Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Dâmboviţa: Încă cinci proiecte de interes vor porni prin Programul Județean de Dezvoltare Locală

Publicat

pe

În timp ce Guvernul Cîțu, acum demis, a așezat țara într-o rână, nedând parcă nicio șansă de dezvoltare României și, evident, nici Dâmboviței, autoritățile județene s-au mobilizat și au găsit soluții de continuare a proiectelor edilitare începute și pentru a demara altele noi.

Pentru a ieși din impasul creat de guvernarea liberală, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a inițiat și a început să implementeze Programul Județean de Dezvoltare Locală. Inițiativa, unică la nivel național și deosebit de benefică în astfel de vremuri, vine în sprijinul administrațiilor din Dâmbovița, cărora li se oferă ajutor pentru începerea unor proiecte de infrastructură, indispensabile în ordinea confortului și civilizației europene spre care tindem cu toții.

Astăzi, în cadrul unei ședinței extraordinare a Consiliului Județean Dâmboviţa, au fost prezentate și supuse procedurii de vot încă cinci proiecte privind realizarea unor investiții în parteneriat cu unități administrativ-teritoriale, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală. Este vorba despre: amenajarea unei baze sportive în comuna Raciu – satul Șuța Seacă, realizarea de branșamente la rețeaua de canalizare pe strada Tudor Vladimirescu (DJ 719), în satul Valea Voievozilor, comuna Răzvad, execuția tramei stradale, a șanțurilor de scurgere a apei pluviale și a podețelor de acces în gospodării pe aceeași stradă. Tot în Răzvad, vor fi construite piste pentru bicicliști, iar în orașul Răcari, va fi construit, prin același PDLJ, un pod peste pârâul Ilfovăț.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Lucrări în grafic la Școala Gimnazială Specială Târgoviște

Publicat

pe

În această perioadă, se lucrează intens la reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Speciale din municipiul Târgoviște, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, prin Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului.

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, împreună cu vicepreședintele Luciana Cristea și administratorul public Cristian Avanu, au vizitat astăzi, 29 noiembrie 2022, șantierul școlii speciale din Micro 5. Șeful administrației județene a fost mulțumit de stadiul lucrărilor, remarcând faptul că, în doar câteva luni, imaginea de nou este puternic vizibilă.

Investiția se ridică la aproximativ 8.000.000 de lei, din care 6.000.000 de lei – fonduri europene nerambursabile, iar 2.000.000 de lei sunt asigurate de Consiliului Județean Dâmbovița.

Ne-a precizat președintele CJD că, pe tot parcursul iernii, se va lucra la amenajările interioare. La final, copiii care primesc aici o educație specială vor beneficia de 29 de săli de clasă, 13 cabinete moderne, 4 ateliere, respectiv: tâmplărie, mecanic, croitorie și unul pentru desprinderea activităților gospodărești. Instituția de învățământ special va mai avea în structură trei spații pentru activități specifice: sală multisenzorială, metodică și pentru kinetoterapie. Vor mai avea elevii la dispoziție două laboratoare, de informatică și multimedia, și o bibliotecă. Termenul de finalizare al lucrărilor este 31 decembrie 2023.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a pregătit un spectacol-surpriză fără precedent în deschiderea Târgului de Crăciun. VIDEO

Publicat

pe

La Târgoviște, Târgul de Crăciun va fi deschis anul acesta, luni – 5 decembrie, la ora 18:00, odată cu aprinderea iluminatului festiv. Astăzi – 29 noiembrie, primarul Daniel Cristian Stan a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că administrația locală a pregătit pentru acest moment un spectacol-surpriză fără precedent în oraș.

Târgul va fi localizat în Piața Tricolorului, Piața Mihai Viteazul și Parcul Mitropoliei, unde vor exista standuri cu produse specifice sărbătorilor de iarnă și concerte de colinde. De asemenea, a mai spus edilul, au fost pregătite foarte multe activități pentru copii, începând cu parada lui Moș Crăciun, în data de 16 decembrie.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats