Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Două grădinițe noi în comuna Dragomirești. Află ce întârzie darea în folosință!

Publicat

pe

Lucrările de construcție a unei grădinițe moderne în satul Dragomirești au fost definitivate încă de acum o lună de zile. Și, totuși, copiii nu au început anul școlar 2021-2022 în noua clădire, situată în spatele dispensarului medical.

Primarul Dragoș Vlădulescu ne-a spus că, din cauza birocrației excesive, administrația locală nu a reușit să efectueze racordurile la rețeaua de energie electrică și nici la cea de gaze naturale. Din fericire, între timp, au fost semnate contractele și problema urmează să fie rezolvată.

Edilul speră ca imobilul, care răspunde tuturor standardelor europene actuale, să devină funcțional înainte de vacanța de iarnă a copiilor. Ne-a mai spus primarul Dragoș Vlădulescu că, începând cu anul școlar viitor, la Grădinița Dragomirești vor exista și grupe cu program prelungit.

Cu o situație delicată se confruntă administrația publică de la Dragomirești în ceea ce privește proiectul „Reabilitare și extindere Grădinița Decindeni-Pârvulești”, întrucât firma constructoare a intrat în insolvență. Și nu mai erau de executat decât lucrările de amenajare a curții! Și până când nu vor fi finalizate, nu se poate folosi clădirea, chiar dacă este gata. Din păcate, foarte probabil va trebui desemnat alt constructor, iar procedura este una complexă și de durată, întrucât include și efectuarea unei expertize tehnico-financiare.

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT