Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Dâmboviţa: Consilierii județeni PRO România s-au abținut la votul privind extinderea Secției Cardiologie

Publicat

pe

Ședința extraordinară a Consiliului Județean Dâmbovița de astăzi, 6 octombrie 2021, a fost, în mare, una echilibrată, fără animozități, fără ieșiri furtunoase din partea vreunuia dintre participanți. Cuminței, ca de obicei, au fost liberalii. Nu au ieșit din tonul lor malcom, aproape dezinteresat. Nici nu aveau de ce! Proiectele puse pe ordinea de zi concordau total cu dezvoltarea județului spre care ar trebui să tindă și ei. Poate că moleșeala a fost cauzată și de pierderea guvernării, prin căderea la moțiune a Cabinetului Cîțu. Deși nici asta nu îi roade prea tare pe liberalii dâmbovițeni, ei fiind supușii lui Ludovic Orban.

Singurii care au făcut notă discordantă au fost cei patru consilieri județeni din partea PRO România, care, cu o încăpățânare să o numim poate strategică, s-au abținut de la votul anumitor proiecte considerate de inițiatori de importanță vitală pentru județul Dâmbovița.

Primul proiect care nu a fost pe placul echipei de aleși de la PRO România a fost cel privind construirea unei parcări supraterane în incinta Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște. Ar fi primul obiectiv de acest tip construit vreodată în județ și, de ce nu, un punct de plecare spre alte asemenea investiții ultra necesare în municipiul Târgoviște.

Aleșii PRO și-au motivat abținerea, spunând că această investiție nu ar fi oportună și că altele ar trebui să fie prioritățile în această perioadă dificilă. Gestul consilierilor PRO România de a se opune derulării acestui obiectiv nu l-a enervat pe președintele Consiliului Județean, dar l-a determinat să intervină și să încerce să le explice de ce este necesară construirea acestei parcări. Știm cu toții că, atunci când mergem la spital, cu diferite probleme de sănătate sau în vizită la un membru al familiei, prieten ori cunoștință, nu avem unde parca autoturismele, fiind nevoiți fie să le lăsăm în zone îndepărtate de spital, fie să le înghesuim cine știe pe unde.

Corneliu Ștefan a încercat să explice această situație, debandada creată în curtea unității medicale și în întrega zona din cauza lipsei locurilor de parcare pentru una dintre cele mai solicitate instituții publice din județ. Argumentele prezentate de șeful administrației publice județene nu i-au convins pe aleșii PRO România.

„Nu cred că este normal ca un locuitor al județului Dâmbovița care vine la spital cu probleme să fie nevoit să își lase mașina cine știe unde și să vină pe jos la spital”, a spus Corneliu Ștefan.

Și nu a fost numai atât. Consilierii județeni ai PRO România au continuat acțiunea, politică de altfel, de Gică Contra. Aceștia s-au opus și investiției privind extinderea Secției Cardiologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Au spus că li se par prea mari costurile de execuție și că prețul este supraevaluat.

Președintele Consiliului Județean a încercat să le explice că este vorba despre o construcție specială, sunt anumite materiale folosite pentru ridicarea acestei secții. Profilul obiectivului nu are nicio legătură cu alte tipuri de construcții civile, locuințe, de pildă. Proiectul a fost realizat de un specialist în domeniu, nu de Corneliu Ștefan și nici de vreun alt angajat din aparatul tehnic. Președintele Consiliului Județean a ținut să menționeze, pentru cetățenii județului, faptul că aleșii PRO România s-au abținut de la votul tuturor proiectelor privind sănătatea dâmbovițenilor. Această atitudine ușor ostilă, i-a lăsat muți de uimire până și pe liberali, care, tradițional, ar trebui să facă opoziție și, eventual, să ridice anumite probleme.

ADMINISTRAŢIE

Stagiari la Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Contractele de internship au fost semnate

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat, în data de 29 septembrie 2022, contractele de internship cu cei șase tineri admiși în program, anul acesta, la finalul perioadei de selecție. În total, au fost 18 candidați, doi dintre ei depunând dosare pentru câte două direcții din cadrul administrației județene.

„Să știți că acest program de internship este unul important pentru instituția noastră. Din cei 7 tineri care, anul trecut, au lucrat alături de noi, în cadrul programului de intenship, 6 s-au angajat astfel: 4 în administrația publică și 2, în mediul privat. Acest lucru înseamnă că experiența celor 3 luni petrecute în direcțiile și serviciile Consiliului Județean Dâmbovița le-a fost de folos. Sunt sigur că la fel se va întâmpla cu cei 6 tineri care, din 3 octombrie, vor lucra cot la cot cu noi. Le va fi mult mai ușor să-și găsească un loc de muncă după cele trei luni de activitate în Consiliul Județean Dâmbovița. Ne vedem la serviciu!”, a spus președintele Corneliu Ștefan.

Cei șase stagiari admiși – Georgiana Alexandra Minciunescu, Carmen Vălu, Ioana Pastor, Alexandru Mihai Durlea, Ana Mihaela Radu și Elena Mădălina Stoica – își vor desfășura activitatea în structurile aparatului de lucru al Consiliului Județean Dâmbovița, astfel: Direcția Juridică, Contencios, Administrarea Patrimoniului – 2 posturi, Serviciul Tineret, Sport, Turism, Asociații, Fundații, Coordonare Societăți Comerciale – 1 post, Direcția Strategii, Programe și Investiții – 1 post și Direcția Economică – 2 posturi. Timpul de muncă va fi de 20 ore pe săptămână, 4 ore pe zi, pentru care vor beneficia de o indemnizație pentru internship, plătită de Consiliul Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu are în construcție o creșă cu cinci săli de grupă și multe facilități moderne

Publicat

pe

În orașul Titu, din județul Dâmbovița, sunt în desfășurare, în această perioadă, lucrările de construcție a unei creșe cu cinci săli de grupă. Proiectul Primăriei mai cuprinde: două zone de acces cu vestiare, zonă filtru, două săli multifuncționale, zona bucătărie și depozitare alimente, zona îngrijire medicală, gospodărie de apă – construcție subterană, platforme pentru amplasarea grupului electrogen, platformă de gunoi, locuri de joacă, spaţii verzi şi gard pentru împrejmuirea incintei. Capacitatea creșei va fi de 75 de locuri pentru copii cu vârsta între 1 și 3 ani.

„Fiecare sală de grupă va avea grup sanitar propriu și ieșire pe o terasă acoperită, de pe care se va realiza accesul către curtea de joacă în aer liber. Pentru evitarea încălzirii excesive, pe timpul sezonului cald, terasele vor fi prevăzute cu sisteme de umbrire fixe (în copertină acoperitoare) și mobile (panouri glisante – trafor din lemn) amplasate în dreptul ferestrelor, pe terasă”, ne informează Primăria Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT