Connect with us

ACTUALITATE

Motociclistul Alex va fi condus joi pe ultimul drum, la Gura Bărbulețului

Publicat

pe

Au trecut câteva zile de la teribilul accident de pe DN 72 A, de la Dragomirești, când un tânăr de 19 ani a decedat din vina unui conducător auto care nu i-a acordat prioritate. Mai mult, șoferul respectiv a dispărut în noapte. De atunci, polițiștii desfășoară ample căutări pentru descoperirea și pentru tragerea la răspundere a acestui laș, din vina cărui a murit un om. Pe surse, am aflat că lațul se strânge tot mai mult.

Anchetatorii verifică cu minuțiozitate fiecare pistă. Sunt urmărite, secvență cu secvență, imaginile capturate de camerele de luat vederi din Dragomirești, Priseaca și Târgoviște. Există bănuiala că cel care se afla la volanul autoturismului care practic l-a determinat pe Alex să intre într-o mașină care circula regulamentar din sens opus este tot un tânăr care, în acea seară, gonea cu viteză.

Între timp, familia Alex de la Bărbulețu se pregătește de înmormântare. Mâine – 2 septembrie, la ora 13:00, cortegiul funerar, din care nu vor lipsi zeci de motocicliști, prietenii și tovarășii de-ai lui Alex, va porni spre locul de odihnă veșnică al acestui copil plecat prea devreme dintre noi din vina altuia…

  • Astăzi din păcate, am fost să aprindem lumânări unui bun prieten, unui bun camarad plecat din păcate la o vârstă de doar 19 ani Dumnezeu să îl odihneasca în pace 🙏🏻
  • Dumnezeu să-l ierte! A fost… și o să fie un baiat de nota 2000! Marea lui pasiune a fost motocicleta!:(
  • Cât este de tris, sfâșietor pentru părinți, rude și cei apropiați. Am plâns deși nu îl cunosc, păcat de tinerețea lui. Dumnezeu să îl odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei! 😶
  • 😢 s-a făcut pielea de găină pe mine… nod în gât… Condoleanțe! Odihnească-se în pace!
  • Dumnezeu să-l odihnească în pace, ți se rupe inima, prea tânăr a plecat la ceruri 😭😭😭 condoleanțe familiei offff
  • Ride in paradise angel🕊😔Alex Alexandru. Acum o săptămâna nici nu mă gândeam că o să fie ultima dată când o să ne vedem😔🕊 Și că o să pleci așa de repede într-o călătorie așa lungă💔🕊 Ne făcusem planul că la anul la vara o să am și eu permisul și că o să dăm un Ride când vin în țară 🥺 Astăzi în loc sa iti spunem „La mulți ani” ne rugăm la Dumnezeu să aibă grijă de tine acolo sus și îți spunem „Odihnește-te în pace”🕊💔💔 Nu te vom uita niciodată💔

 

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

CODUL ROȘU de CANICULĂ a fost prelungit și pentru luni și marți, 15 și 16 iulie 2024

Publicat

pe

Valul de căldură va continua să se intensifice în România. Meteorologii au prelungit codul roșu de caniculă și pentru zilele de luni și marți, 15 și 16 iulie 2024 – conform hărții de mai sus.

Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

Atenție! Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

Reamintim că este în vigoare un cod roșu de caniculă și pentru astăzi și mâine, 13 și 14 iulie, conform hărții de mai jos.

Vă rugăm să fiți precauți și să luați măsuri pentru a vă proteja sănătatea! – este mesajul transmis de ISU Dâmbovița.

✅️ Stați la umbră și evitați expunerea prelungită la soare!
✅️ Consumați suficientă apă pentru a vă hidrata corespunzător! Evitați consumul băuturilor alcoolice!
✅️ Purtați pălării de soare și haine lejere de culori deschise!
✅️ Consumați fructe și legume proaspete!
✅️ NU aprindeți focul în zone cu vegetație uscată sau împădurite! Vă reamintim că arderea vegetației uscate este interzisă!
✅️ Resturile de țigară pot genera incendii. NU le aruncați la întâmplare!

Consultați site-ul oficial al Administrației Naționale de Meteorologie și aflați mai multe despre codurile emise https://www.meteoromania.ro/avertizari/

Informații despre modul de comportare pe timp de caniculă pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență fiipregatit.ro

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto adaptarea conduitei în trafic, în condițiile temperaturilor deosebit de ridicate, caniculă, disconfort termic ridicat prognozate de Administrația Națională de Meteorologie pentru această perioadă.

Recomandări pentru prevenirea implicării în evenimente rutiere:

– înainte de a porni la drum, asigurați-vă că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald, iar sistemele de climatizare sunt funcționale;

– atenție la faptul că reflexiile date de razele solare foarte puternice pot crea dificultăți conducătorilor auto în perceperea obstacolelor și anticiparea conduitei celorlalți participanți la trafic;

– evitați pe cât posibil călătoriile în jurul după-amiezii, în special șoferii cu probleme de sănătate;

– în cazul călătoriilor pe distanțe mai lungi, efectuați opriri regulate, în spațiile de servicii sau în parcările amenajate, pentru odihnă și hidratare corespunzătoare, pentru a preveni instalarea stării de oboseală, cu consecințe negative asupra vigilenței la volan;

– păstrați o distanță adecvată față de autovehiculul din față, pentru a putea reacționa în siguranță în caz de nevoie; folosiți centura de siguranță și dispozitivele de fixare pentru protejarea pasagerilor;

– încercați să vă păstrați calmul pe toată durata deplasării și să manifestați respect în trafic, întrucât comportamentul agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări tragice!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

În cod roșu de caniculă se întrerup activitățile fizice ale angajaților, atenționează Inspecția Muncii

Publicat

pe

Suntem sub cod roșu de caniculă. În aceste condiții, intervin de drept norme care trebuie respectate cu maximă responsabilitat, mai ales de către angajatori. De urmărirea îndeplinirii acestor obligații se ocupă inspectorii ITM.

Conform dispozițiilor transmise de Inspecția Muncii, angajatorii sunt obligați să ia măsuri de protecție a salariaților în perioadele cu temperaturi extreme. Practic, se reduce ritmul activităților fizice și se asigură doi-patru litri de apă.

Iată care sunt măsurile pe care sunt obligați să le ia angajatorii pentru ameliorarea condiţiilor de muncă și pentru asigurarea stării de sănătate a salariaților:

– reducerea intensității şi ritmului activităţilor fizice;
– asigurarea ventilației la locurile de muncă;
– alternarea efortului dinamic cu cel static;alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer.
– asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri / persoană / schimb;
– asigurarea echipamentului individual de protecţie;asigurarea de duşuri.

„Angajatorii care nu pot asigura condiţiile prevăzute la art. 4 şi 5 vor lua, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii aleşi ai salariaţilor, după caz, următoarele măsuri: reducerea duratei zilei de lucru;eşalonarea pe doua perioade a zilei de lucru: până la ora 11,00 şi după ora 17,00, în cazurile prevăzute la art. 4.

Întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale.

Măsurile prevăzute la alin. (1) se vor stabili dacă temperaturile extreme se menţin pe o perioadă de cel puţin două zile consecutiv.

Perioadele de reducere a duratei zilei de lucru, de eşalonare a zilei de lucru sau de întrerupere colectivă a lucrului se vor stabili o dată cu măsurile prevăzute la alin. (1).

În unităţile finanţate din fonduri bugetare sau extrabugetare măsurile prevăzute la alin. (1) vor fi stabilite, după caz, de ordonatorul de credite sau de conducătorul unităţii”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite