Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Dâmboviţa: Dezbatere online având ca temă relațiile de muncă

Publicat

pe

Peste 80 de persoane au participat, ieri – 11 martie 2021, la seminarul de informare online „Relațiile de muncă angajat – angajator”, organizat de Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița, în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița și cu Filiala județeană a Corpului Experților Contabili.

În prima parte, au avut prezentări punctuale șefii celor trei instituții și mai mulți specialiști din cadrul ITM, după care a urmat sesiunea de întrebări și răspunsuri. S-au dezbătut probleme privind telemunca, condițiile și limitele în carea aceasta se poate desfășura, responsabilitățile părților, obligativitatea suportării de către angajator a costurilor pe care aceasta le prevede, dar și ce trebuie să cuprindă contractul de muncă, sau actul adițional încheiat pentru trecerea la acest tip de activitate.

Un alt subiect, pentru care participanții au dovedit interes, în cadrul întrebărilor adresate, a fost modul de operare în Registrul General de Evidență a Salariaților a oricărei modificări, anterior intrării în vigoare a acesteia, ce tipuri de informații trebuie transmise în REVISAL de către angajatori, dar și ce trebuie să conțină dosarul personal al angajaților.

Contractele de muncă, modul în care acestea se întocmesc, se suspendă sau încetează au reprezentat un alt subiect al seminarului de informare. Cele mai multe întrebări adresate pe acest subiect au vizat probleme privind preavizul acordat angajaților, condițiile în care se poate renunța la acesta, implicațiile concediului fără plată, motivele pentru care se încetează suspendarea unui contract de muncă, dar și cazurile și condițiile în care se impune concedierea unui angajat.

ACTUALITATE

Doi copii de 13 ani, dați dispăruți în județul Dâmbovița

Publicat

pe

de

90 de polițiști jandarmi, pompieri și voluntari derulează activități de căutare a doi copii, în vârstă de 13 ani, din Gura Ocniței, județul Dâmbovița, care au plecat voluntar de la domiciliu și nu au mai revenit. Este folosit și un elicopter.

Cetăţenii care pot oferi informaţii pentru găsirea celor doi sunt rugați să sune la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție.

PETRE MARIA are o înălțime de 1,50 m., 50 de kg., păr lung blond, ochi albaștri și era îmbrăcată cu un tricou de culoare gri. În picioare purta pantofi sport de culoare roz, iar în spate purta un rucsac.

ȘTEFAN ROBERT DAMIAN are o înălțime de 1,50 m., 45 de kilograme, păr negru tuns scurt, ochi căprui și era îmbrăcat cu un pulover de culoare roșie.

Potrivit informațiilor noastre, fata a mai fost plecată de acasă.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Certificatul verde Covid-19 va impune reguli clare și simple pentru a circula în Europa

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Scopul certificatului verde Covid-19 care se dorește a fi funcțional la nivelul Uniunii Europene începând cu data de 1 iulie este de a facilita circulația în contextul pandemiei de coronavirus, în baza unor reguli clare, simple și logice – a explicat, astăzi, eurodeputatul Rareș Bogdan, potrivit DC News.

„Sunt 12 milioane de cetățeni europeni care traverseză zilnic frontiera națională pentru a merge la muncă în țara vecină, deci ei nu trebuie să sufere, ei trebuie ajutați. Acesta este scopul, nu altul! Nu va fi un pașaport, să fie limpede! Vom fi extrem de atenți ca articolele 4, 7 și 8 din Carta Drepturilor Fundamentale din UE să nu fie încălcate!

Referitor la aplicabilitatea certificatelor: nordicii cer ca acestea să fie valabile doar în Spațiul Schengen, lucru cu care, firește, nu putem fi de acord, deoarece dorim să fie valabile în întreaga Uniune Europeană. Libertatea de circulație e un subiect extrem, extrem de sensibil! …Mai ales că poziția Comisarului și a CE este că persoanele care nu vor putea demonstra că au trecut prin boală, că au fost vaccinate sau au test PCR negativ vor sta acasă până când OMS va anunța că s-a încheiat pandemia, că se vor supune restricțiilor din țara unde vor să circule.

Atenție, vor fi acceptate doar cele 4 vaccinuri aprobate de UE, exclus vaccinul rusesc sau cel chinezesc! S-a mai discutat despre gratuitatea adeverințelor (digitale sau pe hârtie), fără discriminare”, a precizat Rareș Bogdan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT