Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Două grădinițe noi în comuna Dragomirești. Află ce întârzie darea în folosință!

Publicat

pe

Lucrările de construcție a unei grădinițe moderne în satul Dragomirești au fost definitivate încă de acum o lună de zile. Și, totuși, copiii nu au început anul școlar 2021-2022 în noua clădire, situată în spatele dispensarului medical.

Primarul Dragoș Vlădulescu ne-a spus că, din cauza birocrației excesive, administrația locală nu a reușit să efectueze racordurile la rețeaua de energie electrică și nici la cea de gaze naturale. Din fericire, între timp, au fost semnate contractele și problema urmează să fie rezolvată.

Edilul speră ca imobilul, care răspunde tuturor standardelor europene actuale, să devină funcțional înainte de vacanța de iarnă a copiilor. Ne-a mai spus primarul Dragoș Vlădulescu că, începând cu anul școlar viitor, la Grădinița Dragomirești vor exista și grupe cu program prelungit.

Cu o situație delicată se confruntă administrația publică de la Dragomirești în ceea ce privește proiectul „Reabilitare și extindere Grădinița Decindeni-Pârvulești”, întrucât firma constructoare a intrat în insolvență. Și nu mai erau de executat decât lucrările de amenajare a curții! Și până când nu vor fi finalizate, nu se poate folosi clădirea, chiar dacă este gata. Din păcate, foarte probabil va trebui desemnat alt constructor, iar procedura este una complexă și de durată, întrucât include și efectuarea unei expertize tehnico-financiare.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni începe plata restanțelor către asistenții persoanelor cu handicap

Publicat

pe

De

Primăria municipiului Moreni va începe, zilele acestea, să achite plățile restante către asistenții persoanelor cu handicap grav, precum și indemnizațiile lunare restante.

„Având în vedere adresa Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița înregistrată sub nr. 16275/06.12.2023, în această după-amiază Consiliul Local al municipiului Moreni, convocat în ședință extraordinară de îndată, a aprobat cu unanimitate de voturi rectificarea bugetară pentru plata drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiile lunare restante. Astfel, în zilele următoare, se va proceda la plata drepturilor legale restante pentru aceste persoane”, este anunțul transmis de municipalitatea morenară.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa a obținut fonduri să modernizeze 69 de străzi. Vezi lista!

Publicat

pe

Primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, a semnat, săptămâna aceasta, la Ministerul Dezvoltării, două contracte de finanțare care vizează reabilitarea și modernizarea a 69 de drumuri de interes local, cu fonduri obținute prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. De precizat că proiectele tehnice sunt deja realizate, astfel că procedura de licitație pentru desemnarea constructorului va demara în scurt timp.

„Prioritizarea lucrărilor se va face în funcție de gradul de realizare al infrastructurii de apă-canal, încercând să ne sincronizăm cu lucrările ce se vor realiza pe POIM, în așa fel încât să nu fim nevoiți să intervenim pe respectivele străzi după terminarea lucrărilor de modernizare.

Primul proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 24 de drumuri de interes local, ce au o lungime de 8,122 km, iar valoarea totală a investiției este de 14.899.357,40 lei.

Al doilea proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 45 de drumuri de interes local, cu o lungime de 8,279 km, iar valoarea totală a investiției este de 15.930.544,76 lei.

Cele 69 de drumuri sunt amplasate pe întreg teritoriul orașului, iar prin modernizarea lor vom rezolva, într-o mare proporție, problema infrastructurii rutiere din orașul nostru”, a precizat primarul Constantin Ana.

Lista străzilor care sunt incluse în cele două proiecte:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite