Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Dâmboviţa: Consilierii județeni PRO România s-au abținut la votul privind extinderea Secției Cardiologie

Publicat

pe

Ședința extraordinară a Consiliului Județean Dâmbovița de astăzi, 6 octombrie 2021, a fost, în mare, una echilibrată, fără animozități, fără ieșiri furtunoase din partea vreunuia dintre participanți. Cuminței, ca de obicei, au fost liberalii. Nu au ieșit din tonul lor malcom, aproape dezinteresat. Nici nu aveau de ce! Proiectele puse pe ordinea de zi concordau total cu dezvoltarea județului spre care ar trebui să tindă și ei. Poate că moleșeala a fost cauzată și de pierderea guvernării, prin căderea la moțiune a Cabinetului Cîțu. Deși nici asta nu îi roade prea tare pe liberalii dâmbovițeni, ei fiind supușii lui Ludovic Orban.

Singurii care au făcut notă discordantă au fost cei patru consilieri județeni din partea PRO România, care, cu o încăpățânare să o numim poate strategică, s-au abținut de la votul anumitor proiecte considerate de inițiatori de importanță vitală pentru județul Dâmbovița.

Primul proiect care nu a fost pe placul echipei de aleși de la PRO România a fost cel privind construirea unei parcări supraterane în incinta Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște. Ar fi primul obiectiv de acest tip construit vreodată în județ și, de ce nu, un punct de plecare spre alte asemenea investiții ultra necesare în municipiul Târgoviște.

Aleșii PRO și-au motivat abținerea, spunând că această investiție nu ar fi oportună și că altele ar trebui să fie prioritățile în această perioadă dificilă. Gestul consilierilor PRO România de a se opune derulării acestui obiectiv nu l-a enervat pe președintele Consiliului Județean, dar l-a determinat să intervină și să încerce să le explice de ce este necesară construirea acestei parcări. Știm cu toții că, atunci când mergem la spital, cu diferite probleme de sănătate sau în vizită la un membru al familiei, prieten ori cunoștință, nu avem unde parca autoturismele, fiind nevoiți fie să le lăsăm în zone îndepărtate de spital, fie să le înghesuim cine știe pe unde.

Corneliu Ștefan a încercat să explice această situație, debandada creată în curtea unității medicale și în întrega zona din cauza lipsei locurilor de parcare pentru una dintre cele mai solicitate instituții publice din județ. Argumentele prezentate de șeful administrației publice județene nu i-au convins pe aleșii PRO România.

„Nu cred că este normal ca un locuitor al județului Dâmbovița care vine la spital cu probleme să fie nevoit să își lase mașina cine știe unde și să vină pe jos la spital”, a spus Corneliu Ștefan.

Și nu a fost numai atât. Consilierii județeni ai PRO România au continuat acțiunea, politică de altfel, de Gică Contra. Aceștia s-au opus și investiției privind extinderea Secției Cardiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Au spus că li se par prea mari costurile de execuție și că prețul este supraevaluat.

Președintele Consiliului Județean a încercat să le explice că este vorba despre o construcție specială, sunt anumite materiale folosite pentru ridicarea acestei secții. Profilul obiectivului nu are nicio legătură cu alte tipuri de construcții civile, locuințe, de pildă. Proiectul a fost realizat de un specialist în domeniu, nu de Corneliu Ștefan și nici de vreun alt angajat din aparatul tehnic. Președintele Consiliului Județean a ținut să menționeze, pentru cetățenii județului, faptul că aleșii PRO România s-au abținut de la votul tuturor proiectelor privind sănătatea dâmbovițenilor. Această atitudine ușor ostilă, i-a lăsat muți de uimire până și pe liberali, care, tradițional, ar trebui să facă opoziție și, eventual, să ridice anumite probleme.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Sălcioara: Școala Bănești și Căminul Cultural Ghinești, două investiții ce vor fi finalizate anul acesta

Publicat

pe

Valentin Pârvu, edilul comunei Sălcioara, județul Dâmbovița, ne-a convins, și nu de acum, că nu este tocmai ușor să conduci o localitate formată din 8 sate risipite într-un teritoriu vast, cu distanțe de kilometri de la o așezare la alta, cu potențial economic redus, cu investitori puțini și cu o populație în regres. Asta fiindcă tinerii au ales să plece la oraș sau să își încerce norocul în străinătate. Și totuși Valentin Pârvu nu a disperat. A mers înainte și va merge încă un mandat, fiindcă știe ce are de făcut și, mai ales, vrea să își ducă la capăt proiectele pe care le-a conturat și pus în practică cu foarte mare dificultate.

În următoarea perioadă, ne-a spus edilul de la Sălcioara, fiindcă vine vremea bună, se vor relua lucrările la două obiective importante, repere ale identității și rezistenței peste timp a acestei comunități. Vorbim despre Școala Gimnazială din satul de centru – Bănești și despre Căminul Cultural din Ghinești. Așa cum a fost pornită construcția școlii, o combinație arhitecturală plăcută între tradițional și modern, cu siguranță, unitatea va fi la finalul lucrărilor una dintre cele mai frumoase din zonă. Finanțarea a fost asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

„Va fi o școală frumoasă, mare, cu 16-17 săli de clasă și laboratoare. În conexiune cu clădirea școlii, va fi și o sală de sport modernă. Am gândit să o construim aici, în Bănești, în satul de centru, pentru a ne fi mai ușor cu transportul tuturor copiilor din comună”, ne-a precizat primarul Valentin Pârvu.

Școala din Sălcioara va beneficia și de dotări moderne, calculatoare și alte elemente de informatică ultra necesare procesului educativ, care vor fi achiziționate prin Programul de dotare al școlilor din județ inițiat de Consiliul Județean Dâmbovița. La unitatea de învățământ de la Bănești-Sălcioara vor studia peste 200 de copii.

„Suntem mulțumiți de cum va ieși școala noastră. Chiar dacă lucrările au durat mai mult, avem promisiunea constructorului că, în toamna acestui an, școala va fi dată în folosință. La fel, ne-am propus ca, în câteva luni, să putem finaliza lucrările și la Căminul Cultural din Ghinești. Acest proiect l-am derulat cu finanțare prin Compania Națională de Investiții. Tot ceea ce întreprindem este pentru cetățenii acestei comune, pentru prezent și pentru viitor”, spune edilul comunei Sălcioara – Valentin Pârvu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței CLM Târgoviște din 29 februarie 2024

Publicat

pe

De

Consiliul Local Municipal Târgoviște se va întruni, joi – 29 februarie 2024, de la ora 14:00, în ședință ordinară de lucru, având pe ordinea de zi următoarele proiecte de hotărâre:

Ordinea de zi inițială a fost suplimentată cu încă două proiecte de hotărâre:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite