Connect with us

ACTUALITATE

Angajații care se întorc la muncă după carantină nu au nevoie de test Covid negativ!

Publicat

pe

Foarte mulți angajați care au stat în carantină pentru că au fost contacți direcți ai unor cazuri confirmate Covid-19 sau pentru că au fost infectați cu SARS-Cov-2 au fost obligați de către angajatori să prezinte un test negativ pentru a fi reprimit la locurile de muncă.

În acest context, ITM Dâmbovița precizează că, potrivit legislației, persoanele care au încheiat perioada de izolare de 14 zile de la data primului test pozitiv, declarați vindecați fără al doilea test de control, își pot relua activitățile curente și profesionale cu păstrarea distanțării și purtarea măștii acasă și la locul de muncă pentru încă 10 zile, cu respectarea prevederilor legale în vigoare, FĂRĂ a fi conditionați de efectuarea unui nou test.

„Petițiile înregistrate în care s-au identificat aspectele menționate mai sus au fost soluționate în favoarea lucrătorilor, în sensul in care, inspectorii de muncă in colaborare cu Direcțiile Județene de Sănătate Publică, au adus la cunoștință angajatorilor că măsurile luate sunt abuzive si că se incalcă legislația în vigoare.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița a luat notă de posibilitatea generalizării acestor situații în condițiile menținerii stării de alertă și, pe cale de consecință, va interveni preventiv in cadrul activității de control desfășurată în conformitate cu prevederile Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru conștientizarea angajatorilor si informarea acestora in ceea ce privește legalitatea măsurilor care pot fi luate la intoarcerea lucrătorilor la locul de muncă”, precizează Marius Lixandru – inspector șef ITM Dâmbovița.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PERPLEX. I-au tăiat microfonul ÎPS Teodosie în timpul slujbei de „Ziua Marinei”

Publicat

pe

Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Constanța, de Ziua Marinei, arată fie faptul că iubiții noștri conducători vor să facă totul în mare grabă, cum este obiceiul, să punctezi activitatea și evenimentul, fie au început să facă alergie la Biserica Străbună și la unii dintre slujitorii săi. Altfel nu se explică impardonabila întrerupere a microfonului, tocmai în timpul slujbei religioase, Înalt Preasfințitului Teodosie.

De față la manifestările dedicate acestei zile au fost prezenți și președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă. Oare nu s-au simțit un pic stânjeniți de faptul că au fost martorii unui asemenea afront marcă pur birocratică? Jenant.

ÎPS Teodosie a simțit penibilul momentului, faptul că i s-a dat cu flit și a mai continuat vreo 5 minute slujba fără sunet după care a plecat supărat din port.

Încă o ciudățenie organizațională care a pus într-o lumină urâtă evenimentul militar și i-a diluat importanța din cauza acestei gafe de tip funcționăresc pusă în practică de niște oameni pentru care contează doar să nu îți superi șeful și să tratezi totul numai la modul figurativ. De asta am ajuns unde am ajuns…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A fost sfințită a patra fântână istorică din comuna Voinești

Publicat

pe

Astăzi, de Sfânta Marie Mare, în satul Manga, comuna Voinești, a fost sfințită cea de-a patra fântână istorică, refăcută de primarul Gabriel Dănuț Sandu.

Celelalte trei izvoare dătătoare de viață, cu o vechime de peste 100 de ani, pe care autoritățile locale le-au pus la punct se găsesc în satele Voinești, Oncești și Suduleni.

De față la acest eveniment de suflet, alături de localnici, de primarul Gabriel Dănuț Sandu și vicele Claudiu Popescu, s-a aflat și deputatul PSD Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT