Connect with us

ACTUALITATE

S-au scurs trei ani de la moartea deputatului Ion Stan, un patriot adevărat

Publicat

pe

Astăzi – 3 august 2021, se împlinesc trei ani de la trecerea în lumea celor drepți a patriotului și omului politic dâmbovițean Ion Stan. Eram într-o deplasare la Corbii Mari când am aflat cumplita veste. Nu mi-a venit să cred. Ceva consumat brusc, într-o împrejurare plină de confuz.

Fostul deputat și președinte al PSD Dâmbovița a murit în Spitalul Județean Constanța, în condiții neelucidate total până în ziua de astăzi. Mulți spun că a fost ordin să fie eliminat. Știa prea multe (doar a fost ani buni președinte și secretar al Comisiei de Control SRI) și deranjase pe mulți. Nu sunt un adept al acestor teorii ale conspirației. Nu pot să cred că în epoca în care trăim, când se pune preț pe valorile umane, pe democrație, poți fi scos pe tușă, cu picioarele înainte, la un ordin dat din cine știe ce cabinet obscur. Dar, în cazul deputatului Ion Stan, mi-am pus și eu o mulțime de întrebări la care nu am găsit răspuns. Sunt destui cei care se tem chiar și acum să vorbească, să speculeze pe seama a tot ceea ce i s-a întâmplat lui Ion Stan în ultimii ani de viață. Parcă a fost vorba de o lucrătura care a curs șnur. De la anchetă la proces, pe culoarele pașilor pierduți, cu completele de pe o anumită parte.

Cartea pe care a publicat-o în 2015, „Idealuri Social-Democrate versus Trădare Națională”, reprezintă un exemplu de curaj, de atitudine de român care nu a vrut să tacă, care a spus lucrurilor pe nume, indiferent că deranjează sau nu marile cancelarii ale lumii. O selecție de declarații politice și interpelări pe care deputatul Ion Stan le-a susținut în perioada 2006-2012 în Parlamentul României. Pe lângă acestea, se mai găsesc și texte în care autorul diseca profund, cu argumente, situația socio-politică a țării, intenția unora din afară de a dirija România. Ar trebui reeditat acest volum care nu a ajuns în librării. Românul de rând l-ar cunoaște astfel pe adevăratul Ion Stan, patriotul, pe cel care a luptat pentru țară, sprijinitorul celor mulți, ctitorul de biserici și lista ar putea continua.

Se pare că poziția sa, verticală, de politician neînconvoiat, nu a convenit. Și cum se obișnuiește de sute de ani în politica de oriunde, tot ce deranjează sisteme, grupuri de interese sau alte tipuri de încrengături oculte trebuie îndepărtat. La fel, poate, i s-a întâmplat și lui Ion Stan. Și, pe 3 august 2018, a părăsit această lume, luând cu el multe taine. Ar fi mai avut multe de spus…

Și, din câte știu sigur, vulcanul Ion Stan mocnea pregătind o erupție devastatoare. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

ACTUALITATE

Fiul primarului PNL de la Jegălia a fost numit șef al Gărzii Naționale de Mediu

Publicat

pe

Premierul Florin Cîțu l-a numit șef al Gărzii de Mediu pe Alexandru Lucian Vasile, președintele Organizației de Tineret a PNL Călărași, după ce l-a demis pe Octavian Berceanu, de la USRPLUS.

Alexandru Vasile este fiul primarului comunei Jegălia și a lucrat la firma înființată de tatăl său până în februarie 2020, când a primit funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate.

Apoi, în martie 2021, a fost numit comisar general adjunct la Garda de Mediu, instituție pe care a ajuns acum să o conducă. Tânărul liberal a absolvit în 2012 Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității Transilvania.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Program furnizare apă potabilă în comuna Bezdead, 20-23 septembrie 2021

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ

În vederea refacerii stocului din bazine, furnizarea apei în comuna Bezdead se face după următorul program:

– în zilele de 20, 22.09.2021- între orele 12:00-21:00, se furnizează apa pe tronsonul cuprins între sat Magura și Primărie;
– în zilele de 21, 23.09.2021 – între orele 12:00-21:00, se furnizează apa pe tronsonul cuprins între Primărie și sat Costisata.

„Se recomandă ca la reluarea furnizării apei în zona de aprovizionare afectată și emiterea rezultatelor monitorizării calității apei potabile, să nu se folosească apa pentru consumul uman, decât după limpezirea și fierberea apei timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afișate pe site-ul Companiei de Apă Targoviște Dâmbovița, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa”, se precizează într-un comunicat remis de Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT