Connect with us

ACTUALITATE

Părinții din Gura Șuții vor să-și trimită copiii la școală, nu să-i țină în fața tabletei!

Publicat

pe

Comuna Gura Şuţii se află, începând de luni – 1 martie, în scenariul galben de pandemie. Vestea nu a picat tocmai bine părinţilor, cadrelor didactice și autorităţilor locale, întrucât, în aceste împrejurări, în conformitate cu normele anticoronavirus, copiii din clasele V-VII trebuie să continue cursurile în sistem online, cel puţin în această săptămână.

Ne-a spus edilul Constantin Dinu că s-a trezit la Primărie cu un grup de părinţi care si-au exprimat nemulţumirea pentru faptul că trebuie să-şi ţină copiii acasă. Oamenii spun că micuţii au fost daţi total peste cap. Nici nu au început bine şcoala în clase, în condiţii aproape de normalitate, şi, gata, trec din nou în faţa tabletei sau a monitorului de calculator.

Ne-a spus Constantin Dinu că a rămas stupefiat când a primit documentele care îl anunţau că localitatea intră în scenariul galben. Incidenţa contaminărilor cu coronavirus în Gura Şuţii era, conform datelor transmise de autorităţile judeţene, de 0,66 cazuri la 1.000 de locuitori.

„Am luat şi am analizat această situaţie şi am ajuns la concluzia că, pe undeva, s-a greşit. Noi nu ar fi trebuit să intrăm în scenariul galben. Deci, suspendarea cursurilor pentru elevii de la clasele V-VII nu trebuia aplicată”, ne-a declarat Constantin Dinu.

În acest sens, a trimis către Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa și a cerut reanalizarea situației de la Gura qȘuții.

„Am analizat situaţia pe baza informaţiilor transmise de Instituţia Prefectului Dâmboviţa şi am constatat un număr mediu de 0,66 cazuri la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile”, se precizează în adresa Primăriei Gura Şuţii către DSP Dâmboviţa.

La Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița au aflat reprezentanţii Primăriei Gura Șuții că, pe lângă cele patru persoane plasate în izolare la domiciliu care se regăseau în informarea transmisă de Instituția Prefectului Dâmboviţa, mai sunt două persoane din comună internate cu COVID la Spitalul Găești. De aici, calculul care a dus la scenariul galben!

Spune primarul Constantin Dinu că părinţii celor aproximativ 150 de elevi din clasele V-VII, care au fost trecuți în școala online, sunt profund indignaţi. Oamenii nu au deloc încredere în pregătirea prin acest sistem internaut, o consideră de slabă calitate. Au mai invocat localnicii şi faptul că ei sunt nevoiţi să meargă la muncă, copiii rămân singuri acasă şi nu au deloc siguranţa că sunt atenţi la lecţii, că se comportă corespunzător. Primarul Constantin Dinu le-a dat dreptate, nici el nefiind adeptul cursurilor online.

„Nu se învaţă carte online. Oamenii vor să le meargă copiii la şcoală, fizic, să comunice cu profesorii, nu să stea acasă, în faţa tabletei. Cursurile online sunt o batjocoră la adresa învăţământului. Nu este normal, corect să intrăm într-un asemenea scenariu în condiţiile în care la şcoală dispunem de condiţii exemplare de studiu, cu distanţare între elevii, stau câte unul în bancă. Avem dezinfectanţi, măşti, toată lumea tratează cu responsabilitate această situaţie. Şi, ce este mai important, de când s-a declanşat pandemia nu am înregistrat în şcoala noastră niciun caz de infectare cu coronavirus”, ne-a declarat Constantin Dinu.

Edilul și părinţii consideră că decizia prin care unii copii merg la şcoală, iar alţii participa la cursuri online, argumentându-se că s-ar diminua infectarea cu coronavirus, este un non-sens, atâta timp cât într-o familie sunt mai mulți frați care dorm într-un pat, stau în aceeași cameră.

„Cetăţenii care au copii la şcoală şi sunt puşi în situaţia de a se supune normelor invocate de acest scenariu galben mi-au spus, pe bună dreptate, că ei nu mai înţeleg nimic. Au unii trei copii la şcoală. Unul în clasa întâi, altul în a treia și încă unul în clasa a cincea. Doi merg la şcoală, iar al treilea frate stă acasă online. Asta în condițiile în care cei trei copii servesc masa împreună, se joacă împreună, dorm în aceeași cameră, nu sunt izolaţi unii de alţii. Care este logica acestei situaţii?”, întrebă, în numele concetăţenilor săi, bulversaţi, primarul de la Gura Şuţii.

Edilul vrea ca autorităţile judeţene să reanalizeze situaţia de la Gura Şuţii şi să acţioneze în consecinţă. Adică, să se intre în normalitate.

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

ACTUALITATE

S-a mai dus un om bun… Arhitectul Grigore Eftimescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Publicat

pe

A plecat dintre noi arhitectul Grigore (Gogu) Eftimescu. Un om blajin, cald, cu un caracter adevărat, cum tot mai puține găsești în zilele acestea pline de zbucium.

Eram prieteni. Ne-am cunoscut cu peste douăzeci de ani în urmă, pe când amândoi prestam cu pasiune la trustul de presă Artpress. Eu ca reporter de investigație, dumnealui realiza la Radio D o excelentă emisiune de anticipație – „Cronica bizarului”. Era absorbit de paranormal, proza SF, de viața extraterestră. De multe ori, când aveam răgaz, ne prindeam în discuții. Era o enciclopedie. Îmi făcea o plăcere deosebită să-l ascult.

Anii au trecut. Fiecare pe drumul lui. Ne întâlneam rareori prin zona Caraiman din Târgoviște. Ne salutam reciproc și mai schimbam, din păcate, din fugă, câteva vorbe. Am aflat că a urcat la ceruri, locul spre care știu că îi plăcea mereu să privească. E trist. S-a mai dus un om bun… Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT