Connect with us

ACTUALITATE

Week-end cu concurs de off-road pe dealurile de lângă Târgoviște

Publicat

pe

În ciuda pandemiei, a condițiile impuse de starea de alertă și alte tipuri de restricții, organizatorii „Corb Adventure Days”, etapă a Campionatului Național de Off Road, nu au cedat. Merg mai departe cu competițiile de automobilism extrem, cu ideea de a atrage cât mai mulți tineri spre acest sport deosebit de atractiv, care însă impune rigoare, îndemânare, atenție, precizie și, bineînțeles, deținerea unor autovehicule performante care să facă față concursurilor consumate în medii nu tocmai prielnice.

Membrii Clubului Corb 44 București au reușit, prin ambiție și perseverență, să închege și anul acesta la Târgoviște cea de-a opta ediție a concursului „Corb Adventure Days” – a cincea etapă a Campionatului Național de Off Road, csre se va derula vineri și sâmbătă pe trasee bine alese, cu diferite grade de dificultate, din zona Târgoviște-Șotânga-Vulcana. La această competiție, s-au înscris până acum 57 de echipaje. Lista rămâne deschisă astăzi și mâine. Sportivii se vor întrece la clasele Standard A și B, Challenge, Open, SSV, Extreme și Hobby. Bolizii vor trebui să străbată zilnic trase dificile, care vor avea o lungime între 45 și 80 de kilometri.

Organizatorii, Silviu Bulugioiu, Roxana Ciuhulescu, Cătălin Milea și Ovidiu Nedelcu, au venit astăzi în fața presei dâmbovițene pentru a vorbi despre această competiție, despre echipele care se vor afla în următoarele zile la linia de start și pe trasee, despre modificările apărute în structura competiției și despre alte elemente ce țin de desfășurarea concursului de automobilism.

Roxana Ciuhulescu a spus, cu părere de rău, că au renunțat la trialul urban, un adevărat spectacol automobilistic pe care îl organizau în Târgoviște, din cauza pandemiei de coronavirus. La fel s-a procedat și în 2020.

Silviu Bulugioiu a vorbit despre tot ce înseamnă „bucătăria” acestei competiții sportive, cum a fost organizată tabara pe terenul de la marginea comunei Șotânga, locul de unde se va da vineri startul competițional. Aici, totul va fi ca la carte. Cu zone de asistență tehnică și punct de prim ajutor. ISU Dâmbovița va fi prezent cu echipaje de descarcerare și pentru stingerea incendiilor, dar și cu o ambulanță SMURD. Nu vor lipsi, evident, zona de secretariat și cea de relaxare, unde se va putea servi cafea, sucuri și diferite gustări. Duminică, va avea loc, în aceiași locație, festivitatea de premiere.

Silviu Bulugioiu a ținut să menționeze mai multe lucruri despre concurenții de la clasa Hobby, care reprezintă pepiniera de unde vor fi selectați viitorii automobiliști, locul unde ei cresc și se formează ca sportivi, unde deprind tainele acestei ramuri și învață care este spiritul ce guvernează off-road-ul.

De anul viitor, Club Corb 44 București și-a propus să extindă gama de sporturi automobilistice pe care să le aducă la Târgoviște.

Roxana Ciuhulescu ne-a mărturisit că această etapă a Campionatului de Off-Road este organizată în memoria colegului, prietenului și sportivului Adi Cernea, care a pierit într-un cumplit accident petrecut în timpul unei competiții desfășurată la Slănic Moldova. A precizat, de asemenea, că, dacă vremea va fi potrivnică și va genera riscuri în desfășurarea concursului, îi va pune în dificultate pe sportivi, vor opri competiția, așa cum Corb 44 a mai procedat și în trecut.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Modificări importante în ceea ce privește decontarea cheltuielilor de transport pentru elevi

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică - inspector școlar general adjunct ISJ Dâmboviţa

Guvernul Ciucă a modificat, prin Ordonanță de Urgență, Legea educației în ceea ce privește decontarea cheltuielilor cu transportul pentru elevii școlarizați în altă localitate decât cea de domiciliu. Potrivit inspectorului școlar adjunct al ISJ Dâmboviţa, liberalul Dan Alexandru Tică, se va acorda o sumă forfetară în cuantum de 60 de lei/lună pentru distanța de până la 3 km, care va fi suplimentată cu 6 lei/km pentru distanțele mai mari.

„Pentru a exemplifica, în cazul unui elev care locuiește, să spunem, la 20 de kilomentri de școală, acesta va primi 60 de lei pentru primii 3 km la care se vor adăuga 6 lei pentru fiecare km dintre cei 17 rămași, rezultând un total de 162 de lei, bani pe care elevul îi primește înaintea achiziționării abonamentului. Pentru a înțelege creșterea realizată, până acum un elev ar fi primit 30 de lei pentru primii 3 km, la care se adăugau 3 lei pentru fiecare km în plus, în total 81 de lei.

Mai avem o situație, în care costul transportului este mai mare decât suma forfetară, iar în acest caz, această sumă poate fi majorată cu până la 100%, dar nu mai mult decât contravaloarea documentelor de transport. În acest caz, sumele se decontează pe baza documentelor emise de operatorii de transport”, explică inspectorul școlar adjunct Dan Alexandru Tică.

Potrivit modificărilor legislative, elevii care sunt cazați la internat sau care stau în gazdă au dreptul la decontarea a patru călătorii dus-întors/lună către localitatea de domiciliu, cât și a unei călătorii dus-întors în perioada sărbătorilor legale, pe baza documentelor de transport.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

„Gata oricând! – Eroii de la Podul Jiului”, un film-simbol pe care nu ar trebui să-l ratezi!

Publicat

pe

Aseară. Cinematograful Independența din Târgoviște. O premieră cinematografică. „Gata oricând! – Eroii de la Podul Jiului”. Un film impresionant, în care joacă și actorul Teatrului Tony Bulandra Târgoviște, Liviu Cheloiu. Spectatori mulți, dar nu destui! În vremurile Netflixului, este probabil greu să mai aduci omul în sala de cinema.

Totul pleacă de la o poveste pe care bătrânul comisar Popilian i-o relatează marelui sculptor Constantin Brâncuși, în preajma șantierului unde se înălța printre schele „Coloana Infinitului”. La final, comisarul pleacă alene, ca un vis, spre Poarta Sărutului, pregătindu-se să intre parcă într-o fantă a timpului…

Producătorii au numit pelicula a fi una istorică. Este prin esență, prin momentul dramatic surprins, prin relatarea unui eveniment unic, eroic, cu accente de patriotism. Dar, filmul nu este musai istoric, ci unul care prezintă mai multe ecuații existențiale. Tare de caracter, de nație, mult umor, ironie, moravuri, caracteriologie neaoș românească, tradiție, curajul acelea simplu, naiv. Naturalețea unei comunități care trăiește între arhaic și modern.

Eroismul născut din întâmplare și necesitate, tratat firesc, normal, ca o prelungire apărută brusc în existența de zi cu zi și căreia trebuie să îi faci față cu orice mijloace. Chiar improvizând! Vezi scena când toată suflarea orașului pune mâna pe armele uitate într-un depozit al muzeului orășenesc de vreo 40 de ani, de pe vremea războiului din 1877, și, fără nicio umbră de teamă, pornesc spre pod, pentru a opri intrarea în oraș a trupelor austro-ungare înarmate și echipate ca la carte.

Ba ca să fie complexul identității noastre complet, au luat cu ei și lăutarii. Nu să tragă cu arma, ci să cânte la instrumentele lor. Folclor, bineînțeles! Să audă nemții, printre șuierul gloanțelor, că românii au ieșit la bătălie, veseli, fără teamă, neabandonând firescul vieții, obișnuitul.

Nevoia i-a adunat acolo pe localnici, pe cercetașii în sufletul și trupurile cărora abia mijise adolescența. Eroismul lor este unul întâmplător, curat. A fost adus la pod și un tun. La fel de bătrân ca și puștile! Cu zgomotul lui, i-au speriat pe nemți. Ghiulele, lipsă!

Nu am mai văzut de mult timp un film românesc în care să fie concentrate atâtea forțe umane. Un film cu accente istorice nu poate fi realizat într-un apartament sau pe un colț de stradă sau de parc. Este nevoie de mai multe locații, figurație suficientă, decor adecvat, cazarmamentul necesar scenelor de război.

Filmul nu are un interpret principal. Un erou care duce greul de la început până la sfârșit. Aici, parcă întreaga comunitate se află în prim-plan. De la cercetași, la comisarul Popilian, oamenii din oraș, până la Fane Nebunu’ care se afla mereu cu polițiștii pe urmele sale. În final, și acesta, în mâinile nemților, unde a ajuns prin voia sa, pentru a-i abate pe cotropitori de la planurile lor, afișează o doză de patriotism…

Se poate identifica în film și o poveste de dragoste discretă, naivă, dar pe care nu s-a pedalat prea mult, pentru a nu exista o depărtare de tema centrală.

Un joc actoricesc impresionant l-au avut cei doi frați, Emanuel și Robert Cercelaru. Dezinvolți, netrădând nici un firicel de emoție. Erau din acea lume veche și îmbâcsită de metehne. Spirite libere, deschise, dornice de aventură. Așteptau războiul ca pe o curiozitate, ca pe o formă prin care poți consuma energia tinereții.

După film, în aplauzele publicului, pe scena de la „Independența” au urcat actorul Liviu Cheloiu, regizorul Silviu Tripăduș și frații Emanuel și Robert Cercelaru, care au interpretat, cu o naturalețe și o stăpânire de sine impecabilă, rolurile lui Grigore și Aristică. Băieți simpli, caractere modeste, chiar timizi. Nu afișau deloc dezinvoltura din film. Comportament tipic actoricesc. Când nu sunt acolo, în mediul și în aerul lor, unde se pot manifesta, sunt oameni tăcuți, care se strecoară discret prin viață și atât.

Regizorul Silviu Tripăduș și Liviu Cheloiu au povestit publicului despre „facerea” acestui film. Cum a pornit de la o poveste publicată într-o carte pentru copii din România anilor 70. Au dezvăluit câteva întâmplări inedite, comice, petrecute pe platou sau în locațiile de filmare. Tripăduș a mai spus că seria dedicată cercetașilor nu de oprește aici, vor mai urma altele.

Distribuția filmului
Liviu Cheloiu: Comisarul Popilian
Emanuel Cercelaru: Grigore
Robert Cercelaru: Aristică
Catalina Romanet: Polina
Daniel Nuță: Fane Nebunu’
Mihai Tuca: Crusher of Transylvania
Radu Botar: Dragoș Stroie
Regia: Sergiu Prodan și Silviu Tripăduș.

Urmărește programul pentru luna decembrie 2022 la Cinematograful „Independența” din Târgoviște și nu rata filmul „Gata oricând! – Eroii de la Podul Jiului”!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats