Connect with us

ACTUALITATE

Proiect european pentru achiziția de măști și dezinfectant pentru 74 de școli din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița a depus un nou proiect de accesare a fondurilor europene pentru sprijinul instituțiilor de învățământ din județ, în contextul crizei sanitare provocate de COVID.

Astfel, urmează să fie achiziționate peste 2,5 milioane de măști sanitare și 53.000 de litri de dezinfectanți pentru pardoseli, suprafețe și pentru mâini, precum și 800 de aparate care asigură igienizarea și dezinfecția sălilor de clasă (de tipul nebulizatoarelor). Toate acestea pentru uzul a 74 de instituții de învățământ din 60 de unități administrativ-teritoriale.

Valoarea proiectului depășește suma de 1 milion de euro, iar de produsele ce vor fi cumpărate urmează să beneficieze peste 26.000 de elevi, profesori și personal din școlile dâmbovițene.

„În luna noiembrie 2020, în baza prevederilor Ordonanței de urgență 144/2020, a fost depus și proiectul POC – E_educație și digitalizare în județul Dâmbovița, cu un buget solicitat de peste 3,7 milioane de Euro.

Obiectivul general al acestui proiect este facilitarea desfășurării activitățiilor didactice începând cu anul școlar 2020-2021 la nivelul județului Dâmbovița, în 39 de unități școlare partenere, prin dotarea cu infrastructura IT necesară pentru desfășurarea în bune condiţii a procesului educaţional atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice în contextul crizei create de coronavirusul SARS-CoV-2.

Cele două proiecte depuse prin Programul Operațional Competitivitate și Programul Operațional Infrastructură Mare, inedite pentru instituția noastră, completează lista proiectelor câștigate spre finanțare pe parcursul acestui an calendaristic prin Programul Operațional Capital Uman, bugetul total al acestora însumând peste 10 milioane de Euro.

Toate proiectele menționate au fost scrise și gestionate la nivelul ISJ Dâmbovița, fără a se apela la firme de consultanță sau sprijin extern”, se precizează într-un comunicat remis de ISJ Dâmboviţa.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Este scris în lege: nu se mai vând băuturi energizante minorilor!

Publicat

pe

Zilele trecute, a fost votată în Parlamentul României Legea privind prevenirea și combaterea efectelor consumului de băuturi energizante de către populație. De la data validării acestui act normativ, este interzisă vânzarea către minori a băuturilor energizante și a produselor care conţin combinaţii variate de carbohidraţi, vitamine, minerale cu două sau mai multe substanţe, precum cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona şi alţi compuşi cu efect de stimulare a sistemului nervos central.

„Nici una dintre aceste băuturi nu poate fi vândută în incinta unei instituţii de învăţământ, a unei instituţii de sănătate ori a uneia destinate ocrotirii speciale a unor categorii de persoane defavorizate.

Deputat Radu Popa

Deputat Radu Popa

Prin legea pe care am votat-o, am introdus amenzi care ajung la 30.000 lei pentru operatorii economici care încalcă aceste prevederi. În cazul repetării contravenţiilor, legea dispune, de asemenea, măsura suspendării activităţii localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 şi 30 de zile”, a precizat deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Donație importantă din Germania pentru pompierii voluntari din Gura Ocniței. VIDEO

Publicat

pe

Președintele Organizației Rumänien Sunshine din Nettersheim – Germania, Winfried Dederichs, a predat, astăzi – 23 februarie 2024, primarului comunei Gura Ocniței din județul Dâmbovița, Sorin Vasile Ioniță, cheile autospecialei de pompieri adusă Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Gura Ocniței. De altfel, nu este prima donație de acest tip pe care prietenii din Nettersheim o fac către administrația din Gura Ocniței. Toate mașinile de intervenție ale SVSU Gura Ocniței, și este cel mai bine totat serviciu de acest tip din județ, au fost primite de la Rumänien Sunshine. La rândul lor, reprezentanții comunității din Gura Ocniței au transferat, cu câțiva ani în urmă, una dintre autospeciale, localității Moroeni, pentru a-și putea înființa Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.

VIDEO

Winfried Dederichs a făcut deplasarea în România împreună cu doi colaboratori apropiați: Jurgen Kaufhold și Werner Weber. Președintele Rumänien Sunshine ne-a declarat că este bucuros să-i poată ajuta, în numele comunei Nettersheim, pe pompierii voluntari din Gura Ocniței. Mașina de intervenție adusă urma să fie scoasă la vânzare, însă primarul Norbert Crump și Consiliul Local au aprobat să o cedeze gratuit către Asociația Rumänien Sunshine, care să o doneze comunei Gura Ocniței. Înainte de plecarea către țara noastră, cu sprijinul financiar al unui sponsor important pentru Organizație – Michael Schnitker, autospeciala a fost echipată complet cu toată gama de accesorii specifice. Ba chiar au și inscripționat-o! Prin urmare, nu trebuie decât să fie înmatriculată în România pentru a putea fi folosită în misiuni.

„Le urez pompierilor din Gura Ocniței să se întoarcă întotdeauna cu bine de la intervenții și, cum se spune în Germania, să aibă mereu apă suficientă de la izvor. Ne bucurăm că am putut să ajutăm puțin și suntem mândri de cum își fac treaba băieții de aici”.

La rândul său, primarul comunei Gura Ocniței le-a mulțumit reprezentanților Rumänien Sunshine pentru tot sprijinul acordat nu doar acum, ci de-a lungul tuturor anilor care au trecut. Și sunt deja 19!

„Să vă dea Dumnezeu sănătate, să vă întoarceți cu bine acasă și să menținem în continuare această prietenie. Întreaga comunitate din Gura Ocniței vă mulțumește pentru toate dotările pe care ni le-ați adus cu titlu de donație. Vă suntem recunoscători, sunteți parte din inima noastră”, a fost mesajul transmis de primarul Sorin Vasile Ioniță.

Odată cu autospeciala de intervenție, le-au fost donate pompierilor voluntari din Gura Ocniței și echipamente de protecție.

„Suntem patru persoane angajate – trei șoferi și un șef serviciu – și avem 28 de voluntari. Asigurăm permanența 24 de ore din 24, cu un șofer și un voluntar, iar în caz de necesitate, ceilalți vin de acasă”, ne-a explicat Vasile Rădulescu – șeful SVSU Gura Ocniței.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite