Connect with us

Argeș

Zeci de angajări fictive pentru a obține ajutorul de pandemie

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Moda de a profita de pandemie și de legile apărute în această perioadă cu scopul clar de a-i sprijini pe românii care se confruntă cu probleme din cauza restricțiilor a cuprins întreaga țară. Pentru a primi bani de la stat, mulți nu s-au sfiit să falsifice acte, documente, să facă angajări fictive pentru a avea acces la cât mai multe fonduri.

38 de percheziții au loc astăzi la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane din județele Argeș, Olt, Vâlcea și Gorj. Cei vizați sunt suspectați că, folosindu-se de falsuri în înscrisuri, au obținut ilegal subvenţii acordate de stat în contextul panemiei. Patru persoane cercetate în acest dosar și 68 de martori vor fi conduși spre a fi audiați de anchetatori.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, administratorii ai trei societăţi comerciale din judeţul Argeş, profitând de prevederile legislative în contextul pandemiei – O.U.G. 92/2020, pentru instituirea unor măsuri active de sprijin destinate angajaţilor şi angajatorilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum şi pentru modificarea unor acte normative – ar fi recrutat 68 de persoane, pe numele cărora ar fi încheiat contracte individuale de muncă în mod fictiv, fără ca acestea să desfăşoare activităţi. Scopul a fost de a obţine subvenţii, pe care le-ar fi folosit în interes propriu. Prejudiciul estimat este de 400.000 de lei”, se menționează într-un comunicat al Poliției Române.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Argeș

Incendiu de proporții în Pitești. Pompierii au acționat cu 13 autospeciale de stingere

Publicat

pe

Pompierii din Argeș au intervenit, astăzi – 27 mai 2022, cu 13 autospeciale pentru stingerea unui incendiu care se manifesta cu flacără deschisă la trei imobile de pe strada General Toma Ghenea, din municipiul Pitești. De asemenea, au deplasat la fața locului și o ambulanță SMURD.

„Intervenția a fost una dificilă deoarece hidranții din zonă nu acopereau necesarul de apă, neavând presiunea suficientă, motiv pentru care a fost nevoie ca autospecialele să se alimenteze de la hidranți aflați la distanțe mai mari de locul evenimentului”, se precizează într-un comunicat remis de ISU Argeș.

Cu toate aceste greutăți întâmpinate la locul intervenției, pompierii au reușit să oprească extinderea flăcărilor la clădirile din apropiere. Au ars trei case și o anexă gospodărească, toate cu o suprafață totală de circa 800 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Gratuități pregătite de Primăria Pitești pentru „Ziua internațională a copilului”

Publicat

pe

Primăria Pitești a anunțat o serie de gratuități pentru „Ziua internațională a copilului”. Astfel, pe 1 iunie 2022, copiii și însoțitorii lor vor putea vizita Gradina Zoologică fără să plătească. Această va fi deschisă în intervalul 10:00-19:00.

De asemenea, Primăria Pitești îi invită pe cei mici, alături de părinți și bunici, să petreacă „Ziua internațională a copilului” și în Parcul Ștrand, oferind gratuitate pentru plimbările cu trenulețul și cu bărcile.

Totodată, pe 1 iunie se deschid bazinele de agrement din Pitești, situate în zonele Trivale și Costache Negri, iar intrarea va fi gratuită de „Ziua internațională a copilului”. Pentru toată lumea.

„Printre facilitățile și serviciile oferite se numără: bazin pentru adulți și pentru copii, plajă, șezlonguri, terasă, spațiu de joacă pentru cei mici, asistență medicală, serviciu salvamar și serviciu de pază și ordine publică.

Începând cu data de 2 iunie, taxa de intrare este de 20 de lei pentru adulți. Studenții, elevii și pensionarii beneficiază de reducere și achită pentru un bilet doar 7 lei. Tariful de închiriere a unui șezlong este de 10 lei. Bazinele sunt deschise zilnic, între orele 08:00 și 20:00″, se precizează într-un comunicat de presă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT