Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Sume la jumătate față de 2020 pentru municipiul Târgovişte! Este bătaie de joc – spune primarul

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, este îngrijorat din cauza cifrelor care au fost comunicate de Ministerul de Finanțe drept alocări bugetare din TVA și impozitele pe venit. Acestea sunt la jumătatea celor din 2020.

„Este dezastru dacă rămâne situația așa cum apare in adresa de la Ministerul de Finanțe. 400.000 de lei, sume din TVA pentru municipiul reședință de județ, mi se pare bătaie de joc. Sper să nu rămână așa și Legea bugetului de stat să arate o alocare echilibrată a resurselor, în funcție de numărul de locuitori, de nevoile comunităților și de gradul de contribuție la bugetul național, de ce nu, pentru că nu discutăm de bani pe care trebuie să ni dea cineva de la București. Sunt bani care se colectează din municipiul Târgoviște și care trebuie să se întoarcă în municipiul Târgoviște”, a punctat primarul Daniel Cristian Stan.

A mai spus edilul că are informații că, în continuare, bursele pentru elevi trebuie suportate integral de către administrațiile publice locale. La fel, activitatea creșelor.

„Anul trecut, municipiul Târgoviște a cheltuit 8 milioane de lei pe componenta creșe și doar 3% din această a venit de la Guvern. Este puțin spus bătaie de joc. Eu sper că Legea bugetului de stat să arate așa cum trebuie. Am văzut că se vorbește de sporuri și așa mai departe, foarte bine, însă hai să discutăm într-adevăr de lucruri importante, de sprijinirea investițiilor pentru administrațiile publice locale, pentru că sunt realizate în folosul comunităților.

Aștept punerea în dezbatere publică a Legii bugetului de stat. Probabil vom avea cel mai urât an, din punct de vedere bugetar, din ultimii 10 ani. Vom discuta și cu parlamentarii de Dâmbovița. Nu putem să lăsăm lucrurile așa. Sunt curios dacă vreun parlamentar PNL va face vreun amendament la Legea bugetului, prin care, spre exemplu, să ceară finanțări pentru proiectele din județul Dâmbovița. În orice caz, mi se pare dispreț total față de dâmbovițeni îngroparea proiectului DN71, în contextul în care nu au decât să scoată din nou la licitație un proiect pentru care există finanțare, care are proiectul tehnic gata, care are toate avizele. Târgovişte ar fi fost principalul beneficiar”.

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești. Vezi ordinea de zi!

Publicat

pe

de

Se convoacă în ședință ordinară, ce se va desfășura prin mijloace electronice-online, Consiliul Local Voinești, pe data de 28.10.2021, ora 09:00.

Dispoziția de convocare împreună cu materialele aferente proiectelor de hotărâre înscrise pe ordinea de zi vor fi transmise consilierilor locali în format electronic.

Consilierii locali pot formula și transmite electronic amendamente asupra proiectelor de hotărâre înscrise pe ordinea de zi pe adresa de e-mail: consiliullocalvoinesti@yahoo.com (Secretar General)

Ordinea de zi este următoarea:

1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local pe anul 2021;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației fazele DALI si PT, a indicatorilor tehnico-economici si a cofinanțării din partea Consiliului Local Voinești pentru obiectivul “Modernizare prin creșterea eficientei energetice a sediului SPCLEP Voinești si Politie Locala, comuna Voinești, județul Dâmbovița „prin Administrația Fondului de Mediu, Programul privind creșterea eficientei energetice si gestionarea inteligenta a energiei in clădirile publice;
3. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație speciala de salubrizare pentru solicitările depuse la Primaria Voinești, conform anexelor emise de ADI „Management integrat al deșeurilor in județul Dâmbovița” cu nr.9328/21.10.2021 pentru luna noiembrie 2021;
4. Proiect de hotărâre privind aprobarea execuției bugetare trimestrul III 2021;
5. Proiect de hotărâre privind desemnarea unui reprezentant al Consiliului Local Voinești in Comisia pentru Evaluarea si Asigurarea Calității din cadrul Liceului Tehnologic Voinești pentru anul școlar 2021-2022;
6. Diverse.

PRIMAR,
Sandu Gabriel Dănuț

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Orașul Pucioasa va avea o superbă zonă de agrement în Lunca Ialomiței

Publicat

pe

Primăria Pucioasa implementează cu fonduri europene nerambursabile un proiect care vizează amenajarea unei superbe zone de agrement în Lunca Ialomiței. Vor fi construite aici terenuri de fotbal și tenis cu nocturnă, bazine de înot cu tobogane, locuri de joacă, zone de fitness, foișoare cu grătare, o pistă de skateboard, o pistă de biciclete, un perimetru pentru plimbat animalele de companie, precum șii un patinoar care va funcționa pe timpul iernii.

Săptămâna aceasta, primarul Constantin Ana a postat pe pagina sa de Facebook fotografii de pe șantier, cu precizarea că în vara anului viitor zona de agrement din Lunca Ialomiței va fi pusă la dispoziția locuitorilor orașului Pucioasa. Bine, la cât de frumoasă va fi, suntem convinși că și alți dâmbovițeni vor alege să-și petreacă timpul liber la Pucioasa!

„Zona de agrement din Lunca Ialomiței este al doilea proiect al nostru care pune în valoare râul Ialomița și terenurile de pe malurile sale, acestea fiind singurele zone care mai permit o dezvoltare consistentă și predictibilă a orașului nostru!

Astăzi, constructorul ne-a aratat primele fotografii ale toboganelor contractate. Mie mi se pare că arată foarte bine!

Încet-încet, ca să nu spun pas cu pas, căci nu mai sună deloc bine, construim motive pentru ca cetățenii noștri să rămână în oraș, iar pentru cei din afara orașului construim motive să ne viziteze!”, a scris Costi Ana pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT