Connect with us

Argeș

Zeci de angajări fictive pentru a obține ajutorul de pandemie

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Moda de a profita de pandemie și de legile apărute în această perioadă cu scopul clar de a-i sprijini pe românii care se confruntă cu probleme din cauza restricțiilor a cuprins întreaga țară. Pentru a primi bani de la stat, mulți nu s-au sfiit să falsifice acte, documente, să facă angajări fictive pentru a avea acces la cât mai multe fonduri.

38 de percheziții au loc astăzi la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane din județele Argeș, Olt, Vâlcea și Gorj. Cei vizați sunt suspectați că, folosindu-se de falsuri în înscrisuri, au obținut ilegal subvenţii acordate de stat în contextul panemiei. Patru persoane cercetate în acest dosar și 68 de martori vor fi conduși spre a fi audiați de anchetatori.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, administratorii ai trei societăţi comerciale din judeţul Argeş, profitând de prevederile legislative în contextul pandemiei – O.U.G. 92/2020, pentru instituirea unor măsuri active de sprijin destinate angajaţilor şi angajatorilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum şi pentru modificarea unor acte normative – ar fi recrutat 68 de persoane, pe numele cărora ar fi încheiat contracte individuale de muncă în mod fictiv, fără ca acestea să desfăşoare activităţi. Scopul a fost de a obţine subvenţii, pe care le-ar fi folosit în interes propriu. Prejudiciul estimat este de 400.000 de lei”, se menționează într-un comunicat al Poliției Române.

Argeș

Accident cumplit pe A1, în județul Argeș. O femeie a fost decapitată!

Publicat

pe

Un cumplit accident de circulație a avut loc, în această seară, pe A1, București-Pitești, la km 116. Un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani a intrat sub un autotren.

Echipele de intervenție care s-au deplasat la fața locului au găsit pasagera din dreapta decedată. Femeia, în vârstă de 47 de ani, soția soferui, a fost pur și simplu decapitată.

Conducătorul auto nu a suferit răni grave. Acesta s-a autoevacuat înainte de sosirea pompierilor. Bărbatul a fost transportat la spital de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță.

Citește în continuare

Argeș

Auto cu 4 persoane s-a izbit violent de parapetul de protecție pe A1, București-Pitești

Publicat

pe

Un autoturism în care se aflau patru persoane, doi bărbați și două femei, s-a izbit violent, în această după-amiază, de parapetul de protecție al autostrăzii București-Pitești, în zona km 111.

Victimele au primit îngrijiri medicale la fața locului, după care au fost transportate la spital cu o ambulanță SMURD și două SAJ. Din fericire, niciuna nu a fost încarcerată. Pompierii au asigurat zona împotriva izbucnirii unui incendiu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT