Connect with us

ADMINISTRAŢIE

220 de trotinete electrice, soluție alternativă de transport în municipiul Târgoviște

Publicat

pe

Târgoviștenii se vor putea deplasa în municipiu, începând de astăzi – 26 martie 2021, folosind trotinetele electrice Lime, un concept implementat în multe orașe din Europa, dar și din România. În această primă etapă, au fost aduse 220 de trotinete care au fost plasate în 30 de puncte din municipiu. Pentru a le putea utiliza, este nevoie să instalați aplicația Lime pe un telefon smart sau pe o tabletă. Trotinetele sunt urmărite prin GPS și pot fi utilizate de persoanele care au împlinit 18 ani.

„Într-o perioadă dominată de restricții și sancțiuni, vrem, prin această activitate, să facem ceva care ține de normalitate. Începând de astăzi, în municipiul Târgoviște avem, că mijloc alternativ de deplasare, aceste trotinete electrice.

Îi sfătuiesc pe toți cei care doresc să le utilizeze să citească foarte bine OUG 195 cu privire la circulația pe drumurile publice. Este o activitate derulată de Lime. Primăria doar a pus la dispoziție, contra unei sume de bani, domeniul public în vederea utilizării acestor trotinete”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Deblocarea trotinetei se face contra sumei de 3 lei, apoi taxa ce trebuie achitată este de 0,60 bani/minut. Plata se face din aplicație, atașând un card bancar. Potrivit managerului Lime România – Luca Mateescu, în câteva zile, se vor putea achiziționa abonamente lunare, care vor acoperi un număr nelimitat de deblocări, urmând să se plătească separat doar timpul cât va fi utilizată trotineta.

De reținut! Viteza de rulare a fost limitată la 25 km/oră. De asemenea, acestea nu pot fi folosite în afara orașului. Se poate circula pe pistele de biciclete și pe partea carosabilă – acolo unde nu sunt piste de biciclete. Odată ce ai ajuns la destinație, plătești și lași trotineta oriunde pe trotuar, cu condiția să nu afectezi traficul pietonal. De exemplu, trebuie evitate trecerile de pietoni.

„Am găsit la Târgoviște o administraţie foarte deschisă la genul acesta de soluții alternative. Am lansat astăzi o flotă de 220. Promisiunea noastră este că vom ajusta tot timpul dimensiunea flotei în funcție de cerere. Ne dorim să fim o alternativă la trafic. Trotinetele sunt foarte simplu de folosit. Trebuie instalată aplicația lime. Aceasta îți arată unde este trotineta, ce nivel de baterie are, o poți debloca, o poți folosi, după care închide cursa. Sunt 2-3 butoane de apăsat și lucrurile merg foarte simplu.

Foarte important pentru noi este respectarea regulilor de circulație și o să facem educație rutieră și prin aplicație. Ne bazăm pe utilizatori în acest sens, dar avem și noi metodele noastre pentru a ne asigura că sunt respectate. Ne dorim să fim un aspect pozitiv pentru oraș, cu o integrare ușoară și bună, să transformăm puțin traficul și să mergem spre o direcție verde. Riscul de accidente este aproape inexistent”, a precizat Luca Mateescu – general manager Lime România.

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT