Connect with us

OPINII

PĂPUȘARI-SFORARI, CIOCOI şi CIOCLI

Publicat

pe

Printr-o urzeală de intrigi machiavelice, ţesute cu răbdare de către profesioniştii dezinformării, pe bani mulţi, preţ de trei decenii, Păpuşarii sforari ne-au făcut să trăim cu speranţa utopică şi plină de candoare a oprimaţilor de după război că, în sfârşit, intrăm şi noi în mileniul libertăţii şi democraţiei.

Cu o tardivă şi amară luciditate în fine regăsită, am sfârşit prin a-înţelege realitatea: de fapt, am fost minţiţi, prădaţi şi aduşi într-o stare de neo-sclavie.

Da, suntem robii marii finanţe si ai „Zeilor Zilei”, ai unor Ciocoi şi Ciocli, alde… Expuşi de faţadă – pe adevăraţii Păpuşari sforari nu-i vom cunoaşte niciodată.

S-au îmbogăţit sub pretextul actualei pandemii „naturale”, pozând în mari filantropi şi vizionari atotştiutori. În realitate, sunt nişte lipitori băloase, nişte coropişniţe profitoare, nimic mai mult, cărora în ignoranţa sa, marea masă, adusă şi ţinută voit în stare de gravă incultură le soarbe tetanizată vorbele goale pe care scârbavnicii Ciocoi şi Ciocli le rostesc pe un ton… mesianic.

Au spoliat România cu ajutorul clasei politice „naţionale”, corupte şi lipsite de patriotism. FARA NICIUN DREPT: ESTE TARA NOASTRA, NU A LOR!

Ne plânge inima când vedem cum dispar unul câte unul codrii noştri seculari, leagănul civilizaţiei noastre mioritice. Tăiaţi într-o totală impunitate de către interlopii cu drujbe acoperiţi de cei cu guler alb. Exportaţi pentru îmbogăţirea aceloraşi foste Imperii trufaşe care ne-au asuprit şi jefuit veacuri de-a rândul.

În schimb, ni s-au promis… împăduriri. Cu o insolenţă de stăpâni atotputernici, rânjind cu dinţi albi strălucitori ca în reclamele pentru pastă de dinţi, aceşti trădători ai neamului nostru îşi fac reclamă electorală ţinând cu două degete câte un pomişor sfrijit la rădăcinuţa căruia slugile ciocoieşti se grăbesc să arunce, cu mimici idolatre, câteva lopăţele de pământ. Şi gata împădurirea…

Petrolul, gazele ne-au fost prădate. Pământul nostru strămoşesc a fost vândut şi concesionat. Altora. Aurul nostru, promis hienelor transnaţionale. Industria, distrusă. Vândută la fier vechi. Acum vor să le dea străinilor hulpavi şi sarea…

CIOCOI necreştini de pripas şi Atei făr-de Dumnezeu ne-au împiedicat să mergem la biserici ca să ne rugăm şi la cimitire spre a ne cinsti părinţii şi străbunii… CIOCLII ne-au batjocorit morţii, aruncându-i goi în gropi, în saci din plastic… VOI ASTIA, TEMETI-VA! DUMNEZEU NU DOARME!

Avocat Vladimir Ţunţi ȘTEFĂNESCU

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

George Simion a luat startul la prezidențiale, așa, în orb!

Publicat

pe

Liberalii și social democrații nu s-au dezmeticit bine din alegerile locale și cele… la impuse, adică europarlamentarele. Încă sunt sub vraja emoției generate de victorie. Fiecare în casa lui! Comun nu s-au manifestat. Mai trag de timp. PNL se află la câteva procente de PSD. Coaliția le-a adus câștig. Locomotiva PSD a adus formațiunea liberală pe o linie circulată. A reintrodus PNL pe ruta importantă a politicii, de unde cam deraiase. Trăind cu insistență câștigarea alegerilor locale, „comasații” au uitat de alegerile prezidențiale. Bine, încă nu s-a hotărât candidatul. Nu a fost dat OK-ul de la Înaltele Porți Occidentale…

Așa că, profitând de această degringoladă, George Simion, liderul AUR, a furat startul, așa, în orb, fiindcă nu se știe clar când se vor ține alegerile, anunțându-și candidatura pentru funcția supremă în stat. Sunt pline rețelele de socializare de fotografii cu liderul AUR, bannere peste bannere pe Google: „George Simion, președintele României”; „Facem istorie prin curaj” . Și lista cu citate este lungă și largă în exprimări care mai de care mai patriotarde, vânate din istorie și împănate cu emoții și exaltare.

Și toate astea se întâmplă în timp ce greii politicii tac. Încă nu le-au ieșit calculele. Candidează Ciolacu pentru președinte sau Ciucă? O să avem parte de o altă surpriză? Nici măcar Mircea Geoană nu și-a anunțat clar candidatura. Deocamdată, testează terenul. Aruncă petarde, fumigene. Este și asta o metodă de a vedea unde te situezi în acest joc. Până la urmă, în toate sondajele a reieșit că Geoană ar fi favorit.

Mulți au aruncat deja pe piață un posibil scenariu electoral în care George Simion și Mircea Geoană ar intra în turul doi al alegerilor prezidențiale. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă nu ar avea șanse. Asta ar fi varianta populară, dar nu știm ce dictează cancelariile lumii. Dacă este să ținem cont de directivele trasate de eminențele Europei și ale celor de dincolo de Ocean, funcția de președinte al României va fi câștigată de Nicolae Ciucă. Pare să corespundă total modelului invocat de marile cercuri politice. Marcel Ciolacu pare să se simtă bine în postura de premier. Rămâne să vedem cum vor decurge lucrurile.

Politicienii trebuie să priceapă, dacă nu au înțeles până acum, că alegerile parlamentare și cele prezidențiale diferă de cele locale. Se lucrează la alt nivel al percepției, simpatiei și emoției colective. Aici totul se poate da peste cap cu un simplu mesaj sau informație. Un impuls bine plasat poate dărâma coșmelia! Dacă sistemul se ține tare, nu se întâmplă nimic.

Probabil liderii PSD și PNL vor să lucreze după aceeași schemă ca la locale. Facem totul în scurt. Pe 9 iunie le-a ieșit. Vedem ce-o fi la parlamentare și prezidențiale. Ce-o vrea cel de Sus. Nu chiar de Sus…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

OPINII

Vorbe sincere de după Paște…

Publicat

pe

Au trecut și Sfintele Sărbători de Paște. Cum trec toate, cum ne trecem noi. Rămânem, unii, o vreme, cu gândul proaspăt al credinței și al victoriei vieții asupra morții. Un fel de speranță care se subțiază pe măsură ce ne afundăm în canalele existențiale. Alții rămân cu sechele, după consumul necontrolat de mâncare și băutură. Că așa se petrece de Paște! Între câteva ritualuri bisericești, sub deviza „așa e bine”, și dezmățul bahic și culinar. Partea spirituală a fost scoasă cu totul din tomul Sărbătorii de Înviere.

Ne amintim de Dumnezeu, de Mântuitorul Iisus Hristos, doar atunci când ne lovește necazul. Schițăm atunci un fel de rugă semipură. În rest, ne amăgim. Folosim totul ca pe un afiș de spectacol. Sărbătorile sunt prilej de petrecere, de îmbuibare, de a-ți arata ostentativ roadele muncii silnice și oarbe pentru a face avere. Unii își deschid casele, nu neapărat pentru oaspeți, cu gândul și inima curate, ci pentru a arăta, arogant, celor care îi vizitează, cât au adunat ei, cât au putut să construiască. Lumânarea arde într-o odaie veche, mai în fund, să nu afume pereții tapetați cu bani grei, făcuți stând cu anii prin străinătățuri.

E liniște azi. Mâine, nu. Începe campania electorală. Blândețea va fi risipită de politicienii care își scot tunurile de sub masa plină cu ouă roșii, vin și cozonac… Lozincile sunt pregătite. Discursurile au pe ele pete de grăsime de la carnea de miel, iar flayer-le au aromele mărilor îndepărtate, pe unde și-au făcut vacanțele aleșii, în numele Paștelui, în ideea de a reveni cu bateriile încărcate pentru jocul electoral care tocmai se va încinge.

Au trecut Sfintele Sărbători de Paște. Suntem aceiași. Parcă mai schimbați un pic. Cumpărăm mai multă haleală. Mai rotunzi. Ne rugăm mai puțin. Ne amintim de Dumnezeu doar într-o doară. Ciudat! Tocmai acum când răul a prins planeta ca într-o menghină și nu este rost să îi mai dea drumul…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite