Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Atenție, s-au înmulțit fraudele online ascunse în spatele unor anunțuri!

Publicat

pe

Foto arhivă

În ultima perioadă, polițiștii au înregistrat numeroase sesizări privind fraude informatice care au drept țintă clienții unor site-uri de vânzări și anunțuri on-line. În acest context, polițiștii giurgiuveni vă atrag atenția asupra unor aspecte care vă ajută să reduceți riscul de a fi victima infractorilor cibernetici.

De obicei infractorii contactează un utilizator care a publicat un articol de vânzare a unui produs pe un site de vânzări, se declară interesați de achiziție, apoi susțin că pentru a intra în posesia banilor ar fi necesară accesarea unui link și introducerea datelor cardului pe care ar trebui virată suma de plată pentru produsul tranzacționat. În fapt, este vorba despre o capcană, pentru că atacatorii, după ce primesc datele de card, sistează orice conversație și extrag în mod fraudulos banii din conturile victimelor.

Utilizatorii site-ului de anunțuri, care pun spre vânzare anumite produse, sunt contactați direct de potențiali cumpărători iar la scurt timp, folosind un anumit pretext, clientul fals mută conversația de pe site pe un canal de comunicare, de regulă aplicații de mesagerie. De cele mai multe ori, mesajele primite au o exprimare ciudată, deși sunt în limba română. Este un semn că acel text ar putea fi tradus cu un instrument disponibil gratis on-line. Greșelile gramaticale sau repetiția unor termeni în cadrul aceleiași fraze pot fi astfel de indicii.

Dacă ați comunicat datele cardului bancar în acest mod, pentru a nu deveni victime, contactați în cel mai scurt timp unitatea bancară emitentă a cardului pentru a solicita blocarea tranzacției / cardului și sesizați ulterior organele de poliție competente.

Cum putem evita astfel de fraude:

Analizați cu atenție informația primită, înainte de a face click pe linkuri sau atașamente din surse necunoscute. Nu oferiți datele cardului dumneavoastră unor posibili cumpărători ai produselor pe care le-ați postat spre vânzare, deoarece oricine are acces la datele înscrise pe card, inclusiv CVV/CVC poate folosi acel card pentru a efectua plăți.

Acordați atenție exprimării interlocutorilor în scris, precum și la corectitudinea gramaticală a textului, pentru a identifica dacă acesta este tradus printr-un instrument electronic automat.

Discutați cu posibilii cumpărători numai în cadrul mesageriei special creată de către site-ul de vânzări în acest sens, nu folosind aplicații de mesagerie.

La nivel național, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO, atât pe pagina www.cert.ro, cât și pe pagina rețelei de socializare, transmite frecvent notificări cu privire la aceste tentative de fraudă, la modul de operare, care se modifică la anumite perioade de timp, precum și la alte probleme care le sunt semnalate cu privire la securitatea sistemelor informatice.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! Se întrerupe furnizarea apei potabile în comuna Dragomirești

Publicat

pe

de

Joi – 25 aprilie 2021, între orele 08:00-16:00, se întrerupe alimentarea cu apa potabilă în satele Dragomirești, Decindeni, Râncaciov, Geangoești, Mogoșești, comuna Dragomirești, pentru lucrări de reabilitare a rețelelor de apă.

„Reluarea alimentării cu apă se va face conform procedurilor legale, vor fi prelevate probe de apă care vor fi analizate pentru asigurarea gradului de potabilitate a acesteia, în conformitate cu reglementările în vigoare.

Se recomandă a nu se folosi apa în scop potabil imediat după pornire, până la limpezire. Preventiv, până la primirea buletinului de analize microbiologice (cca. 72 ore) vă recomandăm să fierbeţi apa utilizată în scop potabil timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afișate pe site-ul Companiei de Apă Targoviște Dâmbovița, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa”, se precizează într-un comunicat remis de Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

Citește în continuare

ACTUALITATE

SC Stones Business Development, anunț public parcurgere etapă de încadrare

Publicat

pe

de

SC STONES BUSINESS DEVELOPMENT SRL, cu sediul in municipiul Bucuresti, sectorul 1, str. Căderea Bastiliei, nr. 41, titular al planului / programului”Realizare lac pentru agrement prin exploatarea agregatelor minerale, stație de sortare și concasare agregate minerale”, în amplasamentul din comuna Salcioara, județul Dâmbovița, anunţă publicul interesat asupra parcurgerii etapei de încadrare în cadrul ședinței Comitetului Special Constituit din data de 12.04.2021, urmând ca planul / programul propus să fie supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu.

Comentarii privind decizia etapei de încadrare se primesc în scris la sediul APM DÂMBOVIȚA, str. Calea Ialomiței, nr.1, județul Dâmbovița, în termen de 10 zile calendaristice de la publicarea anunțului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT