Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Guvernul vrea să-și plătească laurii din bugetele primăriilor

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan, a ieşit astăzi, 12 ianuarie 2021, într-o conferinţă de presă în cadrul căreia a criticat, cu dovezi şi motivaţii clare, pertinente, acuala guvernare PNL-USR-PLUS-UDMR, care nu şi-au găsit nici acum azimutul şi orbecăie prin ceea înseamnă culoarele puterii. Şi asta se întâmplă într-o perioadă dificilă prin care trece ţara din punct de vedere socio-economic.

A spus edilul Târgoviştei că, reprezentanţii Guvernului, în loc să se ocupe de pregătirea bugetului de stat pe anul 2021, despre care nu se ştie nimic, parcă este ţinut la secret, trimit către administrațiile locale, prin intermediul prefecturilor, adrese cu un puternic iz comunist, în care cer primarilor să transmită mai sus care le sunt principalele acţiuni şi obiective, dar, culmea, care să fie raportate la programul de guvernare al coaliţiei aflată la putere.

Este un nonsens, o încălcare a regulilor şi principiilor după care ar trebui să funcţioneze autonomia locală, o sfidare a comunităţilor. A mărturisit primarul Cristian Daniel Stan că programul de guvernare elaborat de puternicii zilei şi trecut prin Parlament nu este unul realist. Se găseasc acolo o sumedenie de obiective fantasmagorice care nu au cum să fie materializate până în anul 2024. Un film imaginar!

„7.000 de kilometri de drumuri judeţene, 20.000 de kilometri de drumuri locale, 2.500 de creşe, grădiniţe şi şcoli, 40 de campusuri şcolare, 30 de cămine studenţeşti, 8 centre universitare, 40 de tabere şcolare, 40 de centre de excelenţă, 1.450 de centre medicale în mediul rural, 25 de spitale judeţene de reabilitat, 110 spitale municipale şi orăşeneşti de reabilitat, 10 spitale care vor fi construite de la zero, 5 săli polivalente cu până la 16.000 de locuri, 8 bazine olimpice, 12 complexuri sportive, 255 de săli de sport, 45 de bazine de înot, 400 de baze sportive, 10 centre sportive de performnanţă. Acestea sunt numai câteva din reperele programului de guvernare. Este doar o mică parte din ceea ce şi-au propus actualii guvernanţi să realizeze în nici 3 ani. Şi asta în contextul în care pentru niciunul din aceste obiective nu avem studii de fezabilitate, fără să mai vorbim de procedurile de execuţie.

Propaganda dinainte de 1989 ar fi invidioasă pe un asemenea mod de prezentare a minciunii. Este o bătaie de joc la adresa comunităţilor locale. Este incredibilă această manipulare ridicată la rang de lege. Nu se poate ca tu, Guvern, să nu aloci către municipiile reşedinţă de judeţ din ţară bani şi să spui că realizezi aceste investiţii”, a arătat edilul Cristian Daniel Stan.

Lucrurile nu se opresc aici, dimpotrivă par şi mai complicate. Continuă și pasarea responsabilității financiare către comunităţile locale, dar beneficiile să rămână pentru administraţia centrală. A mărturisit primarul Târgoviştei că se vrea modificarea cadrului legal după care funcţionează poliţiile locale, entităţi înfiinţate de primării şi care, până la declanşarea pandemiei, a stărilor de urgenţă și de alertă, s-au aflat în subordinea administraţiilor publice locale. Sub motivaţia că se doreşte profesionalizarea acestui corp de poliţişti, se urmăreşte trecerea lor în subordinea operativă a Ministerului de Interne, dar, culmea, finanţarea să fie asigurată de administraţiile locale.

„Adică vom plăti o structură nu noi, Primăria, ci cetăţenii acestui oraş, cetăţenii din toate localităţiile unde există poliţii locale. Vom finanţa o structură care nu va fi la dispoziţia comunităţilor locale, ci la dispoziţia Ministerului de Interne”, a mai precizat Cristian Daniel Stan.

Consideră primarul Târgoviştei că, atâta timp cât comunitatea locală, prin primării, asigură dotarea și funcţionarea poliţiilor locale, este normal ca aceste structuri să fie subordonate administraţiilor locale şi să se ocupe de problemele care se ivesc în comunitate.

O altă găselniţă a actualului Guvern se referă la organizarea, dotarea şi funcţionarea centrelor de vaccinare anticoronavirus care funcţionează în afara unităţilor medico-sanitare. Ministerul Sănătăţii a elaborat o ordonanţă de urgenţă în care se stipulează ca aceste centre externe de vaccinare să fie finanţate de la bugetul local. Vorbim aici de dotare şi toate cheltuilelie de susţinere a vaccinării, inclusiv plata personalului medical şi al celui auxiliar care vor deservi aceste centre.

„Iată că, din nou, comunităţile locale sunt puse să suporte o sarcină financiară care nu este a lor. Păi, dacă tu, Minister al Sănătăţii, în pandemie, nu susţii nici cheltuielile de vaccinare, care se presupune a fi cea mai importantă etapă de imunizare a românilor, care să contribuie în mod esenţial la trecerea peste această pandemie, atunci ce suporți”, a mai spus Cristian Daniel Stan, puternic bulversat de decizia actualilor guvernanţi care parcă sunt decişi să îngenucheze comunităţile locale.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Dragomirești: Asfaltarea rețelei de drumuri comunale, aproape de finalizare

Publicat

pe

Primarul comunei Dragomirești, Dragoș Vlădulescu, are în permanentă atenție infrastructura rutieră a comunei. Și acest lucru nu este tocmai ușor. Vorbim de peste 40 de kilometri de drumuri comunale și străzi laterale, ulițe, cum încă le numesc oamenii de la țară.

Una dintre ultimele investiții în rețeaua stradală a fost definitivată de curând. Este vorba despre reabilitarea și asfaltarea unui segment din strada Bisericii, care leagă acea zonă de sat cu DN 72, Târgoviște-Câmpulung. Pusă la punct a fost și porțiunea de drum spre punctul de lucru al Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița. Acest important proiect s-a putut materializa cu sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, care a acordat finanțare prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, inițiat de președintele Corneliu Ștefan.

Edilul Dragoș Vlădulescu va continua colaborarea cu CJ Dâmboviţa, urmând ca, în cel mai scurt timp, să modernizeze ultimele străzi din rețeaua rutieră a comunei Dragomirești. Este vorba despre străduțe cu o lungime de circa doi kilometri, care vor fi reabilitate și asfaltate anul acesta. Mai rămâne o porțiune care leagă satele Geangoești și Mogoșești.

„Acest sector de drum, care face legătura între DJ 702 D, DN 72 Târgoviște-Găești și DJ 702 B, va fi modernizat prin implicarea autorităților județene. Suntem în faza finală de predare a acestui segment de drum la Consiliul Județean și am toată convingerea că va fi modernizat așa cum scrie la carte”, ne-a precizat primarul Dragoș Vlădulescu.

De remarcat și faptul că, săptămâna trecută, au început lucrările de modernizare a DJ 702D – portiunea de la intrarea în localitate.

„Îi mulțumesc, în numele locuitorilor comunei Dragomirești, pentru promisiunea onorată, domnului presedinte al Consiliului Județean Dâmbovița, domnul Corneliu Stefan”, este mesajul transmis de primarul Dragoș Vlădulescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Noul parc din orașul Titu a prins contur. Punctul forte: amfiteatrul

Publicat

pe

În această perioadă, se derulează în orașul Titu, din județul Dâmbovița, ample lucrări de extindere a spațiilor verzi, mai precis un parc. Proiectul, în valoare de peste 7,8 milioane de lei, este implementat cu fonduri nerambursabile, europene și guvernamentale.

Investiția vizează o suprafață de 30.235 mp și cuprinde: gradene, gazon, arbori și arbuști, flori, pergole, plante agățătoare, garduri vii, mobilier urban, alei, sisteme de iluminat public, parcare și instalații de irigare.

Principala atracție a parcului va fi amfiteatrul a cărui scenă este proiectată pentru a găzdui spectacole și diverse activități formale și informale pe timp de vară, iar în timpul iernii va fi transformată în patinoar în aer liber.

De asemenea, va fi construită o fântână arteziană cu jeturi care tâșnesc direct din pavaj și vor fi montate jardiniere cu locuri de ședere ce vor fi plantate cu exemplare de arbore de mătase, ale cărui flori alb-rozalii vor asigura un decor de lungă durată pe timpul verii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Sursa foto: Gazeta de Titu

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT