Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Dâmboviţa: Consilierii județeni PRO România s-au abținut la votul privind extinderea Secției Cardiologie

Publicat

pe

Ședința extraordinară a Consiliului Județean Dâmbovița de astăzi, 6 octombrie 2021, a fost, în mare, una echilibrată, fără animozități, fără ieșiri furtunoase din partea vreunuia dintre participanți. Cuminței, ca de obicei, au fost liberalii. Nu au ieșit din tonul lor malcom, aproape dezinteresat. Nici nu aveau de ce! Proiectele puse pe ordinea de zi concordau total cu dezvoltarea județului spre care ar trebui să tindă și ei. Poate că moleșeala a fost cauzată și de pierderea guvernării, prin căderea la moțiune a Cabinetului Cîțu. Deși nici asta nu îi roade prea tare pe liberalii dâmbovițeni, ei fiind supușii lui Ludovic Orban.

Singurii care au făcut notă discordantă au fost cei patru consilieri județeni din partea PRO România, care, cu o încăpățânare să o numim poate strategică, s-au abținut de la votul anumitor proiecte considerate de inițiatori de importanță vitală pentru județul Dâmbovița.

Primul proiect care nu a fost pe placul echipei de aleși de la PRO România a fost cel privind construirea unei parcări supraterane în incinta Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște. Ar fi primul obiectiv de acest tip construit vreodată în județ și, de ce nu, un punct de plecare spre alte asemenea investiții ultra necesare în municipiul Târgoviște.

Aleșii PRO și-au motivat abținerea, spunând că această investiție nu ar fi oportună și că altele ar trebui să fie prioritățile în această perioadă dificilă. Gestul consilierilor PRO România de a se opune derulării acestui obiectiv nu l-a enervat pe președintele Consiliului Județean, dar l-a determinat să intervină și să încerce să le explice de ce este necesară construirea acestei parcări. Știm cu toții că, atunci când mergem la spital, cu diferite probleme de sănătate sau în vizită la un membru al familiei, prieten ori cunoștință, nu avem unde parca autoturismele, fiind nevoiți fie să le lăsăm în zone îndepărtate de spital, fie să le înghesuim cine știe pe unde.

Corneliu Ștefan a încercat să explice această situație, debandada creată în curtea unității medicale și în întrega zona din cauza lipsei locurilor de parcare pentru una dintre cele mai solicitate instituții publice din județ. Argumentele prezentate de șeful administrației publice județene nu i-au convins pe aleșii PRO România.

„Nu cred că este normal ca un locuitor al județului Dâmbovița care vine la spital cu probleme să fie nevoit să își lase mașina cine știe unde și să vină pe jos la spital”, a spus Corneliu Ștefan.

Și nu a fost numai atât. Consilierii județeni ai PRO România au continuat acțiunea, politică de altfel, de Gică Contra. Aceștia s-au opus și investiției privind extinderea Secției Cardiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Au spus că li se par prea mari costurile de execuție și că prețul este supraevaluat.

Președintele Consiliului Județean a încercat să le explice că este vorba despre o construcție specială, sunt anumite materiale folosite pentru ridicarea acestei secții. Profilul obiectivului nu are nicio legătură cu alte tipuri de construcții civile, locuințe, de pildă. Proiectul a fost realizat de un specialist în domeniu, nu de Corneliu Ștefan și nici de vreun alt angajat din aparatul tehnic. Președintele Consiliului Județean a ținut să menționeze, pentru cetățenii județului, faptul că aleșii PRO România s-au abținut de la votul tuturor proiectelor privind sănătatea dâmbovițenilor. Această atitudine ușor ostilă, i-a lăsat muți de uimire până și pe liberali, care, tradițional, ar trebui să facă opoziție și, eventual, să ridice anumite probleme.

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT