Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Dâmboviţa: Încă cinci proiecte de interes vor porni prin Programul Județean de Dezvoltare Locală

Publicat

pe

În timp ce Guvernul Cîțu, acum demis, a așezat țara într-o rână, nedând parcă nicio șansă de dezvoltare României și, evident, nici Dâmboviței, autoritățile județene s-au mobilizat și au găsit soluții de continuare a proiectelor edilitare începute și pentru a demara altele noi.

Pentru a ieși din impasul creat de guvernarea liberală, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a inițiat și a început să implementeze Programul Județean de Dezvoltare Locală. Inițiativa, unică la nivel național și deosebit de benefică în astfel de vremuri, vine în sprijinul administrațiilor din Dâmbovița, cărora li se oferă ajutor pentru începerea unor proiecte de infrastructură, indispensabile în ordinea confortului și civilizației europene spre care tindem cu toții.

Astăzi, în cadrul unei ședinței extraordinare a Consiliului Județean Dâmboviţa, au fost prezentate și supuse procedurii de vot încă cinci proiecte privind realizarea unor investiții în parteneriat cu unități administrativ-teritoriale, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală. Este vorba despre: amenajarea unei baze sportive în comuna Raciu – satul Șuța Seacă, realizarea de branșamente la rețeaua de canalizare pe strada Tudor Vladimirescu (DJ 719), în satul Valea Voievozilor, comuna Răzvad, execuția tramei stradale, a șanțurilor de scurgere a apei pluviale și a podețelor de acces în gospodării pe aceeași stradă. Tot în Răzvad, vor fi construite piste pentru bicicliști, iar în orașul Răcari, va fi construit, prin același PDLJ, un pod peste pârâul Ilfovăț.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: 450 de cireși japonezi, plantați de-a lungul Bulevardului Ferdinand

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a dat, în această dimineață, startul unei acțiuni de plantare de arbori ornamentali în municipiu. Se vor planta 450 de cireși japonezi de-a lungul Bulevardului Ferdinand (strada care duce la Dâmbovița Mall), care va deveni probabil cea mai frumoasă arteră a orașului.

Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, campania de plantare de arbori va continua în data de 24 aprilie, în noul parc de lângă Complexul Turistic de Natație, cu participarea a câtorva sute de elevi de la școlile din oraș.

De menționat că este prima dată când se plantează cireși japonezi în Târgoviște, iar locația aleasă este una foarte potrivită fiind una in plină dezvoltare.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița finanțează 25 de proiecte care contribuie la promovarea județului

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat, astăzi – 11 aprilie 2024, contractele de finanțare pentru cele 25 de proiecte de promovare a județului, prin sport, acțiuni pentru tineret, turistice și de educație civică, declarate câștigătoare în prima sesiune deschisă în acest an. În total, au fost depuse 30 de proiecte, din care au fost admise la finanțare 25, respectiv: 8 în domeniul sport, 4 – tineret, 10 – educație civică și 3 – promovare turism local.

Reamintim că administrația publică a județului Dâmbovița susține astfel de activități încă din anul 2021. Consideră președintele Corneliu Ștefan că este foarte important să fie ajutați financiar toți cei care atrag atenția asupra județului într-un mod pozitiv, prin urmare se va continua în această direcție. Spre exemplu, anul acesta va mai exista cel puțin o sesiune de depunere de proiecte.

Proiecte admise în prima sesiune de finanțare deschisă de Consiliul Județean Dâmboviţa în anul 2024

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite