Connect with us

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Coaliția de Centru-Noapte stinge lumina pentru 4,6milioane de români

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa nu scapă niciun prilej pentru a demasca aberațiile și jocurile pe care actuala putere, PNL – USR PLUS – UDMR, le face în detrimentul cetățeanului care, până la urmă, prin vot, i-a trimis să ii reprezinte.

A observat Radu Popa că iubiții guvernanți au uitat să prindă în Legea Bugetului sumele prevăzute pentru sprijinirea consumatorilor de energiei electrică vulnerabili. După această scăpare intenționată, era previzibil, spune parlamentarul dâmbovițean, ca legea care reglementează consumatorul vulnerabil să fie amânată de actuala coaliție.

„Asta deși prețul energiei electrice s-a majorat cu 18%, încă din ianuarie, efect direct al liberalizării prețului energiei și a lipsei de competiție reală în zona producătorilor, iar veniturile românilor au scăzut.

Efectele principale ale acestei amânări sunt două: categorii largi de populație continuă să se zbată la limita sărăciei energetice și sunt vulnerabili într-o piață liberă.

Însă, în mod brutal, Guvernul vrea să facă abstracție de acești oameni. Această abordare este inacceptabilă atât pentru că numărul de oameni în această situație e îngrijorător de mare dar și pentru că astfel de abordări ne-ar scoate din condiția umană.

Conform datelor ANRE, în România 4,6 milioane de români nu consumă mai mult de 55kwh/lună, ceea ce spune mult despre veniturile lor având în vedere că acesta este consumul mediul lunar însumat, în medie, al unui bec și al unui frigider. Dar pentru Guvernul Coaliției de Centru-Noapte, aceștia oameni nu reprezintă o prioritate, cu toate că restul Europei are reglementat asta și are o Lege a consumatorului vulnerabil. Însă, pentru PNL și USR contează doar războaiele politice interne.

În acest moment doar 35% din cele 8,5 milioane de locuinţe din România sunt conectate la gaz metan și am citit un studiu ACER care arată că 11% din populație se încadrează în definiția ”consumatorului vulnerabil”. Ori masa aceasta de populație e înspăimântător de mare, dacă facem o comparație cu Polonia și cu Ungaria care au doar 0,8%-0,9% dintre consumatori considerați vulnerabili.

Al doilea efect e distanțarea politicilor publice de la București de ceea ce face lumea civilizată a Europei.

În anii trecuți, guvernele PSD au lucrat la o formă a legii și o definiție a consumatorului vulnerabil era pregătită. Dar au venit specialiștii în aria cercului și au distrus tot.

Azi nu mai există criterii clare de definire a consumatorului vulnerabil și asta e foarte grav pentru că îngreunează rezolvarea problemei. În lumea civilizată, cei care nu au posibilități financiare să plătească costurile cu energia sunt identificați și sprijiniți prin lege. În România, PNL și USR nu vor.

Exista chiar o propunere în Legea Energiei care definea consumatorul vulnerabil ca fiind ”clientul final aparţinând unei categorii de clienţi casnici care, din motive de vârstă, sănătate sau venituri reduse se află în risc de marginalizare socială şi tocmai pentru prevenirea acestui risc, beneficiază de măsuri de protecţie socială de natură financiară şi de alte facilităţi. Măsurile de protecţie socială, precum şi criteriile de eligibilitate pentru acestea se stabilesc prin legi speciale, iar facilităţile se stabilesc prin reglementări ANRE”

Totodată pentru aplicarea facilităţilor, e nevoie de stabilirea şi a altor categorii de clienţi vulnerabili: consumatorii a căror viaţă sau sănătate este în pericol iminent în cazul deconectării de la alimentarea cu energie electrică, consumatorii cu dizabilităţi s au deficienţe fizice sau mentale sau cu boli grave, consumatorii în vârstă de peste 65 ani care locuiesc singuri sau împreună cu persoane din aceeaşi categorie de vârstă”

Azi, pentru 4,6 milioane de oameni, Coaliția de Centru-Noapte stinge lumina”, a scris deputatul social-democrat Radu Popa, pe pagina sa de Facebook.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Persoană rănită în Cheile Zănoagei. Intervenție de 2 ore a salvamontiștilor

Publicat

pe

Salvamontiștii din Dâmbovița au intervenit, în această după-amiază, în sprijinul unei persoane care s-a accidentat în Cheile Zănoagei, fiind în imposibilitatea de a se deplasa.

Ajunși la victimă, au constatat că aceasta prezenta dureri în zona maleolara externă și internă, decizia medicului echipei Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa fiind de imobilizare a articulației afectate, cât și a celei superioare cu ajutorul atelelor vacuum și transportul către lacul Scropoasa.

Din cauza efectelor vremii din ultima perioadă, traseul fiind afectat de viituri, transportul victimei a fost unul dificil și s-a întins pe o perioadă de aproximativ 2 ore. Victima a fost apoi dusă la spital cu mașina aparținătorilor, care au refuzat chemarea ambulanței.

Telefoane utile:
Salvamont Salvaspeo Dâmbovița: 0726.686.685
Dispeceratul Național Salvamont: 0725.826.668 (0salvamont)

Citește în continuare

Dâmboviţa

Noua echipă de conducere a PNL Dâmboviţa

Publicat

pe

Comitetul de Coordonare Județean al PNL Dâmbovița s-a reunit în ședință de alegeri pentru a stabili componența Biroului Politic Județean la Sala Casei de Cultură a Sindicatelor.

În urma votului exprimat a rezultat următoarea componență:
1. Virgil Guran – Președinte
2. Gabriel Plăiașu – Prim-vicepreședinte – Strategii politice şi comunicare
3. Aurelian Popa – Prim-vicepreședinte – Politici Publice
4. Daniel Lucian Andrei – Vicepreședinte – Departamentul pentru Strategii şi Relații Politice
5. Adrian Mocanu – Vicepreședinte – Departamentul Imagine, Comunicare, Relații cu mass-media şi Purtător de cuvânt
6. Silviu Grigorescu – Vicepreședinte – Departamentul pentru Politici Economice, Mediu de afaceri, Dezvoltare Regională şi Fonduri Europene
7. Gabriel Ion Grozavu – Vicepreședinte – Departamentul pentru Politici Sociale, Relații cu Sindicate, Patronate, Organizații Neguvernamentale şi grupuri de cetățeni
8. Teodora Anghelescu – Vicepreședinte – Departamentul pentru Politici privind Administrația Publică, Justiție, Siguranță Națională, Ordine Publică şi Siguranța Cetățeanului
9. Grigore Gheorghe – Vicepreședinte – Departamentul pentru Politici în Agricultură, Silvicultură, Mediu şi Dezvoltare Rurală
10. Sorin Ion – Vicepreședinte – Departamentul pentru Politici în Educație, Cercetare, Cultură, Culte, Minorități şi Sport
11. Lavinia Ionescu – Vicepreședinte – Departamentul pentru Politici în Sănătate
12. Marcel Bamboi – Membru
13. Teodor Buta – Membru
14. Marin Petre – Membru
15. Aurelian Ilie Cotinescu – Membru
16. Iulian Buibăr – Membru
17. Valentin Mihalache – Membru
18. Cristina Sima – Membru
19. Gabriel Cezar Dragnea – Membru
20. Maria Vîrjoghe – Membru
21. Alexandru Cosmin Tudora – Membru
22. Teodor Rădoi – Membru
23. Gheorghe Cigăran – Membru
24. Dragoș Paraschiv – Membru
25. Marius Aristotel Oncescu – Membru
26. Cătălin Pechea – Membru
27. Maria – Mirabela Pîscoveanu – Trezorier
28. Adrian Chițescu – Președinte Comisia Județeană de Arbitraj
29. Constantin – Tiberiu Popa – Președinte Comisia Județeană de Revizie și Cenzori

La ședință au participat un număr de 289 de delegați.

Departamentul de comunicare al PNL Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT