Connect with us

OPINII

Interesul, alimentat din vistieria țării!

Publicat

pe

După ce demisul premier Florin Cîțu a emis, „noaptea ca hoții” cum le place politicienilor de orice culoare să afirme, o hotărâre de guvern prin care se scoate din Fondul de Rezervă al Guvernului un miliard de lei pentru a fi oferit în special administrațiilor locale și județene PNL, România a explodat. Politic. Pe bună dreptate, în special social-democrații au ieșit la atac, acuzându-l pe spelbul premier provizoriu de toate cele.

Cum poți să împarți țara într-un asemenea mod? Ce fel de prim-ministru al unui stat te poți numi tu, când îți potolești doar propria clientelă? Oamenii de tipul lui Cîțu pun într-o lumină proastă politica din România. Asta în condițiile în care oricum nu stă prea bine. Klaus Iohannis, președintele țării, care, în ultimul timp, mă înfioară cu declarațiile și pozițiile sale amețite, m-a lăsat cu gura căscată. Întrebat fiind ce părere are de hotărârea cu pricina, a avut un răspuns ciudat, nepolitic, negândit și răutăcios.

„Sunt convins că Guvernul și premierul fac toate lucrurile exact așa cum este legal. Că unii nu sunt mulțumiți, probabil este expresia unei frustrări pentru că nu sunt la cheia banilor”, au fost vorbele lui Klaus Iohannis.

Și, „colac peste pupăză”, o altă exprimare care merge bine la subiect, ministrul Dezvoltării, și dumnealui tot provizoriu, un anume Cseke Atilla, iese public și spune, așa, cum procedează UDM-riștii, la rece, că este dreptul fiecărui guvern să își stabilească prioritățile. Hai, zi zău, domnule ministru!

”Este, până la urmă, dreptul fiecărui guvern să stabilească nişte priorităţi pe comunităţile locale”, a spus demnitarul UDMR.

Și vine și cu argumentație de copil naiv, nu de politician, că, ce, toate partidele au procedat așa. Adică, și Gigel a dat cu mingea în geamul lui tanti Vasilica, eu de ce nu am voie? Ăștia sunt oamenii care ne conduc, din păcate.

În opinia lor, dăm la unii, care sunt ai noștri, tot și pe alții îi lăsăm să moară de foame. Nu îmi amintesc ca social-democrații să fi procedat într-un asemenea mod. Deloc. Ba chiar, la un moment dat, pe când PSD era la putere, mai mulți primari social-democrați erau nemulțumiți că, la anumite rectificări, au primit mai mulți bani aleșii liberali. Deh! Era vorba de comunități. Obiectivitate. Imagine. Liberalii bag de seamă că nu au scrupule. S-au descalificat. Și îi ajută deplin chiar proaspătul lor președinte, premierul în devenire piesă de muzeu, Florin Cîțu.

În jocul ăsta, creat la ceas de seară de premierul Cîțu, au intrat și reprezentații USR. Și ei au câțiva primari și se simt nemulțumiți. Foștii aliați de guvernare le-au luat din farfurie! USR depune încă o plângere penală împotriva Guvernului Cîțu. Prima a fost înaintată de PSD. Și, uite așa, în plină pandemie, în criză a energiei și politică, Florinel mai crează una. Așa, de rămas bun…

Păi, bine, măi, premier al României, așa faci tu dreptate în țară? Așa arăți că te preocupă soarta tuturor românilor? Dai dintr-o semnătura acolo unde domnesc cei care te-au votat la lamentabilul congres cele mai mari sume de bani? Exemplificăm: județul Constanța – 71,43 de milioane de lei, Suceava – 46,29 milioane de lei, Prahova – 34,73 milioane de lei, Cluj – 33,21 de milioane. Adică tot la ăștia care stau bine și altor UAT-uri, cu probleme, le arunci ceva, așa, să nu fie rubricuța goală. Dacă asta numiți voi liberali politică, este grav.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Moartea, ca un fapt divers…

Publicat

pe

Moartea a doi bătrâni, în vârstă de 89 de ani, din Capitală, a fost tratată de toată presa care abundă în virtual, antene și cablu, ca o știre de fapt divers. Cei doi soți hârșiți de viață, pierduți în jungla deznădejdii, au hotărât să-și pună capăt zilelor aruncându-se, amândoi, de la etajul șapte al unui bloc. Pentru noi toți, prinși în amețeala informațională, a fost doar o știre, o informație împinsă rapid din spate de alte calupuri de vești care mai de care mai dătătoare de depresii și incertitudine. Nu a mai interesat pe nimeni de ce au ales să se sinucidă doi oameni aflați la vârsta înțelepciunii supreme, când viața începe să se contopească cu absolutul, când privim mai mult spre cer, căutându-ne parcă un locșor acolo.

Nu se simte nimeni vinovat în treaba asta care sfidează dur acordurile lui Dumnezeu cu viața, cu noi, ca oameni? Ce a făcut societatea, comunitatea? Încotro ne îndreptăm? Când bătrânii noștri hotăresc să își curme viețile, în loc să se pregătească senini, calmi, înconjurați de cei dragi, pentru Marea Trecere, este clar că ceva nu mai merge. Un semnal că existența noastră a devenit indiferentă pentru cei care ar trebui să păstreze echilibrul social, pentru cei aflați la butoanele puterii.

Cei doi bătrâni au ajuns în situația respectivă sugrumați de disperare, de nesiguranța zilei de mâine, de neputință, de boală și de nepăsarea autorităților. Este un semnal grav. Oamenii încep să fie otrăviți de firesc, de normalitate. Ceea ce pentru ei, ieri, reprezenta banalul, elemente ale obișnuitului existențial, astăzi au devenit piese de lux, piese provocatoare de coșmar.

Cum să își mai păstreze echilibrul psihic un bătrân care aude ce valori au facturile la gaze și la curentul electric, primite de unii români? Când intră în magazine și văd că zahărul, de la doi lei, a ajuns șapte lei kilogramul, uleiul bate spre 15 de lei, iar prețul la pâine l-a depășit pe cel al cozonacului de acum un an de zile.

Moartea celor doi bucureșteni este clar un indicator al disperării. Plătește cineva pentru moartea lor? Se simt mai marii acestei țări vinovați? Nu. Fiindcă ei mușcă deocamdată doar din realitatea lor prosperă. Nu cunosc ceea ce se întâmplă mai jos de televizor…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

OPINII

Putin, un prevestitor al răului…

Publicat

pe

Omenirea se află la o periculoasă răscruce a istoriei. Mulți ne gândeam că acum, în secolul XXI, conflictul armat rămâne doar apanajul celor cu mințile sufocate de anumite credințe și doctrine regionale. Ne-am înșelat. Războiul modern ține de orgolii, de sfere de influență și, nu în ultimul rând, de calculele făcute de diriguitorii oculți ai acestei lumi.

Eram ferm convins că mesajul lui Vladimir Putin, președintele Rusiei, pe care toată lumea îl aștepta cu sufletul la gură, va fi unul dur, cu multe accente militărești, chiar despotic, că va flutura sabia răzbunării pe deasupra capului. Sunt convins că cei care credeau că își va cere scuze umanității, că va opri războiul din Ucraina și că va redeschide robinetele de la conductele cu gaze sunt puțini și, eventual, se regăsesc printre naivii de la conducerea Uniunii Europene, care au băgat întregul continent în semibeznă.

Putin a sunat mobilizare parțială! A dat de înțeles că Rusia continuă războiul, ba chiar vrea să îl extindă la nivel planetar. Este primul pas. Este secvența de pregătire a marii mobilizări generale. Când se va auzi în văzduh și această goarnă, va fi clar că viitorul nu mai este sigur…

Pe undeva, ai impresia că ni se face de pe acum încălzirea pentru marele necaz. Criza de energie, de alimente, disoluția politicii generale într-o găleată a unicului ton, verva subiectivă a unor canale media, sunt doar semne. Exerciții. Un soi de vaccinuri ale conștiinței și răbdării. Ne călim la foc domol pentru ceea ce urmează. Diplomația, după cum stau lucrurile acum, nu are decât valoare de literatură. Întâlnirile pe teme ale păcii, ale binelui general, sunt doar de complezență, festivaluri ale elocinței de care Vladimir Putin pare să nu țină seamă. Nu îl interesează.

I-am urmărit expresivitatea în timp ce anunța țara despre semnarea decretului privind mobilizarea parțială. Nici o cută pe fața lui. Nici o indiscreție gestuală care ar putea fi interpretată. Senin. Rece. Ușor aplecat în față. Discurs mașinal. Mitraliat. Doar ușoare ridicări de sprâncene și cutele fruntei trădau seriozitatea masajului transmis. Faptul că poate fi mai rău decât spune.

Evident, primii care s-au speriat sunt rușii sătui de război și care, intuind pericolul, încearcă să plece care încotro. Mobilizarea parțială este un gest de disperare. Putin nu vrea să cedeze. Discursul său seamănă cu o declarație de război la adresa Occidentului. Ziua internațională a păcii transformată fără nicio subtilitate de Putin într-o zi a prevestitirii unei nenorociri globale…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT