Connect with us

ACTUALITATE

Târgoviște: Elev de clasa a VII-a și-a lovit colegul cu un briceag!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Violența nu are limite de vârstă și, ce este mai grav, acte de acest tip se produc tot mai des în instituții de învățământ, culmea, dintre cele cu pretenții.

Astăzi, de pildă, la Liceul „Bălașa Doamna” din Târgoviște, unde copiii vin pentru a se pregăti în profesiuni axate pe spirit și sensibilitate artistică, doi elevi din clasa a VII-a au intrat într-un conflict spontan care a degenerat, ajungându-se la folosirea unei arme albe pe care unul dintre combatanți o purta în buzunar.

Nedoritul eveniment, care pune într-un con de umbră instituția de învățământ, s-a consumat chiar în sala de curs, într-o recreație.

Băieții s-au luat la ceartă, iar unul dintre ei, de 12 ani, nervos nevoie mare, l-a lovit cu un briceag pe adversarul său în picior, provocându-i, din fericire, doar o rană superficială. Elevul rănit a fost transportat la spital.

Lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au declanșat cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean a luat la cunoștință despre cele întâmplate și a transmis un comunicat în care este confirmat nefericitul incident dar și măsurile impuse în acest caz pe linie educativă.

„Conducerea unității de învățământ desfășoară ancheta internă conform prevederilor Legii educației naționale 1/2021, cu modificările și completările ulterioare, Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ, Statutului elevului și măsurilor privind organizarea procesului de învățământ din Ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății.

CJRAE Dâmbovița va asigura, prin consilierul școlar, activități de consiliere individuală a elevilor implicați, cu acordul părinților, precum și activități de prevenire a violenței prin grupul de acțiune antibullying constituit la nivelul școlii, din care fac parte atât cadre didactice, cât și reprezentanți ai elevilor, părinților și autorităților locale.

Este un incident regretabil, posibil generat și de diminuarea abilităților de relaționare ale elevilor în contextul pandemiei.

Inspectoratul școlar va verifica aplicarea legislației în vigoare, în funcție de constatările rezultate în urma anchetei interne a unității de învățământ”, se arată în comunicat.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Vezi programul de acțiuni pregătit pentru „Zilele județului Dâmbovița” (1-5 iunie 2022)

Publicat

pe

În perioada 1-5 iunie 2022, se vor organiza în Dâmbovița, sub egida „Zilele județului”, o serie de acțiuni artistice, cultural-sportive și târguri meșteșugărești. Autoritățile au dorit să marcheze în acest mod împlinirea a 510 ani de atestare documentară. Președintele CJ, Corneliu Ștefan, a precizat că este vorba despre o suită de evenimente de promovare a județului pe care intenționează să le transforme într-o sărbătoare anuală.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Primăria Titu, anunț important pentru locuitorii orașului. Măsură obligatorie până la 30 iunie!

Publicat

pe

de

Primăria Titu, județul Dâmbovița, informează locuitorii orașului că, potrivit legislației în vigoare, au obligația să ia măsuri de combatere a buruienii Ambrozia (popular, iarba pârloagelor)

Proprietarii / deținătorii de terenuri trebuie să desfășoare, până cel târziu în data de 30 iunie, acțiuni de cosire, smulgere, erbicidare etc.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT