticii lozincilor și protestelor în stradă? Aha, acum sunt la putere, nu le mai priesc revoltele. Transmit comunicate de presă despre întâlniri fără un rezultat concret! Când pui mâna pe putere se schimbă calimera.

De ce nu i-am văzut la protestul de la Ulmi, de pe DN 71, pe senatorul Virgil Guran, pe deputații Gabriel Plăiașu și Liviu Balint? Nu vor să se expună? Unde a fost prefectul județului, Aurelian Popa? Domnia sa face naveta zilnic pe acest drum, pilotând mașina instituției. Știe bine cum se prezintă DN 71. E jale!

Au venit liberalii să ceară modernizarea drumului? Păi, stați așa, că nu mama este la putere! Ei sunt! Chestia asta, dacă nu este regizată, așa, să manipuleze poporul, l-ar putea costa pe președintele PNL Târgoviște, Aurelian Cotinescu. Miroase a rebeliune. Să nu îmi spună mie cineva că i-a găsit pe liberali dragul de democrație, de proteste, tocmai împotriva propriului Guvern!

Citește în continuare

ACTUALITATE

Deputatul Radu Popa a protestat alături de sindicaliștii COS Târgoviște, în fața Ministerului Economiei. VIDEO

Publicat

pe

Sătui de minciunile actualilor guvernanţii în ceea ce priveşte resuscitarea Combinatului de Oţeluri Speciale din Târgovişte promisă în campania electorală, sindicaliştii dâmboviţeni au protestat astăzi în faţa Ministerului Economiei. Alături de muncitorii care au cerut o implicare rapidă din partea statului pentru a salva COS, s-a aflat şi deputatul PSD de Dâmboviţa – Radu Popa.

Demnitarul, în conformitate cu prerogativele sale, a depus şi o interpelare ministrului Economiei, solicitând-i să intervină pentru a proteja industria siderurgică românească, restricţionând importurile de oţel din ţările non-euro – în special din Federaţia Rusă.

Radu Popa consideră că USR-istul Claudiu Năsui, ministrul Economiei, este principalul responsabil de ceea ce se întâmplă acum cu Combinatul de Oţeluri Speciale. Acesta, a spus deputatul social-democrat, are obligaţia faţă de cei care l-au votat să salveze COS Târgovişte.

VIDEO

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!